- 17 Temmuz 2021
- 8.692
- 27.089
- 498
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eskiden bu kadar altın takılma sebebi gelini kendilerinin seçip kendi ailelerine almalarıydı. Oğlu ben bu kızı sevdim evlenicem demiş belki fikirlerini bile sormamış. Kendini evlenmeye yeterli görmüş evlenmiş. Ama gelin eşinden isteyeceğine kayınvalidesinin çıkarıp kolundaki bileziğe kadar vermesini bekliyor. Sen altın geleneğinin tam uygulanmasını istiyorsan o geleneklerdeki gelin pozisyonuna girmek zorundasın. Ama yok bizimkiler geleneği bile ikiye bölüp işine gelen kısmını benimsiyor.En doğru ve yerinde yorum kardeşimin hanımı teyzemin tek gelini vaer evinde 14 15 yılda belki 2 3 kere yemekli ağırlamış tır onda da eve girdiler teyzem in durumuda yok niye bize yardım etmiyorsunuz vs diye konuşuyor
Annelerimiz neler çektiler şimdi hem evime gelmesinler hem karismasinlar ama istemede söz de iPhone telefon tek taş yüzük alsınlar
En az 3 4 bilezik en iyi düğün salonu marka mobilyalar ama bayramdan bayrama belki bir çay a gitsin gelsinler
Benimde kaynanam gorumceler vs var ama şimdikiler bir tuhaf kızı erkeği karnını zor doyuruyor gidiyor iPhone alıyor vs vs
Bu durumda desene şanslıyız kız analarıYok bacım doğurduğun kız olursa vermek zorunda değilsin bilezikleri ama Allah korusun oğlan anası olursan zinhar gelinin borçu varken kolunda bilezikle gezemezsin..![]()
Ya öncelikle kendini kayınvalidenle bir tutma onun beğenmediği birleyi sen beğenir giyersin sonuçta senden yaşça büyük kadın yani bu şekilde davrandığında ona evet gençler için daha uygun annecim der geçersin bunun dışında eşine şaşırdım annem kızar ne demek ya annesi evinize ne alıp almadığınıza da mı katılacak madem oğlunu çok düşünüyor bileziklerine kıysaymışSelamlar güzellikler :’)
1 yıldır evliyim, kayınvalidem aslında çok iyi birisi, düşünür eder ama bazı şeyleri bana çok batıyor. Örneğin hiçbir şeyi beğenmez, açıkca da söyler (ay hiç benlik değil gibi). Bazı elbiselerimi sırf o yüzden giymiyorum. Haricinde biraz temizlikten uzak olabiliyor. Mutfağı çoğu zaman darmadağınık ve çoğu zaman gittiğimizde 4-5 gün önce yaptığı yemekleri yiyoruz (tabi israf edilmemeli ama ona göre de yapılmalı). Neyse bunlar ufak kısımlar.
Asıl mesele: biz eşimle maddi anlamda zor zamanlardan geçtik. Kayınpederim asla oralı olmadı, kayınvalidemde koca koca bilezikleri olmasına rağmen sormadı bile. (Evet zorunda değil ama anne yüreği ya ne bileyim) Ki eşimin borçlarını bilmesine rağmen.. Ben çok güler yüzlüyüm bugüne kadar hep yanlarında oldum, bir kez surat asmadım ama çok soğuduğumu hissediyorum.
Not: Geçen gün halı aldık eşim “anneme söyleme kızar” diyorBorcumuz var ya neden aldık diye kızarmış..
ben mi abartıyorum ya?
Ne alakası var oğlunun evleneceği kadını kendisi seçemediği için mi bu konuda yorum yapmaya hakkı yok yada işine gelen kısmla ilgileniyorEskiden bu kadar altın takılma sebebi gelini kendilerinin seçip kendi ailelerine almalarıydı. Oğlu ben bu kızı sevdim evlenicem demiş belki fikirlerini bile sormamış. Kendini evlenmeye yeterli görmüş evlenmiş. Ama gelin eşinden isteyeceğine kayınvalidesinin çıkarıp kolundaki bileziğe kadar vermesini bekliyor. Sen altın geleneğinin tam uygulanmasını istiyorsan o geleneklerdeki gelin pozisyonuna girmek zorundasın. Ama yok bizimkiler geleneği bile ikiye bölüp işine gelen kısmını benimsiyor.
Evet aynen öyle beklentiye gireceği insan kocası. Kocasının ailesinden bu tarz bir beklentiye girmek yanlış. Bu kadınlar zaten genelde gençliklerinde kaynana yoksulluk birsürü dert çekiyor. Çocuklarını binbir zorlukla büyütüp bir de gelinden damattan çekiyorlar. Koluna bir bilezik takma hakkı yok mu yani? Bu kadar borç yapmasalardı onlar da. daha uygun harcamalar yapsalardı. Genç insanlar çalışabilirler ikisi de kaynana eline bakmaktan daha onurlu bir davranış bu bence.Ne alakası var oğlunun evleneceği kadını kendisi seçemediği için mi bu konuda yorum yapmaya hakkı yok yada işine gelen kısmla ilgileniyor
5 günlük yemeği yediren kv kolundan çıkarıpta bilezik verecek hali yok kimse böyle bir beklentiye girecek kadar aptal değildir. Evet türkçe anlatması ve algılaması olan birisi gayet net anlayabilirYoo gayette bilezikleri istemiş.
Türkçe okuyup anlayan her insan, konu sahibinin kayinvalidesinin koca koca bileziklerinden hangi anlamda bahsettigini anlayabilir.
Ben ön yargılı değilim mesajda gayet açık sormadı anne yüreği diyor ya. İlla bi insanın borcu olunca çıkarıp ödemiyoruz ki manevi olarakta destek olabiliyoruz değil mi? O desteği göremediğinden yakınıyor sizlerde ona göre harcasaydınız diye yorumlar yapıyosunuz. Bi komşunuz eşiniz dostunuz size bunu anlatsa ona göre harca kimse sana yardım etmek zorunda değil koca insanlarsınız vs vs der miydiniz çok merak ediyorum.Ben kötü niyetli bir yorum yapmadım hanımefendi, bence siz biraz önyargısınız.
Bu mesajdan bilezikleri istedigi sonucu çıkmıyormu sizce?
dinde olup olmaması mı mesele ama evimizden olan bi insan evleniyor ve bu ciddi paralar demek herkes kendi eliyle kendi sırtını kaşıyacaksa aile olmanın bi önemi yoktur.Ben ön yargılı değilim mesajda gayet açık sormadı anne yüreği diyor ya. İlla bi insanın borcu olunca çıkarıp ödemiyoruz ki manevi olarakta destek olabiliyoruz değil mi? O desteği göremediğinden yakınıyor sizlerde ona göre harcasaydınız diye yorumlar yapıyosunuz. Bi komşunuz eşiniz dostunuz size bunu anlatsa ona göre harca kimse sana yardım etmek zorunda değil koca insanlarsınız vs vs der miydiniz çok merak ediyorum.
(Anne ve babanın dinen oğlunun düğününu yapma evini eşyasını dizme zorunluluğu yoktur zaten isterseniz araştırma yapabilirsiniz)5 günlük yemeği yediren kv kolundan çıkarıpta bilezik verecek hali yok kimse böyle bir beklentiye girecek kadar aptal değildir. Evet türkçe anlatması ve algılaması olan birisi gayet net anlayabilir
Bizde evlendik kimseden de birşey almadık
Önce yatak odası takımınım takdirini bitirdik o az alırken en ucuz marka olmayan koltuk takımı sonra yemek masası vs vs öyle öyle evimizi kurduk
Ne yapalım yani kavga hır gür birbirimize girelim
Evet aile olmak yardım etmek olabilir ama bir yere kadar değilmi ? 1 trilyonluk düğün ve masraf yapanda var 500 bin TL lik de sonuçta ikisi de evleniyor yani herkes bütçesine gelir gider hesabına bakarak adimlar atmalıdinde olup olmaması mı mesele ama evimizden olan bi insan evleniyor ve bu ciddi paralar demek herkes kendi eliyle kendi sırtını kaşıyacaksa aile olmanın bi önemi yoktur.
Siz konu sahibi değilsiniz niye bu kadar kendinizi ortaya attınız kidinde olup olmaması mı mesele ama evimizden olan bi insan evleniyor ve bu ciddi paralar demek herkes kendi eliyle kendi sırtını kaşıyacaksa aile olmanın bi önemi yoktur.
Yok ya ... e madem öyle kendi annesinden istesin . Ne güzel evlenecek dana gibi adam /kadın ve hayatın hafif rüzgarında benim kapıma dayanacak . E evlenmeseymiş o zaman. Her zorlukta ( maddi ) bana mı koşacak çocuklar ? Doğurdum diye köle mi oldum ya da annem beni Doğurdu diye kölem mi olduYapmıyor ki zaten var vermiyor diyor. Kolundaki bileziğe mi asılmış. Analık doğurmakla bitmiyor kimse kusura bakmasın herkes çoluğunun çocuğun arkasında durmak zorunda. Kolunda bilezik taşıyıp oğlunu dara düşürmek için mi getirdi dünyaya. Artık bebekleri leyleklerin getirmediğinin hepimiz farkındayız.
Siz de değilsiniz karşıt fikirli olunca ben kendimi ortaya atıyorum da siz atmış olmuyor musunuzSiz konu sahibi değilsiniz niye bu kadar kendinizi ortaya attınız ki
Ne diyosunuz hanımefendi siz konuyu düşünürken yani ne canlanıyor gözünüzde neye saldırıyorsunuz bu kadar kimse kimsenin kölesi olamaz bu hayatta bu sorunuza bir cevap vereyim şimdi 2. Soruyu ben size sorayım bi eşiniz dostunuz komşunız gelse yanınıza borç amaçlı istese veya sadece MANEVİ olarak dertleşmek istese hayatın hafif rüzgarında benim kapıma niye geldin mi dersiniz. Eminim diyemezsiniz. Kayınvalidesinden de istememiş zaten e madem kendi annesinden istesin dana gibi adam diyosunuz ya bunu diyeceğiniz bi cümlenin karşılığı yok. Ay güzel ülkemin güzel insanları okudugunumu anlamıyor anladığınımı anlatamıyor. Bişeylere cevap veriyor sürekli ama cevap verdiği konu ortada bile yok ne anlatıyosunuz ya sizYok ya ... e madem öyle kendi annesinden istesin . Ne güzel evlenecek dana gibi adam /kadın ve hayatın hafif rüzgarında benim kapıma dayanacak . E evlenmeseymiş o zaman. Her zorlukta ( maddi ) bana mı koşacak çocuklar ? Doğurdum diye köle mi oldum ya da annem beni Doğurdu diye kölem mi oldu
Evet bir yere kadar. Evet 1 trilyonluk birşeyden bahsetmedim. Evet herkes bütçesine göre davranmalı. Belki halısı yandı belki çıkmayacak bir leke oldu neden ön yargılısınız ki bu kadar. Ben de size kayınvalide bilezik versin demiyorum ama sormamış bile anlayabiliyor musunuz siz benim yazdıklarımıEvet aile olmak yardım etmek olabilir ama bir yere kadar değilmi ? 1 trilyonluk düğün ve masraf yapanda var 500 bin TL lik de sonuçta ikisi de evleniyor yani herkes bütçesine gelir gider hesabına bakarak adimlar atmalı
Ayrıca anne baba olarak düğünu vs az çok yapılmış işte borç varken niye hiç Hali kalmamıs gibi halı almak niye yada neden beğenmediği kayınvalide ona kolundaki bileziği versin ki
Manevi destekle kadının kolundaki bileziğin ne alakası var peki? Konu sahibi bal gibide oğlunun borcu varken bilezikleri vermemesine takılmış kadının.Ben ön yargılı değilim mesajda gayet açık sormadı anne yüreği diyor ya. İlla bi insanın borcu olunca çıkarıp ödemiyoruz ki manevi olarakta destek olabiliyoruz değil mi? O desteği göremediğinden yakınıyor sizlerde ona göre harcasaydınız diye yorumlar yapıyosunuz. Bi komşunuz eşiniz dostunuz size bunu anlatsa ona göre harca kimse sana yardım etmek zorunda değil koca insanlarsınız vs vs der miydiniz çok merak ediyorum.
Kendi yaşadığım şeyi anlatayım o zaman bundan 4 yıl önce kardeşimin işleri bozuldu bende yeni evliydim 2 tane bileziğim vardı sattım kardeşime borç verdim işleri düzelince verdiğim değerde ödedi 2 yıl sonra altın fiyatı artmasına rağmenEvet bir yere kadar. Evet 1 trilyonluk birşeyden bahsetmedim. Evet herkes bütçesine göre davranmalı. Belki halısı yandı belki çıkmayacak bir leke oldu neden ön yargılısınız ki bu kadar. Ben de size kayınvalide bilezik versin demiyorum ama sormamış bile anlayabiliyor musunuz siz benim yazdıklarımı
Kendi yaşadığım şeyi anlatayım o zaman bundan 4 yıl önce kardeşimin işleri bozuldu bende yeni evliydim 2 tane bileziğim vardı sattım kardeşime borç verdim işleri düzelince verdiğim değerde ödedi 2 yıl sonra altın fiyatı artmasına rağmenEvet bir yere kadar. Evet 1 trilyonluk birşeyden bahsetmedim. Evet herkes bütçesine göre davranmalı. Belki halısı yandı belki çıkmayacak bir leke oldu neden ön yargılısınız ki bu kadar. Ben de size kayınvalide bilezik versin demiyorum ama sormamış bile anlayabiliyor musunuz siz benim yazdıklarımı
Konu sahibi fikir alış verişinde bulunmak için konu açmış bende fikrimi yazdım ama siz Sezar dan çok sezarci gibi davranıyor konu sahibi konusuna cevap vermezken siz cevaplar yazıyorsunuz konu sahibi gamsız ki cevap bile vermiyorSiz de değilsiniz karşıt fikirli olunca ben kendimi ortaya atıyorum da siz atmış olmuyor musunuz
Çay dökülmüş hatta defalarca silsede çıkmamış olabilir bu da ihtimal bir misafirimin çocuğu da koca çaydanlığı devirmisti hali yıkamaya yolladık temizlenip geldiEvet bir yere kadar. Evet 1 trilyonluk birşeyden bahsetmedim. Evet herkes bütçesine göre davranmalı. Belki halısı yandı belki çıkmayacak bir leke oldu neden ön yargılısınız ki bu kadar. Ben de size kayınvalide bilezik versin demiyorum ama sormamış bile anlayabiliyor musunuz siz benim yazdıklarımı