• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.

Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.

Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.

Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?

Çalışıyorum ama benim gelirim eşiminkine göre baya düşük. Biz evlendiğimizden beri bir sürü borç ödedik, takılanlarla da üzerine kredi çekip ikinci el bir araba aldık. Maalesef arabada da bazı hasarlar çıkınca daha önce bitmesini beklediğimiz borçlar biraz uzadı. Ben de her şeyi erteledim inanın. Normalde durumu kötü olacak bir aile değiliz, özbekistan gezisi falan çok istedik eşimle. Ama borçlar bitsin öyle yapalım ayağımızı yorganımıza göre uzatalım dedik.

Problem şu ki kayınvalidemin istekleri bitmiyor. Bir şeyini yapıyoruz üstüne başka bir şey istiyor. Kayınbabamın vefatı öncesinde de böyleydi. Şimdi daha da artıracak. Bu benim evimin huzurunu kaçırır diye çok korkuyorum

Kayınvalidem daha adam ölmeden bizden çok şey istediği için beni korkutuyor. Fazlasıyla manipülatif bir kadın açıkçası. Normalde de oğullarını gördüğü an ağlar, keşke bir hizmetçim olsa hiçbir şey yapmasam falan derdi.
Yazdıklarınızdan eşinizin evlenmeden önce ailesinden ayrı yaşayan ve dolayısıyla eşyaları olan bir adam olduğu anlaşılıyor.

Kayınvalidenizden neden eşya talep ettiğinizi anlayamadım ancak sizin talebinize istinaden kadın söylediklerinde haksız değil.

Kayınvalideniz eşi vefat etmeden önce ne istedi tam olarak sizden ?

Şu an evet acıları taze diye çok bir şey demiyorum ama sonrasında dediğiniz gibi konuşabilirim inşallah. Kayınvalidemin o kadar güzel iki evi var ki size anlatamam. İkisi de dubleks, içlerine bir sürü şeyi biz aldık. İnanın hastalığı olsa, eli ayağı tutmasa ağzımı açmam. Anne hakkıdır. Ama şu an lüks duruyor
2.ev eşyalı ve ailenin ara ara kullandığı bir ev mi ?

Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.

Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.

Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.

Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Olay daha yeni merak etmeyin biraz zaman geçsin acılar hafiflesin bu yaparız ederizlerin hiç bir anlamalı kalmıyacak kimse de birşey yapmayacak yok hatıra yok babam sever unutulur hep bunlar. Çok çıkışıp olay tazeyken tepki çekmeyin çünkü herşey unutuluyor verdiğiniz tepki akılda kalıyor zamana bırakın sonuçta ekonomik olarak bir sıkıntı yaşarsanız eşinizde yaşıycak

Başlığı görünce kayinvalideniz sizinle kalacak sandım.
Ben yalnız kalamam size geleyim deseydi, parası neyse verelim bakıcı tutalım ben beraber kalmak istemiyorum derdiniz.
En az 3 çocuğu varmış, 3 ü aylık bir bütçe belirleyip hallederler. Zamanla da evin boş durması mantıksız gelir kiraya verirler.
Siz hiçbir şekilde karışmayın bence, eşiniz tepki gösterebilir.

Yardımcı kadin aşağı yukarı 50 bine geliyor hafta sonları harcamalariyla. Öğretmen emeklisi kadin max 38 40 alsa esi öldüğünden onun da yarısını alır max maaşı 58. Dolayısıyla 50 bine tek başına yardımcı tutamaz. Destek olmak lazım iyi ki birinizin yanına tasinayim ben tek yapamam dememis. İki evden birinde dublex de olsa oturacak - izin verirseniz- biri de dursun zaten kadin çok harciyormus onlar garanti olsun yoksa satar onlari da yer. 50 yi 3 e boleceksin ödeyeceksiniz. Dediğim gibi iyi ki yanınıza geleyim kalayım dememis

Zaten bu kadin isleri acayip sıkıntılı maaşını tam alıp giden yok bi süre sonra eşiniz örneğin anne biz ev borcuna girdik evi kiraya verelim der geçer gider

Kayinvalideniz size veya eltinize bişey vermek zorunda değil. Siz de ona bir sey vermek zorunda değilsiniz lakin oğullarıyla arasındaki al ver dengesine de karışamazsınız bence. Burda hak veya haksızlik hesabı yapmak zor çünkü eşinizin açısından bakarsanız karşısındaki eşini yeni kaybetmiş annesi.

Kaynvalde kendi emeklisi ve eşinden alacagı maaş zaten 65 gibi bir rakam,sizden ne talep ediyor?Yatılı bakıcının alacagı ne kadar?30 bin olsa zaten geriye kalanla geçinebilr ki eminim bankada parası da vardır.Maddi olarsk kimseye ihtiyacı oldugnu düşünmüyorum.Ayrıca boş ev öylece çürüyüp gidiyor ne manasız bişey bu.Kiraya verilse ekstra ihtiyaçları da giderilir.Şuan olay cok yeni ortalık biraz sakinleyince görümce ve eşi de gelsin oturup kunuşun.

Yahu herkes neden evlenirken bir şey bekliyorsun diye söylenmiş de, madem öyle bu kadın da benden kimse bir şey beklemesin diyebilir. Kendisi söylüyor borçlar yüzünden biz de her şeyi erteledik diye. Ben de kimseden bir şey beklemedim evlenirken ama bunu yaparken de açık açık kimse de benden bir şey beklemeyecek (hastalık vs çok zor bir durumda kalmadıkça) dedim. Tamam şimdi acıları taze olsun sussunlar bu konuda hemfikirim ama kadın acılar içindeyken 90 binlik bakıcıyı bulmayı nasıl aklına getirebiliyor? Bilmiyorum değişik.

görümcem ve eşim annemiz nasıl istiyorsa öyle yapalım bu işleri diyorlar ama bilmiyorum. Kayınvalidem gelinleri ve damadı varken konuşmuyor. Bizi cenaze evinden gönderdi çocuklarımla yalnız kalalım dedi. O zaman konuşmuşlar, eşim öyle anlattı
Aşırı çirkin bi davranış siz nesiniz de sizi gönderiyor?

Başlığı görünce kayinvalideniz sizinle kalacak sandım.
Ben yalnız kalamam size geleyim deseydi, parası neyse verelim bakıcı tutalım ben beraber kalmak istemiyorum derdiniz.
En az 3 çocuğu varmış, 3 ü aylık bir bütçe belirleyip hallederler. Zamanla da evin boş durması mantıksız gelir kiraya verirler.
Siz hiçbir şekilde karışmayın bence, eşiniz tepki gösterebilir.
Her ay 30 bin ödeyecek kişi başı bu size nomal mi geliypr?

Her ay 30 bin ödeyecek kişi başı bu size nomal mi geliypr?
Ee şuan da yapılacak başka birsey var mi?
Şuan hangi evlat olmaz veremeyiz der
Ya bizde dönüşümlü kal diyecekler ya da kabul edecekler.
Bir kaç ay verince zaten evlatlarına da çok gelecek onlar kendileri evi kiraya verelim ya da bizde zor geçiriyoruz diye söylenmeye başlayacaklar.

Ee şuan da yapılacak başka birsey var mi?
Şuan hangi evlat olmaz veremeyiz der
Ya bizde dönüşümlü kal diyecekler ya da kabul edecekler.
Bir kaç ay verince zaten evlatlarına da çok gelecek onlar kendileri evi kiraya verelim ya da bizde zor geçiriyoruz diye söylenmeye başlayacaklar.
Kadının boş bomboş evi var.O kiraya verilir 90 bine değil de 40 50 bine bakıcı bulunur,eş ve kendi maaşı artı kirasıyla bakıcı da ödenir gül gibi de geçinir.Kaynvalde avrupa turu yapsın fellik fellik gezsin,boş evi çürütsün biz aile bütcemizi kısıtlayayalım mantıjlı mı bu?kaldi ki eli ayağı tutan her işini görebilen sağlıklı bi kadın bu.

Geline o yapılmış bu yapılmamış acıkcası umrumda bile olmaz ama kendi kendine başının çaresine bakabilecek maddi durumu varken sağlıklıyken evebeynlerin evlatlarına çökmesine anlam veremiyiyorum,bu düpedüz ilgi manyaklığı.Bir de gelini damadı evine gönderip evlatlarımla başbaşa kalaljm demek aşırı aşırı çirkin.

Yardımcı kadin aşağı yukarı 50 bine geliyor hafta sonları harcamalariyla. Öğretmen emeklisi kadin max 38 40 alsa esi öldüğünden onun da yarısını alır max maaşı 58. Dolayısıyla 50 bine tek başına yardımcı tutamaz. Destek olmak lazım iyi ki birinizin yanına tasinayim ben tek yapamam dememis. İki evden birinde dublex de olsa oturacak - izin verirseniz- biri de dursun zaten kadin çok harciyormus onlar garanti olsun yoksa satar onlari da yer. 50 yi 3 e boleceksin ödeyeceksiniz. Dediğim gibi iyi ki yanınıza geleyim kalayım dememis
yarsını almaz 4te 3ünü alır.Evine 60 bin den fazla para girer.Bakıcı var bakıcj var 90 bin isteyen bakıcı bulmuş,eli ayagı tutan kadın bakıcı değil hizmetçi istiyor belli ki.Bu adam kullanmak başka bişey değil.40 50 bine bakıcı bulunsa ev kiraya verilse misler gibi de geçinir,evlatlarından da istemez.Kadın ilgi manyağı ve düşüncesiz.

Kadının boş bomboş evi var.O kiraya verilir 90 bine değil de 40 50 bine bakıcı bulunur,eş ve kendi maaşı artı kirasıyla bakıcı da ödenir gül gibi de geçinir.Kaynvalde avrupa turu yapsın fellik fellik gezsin,boş evi çürütsün biz aile bütcemizi kısıtlayayalım mantıjlı mı bu?kaldi ki eli ayağı tutan her işini görebilen sağlıklı bi kadın bu.
Doğru söylüyorsunuz hem 90 bin fazla hem de evin boş durması mantıksız. Ama kayinbabasi vefat edeli daha bir hafta olmuş. Şuan mantıklı dusunemiyor olabilirler. Annesine zaten ne bakıcısı diyemezler o zaman sizle kalayım dese ne yapacaklar. Bu ay idare edecekler zaten bir daha ki ay çocukları da rahatsız olur. Kimse birsey demiyorken ben olmaz deyip kendimi kötü etmem. Bir kaç ay geçsin zaten onlarda mantıksız derler bu benim düşüncem.

yarsını almaz 4te 3ünü alır.Evine 60 bin den fazla para girer.Bakıcı var bakıcj var 90 bin isteyen bakıcı bulmuş,eli ayagı tutan kadın bakıcı değil hizmetçi istiyor belli ki.Bu adam kullanmak başka bişey değil.40 50 bine bakıcı bulunsa ev kiraya verilse misler gibi de geçinir,evlatlarından da istemez.Kadın ilgi manyağı ve düşüncesiz.
Hayır yarisi.

Yazdıklarınızdan eşinizin evlenmeden önce ailesinden ayrı yaşayan ve dolayısıyla eşyaları olan bir adam olduğu anlaşılıyor.

Kayınvalidenizden neden eşya talep ettiğinizi anlayamadım ancak sizin talebinize istinaden kadın söylediklerinde haksız değil.

Kayınvalideniz eşi vefat etmeden önce ne istedi tam olarak sizden ?

2.ev eşyalı ve ailenin ara ara kullandığı bir ev mi ?
1.Eşim tam bir bekar evi şeklinde yaşıyordu. İkeadan bir ikili koltuğu vardı. Annesinin eski halıları ve perdeleri vs vardı. Bize onlar var yeter dedi kaynanam ama ben istemedim. Yeni şeyler aldık. Kitaplıklar ve yatak odasını yenilemeye gücüm yetmedi onlar eşimin eşyalarıydı. Beyaz eşyalar da öyle. Ama hepsi bozuluyor. Daha yeni çamaşır ve bulaşıl makinesi yeniledik 12 senedir kullanıyormuş bozuldu.

2. Ev kullanılmıyor. Hiç kimse adım bile atmıyor. Eski vintage eşyalarını vs koymuşlar böyle depo gibi bir odada

Kvdenin istekleri abartili eltiniz ile ayni kafada olmaniz guzel gorumcenizle konusun once aonra eslerinize soyleyin bizim rizamiz yok oteki evi kiraya verin gunluk gelip giden biri tutulsun dersiniz ayrica madem gereksiz harcamalar yapiliyor siz bunu bile bile kendinizden kısmayi birakin biraz acilarini yasamalarina izin verin sonra ciddi olarak istemedignizi ozaman kendi kazancinizdan sizde ailenize vereceginizi falan soyleyin

Doğru söylüyorsunuz hem 90 bin fazla hem de evin boş durması mantıksız. Ama kayinbabasi vefat edeli daha bir hafta olmuş. Şuan mantıklı dusunemiyor olabilirler. Annesine zaten ne bakıcısı diyemezler o zaman sizle kalayım dese ne yapacaklar. Bu ay idare edecekler zaten bir daha ki ay çocukları da rahatsız olur. Kimse birsey demiyorken ben olmaz deyip kendimi kötü etmem. Bir kaç ay geçsin zaten onlarda mantıksız derler bu benim düşüncem.
Evet cok cok yeni şuan hoş değil konuşulması ama cok da gece bırakılmamalı çünkü baştan her dediğine ok dense öyle devam eder.

Back
X