• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

Yahu istediği şeyleri çocukları finanse ediyor. Evindeki eşyayı yenilemesinden tut, endülüs turuna kadar. Bunlar bizim evimizin bütçesini ilgilendiriyor. Daha önceleri gexip tozup yaptığı borçları da evet çocuklarına ödetmiş. Benim babam şimdiye dek bir kuruşumu istemedi. Tabii ki de garip gelir bana
Siz haklısınız kayınvalide haklıdır o kısma girmiyorum. Bence krizi yanlış yönetmişsiniz.
Bunun size garip geldiğini eşinize de burada açıkladığınız gibi açıklayacaksınız ne var ki bunda? Sizinle aynı fikirde değilse de hayata benzer bakmadığınız bir adamla evliliğe devam edip etmemeyi düşüneceksiniz. Bence anlaşmazlıklar böyle böyle başlayıp büyüyor.
Yani bu arada burda gördüğüm en orijinal kayınvalide olabilir tanışmak isterdim kendisiyle😅

Ne güzel gezmişler ,benim okuduğum yazıda bu dikkatimi çekti.O ailenin çocukları da mutlu büyümüştür.Her kültürde geline altın alıp takayım yoktur.Onlarda da o kültür yok sanırım .Anneleri çocuklara emanet.Siz evliliğinize zarar verir , ayrılırsınız belki ama o anne o lüks dediğiniz şeylerden vazgeçmez.Kadının zaten emekli maaşı var , eli ayağı tutuyor.Oğulları şurda kaç yıl ömrü var belki yardım etse bir sorun olmamalı bence.O evler de ileri de çocuklarına kalıcak.O evleri bile almaları anlattığınız gibi lüks yaşasaydı mümkün olmazdı.Eltinizle de şimdi size uyuyor diye yanınızda sanmayın , o sonra belli olur.Eşinize odaklanın , kadının çocukları bırakın ne yapılması gerektiğini düşünsün.

Bi insan nasıl bu kadar beklentiye girebilir aklım inan almıyor
Eşinize ve kendinize güveniniz yoksa neden evleniyorsunuz? Insanlar yetistirmis meslek sahibi yapmis daha ne iliklerine kadar sömürecek misiniz?
Erkek tarafının, kız tarafının yapması gerekenler... ayyy içim şisiyor şu muhabbete.
Siz iki kişi "ev"leniyorsunuz. Yapabildiğinizi yapın, bakın işinize.

Ailem hakkında kararlarda eşime asla söz düşmez (eğer onu zor duruma düşürecek bir durum yoksa) aynı şekilde benim de onun.

Evlilikteki sınırları yok edin, sonra evliliğim bitiyor. Kimse yüzünden bitmiyor, sizin beklentileriniz yüzünden biterse bitecek

Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının
Ama size Aslanlar gibi bir Mühendis koca vermiş..

Onun dışında gelin hanım, sizin bir işiniz gücünüz yok mu neden çalışmıyorsunuz?

Açıkçası benim evime gelmesin diye her şeye razı olurdum ben olsam ama diğer evin kiraya verilmemesi çok büyük saçmalık. Madem o evi seviyorlar orada otursunlar şu anki mevcut evi kiraya versinler? Bir de aylık 90k kazanan hangi hizmetçiymiş o Allah aşkına işimizi gücümüzü bırakıp biz de yapalım? Siz kayınvalidenize sinirlenip onun için hiçbir şey yapmak istemediğiniz için aylık 30k odeyecegız diye abartmış olabilir misiniz? Yani ben de şöyle söyliyim eşimin evi var memlektinde ama kirada. Biz de onun tayin durumundan dolayı kirada oturuyoruz ama eşimin memleketteki evinin kirasını kayınvalidemler alıyor. Açıkçası kendi annesi bu haddi kendimde de görmüyorum çünkü onu yetiştiren yaşlı insanlar ne diyebilirim. Bu arada bizim de düğünümüze en ufak bir maddi yardımları olmadı. Ama işte onu yetiştiren insanlar yapacak bir şey yok. Bu kadar kafanıza takmayım bi orta yol bulunur hasta olursunuz psikolojik olarak.

Yorumlar çok enteresan sanki başka ülkede yaşıyoruz bireyselliğin dibine vurulmuş haberimiz yok ,keşke her evlilik 2 kişilik yönetilebilse aile üyeleri de illa ki parçası oluyor bağınız olduğu kişiler çünkü

Ne güzel gezmişler ,benim okuduğum yazıda bu dikkatimi çekti.O ailenin çocukları da mutlu büyümüştür.Her kültürde geline altın alıp takayım yoktur.Onlarda da o kültür yok sanırım .Anneleri çocuklara emanet.Siz evliliğinize zarar verir , ayrılırsınız belki ama o anne o lüks dediğiniz şeylerden vazgeçmez.Kadının zaten emekli maaşı var , eli ayağı tutuyor.Oğulları şurda kaç yıl ömrü var belki yardım etse bir sorun olmamalı bence.O evler de ileri de çocuklarına kalıcak.O evleri bile almaları anlattığınız gibi lüks yaşasaydı mümkün olmazdı.Eltinizle de şimdi size uyuyor diye yanınızda sanmayın , o sonra belli olur.Eşinize odaklanın , kadının çocukları bırakın ne yapılması gerektiğini düşünsün.
inanılmaz önyargılı bir yazı. Eşim ve kaynım üniversite yılları ve sonrasında antidepresan kullanmış, eşleri ilgisiz kadınlar olursa diye sürekli tetikte tipler. Travmaları çok bariz: ilgisiz ve bencil anne. Kaynım her gün eltime yalvarıyor çocuklarımızı hep çok seveceksin dimi diye.

Neden bırakayım da kadının çocukları yapılması gerekeni yapsın? Özel hizmetçi gibi bir şey lüks müdür gereklilik midir?

Açıkçası benim evime gelmesin diye her şeye razı olurdum ben olsam ama diğer evin kiraya verilmemesi çok büyük saçmalık. Madem o evi seviyorlar orada otursunlar şu anki mevcut evi kiraya versinler? Bir de aylık 90k kazanan hangi hizmetçiymiş o Allah aşkına işimizi gücümüzü bırakıp biz de yapalım? Siz kayınvalidenize sinirlenip onun için hiçbir şey yapmak istemediğiniz için aylık 30k odeyecegız diye abartmış olabilir misiniz? Yani ben de şöyle söyliyim eşimin evi var memlektinde ama kirada. Biz de onun tayin durumundan dolayı kirada oturuyoruz ama eşimin memleketteki evinin kirasını kayınvalidemler alıyor. Açıkçası kendi annesi bu haddi kendimde de görmüyorum çünkü onu yetiştiren yaşlı insanlar ne diyebilirim. Bu arada bizim de düğünümüze en ufak bir maddi yardımları olmadı. Ama işte onu yetiştiren insanlar yapacak bir şey yok. Bu kadar kafanıza takmayım bi orta yol bulunur hasta olursunuz psikolojik olarak.
Kendisinin bize söylediği ücret 90. Kardeşler de doğal oladak 30 olarak bölüşüyorlar

Ama size Aslanlar gibi bir Mühendis koca vermiş..

Onun dışında gelin hanım, sizin bir işiniz gücünüz yok mu neden çalışmıyorsunuz?
Çalışıyorum ve maaşımı evimizin giderine veriyorum. Kendime ayırmıyorum. Evlendiğimizden beri kendi evimizi dizerken aldığımız ürünlerin taksitleri, arabamızın kredi derken birikim yapamadık. Az bir miktar kredi kartı borcumuz kaldı onu kapamaya çalışıyoruz. İnsanı döver gibi üstten konuşmanıza gerek yok. Merak ediyorum çocuğunuz varsa veya ileride olursa, evlenmek istediğinde ona tek kuruş bir destek bile olmayacak mısınız?

Neden Türkiye'de değil de paralel evrende yaşıyormuşuz gibi düğün sürecinde bir kuruş destek olmaması normal karşılandı anlamadım

Eşinize ve kendinize güveniniz yoksa neden evleniyorsunuz? Insanlar yetistirmis meslek sahibi yapmis daha ne iliklerine kadar sömürecek misiniz?
Erkek tarafının, kız tarafının yapması gerekenler... ayyy içim şisiyor şu muhabbete.

Ailem hakkında kararlarda eşime asla söz düşmez (eğer onu zor duruma düşürecek bir durum yoksa) aynı şekilde benim de onun.

Evlilikteki sınırları yok edin, sonra evliliğim bitiyor. Kimse yüzünden bitmiyor, sizin beklentileriniz yüzünden biterse bitecek
Ailem hakkında kararlarda eşime söz düşer, onunkinde de bana. Çünkü artık öncelikli aile kendi çekirdek ailemiz.

Ayrıca insanları sıkıntıya sokacak beklentilerim olsaydı zaten evimi kendim dizmez, gelinliğimi almaz, çoğu masrafı babamım desteğiyle halletmeye çalışmazdım. Eşimi sevdim, yaptım. Ben onlara yük olmazken onlardan da bana olmamalarını bekliyorum.

Çalışıyorum ve maaşımı evimizin giderine veriyorum. Kendime ayırmıyorum. Evlendiğimizden beri kendi evimizi dizerken aldığımız ürünlerin taksitleri, arabamızın kredi derken birikim yapamadık. Az bir miktar kredi kartı borcumuz kaldı onu kapamaya çalışıyoruz. İnsanı döver gibi üstten konuşmanıza gerek yok. Merak ediyorum çocuğunuz varsa veya ileride olursa, evlenmek istediğinde ona tek kuruş bir destek bile olmayacak mısınız?

Neden Türkiye'de değil de paralel evrende yaşıyormuşuz gibi düğün sürecinde bir kuruş destek olmaması normal karşılandı anlamadım
Siz kaç yaşında evlendiniz öncesinde birikmiş para yok muydu eşiniz kaç yaşında?

Yorumlar çok enteresan sanki başka ülkede yaşıyoruz bireyselliğin dibine vurulmuş haberimiz yok ,keşke her evlilik 2 kişilik yönetilebilse aile üyeleri de illa ki parçası oluyor bağınız olduğu kişiler çünkü
Konu sahibinin anlattığına göre bu şekilde travmalar yaşayan, annesi yüzünden antidepresan kullanan 2 koca adam da eşine çocuklarımızı hep çok seveceksin diye ağlamak yerine bir zahmet bu göbek bağını artık koparabilsinler ama ya.

Siz kaç yaşında evlendiniz öncesinde birikmiş para yok muydu eşiniz kaç yaşında?
Eşim 36 yaşında ben 30. Biriktirememiş anne ve babasının borçlarını ödemişler kardeşler olarak. Ve anne baba borç haricinde de normal yaşamda çocuklarından para istemiş. Benle evlendiğinde kenarda sadece 120 bin tlsi vardı. Onun dışında hep ailesi yemiş

Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.

Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.

Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.

Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Evi babası seviyomus kiraya veremezlermis öyle mi

Sizde işten çıkın
Siz kazanacaksınız bakıcıya gıdecek

Konu sahibinin anlattığına göre bu şekilde travmalar yaşayan, annesi yüzünden antidepresan kullanan 2 koca adam da eşine çocuklarımızı hep çok seveceksin diye ağlamak yerine bir zahmet bu göbek bağını artık koparabilsinler ama ya.
Bence de zaten çocuklarının bu absürtlüğü görmemeleri ve aşırı duygusal yaklaşmaları beni delirtiyor

Tur tur gezen sapasaplam kadına neden kendisi kirada olan standart geçime sahip cocukları,ayda 90 bine hizmetçi tutsun?Aylık 30 ben anneme veyim sen karışma 30 sen ver ben karışmam e bunun neresi evlilik,şirket mi bu? Kimse kimsenin aldığna verdiğne karışmayacaksa ev arkadaşlığı yapalım sadece.Ayrıca sokağa atılan açta açıkta bırakılan bi kadın yok ki karşıda.Gayet sağlıklı dinç eline ayda 60 bin üstü para geçen zevkine boşta ev çürüten,acımı dindirmek için beni yunanistan turuna gönderin diyen bi kadın var,dramatize edilecek bi durum yok ki.

Son düzenleme:
Eşim 36 yaşında ben 30. Biriktirememiş anne ve babasının borçlarını ödemişler kardeşler olarak. Ve anne baba borç haricinde de normal yaşamda çocuklarından para istemiş. Benle evlendiğinde kenarda sadece 120 bin tlsi vardı. Onun dışında hep ailesi yemiş
Peki evlilik sonrası bu konu haricinde eşiniz nasıl ? Hep böyle verici mi davranıyor

Anneleri yalnız kaldığı için duygusal davranıyorlar mantık çerçevesinde düşünemiyorlar ve kendini sorumlu hissediyorlar muhtemelen ,travmaya gelince erkekler daha farkındalığı düşük bence bu konuda

Evi babası seviyomus kiraya veremezlermis öyle mi

Sizde işten çıkın
Siz kazanacaksınız bakıcıya gıdecek
ben 45 bin tl alıyorum. Aslında boğaziçi tarih mezunuyum kötü bir okuldan çıkmadım ama işte tarih bölümü ülkemizde biliyorsunuz. İş alanı dar. Hiçbir zaman çok mükemmel maaşım olmadı. Benim tüm maaşım kira ve araba kredisine gidiyor.

Eşimin maaşı da bizim bozulduğu için yeni aldığımız beyaz eşyalara, annesinin eşya taksitlerine ve bizim borçlarımıza gidiyor.

eşime ben işten çıksam ne olacak dedim, onu o zaman düşünürüz diyor

Back
X