Kayınvalidem

kelebek4616

Huzur...
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
108
45
98
33
Hanımlar merhaba,

Size danışmak istediğim bir konu var. 18 aylık kızım var ve emziriyorum. Eşimin iş ile ilgili baya sorunları oldu. İşten çıkarıldı. Sonra kendi işini kurdu ortakla anlaşamadı ayrıldı. Şimdi taksici.tabi bu bocalama zamanı benim annem ve kayınvalidemler destek oluyordu. Bu sürede kayınvalidem sürekli bana yüklendi.

Önce kayınbabamın bu yaşta çalışmasından yakınmaya başladı sonra kendinden yola çıktı ben bu halimle iş arıyorum ama yaşlıyım diye iş vermiyorlar tek çalışanla olmaz çocuğunuz var falan dedi. Sonra açıkça söylemeye başladı sende çalış çocuk tek basına çalışıyor diyordu. Her fırsatta ben evde tek çok sıkılıyorum Yanımda kimse yok çocuga ben bakarım diyor. Bazen kızım oraya gidince ortalığı çok dağıtıyor eşimde kızım yapma diyince kayınvalidem bırak yapsın diyor eşimde gülüyor sana bırakalım o zaman hep dağıtsın diyor kayınvalidem Bırakın zaten yeter artık ben bakarım sizde gidin çalışın yolunuza bakın diyor.

Kızım emiyor diye emdiğin yeter artık büyüdün hadi sana yaza kadar zaman ondan sonra emmek yok yanımda kalacaksın diyor gülüyor. Bu tarafa taşınırsınız çocuk benimle kalır çok sıkılıyorum sende gidip kasiyerlik falan birşey yaparsın hesap işi o kadarını yaparsın diyor yapamayacağım için demiyorum benim bir mesleğim var mesleğimi yapacağım diyorum kasiyerlik rahat hesap işi ona bakarsın diyor. Kızıma bile inşallah okur kasiyer olursun diyor.Ki ben zaten çalışmayacağım demiyorum üniversite mezunuyum oturmak için okumadım çalışacağım ama bebeğim küçük toparlansın zaten çalışacağım kızımı önce gece emmesini kesmeyi denedim ama çok etkilendi doktorumuzda bu şekilde tepki veriyorsa zamanı değildir 2 yaşına kadar zaten emmesi gerek yıpratma zamanı gelince bırakır dedi. Zaten eşimle konusurkende ben çocuğumu kreşe vereceğim annelerimize bırakmam sonuçta yaşlı hasta insanlar ye yat çocuk birsey öğrenemez kreş daha iyi diyorum.

Zaten özellikle kayınvalideme kesinlikle bırakmam çünkü güzel ilgilenemiyor. Çocuğa yemek yedirmiyor her mama dediğinde eline ekmek veriyor ve yoğurt başka birsey yedirmiyor. Eşimle dışarda işimiz oluyor kayınvalideme bırakıp gidiyoruz geliyorum ki çocuk altına büyük tuvaletini yapmış altını değişmiyor aa hiç anlamadım aklıma gelmedi diyor. Salıncak kuruyor sürekli çocuğu zorla uyutmaya çalışıyor. Ve bazen oraya gittiğimizde dönerken kızıma emmeyi bırak seni alacağım annenle baban haftasonu alırlar haftaiçi bizde kalırsın diyor. Sinir oluyorum bazende acaba ben mi abartıyorum diyorum? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Her konustugunda iş arıyorum diyin siz
Zaten maşallah cocugunuz büyümüş az cok siz iş bulana kadar ikiyi devirir rahat rahat krese veya bakıcıya verirsiniz

İnan’ın diyorum iş bakıyorum zamanı gelince olacak diyorum burda bir sürü yer kasiyer arıyor diyor takmış

Canım sıkılıyor deyince, kursa falan git canının sıkıntısı geçsin diye cevap verin sizde, can sıkıntısı gidermek için doğuyor zaten o cocuklar.
Sinir olmakda haklısınız, kreş fikri daha mantıklı zaten ama hemen iş bulamazsınız ülke durumu malum şimdiden iş bakmaya başlayabilirsiniz. Onlardan para alıp minnetlerini duymak yerine çalışabilirsiniz artık.

Bencede çalış.
Elin ayağın tutuyosa kimseye minnet etme gururlu ol.
Bunlar çok rencide edici laflar.
Ben olsam o laflardan sonra açlıktan ölsem almam 1 kuruşlarını

Kayınvalideniz belli ki çoçuğunuzun hafta içi onda kalmasını kafasına koymuş,
bunun mümkün olmadığını kesin bir dille anlatın.
Bir yandan iş arayıp, diğer yandan da kreş araştırın.
Kayınvaldenizin bu tip dokundurmalarını çok kafanıza takmayın ve hayatınızla ilgili her ayrıntıyı onunla paylaşmayın.
Allah yardımcınız olsun.

Calisma konusunda hakli ama ona soz dusmez zaten , cocuk konusunda ise agzim acik kaldi aman birakmayin ona nolur , 2 yas krese verin , gayet guzel kresler var ve cocuklarin gelisimini gayet guzel etkiliyor kres , iyice arastirir iyisine gonderirsiniz
Kabus gibi olur onunla kalirsa

Bir de , kiziniza bende kalacaksin dediginde susturun onu , cpcuklar anlar ve etkilenir , travma yaratmasin cocukda

Haklılık payı var aslında. Ben olsam durumum düzenlene kadar çalışırım kimseden de yardım almam.

Siz onlardan destek alıyorsunuz galiba, o da kendince senin ne yapacaginla ilgili konusma hakkina sahip oldugunu dusunuyor.
Cok kotu durumdaysaniz eger mecbur calisip, çocuğunuzu krese vermeniz lazim.
Degilse iyi kötü az cok demeden kendi kendinize gecinmeye calisin. O da konuşacağı zaman, "size el acmiyoruz o yuzden ne yapacagimla ilgili yorum yapmayin" dersiniz.

Calisinca emmeyi kesmenize gerek yokki sabah uyaniksa emzirirsnz gece ve aksam emzirirsiniz.ki zaten cocugunuz 1 bucuk yasinda emmeden cok yemek yemesi gerek artik.calismaya gelince bu ise sadece siz ve kocanz karar verirsnz ucuncu kisiler karar veremez.istersenz calisisrsnz buna kayinvalide karisamaz.ekonomik durumunuzu en iyi siz bilirsiniz.gercekten sadece esinizn calismasyla olmuyorsa sizde destek olup calisabilirsnz

Bence kayinvaliden bi bakıma haklı .Sonuçta herkes ister Çocuğu 3 yaşına gelinceye kadar çalışmasın ama maalesef ortalık çok kötü ve yasam standartların nasıl bilmiyorum ama insan bunlardan vazgeçince bunalıma giriyor .Ayrıca çocuğun eksikliklerin giderilmesi daha iyi şartlarda olması için çalışman şart .Kaldı ki çocuğun 18 aylık çok da küçük degil.herkes 6 aylıkken bırakıyor çocuğunu gidiyor çalışıyor .bi buçuk yaşında alan kreşler var araştırabilirsin ya da bir süre kendi annen e bırak ama kesinlikle çalış .maalesef çoğu kadının artık aman çocuğumu bi süre bakayım gibi bir luksu olmuyor. Ancak zengin kocan olursa ki onlar bile bakmıyorlar iş hayatlarına geri dönüyorlar.

Bana sorarsan çalışmak için her yaş küçük..6 ay, 1.5 yaş, 3 yaş ama sen çalışmak zorundasın.Eğer kv bize karışmasın diyorsan çalış çünkü onlardan destek almaya devam edersen hep konuşacak, hayatına müdahil olacak..Anladigim kadarıyla ilgisiz bir kadın..Meslek neydi ?

Kp in bu yaşta çalışıp size destek olması kv yi rahatsız etmiş sanırım tabi haklı da o yüzden bu kadar ısrarla çalışmanızı istiyor bende olsam kesinlikle iş bulur çalışırdım biraz kızınıza baksın sonra da kreşe verirsiniz.

Ya ben de yeni konu açayım mı bilemedim. Benzer konular bende de var. Ama anlam da veremiyorum ne yapayım bilmiyorum. Kayınvalidem evden giderken çocuk peşinden ağlasın istiyo. Ben bırakıp ona bi tek hastaneye gidiyorum o ara çoğu zaman altını almamış oluyo ben söyleyince aa yapmış mı diyo. Geçen tutturmuş sen evde iş yaparsın ben kızımla gezerim diyo ben de buna kızdım ben iş yapayım da kaynanam çocuk gezdirsin diye mi bn anne oldum diye.. Bu iyi mi kötü mü algılayamıyorum. Bana da birazcık fikir verebilir misiniz ? Ha yok burayı karıştırma derseniz sessiz sessiz takip ederim :)

Kasiyerlik mi rahat işmiş. Gitsin onlara sorsun. Canları çıkıyor akşama kadar.

Kvdenize düşmedi sizin çalışıp çalışmayacağınız. Eşinle konuşur anlaşırsın. İki yaşına gelsin sonra mesleğinle ilgili bir iş bulup çalışırsın. O kv deye bırakma kreşe ver dicem ama kocan da kvden de izin vermez burdan bile anladım.

içinize sinmiyorsa rahat etmiyorsanız baktirmayin o dedi diye ise mi gireceksiniz saçma iş arıyorum bulamadım diye oyalayın 2bucuk 3 yaşından önver baslamayinnn ise

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…