- 7 Mayıs 2020
- 3.901
- 9.845
- 158
Kayınvalide manevi destek verip kızım ben senin yemeğine temizliğine yardım edeyim sen de borçlar bitene kadar bir işe gir eşine destek ol dese ortalık ayağa kalkardıManevi destekle kadının kolundaki bileziğin ne alakası var peki? Konu sahibi bal gibide oğlunun borcu varken bilezikleri vermemesine takılmış kadının.
Bir eşim dostum bana aynı şeyleri anlatsa aynen bu cevabı verirdim onada. Kimse senin borcun için çıkarıp bileziğini vermek zorunda değil derdim. Yardıma ihtiyacı olan insan gider borç ister, sonrada çalışır çabalar borcunu öder, bilezik hibe edilsin diye beklemez.
Ya da kızim eliniz dar da ise biraz tutumlu gidin biz de gördük yokluk vs dese
Koca koca bilezik dediği de hani kendi büyük gösterişli oluyor ama içi boş hafif bilezikler oluyor ondandır kadın gençliğinde görmedi ise hevesi kursağında kalmasın içinde ukte olmasın diye elinin emeğiyle kenara attığı ile zamanında almış koymuştur belki de eşi zamanında yapamadım diye yaptı yada kadının babasından miras kaldı gitti koluna bilezik yaptı geline ne bundan
İyi gelinin keyfi için koca koca insanlar durup dert etmezken kaynana çıkarsın versin bileziği öyle ki ?
Hiç mi dert sıkıntı çekmeden birşeye ulaşacaklarını zannediyor bazıları bilmiyorum
Emeksiz yemek olmaz derler
Hem emek vermeyeyim yorulmayayim hemde herşey ayağıma gelsin
Çok şükür bugüne evet evimiz arabamız yok ama daha kimsenin kapısına gidipde bir lira para istemedim
Aç durdum belki ama tokum dedim
Kredi karti hiç kullanmadik
2000 mi alıyoruz misal 2000 in üzerine çıkmadık
Evde bir bardak takımı varken (misal olarak diyorum) gidip bir daha almadık
Yada bu moda olmuş herkesin evinde var deyip elektrik süpürgem iş görüyor iken gidip Borcla taksitle robot süpürge almadım
Çok şükür aç değilim kurbanimizi her yıl keseriz gönlümüzün çektiği belki kilo kilo değil ama yetecek kadar alırız
Hesap ve kitap la gidiyoruz
Her sene bu sene bu mont bu bot modaymis diye almayız gider iyi olanı marka olanı alırız senelerce aynı modeli giyeriz
6 yıldır aynı telefon modelini kullanıyoruz
Yatak odası takımıni ödedik koltukları aldık ödedik masayı aldik onu ödedik diğerlerini aldık
İlk 2 yıl eşimin bekar evimin eşyalarını kullandım
Hafta sonları.cikwr gezer dolaşır yer içeriz ama bütçemize göre gidip lüks yerde bir çorbaya 200 TL vermek normal bir aile lokantasına gidip 50 100 e yemek var
Kimse de gezip tozdugumua giydiğime yedigime laf edemez çünkü onlara minnet etmedik
Geldim gidiyorum tırnağı kırıldı yada bir istedigi olmadı diye ağlayan kadinlardan olmadım tırnağım mi kırıldı diğerlerini de kestim attım