- 16 Haziran 2011
- 17.041
- 77.029
- 798
Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.
Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.
Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.
Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Çalışıyorum ama benim gelirim eşiminkine göre baya düşük. Biz evlendiğimizden beri bir sürü borç ödedik, takılanlarla da üzerine kredi çekip ikinci el bir araba aldık. Maalesef arabada da bazı hasarlar çıkınca daha önce bitmesini beklediğimiz borçlar biraz uzadı. Ben de her şeyi erteledim inanın. Normalde durumu kötü olacak bir aile değiliz, özbekistan gezisi falan çok istedik eşimle. Ama borçlar bitsin öyle yapalım ayağımızı yorganımıza göre uzatalım dedik.
Problem şu ki kayınvalidemin istekleri bitmiyor. Bir şeyini yapıyoruz üstüne başka bir şey istiyor. Kayınbabamın vefatı öncesinde de böyleydi. Şimdi daha da artıracak. Bu benim evimin huzurunu kaçırır diye çok korkuyorum
Yazdıklarınızdan eşinizin evlenmeden önce ailesinden ayrı yaşayan ve dolayısıyla eşyaları olan bir adam olduğu anlaşılıyor.Kayınvalidem daha adam ölmeden bizden çok şey istediği için beni korkutuyor. Fazlasıyla manipülatif bir kadın açıkçası. Normalde de oğullarını gördüğü an ağlar, keşke bir hizmetçim olsa hiçbir şey yapmasam falan derdi.
Kayınvalidenizden neden eşya talep ettiğinizi anlayamadım ancak sizin talebinize istinaden kadın söylediklerinde haksız değil.
Kayınvalideniz eşi vefat etmeden önce ne istedi tam olarak sizden ?
2.ev eşyalı ve ailenin ara ara kullandığı bir ev mi ?Şu an evet acıları taze diye çok bir şey demiyorum ama sonrasında dediğiniz gibi konuşabilirim inşallah. Kayınvalidemin o kadar güzel iki evi var ki size anlatamam. İkisi de dubleks, içlerine bir sürü şeyi biz aldık. İnanın hastalığı olsa, eli ayağı tutmasa ağzımı açmam. Anne hakkıdır. Ama şu an lüks duruyor