Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet çocukları için yapıyorlar kendilerine baktırmak için koşullu sunmuyorlar doğru, çoğu aile imkanları varken bile biz ölmeden vermeyiz kafasındalar maksat kendilerini güvenceye almak kendilerine baktırmak para ile anca bakıcı bakar,sanki mal mülk olmasa evlad onlara bakmayacak mal için zaten kimse bakmasın bu kadar mı değersiz hissediyorlar veya kendi yetiştirdikleri çocuklarına güvenmiyorlar, kendileri yapmadıkları şeyleri kendinde hak buluyorlar ama ,ilkel düşenceler bana göre.Valla düzsün ne var bunda?
emek versinler biraz.. İşleri var güçleri var,
Kirada olmak da o kadar trajik bir şey değil herkes ilk evlendiğinde kirada kalıyor kimse anasının babasının evine hemen konmuyor..
Oh ne ala Dünya.. İnsanlar memur maaşıyla yapsın etsin gelen hiç emek vermeden evlere konsun..
Zaten aileler çocukları için yapıyor her şeyi..
Çalışıyorum ve maaşımı evimizin giderine veriyorum. Kendime ayırmıyorum. Evlendiğimizden beri kendi evimizi dizerken aldığımız ürünlerin taksitleri, arabamızın kredi derken birikim yapamadık. Az bir miktar kredi kartı borcumuz kaldı onu kapamaya çalışıyoruz. İnsanı döver gibi üstten konuşmanıza gerek yok. Merak ediyorum çocuğunuz varsa veya ileride olursa, evlenmek istediğinde ona tek kuruş bir destek bile olmayacak mısınız?
Neden Türkiye'de değil de paralel evrende yaşıyormuşuz gibi düğün sürecinde bir kuruş destek olmaması normal karşılandı anlamadım
Çocuklarına güvenmiyorlar mı bilemem ama bir gerçek de var eşler bu durumdan pek memnun kalmıyorlar..Evet çocukları için yapıyorlar kendilerine baktırmak için koşullu sunmuyorlar doğru, çoğu aile imkanları varken bile biz ölmeden vermeyiz kafasındalar maksat kendilerini güvenceye almak kendilerine baktırmak para ile anca bakıcı bakar,sanki mal mülk olmasa evlad onlara bakmayacak mal için zaten kimse bakmasın bu kadar mı değersiz hissediyorlar veya kendi yetiştirdikleri çocuklarına güvenmiyorlar, kendileri yapmadıkları şeyleri kendinde hak buluyorlar ama ,ilkel düşenceler bana göre.
Acı daha taze.Biraz anlayış gösterin.Niye evliliğiniz zarar görsün?Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.
Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.
Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.
Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Burada acısı soğusun vs dendiğine bakmayın zaten. İnanın çocukları daha çok yıkıldılar. Kayınvalidem ilk bir selanik lafı ortaya attı. Ata topraklarımı görüp kafa dağıtayım dedi. Sonra topkapı sarayına falan beni götürürsünüz iyi gelir bana dedi. O arada bakıcı işini halletti. Yani üç gün içinde bunları düşünüp konuşabildi ama ben söyleyince sorun oluyorYa yalnız benim aklıma şu takıldı.
Bunca senelik kocan hayat arkadaşın pat diye kalp krizinden ölüyor ve daha 1 hafta olmuş.
Kadın hemen bakıcı hizmetçi derdine düşmüş pes.
Ben en çok buna şaşırdım bu konuda.
Ablacım birkaç ay kocanın yasını tutup az yalnızlık çekip ondan sonra ben bakıcı istiyorum deseydin ya.
Bu kv bana hiç iyi niyetli gelmedi.
Tek taraflı sömürü gibi olursa evet ama karşılıklı aile bireylerine aynı özveri ve fedakarlıklar olursa kimseye de zor gelmez diye düşünüyorum, burda terazi ve dengede kalmak esas.Çocuklarına güvenmiyorlar mı bilemem ama bir gerçek de var eşler bu durumdan pek memnun kalmıyorlar..
Nasıl banane yahu? Benim evimin bütçesinden gidecek 30 bin lira? Ben bu adamla evli değil miyim? Ne demek banane öyle şey olur mu? Kadın hasta değil elden ayaktan düşmüş değil. Rahatlıkla gezen tozan şıkır şıkır kadın. Ne diye bakıcı tutuyoruz?Yani belki ayıp olacak ama tek bir kelime söyleyeceğim size ne. Kadın çalış da benim bakıcı paramı sen ver demiyor sonuçta kendi çocukları kendi oğlu kendi kızı bırakın da onlar karar versin ayrıca onlar siz evlenirken hiçbir şey yapmak zorunda değil hala da değiller ben de kayınvalidemden kayınbabamdan bir tane çöp bile görmedim hala da bizim ellerimiz üstünde onların. Yapacak bir şey yok
Oğlu annesinin özel isteğine sizde eve bakacaksınız bunu anlayamıyorlar galiba trajikomikNasıl banane yahu? Benim evimin bütçesinden gidecek 30 bin lira? Ben bu adamla evli değil miyim? Ne demek banane öyle şey olur mu? Kadın hasta değil elden ayaktan düşmüş değil. Rahatlıkla gezen tozan şıkır şıkır kadın. Ne diye bakıcı tutuyoruz?
Ben gerçekten şok içindeyim kendim küçücük evde kiradayken, kredi öderken, 30 bin tl kaynanama göndermemizin normal karşılanıyor ve ayıplanıyorum. Ayrıca ben hiç çevremde evlenirken çocuklarını başıboş bırakan görmedim. İnsanlar ufak tefek de olsa bir şey yapıyor. Benim öğrenci kardeşim bursundan harçlığından biriktirip bana kahve makinesi hediye aldı ya evlendiğimde. Öğrenci çocuğun yaptığını bile yapmadılar. Hayret gerçekten bunun normal görülmesiOğlu annesinin özel isteğine sizde eve bakacaksınız bunu anlayamıyorlar galiba trajikomik
Bence siz bakıcı diye yazarak durumu abartmaya çalışıyoruz. Kadın da bana bakıcı tutun dememiştir. Belki ev içinde temizliği için düzenli gelecek bir yardımcı istemiştir.Nasıl banane yahu? Benim evimin bütçesinden gidecek 30 bin lira? Ben bu adamla evli değil miyim? Ne demek banane öyle şey olur mu? Kadın hasta değil elden ayaktan düşmüş değil. Rahatlıkla gezen tozan şıkır şıkır kadın. Ne diye bakıcı tutuyoruz?
Evet bende şaşkınlık ile okuyorum kendilerine hiç bir şeyi layık görmüyorlar sanırım almak vermek hediyeleşmek ayıp şeyler değil aksine ihtiyaç varken ekstra harcamalar lüxtür ortada hastalık vb durum yokken bakıcı tutulması gibi ,bir çöp bile yapmadılar derken gururla söylüyorlar birde ,benim aksine zoruma gider konu maddiyatçı olmak değil olabildiğince emek vermek kıymet vermek, yanlış düşündüğümüde düşünmüyorum kim ayıplarsa da ayıplasın, kadınlar olarak kendi kıymetimizi kendimiz belirleriz önce.Ben gerçekten şok içindeyim kendim küçücük evde kiradayken, kredi öderken, 30 bin tl kaynanama göndermemizin normal karşılanıyor ve ayıplanıyorum. Ayrıca ben hiç çevremde evlenirken çocuklarını başıboş bırakan görmedim. İnsanlar ufak tefek de olsa bir şey yapıyor. Benim öğrenci kardeşim bursundan harçlığından biriktirip bana kahve makinesi hediye aldı ya evlendiğimde. Öğrenci çocuğun yaptığını bile yapmadılar. Hayret gerçekten bunun normal görülmesi
kadın 7/24 kendisiyle yaşamasını istiyor gelen kadının. Zaten haftada iki üç gün gelen bir özbek yardımcısı var. Ona diğer işlerini bırak tamamen benle kal diyor. Yardımcı kadın da diğer işleri bırakacaksam ücret 90 olur aylık diyor. Kardeş başı 30 yani. Nasıl nefret dolduysanız yazdıklarımı okumadan "bence" diyerek ithamda bulunuyorsunuz.Bence siz bakıcı diye yazarak durumu abartmaya çalışıyoruz. Kadın da bana bakıcı tutun dememiştir. Belki ev içinde temizliği için düzenli gelecek bir yardımcı istemiştir.
Bir de 30 bin lirayı 3 kardeş paylaşacak muhtemelen. Bir anne için aman aman bir miktar değil.
Bi de bu devirde eve yabancı almak büyük cesaret, güne falan da gidiyormuş, altınlarını çalarlar ya da Allah korusun bişey yaparlar kadına..Eviniz kiraymış,k.v istiyorsa kendi yardımcısını kendi tutsun..eşinden de aylık alacak artık,bi de boş evi de varmış..Bu durumda evlatlarına yük olmayı düşünmesi çok saçma..
Ben hiç paramı ayrı tutayım diye düşünmemiştim, evlilikte ortak olur diye. Biliyorum dinen de zaten kadının kazandığı para kendinindir ve isterse verir ama ben sorun etmiyordum yani borç harç bitsin, araba kredi vs bitsin daha büyük bir eve geçeriz inşallah çocuk olunca da daha rahat olur diye düşündüm. Ama böyle yaparsa, 30 bin verirse paramı çekmeliyim gerçekten.Siz çalışmasanız veremeyecek anldığım kadarıyla. Evin kirasını nşye siz ödüyorsunuz anlamadım annesine ayda 30k verebilen adam ev kirasını düşünsün önce. Bence paranızı tamamen kendinize harcamaya bakın madem kendisinin aylık 30k sacabilecek bütcesi var napıyorsa yapsın. Zaten evi erkek gecşndirmeli. Sizin de aileniz var sizin annenize de aylık 30k verilsin o zaman ?
ona arkadaşları söylemiş sanırım güvenip yatılıya alma kimseyi diye ama almakta ısrarcıBi de bu devirde eve yabancı almak büyük cesaret, güne falan da gidiyormuş, altınlarını çalarlar ya da Allah korusun bişey yaparlar kadına..