• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

Böyle sizin gibi bir seyler alip edip sonra lafının edilmesini sevmiyorum. Ben başkasına para harcamayı sevmem o yuzden de almam mesela. Size de bunu tavsiye ederim. Bir eksiğim varken neden koskoca insanların evine eşya alayim ne münasebet? Sonra böyle arkadan lafını ediyorsunuz. Almayın da etmeyin de.
İstedi aldık. Kırmadık. Burada bir derdimizi açınca insanlara döver gibi yaklaşmanızı anlamıyorum. Başından beri dengede tutup annesini de babasını da memnun etmeye çalıştım. Ama maddi isteği aylık 90 bin tlye gelmeyi kabul eden bir bakıcı. Kendim de kredi ve kira ödeyen biriyim. Neye bu kadar nefret doluyorsunuz ki bir şey anlattım diye

Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.

Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.

Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.

Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Çok cins bir kadın Allah sabır versin.

Bakın biz evlenirken maddi durumları çok iyi olmasına rağmen bize bir şey yapmadı diyorsunuz , sonra da yok borç yaptı habire çocuklarından para istiyor diyorsunuz, bu insanların durumu iyi mi değil mi?

Bomboş duran bir evi kiraya vermemek evet saçmalık, ama şimdi bu konuların zamanı değil diyorum ben size acele panik olmanıza gerek yok.

Yatılı hizmetçide öyle bir günde bulunacak bir şey değil , ilk gelene tamam bugün başla diyecek hali yok kimsenin güvenmek lazım.

İlla ne yapayım diye soruyorsanız da ödemekte olduğunuz tüm giderleri eşinize paslayın , ben güç yetiyorsa anne rahat ettirilmeli diye düşünüyorum ama siz, biz evlenirken bir şey yapmadı biz şimdi neden yapıyoruz diye bakıyorsunuz olaya ikisi aynı şey değil.
Maddi durumu hep vardı ama kadın harcıyor. Bir evi daha vardı. Satmış ve 2 milyonu hazırdan yemiş. Malı olmayan bir kadın değil

İstedi aldık. Kırmadık. Burada bir derdimizi açınca insanlara döver gibi yaklaşmanızı anlamıyorum. Başından beri dengede tutup annesini de babasını da memnun etmeye çalıştım. Ama maddi isteği aylık 90 bin tlye gelmeyi kabul eden bir bakıcı. Kendim de kredi ve kira ödeyen biriyim. Neye bu kadar nefret doluyorsunuz ki bir şey anlattım diye
Nefret duymuyorum. Size bir hayat tavsiyesi veriyorum. Belli ki içinizden gelerek yapmıyorsunuz o zaman yapmayın. Ben de hic sevmem baskasina para harcamayı o yüzden anlıyorum. Hayatımı kolaylastiracak bir sey buldum ve size de tavsiye ediyorum.

2 evi olan biri emekli maaşıyla geçiniyor. Aklınızdan geçen nedir acaba size daha fazla yardım etmek için evlerini mi satsınlar? Annem babam emekli kendi bileziğimi kendim yapıp aileme verdim bana düğünde taktılar.
İnsanların malı mülkü hakkında bu kadar yorumunuz olması bence çok abes. Fazla beklenti insanı üzer.
Bu arada bunları bir gelin olarak yazıyorum, erkek kardeşim de yok hiç erkek tarafında olmadım. Eğer gelinlik bakmamalarını hazmedemezseniz o nikahı bozacaktınız. Madem bozmadınız şimdi intikam peşinde koşmayacaksınız. Eşinizin de sizi evde aç bırakarak annesine para yollayacağını sanmıyorum.
90 bin tabi ki abes. Durumlar değerlendirilir eşiniz zaten kendinin ayırabileceği meblaağı iletir. Görümceniz de mantıklı birine benziyor zaten orta yolu bulacaktır.
Konu bana iki elti konuşa konuşa birbirini kurmuş gibi geçti kusura bakmayın. Adam öleli bir hafta olmuş derdiniz bu. Eşinizle konuşmayın ara bozarsınız.
Adam öleli bir hafta olmuşken kayınvalidem kafamı dağıtmam için beni selanik'e geziye çıkarır mısınız, ata topraklarımızda olalım dedi ama.

Hazırda 1 ev varken kimseyi oturtmayip oylece hatirasi var diye, bekletmek nedir ya?
Depremde de yikilabilir, yani kacari yok. Hali hazirda elde varken degerlendirilebilir durumda iken degerlendirsinler. 7/24 bakici masraflari da cok yuksek yalniz.
Esinden kalan maas ile gecimini surdursun madem bakici vs. Istiyorsa.
Sonucta sizler de 1yerden kisip yasaminizi surduruyorsunuz.
Ayrica cocuk icin emin misiniz? Esiniz ile anlasma durumunuz nedir? Cocuk olaya dahil olunca cok farkli 1boyut aliyor her sey...

Nefret duymuyorum. Size bir hayat tavsiyesi veriyorum. Belli ki içinizden gelerek yapmıyorsunuz o zaman yapmayın. Ben de hic sevmem baskasina para harcamayı o yüzden anlıyorum. Hayatımı kolaylastiracak bir sey buldum ve size de tavsiye ediyorum.
eşimin de annesidir babasıdır bazı ihtiyaçlarını görsün evlattır dedim. Ama belki de baştan sınır koyamalı idim

7/24 sürekli kendisi ile yaşayacak kadını seçmiş bile kayınvalidem. Ücreti 90 binleri buluyor
Bu kadar eli sıkı biri 90 bin TL verecek yani??? Memur almıyor bunu

Hazırda 1 ev varken kimseyi oturtmayip oylece hatirasi var diye, bekletmek nedir ya?
Depremde de yikilabilir, yani kacari yok. Hali hazirda elde varken degerlendirilebilir durumda iken degerlendirsinler. 7/24 bakici masraflari da cok yuksek yalniz.
Esinden kalan maas ile gecimini surdursun madem bakici vs. Istiyorsa.
Sonucta sizler de 1yerden kisip yasaminizi surduruyorsunuz.
Ayrica cocuk icin emin misiniz? Esiniz ile anlasma durumunuz nedir? Cocuk olaya dahil olunca cok farkli 1boyut aliyor her sey...
Eşimle çok şükür uyumlu bir hayatımız var. Ne ben onu zorladım bir şeylere ne de o beni. Çocuk gerçekten çok istiyorum. Ancak biliyorum ki onın da bir masrafı var. Bu yüzden borçları bitirip biraz rahata çıkmak derdim inşallah

Adam öleli bir hafta olmuşken kayınvalidem kafamı dağıtmam için beni selanik'e geziye çıkarır mısınız, ata topraklarımızda olalım dedi ama.
Yanlış yapana tepki göstermek doğru olduğunuzu gösterir.
Yanlış yapana aynı şekilde yanlışı tekrarlamak sizin de aynı hamurdan olduğunuzu gösterir.

Esiniz vermek istiyor demek ki zorlanmicak bunda evliligin bitmesini gerektirecek bi durum da yok biraz zamn geçsin en azindan yeni kaybetmisler babalarini boyle. Bi konuyla tartışma yaratmayin

Özür dilerim ama bence haklı değilsiniz. Okuturken para vermemiş diye bir şey yok, yani en azından bunun sizinle bir alakası yok.

Bakın benim eşim üniversitede okurken okulun kantininde çalışıyordu. Hatırlıyorum. Yemeğini de kantinden yeme hakkı kazanıyordu. Sonra biz evlenirken kayinvalidem 2 tane pike verdi başka bi şeyini görmedim. Ama bu beni değil, eşimi bağlar.

Annesine para vermek istiyorsa versin. Benim yaşam koşullarımi belirgin şekilde etkilemedigi surece eşimin parasina karışmam. Mümkünse o da bana karışmasın.

Size bir şey yapmamışlar değil, ogullarina bi şey yapmamislar. Siz bu konunun çok icinde bulunmayın.

Size en azindan görümceniz yardim etmiş. Benimki bipolar hastası, eşim ona maddi destek vermek zorunda.

Ne diyelim yani. Ablası sonuçta. El birliği ile destek olmak zorundalar.

Sizin kayınvalideniz kötü bir kadın değil. Buna inanın. Siz daha kötü kv görmemişsiniz. Bazı isteklerini oldurmaya çalışın. Ilerde biz de öyle yalnız kalacağız.

Kp yeni ölmüş. Bi toprağı kurusun. Bi herkes toparlansın. Orta yol bulunur. Eşinizi darlamayın. Benim babam ölmüş sen burda para derdindesin aç gözlü kadın derse hayatınız boyunca unutulmayacak bi kırgınlık olur aranızda

Maddi durumu hep vardı ama kadın harcıyor. Bir evi daha vardı. Satmış ve 2 milyonu hazırdan yemiş. Malı olmayan bir kadın değil
İyi afiyet olsun.
Şimdi miras bölünecek tüm çocuklar ve anne hakkını alsın , madem her şeyi satıp yiyen biri bu kadar eğitimli çocuklarda hepsini annemize verelim satıp yesin demez sanırım.

Özür dilerim ama bence haklı değilsiniz. Okuturken para vermemiş diye bir şey yok, yani en azından bunun sizinle bir alakası yok.

Bakın benim eşim üniversitede okurken okulun kantininde çalışıyordu. Hatırlıyorum. Yemeğini de kantinden yeme hakkı kazanıyordu. Sonra biz evlenirken kayinvalidem 2 tane pike verdi başka bi şeyini görmedim. Ama bu beni değil, eşimi bağlar.

Annesine para vermek istiyorsa versin. Benim yaşam koşullarımi belirgin şekilde etkilemedigi surece eşimin parasina karışmam. Mümkünse o da bana karışmasın.

Size bir şey yapmamışlar değil, ogullarina bi şey yapmamislar. Siz bu konunun çok icinde bulunmayın.

Size en azindan görümceniz yardim etmiş. Benimki bipolar hastası, eşim ona maddi destek vermek zorunda.

Ne diyelim yani. Ablası sonuçta. El birliği ile destek olmak zorundalar.

Sizin kayınvalideniz kötü bir kadın değil. Buna inanın. Siz daha kötü kv görmemişsiniz. Bazı isteklerini oldurmaya çalışın. Ilerde biz de öyle yalnız kalacağız.

Kp yeni ölmüş. Bi toprağı kurusun. Bi herkes toparlansın. Orta yol bulunur. Eşinizi darlamayın. Benim babam ölmüş sen burda para derdindesin aç gözlü kadın derse hayatınız boyunca unutulmayacak bi kırgınlık olur aranızda
Peki bu konu bizim yaşam standardımızı etkiler hale gelirse zaman içinde, o durumda konuşmam doğru olur mu

İyi afiyet olsun.
Şimdi miras bölünecek tüm çocuklar ve anne hakkını alsın , madem her şeyi satıp yiyen biri bu kadar eğitimli çocuklarda hepsini annemize verelim satıp yesin demez sanıyorum.
görümcem ve eşim annemiz nasıl istiyorsa öyle yapalım bu işleri diyorlar ama bilmiyorum. Kayınvalidem gelinleri ve damadı varken konuşmuyor. Bizi cenaze evinden gönderdi çocuklarımla yalnız kalalım dedi. O zaman konuşmuşlar, eşim öyle anlattı

Peki bu konu bizim yaşam standardımızı etkiler hale gelirse zaman içinde, o durumda konuşmam doğru olur mu
Evet, baktınız ki yaşam kaliteniz düşüyor. Eşiniz de babasının travmasini atlatmış. Normak hayata dönülmüş. O zaman karsiniza alın konuşun. Ama şimdi hiçbir şey demeyin. Bekleyin. Hakkınizda hayırlısı olsun

görümcem ve eşim annemiz nasıl istiyorsa öyle yapalım bu işleri diyorlar ama bilmiyorum. Kayınvalidem gelinleri ve damadı varken konuşmuyor. Bizi cenaze evinden gönderdi çocuklarımla yalnız kalalım dedi. O zaman konuşmuşlar, eşim öyle anlattı
İyi o zaman devletten ve kanun koyuculardan daha çok bilen görümce ve eşiniz annelerinin oturacak bir evi bile kalmadığında yanlarına alıp bakarlar artık.

İyi o zaman devletten ve kanun koyuculardan daha çok bilen görümce ve eşiniz annelerinin oturacak bir evi bile kalmadığında yanlarına alıp bakarlar artık.
Zaten ellerindeki mülkü kullanmayı ve parayı doğru harcamayı bilmedikleri sürece sonu o gerçekten. Bu gidişle elde bir ev bile kalmaz

Back
X