- Konu Sahibi kararsiz4300
-
haklısın biz gençler biraz ince düşünüyoruz galiba sen biraz ilgi beklemişsin derdin mücver filan değilO beklentiyi bırakmam lazım, yani temizlik yemek vs beklemedim ki insanlık bekledim.. canım cekti sabah, akşam pişirdi vermedi, arayıp kalp atısını duydun mu demedi? Yani ben insanlık bekledim. Evden cıkarken ya dış gebelik boş gebelik vs değildir inşallah diye cıktım. Aramasını nasıl beklemem. Kayınvalidemden de insanlık beklemiyceksek nasıl olacak ben böyle biri değilim herkesi kendim gibi olsun istiyorum sanırım..
O beklentiyi bırakmam lazım, yani temizlik yemek vs beklemedim ki insanlık bekledim.. canım cekti sabah, akşam pişirdi vermedi, arayıp kalp atısını duydun mu demedi? Yani ben insanlık bekledim. Evden cıkarken ya dış gebelik boş gebelik vs değildir inşallah diye cıktım. Aramasını nasıl beklemem. Kayınvalidemden de insanlık beklemiyceksek nasıl olacak ben böyle biri değilim herkesi kendim gibi olsun istiyorum sanırım..
Esimin cevabi ona yetti zaten kebapciya gidiyoruz diyince kv anladi.esimin bana deger verdigini gordu en azindan.Bahçesi yok mücvr vermeyen mangal yakıncada vermezdi:) aklım almıyor kv nizi , eşiniz ona neden diye sormadı mı ya?
Başımıza gelen herseyden dersler çıkartırız. Sende bundan kendine pay alarak kendine bir çizgi çizmelisin. O çizgide sadece sen ve bebeğin olmalı. Kayinvalideymis kayinpedermis bebeğinden daha degerli degil ki. Bosver ne yapıyorlarsa da yapmiyorlarsa da kendilerine. Senin su an strese girmeden mutlu bir şekilde zaman gecirmen gerek. Kafana takma ki mutlu olasin. Bebegin olduktan sonra da gormek istediklerinde oldukca zamani kisa tutarsın. Zor gününde yaninda olmayanin alacagi en büyük derstir. Saglikli bir şekilde bebegine kavusman dilegiyle.Herkese merhaba;
Hamileyim, rabbim isteyen bütün kullarına tez vakitte evlat versin hayırlısıyla..
Bir kaç gün önce doktora gittim keseyi görelim, kalp atışını duyalım vs diye.. kayınvalidemle aynı apartmanda yaşıyoruz, birbirimizle pek sorunumuz olmadı, beni pek sevmez gelinim sonuctaama kavga gürültümüzde pek olmadı bugüne kadar herkes birbirini idare etti diyim. Doktora gideceğim günün sabahı sohbet ederken canım mücver çekti dedim sabah sabah. Ne alaka aş ermek böyle bişey mi ki acaba dedim, gülüştüm. Sonra doktora gittim, kayınvalidem ne aradı ne sordu.. hiç merak etmez mi insan kalp atısı duydun mu? Hersey yolunda mı? Gerçekten üzüldüm sen babannesin yabancı değilsin ki.. herneyse.. düşük tehlikem varmıs cok üzüldüm doktor cok dikkat etmemi istirahat etmemi istedi. Kayınvalidem bir gün sonra aradı naptınız diye(!) kp’den duymus düşük tehlikesini bir gün önceden. Bunu biliyor, aynı apartmanda yanıma cıkıp geçmiş olsun demiyor sanki uzakta oturuyor gibi telefon edıyor. Ama beni asıl üzen ne oldu biliyor musunuz! O gün mücver pişirmiş yemişler, ben ondan zaten mücver istemedim öylesine söylemiştim. Sanırım kayınvalidemin canını çektirmişim, yapmıs, afiyet olsun, ama insan iki tane tabağa koyup vermez mi? Hem hamileyim, hem canım istemiş, hem düşük tehlikem var. Bana yardım etmek zorunda değil, ona güvenip hamile kalmadım ama nezaketen nasıl yemek yapıcaksın ne yiceksin demesini beklerdim. İstemeyeceğimi biliyor ama korktu sanırım belki kabul ederim diye. Gayet sağlıklı ve gençtir kendisi, yaşlı veya hasta olsa nezaketen beklentisine bile girmem
Ben şimdi el gibi aynı apartmanda beni telefonla aramasına mı üzüleyim? Mücver vermemesine mi üzüleyim?( mücver yemem önemli değil, boğazıma düşkün biri değilim yemesemde olur. Ama hamile bir kadına böyle yapması incitti)düşük riski var ona mı? Dedikodu olur vs diye kimseye anlatamıyorum.. burada kimse kimseyi tanımıyor, daha objektif yorumlar alırım diye yazmak istedim.
Aa elalemin içinde elalemin kızına sorar gibi bebek yok mu diye soran kv,sizdeki de ayrı bir değişikmis ama kötü niyetli insanları takip üzülmeye değmez asla,sağlıkla alın kucağıniza bebeginiziHiçbirine üzülme konu sahibi , sadece kendını ve bebegını dusun ıcını ferah tut kendıne dıkkat et onlarda catlasın dursunlar .benim kv milletin içinde bebek yokmu bebek yokmu diye habire konuşuyordu hamileyim uzun bir zaman hayırlı olsun bıle demedı sonra milletin yanında yalandan ağız ucuyla dedı .Sorunum olabilirdi hamıle kalamayabılırdım hersey ınsanlar ıcın o zaman arkamdan atar tutardı emınım ,
Ben sana yapayim beraber yiyelim canım iki hamişKızzz beklentim yokk zaten ama canım mücver cekti diye mücver yapıp vermedi nasıl takmıycam bu durumu:) baklava yapsın vermesin ama canımın cektiğini yaptı amaan boşveeer diyemiyorum ya
AhhBaşımıza gelen herseyden dersler çıkartırız. Sende bundan kendine pay alarak kendine bir çizgi çizmelisin. O çizgide sadece sen ve bebeğin olmalı. Kayinvalideymis kayinpedermis bebeğinden daha degerli degil ki. Bosver ne yapıyorlarsa da yapmiyorlarsa da kendilerine. Senin su an strese girmeden mutlu bir şekilde zaman gecirmen gerek. Kafana takma ki mutlu olasin. Bebegin olduktan sonra da gormek istediklerinde oldukca zamani kisa tutarsın. Zor gününde yaninda olmayanin alacagi en büyük derstir. Saglikli bir şekilde bebegine kavusman dilegiyle.
Beklenti değil bence ama alınmış haklı da ,
ılk zamanlar hormonların etkısıyle ınsan cok degısık hıssedıyor ufacık seylere alınabılıyor.
Ayrıca benim kayınvalide olsa o mücveri yapardı ama ilgisiyle de insanı boğardı lanet olsun mücverine derdiniz
benimki de aynen,
hatirliyorum bir gun sofrada bir sey var, illa ye diyor bana, canin cekmistir.
Benim de cok sevdigim bir sey ama o gun hic yiyesim gelmedi.
Yok diyorum istemem. Boyle illa ye, yok istemem diyerek resmen tam bir saat kavga ettik.
En sonunda esim anne yeter istemiyor demek durumunda kaldi.
Kadin da uzuldu sonra, ben de uzuldum tabi, ama yani
Sizin anlattığınız farklı birşey evet herkes kendi başının çaresine baksın kimseden birşey beklemesin de ağzıyla söylemiş kadın canım cektı dıye o gun yapmaları ve konu sahıbıne ıkram etmemelerı dogru mu vıcdanlı mı sızce ? kötü niyet sezerim benBelli ki vurdumduymaz bi kadın belki hoşlanmıyor bile gelinden , şimdiden bunlara alınırsa asıl o çocuk doğunca kaotik bi ortam oluyor hiç başa çıkamaz yaşananlarla. Bu kadın da böyle deyip kendi göbeğini kendi kesecek oturup mücverini kendi yapacak
Öyle tesadüfen öğrendim ki:) bi akrabamla telefonda görüntülü konusmuslar sonra aynı akraba beni aradı hamilelik için tebrik ediyor, kv leride aradım kız dedi mücver yapmıs onlarda.. ben şok :) işte rutinimiz böyle değil, samimiyetimize dayanarak zaten ben bunları söylüyorum. Evden cıkarken inşallah dış gebelik, boş genelik vs değildir diye ne korkularla gittiğimi biliyor, o hastaneye vs gittiği zaman ben ararım nasıl oldun? Doktor ne dedi? Yapabileceğim birşey var mı gibi. Bende sadece torunu ya merak eder diye bekledim. Zira komşularım bile aradı.. bugün dr gidicektin ne dedi diye.. yani sağlık bu, dediğin gibi miymiş? Herşey yolunda mıymış.. çünkü aramızda ki samimiyet böyleydimucver pisirdigini nereden ogrendiniz ?
yani bilemedim ya,
bazen de insanin cok ustune dusuyorlar hamileyken, o da ayri bunaltici oluyor.
Sahsen ben sanirim kendim icin biraz daha geri durulmasini tercih ederim, ornegin doktora gittigim gibi aranmaktansa ertesi gunu aranmak daha iyi gibi, aldigim haberi sindirmeye firsatim olur.
Tabi telefonla aramak yerine gelip yuzyuze muhabbet etse daha iyi de, bunden oncesinde de boyleyse iliskiniz belki rutininiz bu sekildedir.
Emin olun, bazi kayinvalidelerin torunu icin cok heveslenmesi de hos olmayabiliyor.
Ben o yuzden kendi icinizde daha fazla takilmayin bu mevzuya demek istiyorum size, mesafeli olmak iyidir ikiniz icin de.
hiç yapmamasından ıyıdır :) ona da şükürAyrıca benim kayınvalide olsa o mücveri yapardı ama ilgisiyle de insanı boğardı lanet olsun mücverine derdiniz
evet benım kı tam cıns , zamanında kendı kv kp den cok cekmıs dayak bıle yemıs bence bu kadar dusuncesız olmamalı ama kendı tercıhıAa elalemin içinde elalemin kızına sorar gibi bebek yok mu diye soran kv,sizdeki de ayrı bir değişikmis ama kötü niyetli insanları takip üzülmeye değmez asla,sağlıkla alın kucağıniza bebeginizi
Sizin anlattığınız farklı birşey evet herkes kendi başının çaresine baksın kimseden birşey beklemesin de ağzıyla söylemiş kadın canım cektı dıye o gun yapmaları ve konu sahıbıne ıkram etmemelerı dogru mu vıcdanlı mı sızce ? kötü niyet sezerim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?