Kayınvalidem

prensesinannesiii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2017
64
28
3
32
Kızlar merhaba,

Sizlere danışmak istiyorum zira ne yapacağımı bilmiyorum. Şuan hamileyim. Bebeğim makat geliş ve gebelik tansiyonum olduğu için 38. Haftada sezeryan Doğum yapacağım 2 haftam kaldı. Daha oncede konu açmıştım kv bagirsak kanseriydi ameliyat oldu çok şükür şuan herseyi iyi ama kendisi iyi değil sürekli fenalaşıyorum kötüyüm diyor hastaneye gidiyoruz bir sürü tahliller yapılıyor herseyi temiz çıkıyor doktor kendini çok salıyorsun şuan iyisin sürekli yatma aktif ol hareket et diyor ama dinlemiyor salonda koltukta yatıp kalkıyor sürekli herseyi ayağına istiyor hep ağlıyor neden ben diye. Kardeşleri geliyor duşunu bile kendisi almıyor gelenlere beni yikayin diyor. Ve kimsenin yaptigini beğenmiyor kardeşleri gidip et, kemik alıp suyuna çorba yemek yapiyorlar onlar gidiyor bana yemekleri döktürüyor beceriksizler güzel yemek yapamıyorlar diyor. Kp'e canım su yemeği istiyor diyor adam gidip alıp yapıyor yok yemeyeceğim diyor. Eşim herseyiyle ilgileniyor akşam dışarı çıkınca eşim hakkında böyle evlatmı olur hayırsız evlat diyor. Artık temizliğe elimi sürmüyorum kardeşleri gelip yapıyor arkalarından ne biçim temizlik yapmışlar Allah bunların eline düşürmesin hiç beğenmedim diyor. Bugünde sancım vardı akşam 5'e kadar yattım sancımın hafiflemesini bekledim akşam indim bana şimdi kocam gelecek saat kaç oldu yemek hazirlanacak dedı hazırladım hemen sonra ben yukardaydim kp ile konusmasini duydum benim hakkimda akşam 5 te kalktı evde hasta var o saate kadar yatılır mi bir gelen olsa ne olacak falan dedı sok oldum. Daha önce kanamam oldu riskli bir hamilelik yaşıyorum ona rağmen kenara çekilmiyorum herseyiyle ilgileniyorum. Nasılsın diye sorunca bile ağlıyor kötüyüm diyor suratı hiç gülmüyor. Annem yanıma geliyor anneme bile niye oturuyorsun kalk sunu yap bunu yap diyor annem zaten temizliği falan yapıyor ona rağmen söyleniyor benim zoruma gidiyor o yüzden annem gelmek istemiyor kadının çok kalbini kırıyor.Ben bunları eşime anlatsam mi bilmiyorum esimde annesi sonuçta çok üzülüyor eşimede sürekli ağlıyor hastayım kötüyüm diye. Eşimin yanında bana aman dikkat et hamilesin diyor ama yanlizken hemen laf vuruyor arkamdan konuşuyor. Acaba eşime söylesem yanlış anlar mi kızlar ne yapmalıyım?

Oha. Kaynana senden rol çalıyor. Senden önce lohusa sendromuna girmiş. Anlat tabi eşine. Annenin yüzünden tansiyonum hiç düşmüyor de. Sancım oluyor sanki ben numara yapıyormuşum gibi davranıyor. Beni strese sokuyor. Annenin yüzünden sütüm kesilir diye korkuyorum de. Annene iş buyurduğu zaman aaa sen çok oldun ama demeliydiniz. Doğumdan sonra burnunuzdan getirecek belli. Daha bu fragman.

Gerçekten de bundan korkuyorum stresten sütüm gelmeyecek diye korkuyorum burnumdan getiriyor

Doktora sorun uyku hapı ilaçlarla yan etki yapmıyorsa, basın hapı uyusun, herkes için en hayırlısı

Eşine söyle ama ağlayarak söyle, çok anneci olur bunlar özellikle anaları böyle nazlıysa. Hiç bir işi yapma, sen de yat, bi şey derse kavgadan kaçma, hamilesin ya Allahtan korksun gudubet!

Aynen dediğin gibi kv böyle ağlanıp sizlandikca eşim daha çok üzülüyor evde olunca resmen basında bekliyor ama kv yinede hayırsız evlat böyle evlat mi olur diyor hiç haberi Yok eşimin

Kayınvalidenizi psikiyatriye götürün. Mendeburluğundan yapıyor ama doktor kendisini tanımadığı için kendisine ilaç verecektir. Verilen ilaçların yan etkilerini yüksek sesle ona okuyun. İlaçları içmeye reddeder. Ben düzeldim deyip ayaklanır.

Siz de bari lohusalığınızda biraz da olsa rahat edersiniz.

Gerçekten de bundan korkuyorum stresten sütüm gelmeyecek diye korkuyorum burnumdan getiriyor
Eşinizin kayınpederinizin yanında söyleyin. Kimse yokken ses etmiyor. Misafir gelip gittikçe homurdanıyor söyleniyor. Benim başım kaldırmıyor. Ya bakıcı bulunsun ya da ben annemin evinde kalayım de. Bebegimi kaybetmekten korkuyorum de.Bende tansiyon hastasıyım. Normal doğum yapamayacağım. Bana tv bile izletmiyor eşim. Üzülüyorum diye. Ayrıca birisi benim anneme ne duruyorsun şunu yap dese tabak çanaksa fırlatır atarım yatak döşekse bozar yıkarım. Cesaret edip tekrarlayamaz.

Kv nizin psikolojisi bozuk bence.kanserden öncede mı böyleydi acaba hastalığının etkisimi bilemedim.Ne denir böyle durumda bilemedim ama bence kendisine karşı herzaman susmayin.Niye anne bak kardeşlerin sana yardımcı oluyor yanlış düşünüyorsun deyin.corbayi dokturdugunde filan bu çok yanlış diye söyleyin.

Daha bu fragman :)))))))

Yani bilemiyorum. Ciddi bir hastaliktan donmus. Mutsuzlugunuda goruyor esiniz. Bu sefer "hastalikta da biz bu kadini cekmiceksek nerde kaldi evlatlik" diyebilir. Ama sizin acinizdan da dogum sonrasi onemli. Anneniz gelse kayinvalidenizede hizmet etmis olucak. Gorumceniz yok mu hic yada eltiniz?

Kv hastalık hastası, biraz da ruhsal sıkıntıda belli ki..
Ama biraz da alıştırılmış. Mesela eli ayağı tutarken duş aldırmak nedir? Tüm gün sızlasın dursun kimse yapmayınca işini kendi yapacaktır.
En iyisi 1-2 gün eşim gelince ağzıma yemek sürmeyin. Moral bozuk, içine kapanır durun. Kendi ısrarla sorunca üzülerek annenin babanla konuşmasını duyduğunu, senin de arkandan da her zaman dediğini ama oğlusun diye alınmamaya çalıştığını ama artık ağrına gittiğini söyleyebilirsiniz. Aksi durumda direkt şikayetlenmede ters tepebilir. Çünkü kadın oğluna farklı yüzünü gösteriyor size farklı..

Sitres yapmayın onun davrandığı gibi davranın temizliği yemeği beğenmiyorsa ben bukadar yapabiliyorum buyrun siz yapın de takma bence kendi çocuklarınada yapıyor boşver bebeğini düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…