Gittim evde yoktu, sonra büyük abisi geç abicim içeri gelir birazdan dedi.. geldi.. kalktım elini öptüm,havadan Sudan konular açtım. oğluna; sen odaya git,biz biraz konuşalım dedi..
Zahmet edip buraya kadar gelmişsin, ben çok üzüldüm dedi. kendimce sebeplerini anlattım ömür boyu küs mü kalcaksn? Benim hatrım için saygıda kusur etme, bak kızım benim oğullarım çok iyidir ama bu abisi aksidir, sende anne olacaksın oğlun kötü olsa atabilir misin? Hepsi benim canım..
şurda sana bişey olsa ilk koşan yine o abisi olur benim oğlum abisiyle konuşmuyor ben kaç gündür hasta oldum, bizimle muhabbet etmiyor,düğün iptal oldu sizin yüzünüzden diye bana çemkiriyor.. madem aranız düzeldi al aileni gelin konuşalım benim içim rahat etmiyor.. oğlum o şekilde konuşunca, siz düğün yapın yeterki mutlu olun ben gelmem dedim.. oda bana gelme anne dedi bi anneye denir mi bu falan dedi..
Ben sana başından beri hak veriyorum sen ağlayarak içeri gittiğinde, ben olsam bu işi bozardım diye düşündüm, sen ertesi gün beni aradın, ben şaşırmadım sadece üzüldüm kaldıramayacağını da farkettim bi daha böyle bişey zaten yaşanmaz kimse yaşatmaz sana dedi..
sonra ben yine sizin hatrınız için saygıda kusur etmem ama aynı ortamda denk gelmem düğüne gelirse de hoşgeldin derim benden fazlasını beklemeyin dedim elini öptüm sarıldım çıktım.
Nişanlınızın abisi size saygısızlık etmişti, doğru hatırlıyorum değil mi?
Bakın bu yazdığınız konuşma iyi niyetli bir konuşma değil. Siz neden arayı düzeltmeye çalışıyorsunuz hiç anlamadım. Terbiyesizliği yapan kendileri.
1. "Benim hatırım için saygıda kusur etme" demiş ya kendisi kim ki size saygısızlık yapana onun hatırına saygı göstermenizi bekliyor?
2. "Oğlun kötü olsa atabilir misin" demiş. Kimse kendisine oğlunu at demiyor. Ama elin kızı kendisinin terbiyesiz oğlunu çekmek zorunda değil. Çok istiyorsa kendileri çeksin.
Sanki kraliyet ailesi de siz de katlanmak zorundasınız.
3. Neden siz ailenizi alıp onların ayağına gidesiniz?
Terbiyesizlik yapan kendi oğulları, susan kendileri. Sizin ananız babanız neden gitsin milletin ayağına?
4. "Ben olsam bu işi bozardım" diye düşünmüş ama trip atmaktan da geri durmuyor.
Niye? Bu hak kendisine mi bahşedilmiş sadece?
Siz bir saygısızlık da yapmamışsınız ama kadın hala üste çıkma çabasında farkındaysanız.
Şu konuşmada iyi niyetle, sizi düşünerek kurulmuş tek cümle yok.
Siz barışma aşamasındayken ailenizin evine gelip de özür dilemedilerse ayağına gitmekle hata etmişsiniz.
"Ben olsam bu işi bozardım" diyen insanın gözünde "bu işi bozmayan ve alttan alan" duruma gelmişsiniz.
Bundan sonra ne yapsalar alttan almanız beklenecek.