Aynı durumu ben de defalarca yaşadım canım, çok sinir bozucu bir durum, çok iyi anlıyorum seni.
Benim eşimin memleketi çok küçük bir şehir, ailesi de orada tanınmış insanlar. Kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama imkanları daha çok olduğu için oranın halkına göre daha eli yüzü düzgün, kendine dikkat eden insanlar. Büyük bi şehire getir koy onları, kaybolur giderler kalabalığın arasında, ki ben de büyük şehirde doğdum büyüdüm, öyle yerlerde kim kimdir nedir pek bilinmez malumunuz.
Kv dem de bana evlerine daha ilk gittiğimden itibaren her gidişimde yalnız kaldığımızda konuyu dönüp dolaştırıyor 'Ah ah oğlumu ne güzel kızlar ne iyi aileler kızlarımızı verelim diye söylediler de gönlü seni sevdi naparsın' diyor. Ama bunu senin de dediğin gibi öyle bi yapıyor ki cevap versem ben suçlu duruma düşücem. Sonunda da yanlış anlama beni, kendimizi övmek için söylemiyorum ama benim oğlum bitanedir diyor.
İlk başlarda saflığımdan ve onları hiç tanımadığımdan iyiye yormak istemiştim hep, herhalde oğlunun benim gözümde değerini artırmak istiyor diye düşünmüştüm, çünkü çok uzun zaman eşim benimle ilgilendi, yapmadığı kalmadı diyebilirim ama ben çok çok uzun zaman sonra karşılık verdim sevgisine, annesi de tüm süreci biliyor. Ama sonradan baktım ki bu benim psikolojimi bozuyor ve iyi niyet düşünmekten farklı bi boyuta taşındı olay, eşime laf arasında söyledim, seni böyle böyle çok isteyen varmış aldım haberlerini deyince kimden falan filan olayı anlattım, eşim çok kızdı nasıl böyle bir şey söyler sana diye, Allahtan yanımda durdu, ben seni seviyorum öncesini başkasını ne karıştırıyor diye. Annesine de hafiften belli etti durumu bildiğini ve bu olaya kızgın olduğunu , ondan sonra maşallah konu hiç açılmaz oldu
Öyle yapmayı düşünüyorum bundan sonra konuşmam bile kabahat istiyor ki sadece süs gibi yanında durayım .bdv da konuları okudukça şu kanıya vardım... Kayınvalidelerle gelinler mümkün olduğunça az biraraya gelmeli... bayramdannn bayrama gibi...şahsen kayınvalide adayı olarak ben buna kesin kanaat getirdim ve uygulamasını da yapacağım, zira bu iş çok ince iş...
kayınvalide olmak demek patavatsızlık yapma hakkını elde etmek demek sanki, yıllasrca kendime yapılmasını istemediğim şeyleri gelinime yapmaktan rabbim korusun, zira Onu da bir ananın evladı...
Siz de mümkün olduğunca az görüşün nacizane önerim...
Canım bulunduğum aile misyonu olan bir aile bende onları utandırmamak için dikkat ediyorum ,durum böyle olmasa bile dikkat ederdim .
Oğullarını gözlerimizde büyütmelerine ne gerek var anlamıyorum ki zaten beğenmişim , istemişim almışım .Maksat başka benim kendimi kötü hissetmem sana ne fayda sağlıyor ki.
Kayınvalidem neden eşimin yanın da gittiğimiz yerlerde kim bu kız bekar mı diye soranları anlatmıyorda oğluna çıkan talipleri anlatıyor .
Zorla yamanmışım gibi bir hava oluşturuyor, gelecek olan eltim için de bu söz konusu,yere çömelip çocuğumu almam bile terbiyesizlik onun gözünde.
Sürekli olgunlaşmamdan bahsediyor dedim otuz yaşına geldim bu yaştan sonra terbiye görecek değilim ama ben kötü oluyorum konuşunca.
Ego denen şey var ya canım, kesinlikle ondan.. Ben onların evlerine daha ilk gittiğimde, bayramdı ve üstelik ailemden ayrı geçirdiğim ilk bayramdı, zaten çok üzgündüm ve genel olarak kendi hayatımda başka sıkıntılarımın da olduğu hassas bir dönemimdi, eve gelin yeni gelin olarak değer görmek isterdim ama maalesef böyle bir sürprizle karşılaşmıştım. Sonradan bu konu halledildi ama konu bitiyor, sorun bitmiyor, kişi aynı olunca yeni gündemlerle insanın canı sıkılmaya devam ediliyor.. Gerçekten de en iyisi bir araya çok gelmemek ama o da her zaman bizim elimizde olmuyor tabi..
bdv da konuları okudukça şu kanıya vardım... Kayınvalidelerle gelinler mümkün olduğunça az biraraya gelmeli... bayramdannn bayrama gibi...şahsen kayınvalide adayı olarak ben buna kesin kanaat getirdim ve uygulamasını da yapacağım, zira bu iş çok ince iş...
kayınvalide olmak demek patavatsızlık yapma hakkını elde etmek demek sanki, yıllasrca kendime yapılmasını istemediğim şeyleri gelinime yapmaktan rabbim korusun, zira Onu da bir ananın evladı...
Siz de mümkün olduğunca az görüşün nacizane önerim...
kıyamam ya, bu nasıl bir iştir, benim oğlum olsa buna Asla müsaade etmez dağ gibi eşinin arkasında durur bundan adım gibi eminim.daha ortada söz nişan yokken kız arkadaşına laf dedirtmez, '' bizi bize bırakın...'' der geçer...
Erkek dediğine de bu yakışır...Hayat arkadaşına sahip çıkacak...
Doğru söyledin canım kişi aynı olunca başka bir şekilde tezahür ediyor sorunlar , şu aristokrasi merakları gerçekten çok komiğime gitmeye başladı.
Benzer şeyleri yaşıyoruz ,bu durumun sanırım tanınmışlıkla ilgisi yok dediğin gibi ego soyadı meselesi olmasa eminim başka bir mevzu gündeme getirecekti , bu seferde oğlunun yakışıklı olmalarıyla , işiyle vs övünecekti kim bilir.Canım seninki gene gerçekten tanınmış anlattığına göre, ama benimki küçük bi yerde biraz daha iyi olmanın popülerliğiyle aristokrat takılmaya çalışıyor, benim de sinirimi bozan zaten o. Mesela onun çok havalanarak yaptığı anlattığı şeyler benim annem için çok normal sıradan şeyler. Ama diyemiyorsun ki ne var bunda yani. Anlattıklarını normal dinlediğim zaman da bozuluyor bana, başka türlü çıkarıyor sinirini, illa aaa ne kadar harikasınız ne kadar ilginç dememi bekliyor, öyle alışmış çevresinden.
Neyse canım benim konu farklı bi yere gitti, ama seni gerçekten çok iyi anlıyorum, yıllarca el bebek gül bebek çevren tarafından kabullenip sevilirken birden tüm bunların yok sayılıp görgüsüzmüş gibi terbiye edilmeye çalışılması çok sinir bozucu
Alındım tabi canım o gün yaşananlar patlak verdi sadece evvelide olduğu için ister istemez bozuldum .Bence siz alinganlik yapmissiniz. Kadin sonucta gordugunu soylemis, niye kendinizi savunma ya da esiniz tarafindan savunulma ihtiyacini hissettiniz anlamadim. Sonucta siz de artik o ailedensiniz, kadin esiyle cocuguyla paylastigini sizin yaninizda da paylasabilir, ya da oyle saniyordur. Bizi de isteyenler oldu gibilerinden dediginiz laf olmamis. Benim gordugum, siz kendiniz kompleks yapmisisniz esinizin ailesini.
Tabi canım zaten ortam da geçen diyalog rahatsız etti beni , keşke hiç cevap vermeseydim dedim kendime.Kayınvalidem saçmalamış ,şu söylediğimi düşününce ben ondan daha çok saçmalamışım cevap vericem diye
demiş canım Nurseyna, ben de ilk oraya kadar okuduğumda aynı şekilde düşünmüştüm ama yazının devamında anladım ki bu genel bir sorun, her zaman bi böbürlenme, bu küçük bir örneği. Zaten fazla tepki verdiğini de anlamış ama genel durumdan dolayı dolmuş demek ki..
Tabi canım zaten ortam da geçen diyalog rahatsız etti beni , keşke hiç cevap vermeseydim dedim kendime.
Benim eşim bu konu da değil hiç bir konu da benim yanım da olmuyor .
Kavga ediyoruz ve ben yıpranıyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?