• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem..

Bilezikleri var demişte herkes bileziklerini istediğini anlamış nasıl en kötüsü ise onu anlıyorsunuz zaten hazırda bekliyorsunuz bütün kötü niyetlere. Bilezikleri var durumu iyi diyor yani zor günlerden geçiyoruz diyor. Siz ilerde çocugunuz zor günlerden geçerken kendi ödemen dersiniz o zaman ne diyim. Ayrıca borç belkide düğün borcu kv üstlenmediği görevleri oğluna yıktı belki. Neyi harcadığını biliyor muyuz
Ben kötü niyetli bir yorum yapmadım hanımefendi, bence siz biraz önyargısınız.
Kayınpederim asla oralı olmadı, kayınvalidemde koca koca bilezikleri olmasına rağmen sormadı bile. (Evet zorunda değil ama anne yüreği ya ne bileyim)
Bu mesajdan bilezikleri istedigi sonucu çıkmıyormu sizce?

O bileziğin size verse siz onu yapacaksınız ama annesi diye belki öteleyecksiniz. Çocuğunu evlendirmis artik rahata erme vakti gelen insanlarjn kolundaki belki tek güvencesi olan seyi vermedi diye kinlenmek saçma. Sizin ailenizde durumunuzu biliyordur yani onlarda teklif etse kabul eder misiniz? Hastalık olur, ölüm kalim olmazsa olmaz bir durum olur eyvallah
Size hibe etmesini mi istiyorsunuz.

Kıyafet konusunda herkesin tarzi farklı ona göre giyinmek zorunda değilsiniz. O benlk değil demis ama sizlikse giymemezlik yapmayın

Kayınpederim asla oralı olmadı, kayınvalidemde koca koca bilezikleri olmasına rağmen sormadı bile.

Bilezikleri var demişte herkes bileziklerini istediğini anlamış nasıl en kötüsü ise onu anlıyorsunuz zaten
Yoo gayette bilezikleri istemiş.
Türkçe okuyup anlayan her insan, konu sahibinin kayinvalidesinin koca koca bileziklerinden hangi anlamda bahsettigini anlayabilir.

Analık doğurmakla bitmiyor. Son nefesine kadar bileziklerini dahi vermek zorundasın.😂 İyi ki doğurmuyorum valla. Kolumdaki bilezik el kızına dert olacak yoksa.😂 Biz anamızın parasını böyle rahat hesaplayamayız. Yok vermedi yok dardaydık bilmem ne...
Yok bacım doğurduğun kız olursa vermek zorunda değilsin bilezikleri ama Allah korusun oğlan anası olursan zinhar gelinin borçu varken kolunda bilezikle gezemezsin..😬😬😬

Selamlar güzellikler :’)
1 yıldır evliyim, kayınvalidem aslında çok iyi birisi, düşünür eder ama bazı şeyleri bana çok batıyor. Örneğin hiçbir şeyi beğenmez, açıkca da söyler (ay hiç benlik değil gibi). Bazı elbiselerimi sırf o yüzden giymiyorum. Haricinde biraz temizlikten uzak olabiliyor. Mutfağı çoğu zaman darmadağınık ve çoğu zaman gittiğimizde 4-5 gün önce yaptığı yemekleri yiyoruz (tabi israf edilmemeli ama ona göre de yapılmalı). Neyse bunlar ufak kısımlar.
Asıl mesele: biz eşimle maddi anlamda zor zamanlardan geçtik. Kayınpederim asla oralı olmadı, kayınvalidemde koca koca bilezikleri olmasına rağmen sormadı bile. (Evet zorunda değil ama anne yüreği ya ne bileyim) Ki eşimin borçlarını bilmesine rağmen.. Ben çok güler yüzlüyüm bugüne kadar hep yanlarında oldum, bir kez surat asmadım ama çok soğuduğumu hissediyorum.
Not: Geçen gün halı aldık eşim “anneme söyleme kızar” diyor 😁 Borcumuz var ya neden aldık diye kızarmış..
ben mi abartıyorum ya?
Kiz diyemedinmi, kocam cok begeniyor diye bu kiyafetleri giyiyorum diye🤭 onun favorisi deseydin🫣

Selamlar güzellikler :’)
1 yıldır evliyim, kayınvalidem aslında çok iyi birisi, düşünür eder ama bazı şeyleri bana çok batıyor. Örneğin hiçbir şeyi beğenmez, açıkca da söyler (ay hiç benlik değil gibi). Bazı elbiselerimi sırf o yüzden giymiyorum. Haricinde biraz temizlikten uzak olabiliyor. Mutfağı çoğu zaman darmadağınık ve çoğu zaman gittiğimizde 4-5 gün önce yaptığı yemekleri yiyoruz (tabi israf edilmemeli ama ona göre de yapılmalı). Neyse bunlar ufak kısımlar.
Asıl mesele: biz eşimle maddi anlamda zor zamanlardan geçtik. Kayınpederim asla oralı olmadı, kayınvalidemde koca koca bilezikleri olmasına rağmen sormadı bile. (Evet zorunda değil ama anne yüreği ya ne bileyim) Ki eşimin borçlarını bilmesine rağmen.. Ben çok güler yüzlüyüm bugüne kadar hep yanlarında oldum, bir kez surat asmadım ama çok soğuduğumu hissediyorum.
Not: Geçen gün halı aldık eşim “anneme söyleme kızar” diyor 😁 Borcumuz var ya neden aldık diye kızarmış..
ben mi abartıyorum ya?
Kayınvalidenin mutfağı temizliği düzeni bilezikleri onu ilgilendiren şeyler seni bağlamaz size şimdi bir bilezik verse yarın yine borc yapacaksınız yine verecek kadına ne kalacak insanlar kendini düşünmek zorunda yaşlılığı var hastalığı var o bilezik o kadının güvencesi (her kadın bilezigini araba vs için dahi olsa vermemeli son çare olarak görmeli tamamen çaresiz kalındı ise ev alınacak vs ise vermeli)
Haklı kadın hem borç var diyorsunuz hem hali bu ne perhiz vs diyebilir anne olarak hakkı yani
O tarzım değil dedi diye niye giymiyorsunuz ki giyin kadin öldürecek değil ya

Yok bacım doğurduğun kız olursa vermek zorunda değilsin bilezikleri ama Allah korusun oğlan anası olursan zinhar gelinin borçu varken kolunda bilezikle gezemezsin..😬😬😬
Saçmalık değil mi kızı birc içinde yüzde verse görümceme verdi bize vermedi oysa ben onun oğlunun esiyim görümcemin kocası var bla bla evet benim kaynana da beni hiç sevmez ama bir eşarp bir çöp bile istemedim istemem niye mihnet edeyim
Ayağımı yorganima göre uzatır açsam da tokum derim halısiz kalmışım gibi evde hali varken borçlu iken halı almam
Borç içinde yüzüyor bazı kesimler ama kredi çekip tatile gidiyor evde yemek yok fincan tabak alıyor

Bilezikleri var demişte herkes bileziklerini istediğini anlamış nasıl en kötüsü ise onu anlıyorsunuz zaten hazırda bekliyorsunuz bütün kötü niyetlere. Bilezikleri var durumu iyi diyor yani zor günlerden geçiyoruz diyor. Siz ilerde çocugunuz zor günlerden geçerken kendi ödemen dersiniz o zaman ne diyim. Ayrıca borç belkide düğün borcu kv üstlenmediği görevleri oğluna yıktı belki. Neyi harcadığını biliyor muyuz
[/QUOTE]
(Anne ve babanın dinen oğlunun düğününu yapma evini eşyasını dizme zorunluluğu yoktur zaten isterseniz araştırma yapabilirsiniz)
Ama zaten yapmıştır anne baba gücünün yettiğini
Anne oğlunu en iyi tanıyan kişidir belki kadın biliyor huyunu bunu verse yarin başka şey isteyecek
Birde anne baba baki değil ki insana biraz da kendi ayakta durabilmeyi hesabını kitabını ayarlayabilmwyi bilmeli
Bizde evlendik kimseden de birşey almadık
Önce yatak odası takımınım takdirini bitirdik o az alırken en ucuz marka olmayan koltuk takımı sonra yemek masası vs vs öyle öyle evimizi kurduk
Ne yapalım yani kavga hır gür birbirimize girelim

Başkasının bileziğini takip ediyorsunuz ve çok borcunuz var üstüne halı alıyorsunuz ,vermek zorunda mı sizce kayınvalideniz bileziklerini size?? Belki başka birikimi yok,yaşlılığını düşünüyor,bileziklerini size verse ,kayınvalidenin para sıkıntısı olsa,siz yardım edecek misiniz? Kendi aileniz neden etmiyor peki?
Yemek konusu yoruma bile açık değil ,kendisi öyle yiyorsa siz yemeyin! Ben yiyemem ,midem hassas deyin.Elbiselerinize olumsuz yorum yapınca ; benim zevkim ,tabi ki senlik değil ,ben giyiyorum ,ben beğeniyorum çünkü deyin.Bakalım bi daha diyebilir mi böyle bir şey.
Kadın giyme dememiştir hani deriz ya çok guzel ama bende durmuyor gibi birşey demiştir

Kim bilir ne darlıklarla mücadele ederek dişinden tırnağından arttırıp koluna birkaç bilezik yap. Çocuğunu besle büyüt emek ver. Sonra gelinin kolundaki bilezikte gözü kalsın. Kusura bakmayın artık eski dönemde yaşamıyoruz. Herkes kendi seçtiği insanla evlenip kendi ailesini kuruyor. Kayın aile bir laf etse evine bile sokmama lüksü var gelinlerin. Eşiniz sizi seçmiş evlenmiş. Ailesi zaten bu yaşına kadar her şeyi yapmış büyütmüş bakmış. Kolundaki bileziğe kadar vermek zorunda mı? Altın konusu eskide kaldı. O kayın ailenin taktığı altınların dizdiği evlerin hepsinin bir bedeli vardı. Misliyle de ödemiştir eski gelinler bu bedelleri. Yani öyle hem aman sık sık gelmesinler aman evimin içine karışmasınlar derken iyi ama altın isterken herkes gelenek görenek elçisi kesiliyor maşallah.
En doğru ve yerinde yorum kardeşimin hanımı teyzemin tek gelini vaer evinde 14 15 yılda belki 2 3 kere yemekli ağırlamış tır onda da eve girdiler teyzem in durumuda yok niye bize yardım etmiyorsunuz vs diye konuşuyor
Annelerimiz neler çektiler şimdi hem evime gelmesinler hem karismasinlar ama istemede söz de iPhone telefon tek taş yüzük alsınlar
En az 3 4 bilezik en iyi düğün salonu marka mobilyalar ama bayramdan bayrama belki bir çay a gitsin gelsinler
Benimde kaynanam gorumceler vs var ama şimdikiler bir tuhaf kızı erkeği karnını zor doyuruyor gidiyor iPhone alıyor vs vs

Bu bilinçaltını dışarı vuran bir cümle zaten.
Yüksek ihtimal öyledir
Benim kaynana neler diyor her dediğini ciddiye alacak olsam ölmem lazımdı sırf elbiseme laf diye tarzımı değiştiremem yada onu giymemezlik yapamam cevap bile vermiyorum durup düşünecek üzülecek zamanımda yok zaten

Şunu gerçekten anlamıyorum ya: Kayınvalideniz, altın bileziği sizin borcunuz için bozdurmak zorunda mı? Ne alaka! Mecbur mu? Koskoca yetişkin insanlarsınız. Bu ne böyle ya…

Yüksek ihtimal öyledir
Benim kaynana neler diyor her dediğini ciddiye alacak olsam ölmem lazımdı sırf elbiseme laf diye tarzımı değiştiremem yada onu giymemezlik yapamam cevap bile vermiyorum durup düşünecek üzülecek zamanımda yok zaten
En iyisini yapıyorsunuz, Benim de anlamadığım kv ler gelinleri neden kıskanır? Benim kv de bana neler yaptı,hatta bi ara kalın topuk ayakkabılar moda olmuştu ,gencim 20 li yaşlardayım, almıştım,gitti benzerinden aldı ,yan yana oturuyoruz bi kendi ayağına bakıyor bi benimkine 🤣 Benim de oğlum var ,böyle bir hareket yapılır mı yahu? Üstelik 35 yaş büyük benden ,sen kimsin ,herkes haddini ,yerini bilecek anne de olsa.

En iyisini yapıyorsunuz, Benim de anlamadığım kv ler gelinleri neden kıskanır? Benim kv de bana neler yaptı,hatta bi ara kalın topuk ayakkabılar moda olmuştu ,gencim 20 li yaşlardayım, almıştım,gitti benzerinden aldı ,yan yana oturuyoruz bi kendi ayağına bakıyor bi benimkine 🤣 Benim de oğlum var ,böyle bir hareket yapılır mı yahu? Üstelik 35 yaş büyük benden ,sen kimsin ,herkes haddini ,yerini bilecek anne de olsa.
Benim kaynanam baya yaşlı 5 gelin var hepsine yetiyor sağolsun 🤣 eşimin yeğeni evlenirken ben abiye giymiştim kocaman kadınsın bu ne böyle demişti
Bilmem oğluna sor anne o gitti aldı geldi elbiseyi dedim
Bana almasnlar zaten anca karılarını kızlarını giydirsinler diyor 🤣
Benimle pek uğraşamıyor çünkü cevap vermiyorum diğer eltiler hakaret küfür ağız dalaşı Allah ne verdiyse artık yapıyorlar
Benden o randımanı alamadı galiba 😅🤣

Çünkü kendileri yeni gelin oldukları dönemde çoğu şeyi yapamıyor yada oğlunu eşi yerine koyuyor psikolojik olarak veya sırf karakter meselesi benim kaynana.herkese aynı tek bizlere değil

Bir sorun yok bence siz kıyafetinizle vs. kayınvalidenizi memnun etmeye çalışmayın istediğinizi giyin borçlarınız için de kimseden bir şey beklemeyin siz çalışmıyorsanız siz de çalışın veya ek iş düşünülebilir harcamalara daha fazla dikkat edilebilir. Halı konusunda da kimsenin bir şey demeye hakkı yok tabii ki ama kayınvalidenizden destek bekleyecek kadar zor durumdayken halı alırsanız maalesef insanların ağzına laf vermiş olursunuz.

Bi elbisemi begenmeyip saygisizca benim yuzume bunu soyluyorsa eger inatla mutlaka o elbiseleri giyerim.
Cunku orada size fikrini soylemiyor haddini asiyor, sizi direk yapamadigi icin bu yollarla asagiya cekmeye ustunluk kurmaya calisiyor.

Back
X