- 11 Aralık 2014
- 29
- 4
- 3
- 41
- Konu Sahibi damla_damla
Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evliyim 4 aylık bir bebeğim var eşim ailesine çok düşkün biri ama ailesi eşime daha düşkün evin tek oğlu evliliğimizin başından beri tek sıkıntımız ailesi oldu hep onların konuştuğu bitakım şeyler yüzünden.. Hamileyken kanamam oldu dr rapor verdi evde yattım 10 gün ve şehir dışından annem gelecekti bana telefonda' annen gelipte napacakmış?' Dedi ben de nasıl yani gelip bana bakacak dedim.. Kendi kızı aynı durumda olsa ne yapardı merak ediyorum..yine hamileyken görümcemle ikisi ' annen doğuma gelecek mi ' dedi böyle saçma bir soru olabilir mi ? Annem buraya zaman zaman gelen bi insan kardeşlerimin de evlerine gelir gider ilk torunu .. Doğumuma annem gelmeyecekte kim gelecek ? Küçük kardeşin gelecek mi okulu yok mu ? Babana zor olmayacak mı? Vs ben bişey diyemedim aptal gibi arabaya bündim ve ağladım neyse .. Annem nezaman buraya gelse nekadar kalacağını soruyorlar b. Görümce ve kayonvalide annem en son 2 aylıkken görmüştü torununu ve paZar günü geldi .. Akşama kayınvalideler de geldiler annem gözleme fln yapmıştı onlar yendi içeri geçildi çay içmeye ve aynı soru yine geldi ' nekadar kalacaksın fatma?' Yahu sanane istediği kadar kalır benim evimde anneme soramazsın arkadaş nekadar kalacağını! Annem afalladı bilmiyorum emine abla çarşamba giderim herhalde dedi. Ben yine bişey diyemedim
derin bi nefes alıp mutfağa gittim. Annem her geldiğinde nekadar kalacaını sorfukları için ben hazırlanıştım kendimi ama yüne bişey diyemedim onlar gitti bak yine sordular anneme nezaman gideceğini ayıp değil mi anneme dedim. Sorumlusu ben miyim? Annem densizlik yapsa bile ben bunu dile dökemem anne mefhumu önemli' dedi ben tabi daha da sinirlendim . Arkadaşlar eşim hiçbirzaman kabul etmedi ailesinin dengesiz konuşmalarını kabul etmedikçe biz tartışmaya devam edicez sanırım tartışınca da bebeğime bakıp üzülüyorum ağlıyorum vicdan azabından
annem gitmeden önceki alşam bu konuyu açtı eşim anneme annem de' mustafa bizde böyle bişey yok sorulmaz demekki annenler rahatsız olmuyorlar sorarken ama ben de rahatsız olmadım ' dedidün akşam yine tartıştık bana diyor ki fatma annenin öyle söylemesi garip geldi bana dedi tabi ben de patladım mustafa dedim annemin nekadar sessiz ve hoşhörülü biri olduunu biliyosun annenle ilgili hiçkimsenin eleştirisini kabul etmiyosun annemin bu dediği garip geliyo da bana senin annenin söyledikleri niye garip gelmiyo dedim . Sustu bişey diyemedi napıcam bilmiyorum annesini görmek istemiyorum laf sokmak istiyrum sokamıyorum