• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem

bebekbeklerken

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2018
11
3
1
33
Merhaba bayanlar. Ben 18 haftalık hamileyim. 3 yıllık evliyim. Kayınvalidem kötü bir insan değildir. Ama ufak tefek sorunlar oldu. Bu arada annemlerle de kayınvalidemlerle de farklı şehirdeyiz. İki buçuk üç ayda bir gider iki üç gün kalır döneriz ikisinde de. Bir buçuk ay önce kayınvalideme gitmiştik. Kayınvalidemin yaptığı birkaç şey yüzünden eşimle kavga ettik ve neredeyse boşanma aşamasına geldik. Bu süreçte ben çok ağladım çok sinirliydim. O günlerde kayınvalidemi arayıp her şey senin yüzünden oldu boşanıyoruz işte mutlu musun sen beni hamileyken üzdün inşallah sende çok üzülürsün dedim ve ağlamaya başlayınca telefonu yüzüne kapattım. Lütfen yargılamayın onun yaptıkları yüzünden kavga ettiğimiz için çok sinirliydim. Sonra eşimle bir şekilde barıştık ve olayın üzerinden zaman geçti. Bu süreçte ben kayınvalidemi hiç aramadım. O beni bir kere aradı bir dakika konuşmadık bile. Eşim bir ay sonra filan kayınvalidemlere gitmek isteyecek. Hamileliğim şuan beşinci ayın içinde ve bel ağrılarım başladı. Bir ay sonra daha da artacak. Şehir dışında oldukları için (8 saat) gitmem çok zor olacak. Ve bu olaydan sonra gitmek sizce yüzsüzlük gibi mi olur? Sizce ne yapmalıyım? Eşime onları çağıralım desem ne kadar kalırlar bilmiyorum. Birde bu olaydan sonra kayınvalidem hiç arayıp da benim sağlığımı , bebeği sormadı. Sonuçta onun da torunu. Alınganlık mı yapıyorum.

Valla aranızda ne geçti ,neden eşinizle boşanma aşamasına geldiniz bilmiyorum.

Ama beni arayıp bu şekilde beddua eden birinin evine gelip gitmem görüşmem aramam tavrim net .

Tam olarak ne olduğunu bilmediğiniz icin olduğu kadar yorum yapalım: bence gitmek istemiyorsaniz gitmeyin. 8 saatlik yol az degil hamile bayan icin. Ayaklarınız felan şişer. Aslinda kim kimden özür dilemeli belli degil, ama sizi arayip sormuyorsa belli ki kırılmış yinede.

Hem yol seni çok zorlar hem de yüzsüzlük olur evet. Aranızda ne geçti bilmiyorum belki de haklısın ama daha olay sıxak biraraya gelmeyin bence.

Tam olarak ne olduğunu bilmediğiniz icin olduğu kadar yorum yapalım: bence gitmek istemiyorsaniz gitmeyin. 8 saatlik yol az degil hamile bayan icin. Ayaklarınız felan şişer. Aslinda kim kimden özür dilemeli belli degil, ama sizi arayip sormuyorsa belli ki kırılmış yinede.
Peki eşim gidelim dediğinde ne demeliyim sizce

şimdi sebebini bilmeden yorum yapacak olursak bu durumda senin laflarına karşılık kayınvaliden haklı deriz

Tanıdık çıkabilir diye ne olduğunu yazmak istemiyorum ama onun yaptıkları yüzünden kavga ettik
Şimdi koca kadına bağırmışsınız diye size yüklenemem çünkü bazı insan yaşına göre davranmadığından yaşının gereği saygıyı gösteremiyorsunuz
Sonsuza kadar sürmeyecekti zaten bu küslük kötü sözler sarfettiğiniz için kendinizi suçlu hissediyorsanız özür dileyin kabul eder etmez birkaç surat aşmadan sonra geçer ama siz haklıydım diyorsanız hiç girmeyin konuya ettiğiniz telefonun arkasında durup mesafeli kalın

Kv deniz ne yaptı bilmyorum ama beddua etmeniz ağır olmuş.
Şİmdi eşinizle et tırnak ayrılmazlar ve birbirlerini her şekilde hoş tutarlar.
Sizin yapmanız gereken ise seviyeli bir beraberlik.
Yani kovulmadığım sürece eşimin hatrına saygılı olur ve 3 ayda görüştüğüm 1 kaçgünlük süre için idare eder giderdim.

Şimdi koca kadına bağırmışsınız diye size yüklenemem çünkü bazı insan yaşına göre davranmadığından yaşının gereği saygıyı gösteremiyorsunuz
Sonsuza kadar sürmeyecekti zaten bu küslük kötü sözler sarfettiğiniz için kendinizi suçlu hissediyorsanız özür dileyin kabul eder etmez birkaç surat aşmadan sonra geçer ama siz haklıydım diyorsanız hiç girmeyin konuya ettiğiniz telefonun arkasında durup mesafeli kalın
Zaten mesafeli duracağım ama gitmeyeyim mi mesela evine

Zaten mesafeli duracağım ama gitmeyeyim mi mesela evine
Eşiniz ne diyor bu konuda yani gidip gitmemek kayınvalideyleyle ne yaşadığına geliyor yine konu bu kısmı çok önemli kadın namusunuza laf ettiyse tabi ki gitmeyin ama geç kalktın iş yapmadın diye bişeyse uzatmanın manası yok

Hamilelik dediğiniz 40 hafta.
Siz 25. Haftanızda bel agrılarınızı falan düşünüp kendinizi çürüğe çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bence kendinizi bu şekilde şartlamayın. İnşallah kolay ve ağrısız bir hamilelik geçirirsiniz-sağlıklı doğumlar.

Konu ile ilgili, kocanıza kızıp hırsınızı kayınvalideden almışsınız.

Kendiniz diyorsunuz, iyi bir insandır diye.

Hamilelik hassaslığı ile saçma sapan bir sebeple bunları yaptıysanız, gidin, el öpün.
Kadının yerine kendimi koyuyorum, gelinim beni arasa beddua etse, suçlasa, oğlumun faturasını bana kesse ben de aramam.

Kimsiniz ki peşinizden koşsun? Bebeğin sağlığını hatrını sormadı yazmışsınız bir de... yaşlı kadın, belki ağlarken telefonu yüzüne kapattığınızda tansiyonu yukseldi, şekeri düştü, baygınlık geçirdi, bir şeyi oldu, siz sordunuz mu?

Bir acayipsiniz gerçekten. 3 ayda bir kaç gün gördüğünüz insan sonuçta. Namusunuza iftira atılmadıysa, ailenize, size saygısızlık edilmediyse, idare edebilirdiniz.

Baştaki olayları bilmiyoruz. Ama kurduğunuz cümleler fazlasıyla kırıcı. Su durumda kv ile eşitlediniz. Ikiniz de hatalısınız .(iftira atmasi haricinde bu kadar ağır konuşmak dogru değil. )

Sizi o aramayacak. Küçük olarak siz arayacaksıniz.ama aramamıssıniz. Şu durumda gitmeyin bence. Eşinize de alenen anlatın durumu bence.

Şimdi bahane bulursunuz. Ama bi dahaki gitmede yine bahane uydurmak gerekecek.

Son olarak çıktığınız kapıyı sert carpmayın. Dönmeniz gerekebilir.

Baştaki olayları bilmiyoruz. Ama kurduğunuz cümleler fazlasıyla kırıcı. Su durumda kv ile eşitlediniz. Ikiniz de hatalısınız .(iftira atmasi haricinde bu kadar ağır konuşmak dogru değil. )

Sizi o aramayacak. Küçük olarak siz arayacaksıniz.ama aramamıssıniz. Şu durumda gitmeyin bence. Eşinize de alenen anlatın durumu bence.

Şimdi bahane bulursunuz. Ama bi dahaki gitmede yine bahane uydurmak gerekecek.

Son olarak çıktığınız kapıyı sert carpmayın. Dönmeniz gerekebilir.
Yanlış anlaşıldı sanırım. Ağlayan o değildi ben ağlamaya başladım ve kapattım

Yaşananlar hiç hoş değil ama olan olmuş.
Çok uzun yıllardır evliyim eşimle olan hiç bir sorunu kendi ailem dahil üçüncü şahıslara yansıtmadım.
Sinirimiz geçince biz öpüşür barışırız millete niye laf vereyim?
Huzursuz edeyim?
Bence huzurlu evlilik sürdürmenin temel prensiplerinden biri de bu.
Kavganızın sebebini tam bilemediğim için isabetli yorum yapamayabilirim ama dozu ne olursa olsun bence hatalısınız.
Kavgayı kayınvaldenin çıkarmış olması ona bu şekilde davranmanızı gerektirmez.

Bununla birlikte ömrü billah kayınvaldenizle küs kalmak gibi bir niyetiniz yoksa ve eşinizin bazı şeyleri tolere etmeniz için sizde hatrı varsa ziyaretlerine gidin. Bu sizi yüzsüz değil tam tersine olgun gösterir.
Kayınvaldenizin elini öpüp samimi bir şekilde özür dileyin.
Yaptığınız yanlışı kabul edin, gençliğinize vermesini isteyin. Bu size bir şey kaybettirmez.
Hepimiz hata yaparız önemli olan hatalıysak kabul edip muhatabımızdan özür dilemek ve aynı hatayı tekrar etmemek.

Siz kv yuzunden degil esiniz yuzunden bosanma asamasina gelmissiniz , faturayi kv ye kesmissiniz

Gecen sene bi ara benim annem de esime sarmisti , hem de ne sarmak , ben her daim esimin yaninda oldum ve onu korudum , sonunda annem de hatasini anlayip arayi duzeltti
Ama ben annemin yaninda yer alsaydim , bodanma asamasina gelseyfik bu annem yuzunden degil benim yuzumden olurdu

Bizim orda bir laf vardır söylemeden geçemeyeceğim
Karı koca aradı ipek olur araya giren k.pek olur derler. O yüzden bu isler zor işler valla

Back
X