Kayınvalidem

Aynen çalışma konusunda haklı da buna sizin de aklınız kesiyor zaten sürekli çalış diyip durmasına gerek yok. Belliki kendi debu gelecek paradan nemalanma peşinde, çocuğuna bakarım onlar da bana üç beş kuruş para verir diye. Böyle işin içine çıkar girdiğini sezince sinir oluyorum. Sen kayınvalidene açık açık de ki "ben işe girsem de kreşe vereceğim eğitimi için, (belki öyle olmasa da) deneyimli, en az lise mezunu bakıcı tutacağım en azından çocuğuma temel eğitimini verir" de. Bak o zaman nasıl dönüyor aman evinde dur çocuğuna bak demeye. Çok sıkışık değilseniz ve hiç çalışmayı düşünmüyorsan da açık açık söyle biz eşimle konuştuk çocuğumu büyütücem de. Her şeye dahil olmaya bayılıyorlar.

Destek sağlıyorlarsa laf söylemeye de hakları olur, bunu da es geçmeyelim.

Son düzenleme:
Çalış der çünkü size maddi destek saglayanlardan biri de onlar. Kendinize yetiyor olsanız karar tamamen size kalırdı ama başkalarından para alıp yok emzirecegim, yok o işi yapmam vs demek doğru değil bana göre.
Sizin kadar çocuğu olup bir sürü çalışan kişi var.

Bizler de ellerinde ekmek yoğurt ya da ekmek salça büyümüş çocuklarız. Elbetteki bu yaştaki çocuğun anne sevgisine ilgisine ihtiyacı var ama ihtiyacı olan tek şey sevginiz değil. Maddi açıdan da rahat büyümeli. Bence siz de taşın altına elinizi koymalısınız.

Ay ben bile okurken sinir oldum. Açıkça söyleyin, 2 yaşını bitirsin kreşe verip işe gireceğim diye...

içinize sinmiyorsa rahat etmiyorsanız baktirmayin o dedi diye ise mi gireceksiniz saçma iş arıyorum bulamadım diye oyalayın 2bucuk 3 yaşından önver baslamayinnn ise
Beni niye alıntılayıp yorum yazdığınızı anlayamadım.
Konu sahibi ben değilim.

Önceden "okuyun yavrum okuyun,memur olun" derlerdi. Şimdi "inşallah okursun da kasiyer olursun" diyorlar. Sizin kayınvalide bir garip,bir tuhaf,bir saçma. O yüzden onun yanına bırakmayın bebeğinizi. 2 yaş için güzel kreşler var,kreşe verip mesleğinize devam edebilirsiniz

Mesleğiniz nedir?

Belki atama falan bekleyeceginizi, bu sebeple sürecin uzun süreceğini düşündüğünden kasiyerlik yap çok alıyorlar diyordur.

Açıkçası asgari ücretle ise girerseniz de, tam gun kreş fiyatı neredeyse yarısından fazlası olacak ve çalışmamızın bir anlamı kalmayacak diye ben bakarım diyor gibi geldi bana.

Ama ben hak verdim kv.ye.
Sonuçta yaşlı başlı kocası çalışıp size yardım ediyorsa, ona üzülmüş olabilir

Çok sinir bozucu biriymiş ben olsam şimdiye çoktan verdiydim agzinin payını calisirsiniz calismazsiniz ona ne calismak isteseniz bile size bukadar baskı yapması çok gicik cocugunuzu istemeside öyle tavrinizi koyun bence artık benim kv bana ikisinide soyleyemez a

Oğluna kıymadığı için çalışmanızı istiyordur.Hem bir elin nesi var iki elin sesi var.Ayaklarınızın üstünde durmanız çok gerekli bu devirde.Ama kayınvalidenizin tavrını hiç beğenmedim nazik bir dille uyarın bebek etkileniyor anne öyle şeyler konuşma yanında güvenli bağlanması lazım sen öyle dersen hiç bırakmaz beni falan diyin biraz sussun.

Kayınvalidenizde kasiyer fetişi var bence şaka bir yana çok da art niyet sezmedim yani beklentilerinizi karşılamıyor abartıyor olabilir ama çok takılmayın derim. Çocuğu kreşe verip çalışmak en mantıklısı he deyip geçin.

Atama gerektiren mesleğim yok. Bilgisayar teknikeriyim. Aynı zamanda insan kaynakları üzerinede eğitim aldım ve daha öncede insan kaynakları departmanında çalıştım. Yeniden işe başladığımda yine insan kaynaklarında devam edeceğim. Sadece kayınvalidemin gözünde kasiyerlik farklı bir boyut çok seviyor ve en iyi meslek olduğunu düşünüyor. Benim zaten 2 alanda eğitimim var. Bu yüzden farklı iş istemiyorum. Şuan istesem zaten irtibatta olduğum eski iş yerimde var. Sadece kızım için çok erken en azından 2 yaşına girmesi gerek. Kp bizim için işe girmedi. Hep çalışıyordu emekli aynı zamanda çalışıyor evleri var onun kredisini ödüyorlar. Hem emekli maaşı var hem çalışıyor aylık gelirleri 5.000 TL kredi 1.500 TL. Eşim çalışıyorken oldukları destek aylık Pazar masrafımız 400 TL’ydi. Bizim evimiz kira ama eşim günlük iş yaptı uğraştı kiramızı kimseye ödetmedi. Market ihtiyacımızı yeri geldi annem yeri geldi eşim karşıladı. Kv sadece Pazar paramızı karşılıyordu.

Yok aslında eşim kararı bana bırakıyor aramızda konuşurken kreşe vereceğimi söylediğinde annesi sensin onun için en doğru kararı sen verirsin nasıl istiyorsan öyle olsun diyor. Ama kv dili hiç durmuyor daraltıyor

Tabi anlıyorum sizi böyle büyüyen çok insan var. Ama devir eski devir değil. Çocuklar farklı gıdalar farklı hastalıklar farklı. Ama ben öyle büyümedim benim annem bu konuda çok titizdi çünkü bende kronik kansızlık var. Her öğünümü ayrı hazırlardı.Ben öyle alıştım. Şimdi kızımada benden geçti kızımda da kronik kansızlık var. Beslenmesine çok dikkat etmem gerekiyor. Bende her öğün düzenli besliyorum. Ama kv bunu anlamıyor.

Sizin icin calismasi gerekmiyor kayinpederin ve onlarin aylik geliri sizi ilgilendirmiyor, paralari var diye size verdikleri sayilmiyor mu? Laf duymak istemiyorsaniz paralarini almamalisiniz. Bir de verdigini kucumsuyorsunuz sadece pazar parasi diye, almayin o zaman pazar parasini...
Hem tek basiniza ev gecindiremeyip hem iş begenmiyorsunuz. Hakkinizdir, mesleginizi yapmak isteyebilirsiniz elbette ama o zaman baskasinin parasini almayacaksiniz diyorum ben.

Oyle hem pazarimi yapayim hem lafinin ustune koyayim olmuyor.

Yine okurken sinir olduğum konulardan biri ne alaka ya çocuğa meraklıysa doğursun bir tane ona baksın canı da sıkılmaz
Oğlu tek çalılıyormuşmuş ne olmuş sanki
Eşin ne diyor ?
Mesleğin ne ?

KV amma kafa utulemis bir insan bana bu kadar calis calis calis dese calisacagim varsa da isi birakirim vallahi

Deli midir nedir madem mesleginiz var neden kasiyer olasiniz??
Gercekten sinir bozucu bir kadin kv.

Yine okurken sinir olduğum konulardan biri ne alaka ya çocuğa meraklıysa doğursun bir tane ona baksın canı da sıkılmaz
Oğlu tek çalılıyormuşmuş ne olmuş sanki
Eşin ne diyor ?
Mesleğin ne ?

Zaten sinir olduğum şey bu asıl olay eşime kıyamıyor bizim durumumuz iyiyken de böyleydi keşke oğlum hiç çalışmasa bile diyebiliyor şaka gibi. Ben bilgisayar teknikeriyim aynı zamanda insan kaynakları üzerinede eğitim aldım ve hep bu alanda çalıştım. Eşim hiç duymuyor annem işte dilinin kemiği yok diyip geçiyor ama ben sinir oluyorum

He iyiymiş o ya oğluşları yorulmasın aman
Sizin mesleğiniz çok güzelmiş acaba evden yapabileceğiniz işler olabilir mi ?
O da annesine ağzının payını versin sus bari desin ne münasebet desin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…