- 21 Haziran 2016
- 624
- 1.035
- 113
- Konu Sahibi kelebek4616
-
Anne değilim henüz ama üç kuruşla geçinmek zorunda da kalsam çocuğumu eğitim yaşı gelene kadar kimsenin bakmasına müsade etmem, çocuğa anne bakmalıdır annenin annesi vs kv falan değil
Şimdi de oğlum çok çalışmasın gelin de çalışıp destek olsun diyen kayinvalideler türedi. Yakında oğulları yemeklerini çiğneyip yorulmasın diye püre yapıp yedirecekler. Siz hiç aldırmayın. Çocuğunuzu emzirin. Emmez bırakır o ayrı ama emen çocuğu niye kesesiniz? Günah. Iki yaşına kadar hakkı var. Ayrıca ev geçindirmek sizin değil eşinizin görevi. Siz hem çalışacak hem çocuğa bakacak hem de ev ile ilgilenirken kocanız sadece çalışacak. Bence asıl haksızlık bu. Mesleğiniz varsa çalışın tabi. Kızınız büyüsün biraz kreş yaşı gelsin. Yani 3 yaş. Minicik yavruyu niye kv eline veya kreşe bırakın ki? Ayrıca eşiniz ne diyor o da çalışmanızı mı istiyor? Eşinizle konuşun kv dediklerini söyleyin ve kızımı bu yaşta bırakmak istemiyorum deyin. O da annesini sustursun. Ya da olayı annenize anlatın o uğraşsın:))Hanımlar merhaba,
Size danışmak istediğim bir konu var. 18 aylık kızım var ve emziriyorum. Eşimin iş ile ilgili baya sorunları oldu. İşten çıkarıldı. Sonra kendi işini kurdu ortakla anlaşamadı ayrıldı. Şimdi taksici.tabi bu bocalama zamanı benim annem ve kayınvalidemler destek oluyordu. Bu sürede kayınvalidem sürekli bana yüklendi.
Önce kayınbabamın bu yaşta çalışmasından yakınmaya başladı sonra kendinden yola çıktı ben bu halimle iş arıyorum ama yaşlıyım diye iş vermiyorlar tek çalışanla olmaz çocuğunuz var falan dedi. Sonra açıkça söylemeye başladı sende çalış çocuk tek basına çalışıyor diyordu. Her fırsatta ben evde tek çok sıkılıyorum Yanımda kimse yok çocuga ben bakarım diyor. Bazen kızım oraya gidince ortalığı çok dağıtıyor eşimde kızım yapma diyince kayınvalidem bırak yapsın diyor eşimde gülüyor sana bırakalım o zaman hep dağıtsın diyor kayınvalidem Bırakın zaten yeter artık ben bakarım sizde gidin çalışın yolunuza bakın diyor.
Kızım emiyor diye emdiğin yeter artık büyüdün hadi sana yaza kadar zaman ondan sonra emmek yok yanımda kalacaksın diyor gülüyor. Bu tarafa taşınırsınız çocuk benimle kalır çok sıkılıyorum sende gidip kasiyerlik falan birşey yaparsın hesap işi o kadarını yaparsın diyor yapamayacağım için demiyorum benim bir mesleğim var mesleğimi yapacağım diyorum kasiyerlik rahat hesap işi ona bakarsın diyor. Kızıma bile inşallah okur kasiyer olursun diyor.Ki ben zaten çalışmayacağım demiyorum üniversite mezunuyum oturmak için okumadım çalışacağım ama bebeğim küçük toparlansın zaten çalışacağım kızımı önce gece emmesini kesmeyi denedim ama çok etkilendi doktorumuzda bu şekilde tepki veriyorsa zamanı değildir 2 yaşına kadar zaten emmesi gerek yıpratma zamanı gelince bırakır dedi. Zaten eşimle konusurkende ben çocuğumu kreşe vereceğim annelerimize bırakmam sonuçta yaşlı hasta insanlar ye yat çocuk birsey öğrenemez kreş daha iyi diyorum.
Zaten özellikle kayınvalideme kesinlikle bırakmam çünkü güzel ilgilenemiyor. Çocuğa yemek yedirmiyor her mama dediğinde eline ekmek veriyor ve yoğurt başka birsey yedirmiyor. Eşimle dışarda işimiz oluyor kayınvalideme bırakıp gidiyoruz geliyorum ki çocuk altına büyük tuvaletini yapmış altını değişmiyor aa hiç anlamadım aklıma gelmedi diyor. Salıncak kuruyor sürekli çocuğu zorla uyutmaya çalışıyor. Ve bazen oraya gittiğimizde dönerken kızıma emmeyi bırak seni alacağım annenle baban haftasonu alırlar haftaiçi bizde kalırsın diyor. Sinir oluyorum bazende acaba ben mi abartıyorum diyorum? Şimdiden teşekkür ederim.
Arizali kvHanımlar merhaba,
Size danışmak istediğim bir konu var. 18 aylık kızım var ve emziriyorum. Eşimin iş ile ilgili baya sorunları oldu. İşten çıkarıldı. Sonra kendi işini kurdu ortakla anlaşamadı ayrıldı. Şimdi taksici.tabi bu bocalama zamanı benim annem ve kayınvalidemler destek oluyordu. Bu sürede kayınvalidem sürekli bana yüklendi.
Önce kayınbabamın bu yaşta çalışmasından yakınmaya başladı sonra kendinden yola çıktı ben bu halimle iş arıyorum ama yaşlıyım diye iş vermiyorlar tek çalışanla olmaz çocuğunuz var falan dedi. Sonra açıkça söylemeye başladı sende çalış çocuk tek basına çalışıyor diyordu. Her fırsatta ben evde tek çok sıkılıyorum Yanımda kimse yok çocuga ben bakarım diyor. Bazen kızım oraya gidince ortalığı çok dağıtıyor eşimde kızım yapma diyince kayınvalidem bırak yapsın diyor eşimde gülüyor sana bırakalım o zaman hep dağıtsın diyor kayınvalidem Bırakın zaten yeter artık ben bakarım sizde gidin çalışın yolunuza bakın diyor.
Kızım emiyor diye emdiğin yeter artık büyüdün hadi sana yaza kadar zaman ondan sonra emmek yok yanımda kalacaksın diyor gülüyor. Bu tarafa taşınırsınız çocuk benimle kalır çok sıkılıyorum sende gidip kasiyerlik falan birşey yaparsın hesap işi o kadarını yaparsın diyor yapamayacağım için demiyorum benim bir mesleğim var mesleğimi yapacağım diyorum kasiyerlik rahat hesap işi ona bakarsın diyor. Kızıma bile inşallah okur kasiyer olursun diyor.Ki ben zaten çalışmayacağım demiyorum üniversite mezunuyum oturmak için okumadım çalışacağım ama bebeğim küçük toparlansın zaten çalışacağım kızımı önce gece emmesini kesmeyi denedim ama çok etkilendi doktorumuzda bu şekilde tepki veriyorsa zamanı değildir 2 yaşına kadar zaten emmesi gerek yıpratma zamanı gelince bırakır dedi. Zaten eşimle konusurkende ben çocuğumu kreşe vereceğim annelerimize bırakmam sonuçta yaşlı hasta insanlar ye yat çocuk birsey öğrenemez kreş daha iyi diyorum.
Zaten özellikle kayınvalideme kesinlikle bırakmam çünkü güzel ilgilenemiyor. Çocuğa yemek yedirmiyor her mama dediğinde eline ekmek veriyor ve yoğurt başka birsey yedirmiyor. Eşimle dışarda işimiz oluyor kayınvalideme bırakıp gidiyoruz geliyorum ki çocuk altına büyük tuvaletini yapmış altını değişmiyor aa hiç anlamadım aklıma gelmedi diyor. Salıncak kuruyor sürekli çocuğu zorla uyutmaya çalışıyor. Ve bazen oraya gittiğimizde dönerken kızıma emmeyi bırak seni alacağım annenle baban haftasonu alırlar haftaiçi bizde kalırsın diyor. Sinir oluyorum bazende acaba ben mi abartıyorum diyorum? Şimdiden teşekkür ederim.
Hevesler hevesler hevesler ...Ya ben de yeni konu açayım mı bilemedim. Benzer konular bende de var. Ama anlam da veremiyorum ne yapayım bilmiyorum. Kayınvalidem evden giderken çocuk peşinden ağlasın istiyo. Ben bırakıp ona bi tek hastaneye gidiyorum o ara çoğu zaman altını almamış oluyo ben söyleyince aa yapmış mı diyo. Geçen tutturmuş sen evde iş yaparsın ben kızımla gezerim diyo ben de buna kızdım ben iş yapayım da kaynanam çocuk gezdirsin diye mi bn anne oldum diye.. Bu iyi mi kötü mü algılayamıyorum. Bana da birazcık fikir verebilir misiniz ? Ha yok burayı karıştırma derseniz sessiz sessiz takip ederim :)
3 kurusla bebek bakin o zaman soyleyin bunu bence. Cocuk iyi guzel anne de buyusun tabi ki ama cocuk masraf demek. Bez ve mama fiyatlari ucmus. Bir paket bezi 5 gunde bitiriyoruz. Mama desen 1 hafta dayanmiyor kimi bebege. E bunun giyim kusami var. Bir giydigi 2 ay sonra olmuyor ustune. doktoru ilaci masraf. Sefil buyusun ama benle mi buyusun yani? Bebegim iki aylik. Ben ogretmenim. Seneye okula donecegim. Gurbetteyim. mecbur bakici tutacagim. 10 aylik olacak o zaman kizim. Ilerde iyi bir egitim alsin ve 3 kurusla sefil olmasin diye calismak zorundayim. Bunun nesi yanlis?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?