Kayınvalidem

Kayınvalidenize annesi zorla memeden kesip birine bıraktı diye psikolojisi bozulan yemeden içmeden kesilen çocuklar ve mahalle marketlerinde şube müdüründen tacize uğrayan kadın kasiyerlerle ilgili korku hikayeleri anlatın.hatta yasal zorunluluktan asgari ücreti banka hesabından yatırıp 400 lirasını nasıl elden istediklerini anlatın.
Ama şaka bir yana en mühimi söylediklerini takmayın,konuşturmayın da.gördüğünüz gibi tek taktiği boş boş konuşup sizi yıldırmak.buna müsade etmeyin hazır eşiniz de aklıbaşında biriymiş

Anne değilim henüz ama üç kuruşla geçinmek zorunda da kalsam çocuğumu eğitim yaşı gelene kadar kimsenin bakmasına müsade etmem, çocuğa anne bakmalıdır annenin annesi vs kv falan değil

Anne değilim henüz ama üç kuruşla geçinmek zorunda da kalsam çocuğumu eğitim yaşı gelene kadar kimsenin bakmasına müsade etmem, çocuğa anne bakmalıdır annenin annesi vs kv falan değil

3 kurusla bebek bakin o zaman soyleyin bunu bence. Cocuk iyi guzel anne de buyusun tabi ki ama cocuk masraf demek. Bez ve mama fiyatlari ucmus. Bir paket bezi 5 gunde bitiriyoruz. Mama desen 1 hafta dayanmiyor kimi bebege. E bunun giyim kusami var. Bir giydigi 2 ay sonra olmuyor ustune. doktoru ilaci masraf. Sefil buyusun ama benle mi buyusun yani? Bebegim iki aylik. Ben ogretmenim. Seneye okula donecegim. Gurbetteyim. mecbur bakici tutacagim. 10 aylik olacak o zaman kizim. Ilerde iyi bir egitim alsin ve 3 kurusla sefil olmasin diye calismak zorundayim. Bunun nesi yanlis?

Kv iyi niyetli yaklaşıyor gibi geldi bana , her anneannenin babaannenin böyle saçma lafları vardır takılmayın. Ama çalışırsanız da çocuğu yine babaanneye verin deneyin , sanmayın ki kreşler çok çok iyi. Bebeğiniz kakasınınyaoıyor hemen alt değiştiriyorlar yok öyle bi dünya. En iyi kreşten bile daha iyidir çocuğun evde olması.

Şimdi de oğlum çok çalışmasın gelin de çalışıp destek olsun diyen kayinvalideler türedi. Yakında oğulları yemeklerini çiğneyip yorulmasın diye püre yapıp yedirecekler. Siz hiç aldırmayın. Çocuğunuzu emzirin. Emmez bırakır o ayrı ama emen çocuğu niye kesesiniz? Günah. Iki yaşına kadar hakkı var. Ayrıca ev geçindirmek sizin değil eşinizin görevi. Siz hem çalışacak hem çocuğa bakacak hem de ev ile ilgilenirken kocanız sadece çalışacak. Bence asıl haksızlık bu. Mesleğiniz varsa çalışın tabi. Kızınız büyüsün biraz kreş yaşı gelsin. Yani 3 yaş. Minicik yavruyu niye kv eline veya kreşe bırakın ki? Ayrıca eşiniz ne diyor o da çalışmanızı mı istiyor? Eşinizle konuşun kv dediklerini söyleyin ve kızımı bu yaşta bırakmak istemiyorum deyin. O da annesini sustursun. Ya da olayı annenize anlatın o uğraşsın:))

Arizali kv

Hevesler hevesler hevesler ...
Çok kafaya takmayın, bizimde öyle isteklerimiz vardi, haftasonu bile yollamayacakti, bize evimize gelmek istemeyecekti, kendi istediği gibi yetiştirecek ti, onun yediği yemekleri yiyecek ona benzeyecek ti
Şimdi kızım, babannesi eve gelse gelme bize diye kovar( kötü birşey farkındayım ama kızıma sinir krizi geçirtiyor), onda ben olmadığım zaman kalmaz, o hayallerden sonra, şimdi ben bu çocuğun yaptıklarına guceniyorum diyor
Bir arkadaşım pedagog a sordun, çocuklar bebekler ben bunu yaşadım bunu söylediler bunu yaptılar diyemez ama bunlar beden diline yansır davranış olarak dile gelir dedi yani o kelime ve hareketlerin bedelini kızım pek güzel ödetiyor.
Hayat gerçekten adil

Doğru zamanda çocuk yapmamamız yanlış, çocuk için gerekli birikimi yapana kadar çalışanilir sonra çocuk yapabilirdiniz mesela. Ki biz de sefil büyümedik ne mamamız masraflıydı ne bezimiz, neden çünkü çağın dayattığı hazır mamalar sızdırmaz bezler falan filanlar yoktu büyüdük mü büyüdük annemizin yanında büyüdük, şimdi ki çocukların altında en kaliteli bezler ağzında altından kaşıklar mamalar ama yanındakiler yabancı, yada annesi değil, ilk eğitimi anne verir ve bir insanın karakteri 6 yaşına kadar oluşur, ama buna katkınız olmayacaksa çocuk yapmayın daha iyi

kv ye sanane desene.emen bebekten ona ne.bana okadar bıraktır dıyenler oldu 30 aya kadar emdi.bır sene dolmadı bıraktıralı daha.zamanı gelınce hem meme hem bebek bırakıyor zaten korkmasın kımse.10 yaşına kadar emzıren ,emen ınsan gormedım ne bu acele.neyse sende lafını söyle gül geç.şaka yapıyosun nede olsa.

2 kurus yardim etmis diye bu kadar laf etme hakki goruyor kendinde. Halbuki insan evladina gerektiginde yardim ediyorsa basina kakma hakkini vermez. Hele ki cocugunuzu emanet etmeyin bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…