Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İstemem canım öyle de erkek orta yolu bulmalı ne eşini nede ailesine sırt dönmeli .Alla Allaaaa biz de var bir gariplik, benim oğlum da hiç bir konu da benim yanımda olmuyor, ben nerde yanlış yaptım...![]()
İstemem canım öyle de erkek orta yolu bulmalı ne eşini nede ailesine sırt dönmeli .
Senin oğlan flört aşamasın da olduğu için böyledir şimdilik :)))
bdv da konuları okudukça şu kanıya vardım... Kayınvalidelerle gelinler mümkün olduğunça az biraraya gelmeli... Bayramdannn bayrama gibi...şahsen kayınvalide adayı olarak ben buna kesin kanaat getirdim ve uygulamasını da yapacağım, zira bu iş çok ince iş...
Kayınvalide olmak demek patavatsızlık yapma hakkını elde etmek demek sanki, yıllasrca kendime yapılmasını istemediğim şeyleri gelinime yapmaktan rabbim korusun, zira onu da bir ananın evladı...
Siz de mümkün olduğunca az görüşün nacizane önerim...![]()
Merhaba arkadaşlar, derdim öyle büyük olmasa da canımı sıktı.
Aklıma gelince sinirleniyorum ama abartıyor muyum acaba diye düşünüyorum .
Benim gelin geldiğim aile hatta sülale diyelim özellikle ülkemizde belli kesimler ve yurt dışında yine belli kesimlerin bildiği bir soyada sahip.Kısaca etraflıca tanınan kimseler.
Gerçi ben eşimle tanışana kadar duymamıştım .Sonradan alışveriş yaparken , hastaneye gittiğim de vs vs insanların soyadım hakkında sorular sormaya başladığını görünce anladım .
Sorun şu eşimin kardeşi evlenmeye karar verdi , eşimle beraber bu konuyu konuşmak için kayınvalidemlerin evine gittik , maksadım yardım edilecek bir şey varsa sormak .
Kayınvalidem birden şunun benzeri bir konuşma yapmaya başladı ufak oğlu için ''Etrafında çok kız vardı , soyadını duyan kızlar bir şekilde ulaşıp tanışmak istiyorlar ,hatta bir gün ben bile gelen bir mesajı gördüm işte sizin sülalenize hayranız (Burda eşim için başlıyor )Onun da etrafında isteyen çok kız vardı soyadını duyan aileye gelin gelmek istiyor ''
Kayınpederim kayınvalidemi susturmaya çalışıyor sanki yemek verir misin diye kayınvalidem devam ediyor .
O an ben sadece anne bizi de isteyenler oldu bizde dönüp bakmadık dedim .Bu konuşmanın kısa bir özetiydi.
Kayınvalidem saçmalamış ,şu söylediğimi düşününce ben ondan daha çok saçmalamışım cevap vericem diye ... Eşimde bizi izliyor susturmuyor annesini ona ayrı kızdım .
Cidden sinirlerim tavan yaptı o an altı üstü bir soyad ,kendimi o an adını koyamadığım bir çok 'şey' gibi hissettim .
Tavırları herşeyi ben bilirim havasın da gelen misafirlerle muhabbet ediyorum bir konu da fikrimi beyan ediyorum kaş göz yapıyor bana , sürekli bir terbiye görme halindeyim .
Sürekli ama ne söylersem söyleyeyim muhalefet.Ve bunları yaparken o kadar kibar yapıyor ki kendimi fesat gelin ilan ettim ....Bu konuşma normal mi yoksa ben o an kendimi ezilmiş hissettiğim için mi böyle görüyorum ? Onunla bir konuda tartışırken yoruluyorum asla bir konuda haklı olabileceğimi kabul etmiyor ve ben çok sıkıldım bu durumdam nasıl bir tutum sergilemeliyim .
Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Bir de misafirlerin yanında sana kaş göz yapınca, efendim anne bir şey mi oldu diye sorabilirsin.. Büyük olasılıkla bozuntuya vermemek için hayır der, sende " birşey ima eder gibi kaşlarını kaldırdın gibi geldi " diyerek anlamamış gibi yaparsın..
Kayınvaliden egosu yüksek bir insana benziyor eğer bu söylediğimi bir kaç kez yaparsan bir daha başkalarının yanında sana işaret yapmaya cesaret edebileceğini sanmam.
Bu tarz psikolojik baskılar insanın kendine olan güveninin sıfırlanmasına sebep olur.. İzin verme mümkün olduğunca..
Bir kez daha böyle bir konuşma yaparsa sende devamını getir ve "isteyen istemiş ama oğlunuz beni seçmiş, eminim bir anne olarak siz de oğlunuzun kendi tercih ettiği, aşık olduğu kadınla evli olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorsunuzdur" gibi bir cümle kur ama yüzündeki tebessüme sıcak bir ses tonu eşlik etsin.. Laf sokarken bile tatlı olucaksın ki lçevrede bulunan insanlar farketmesin, lafı yiyen hariç tabiki..
Bir de misafirlerin yanında sana kaş göz yapınca, efendim anne bir şey mi oldu diye sorabilirsin.. Büyük olasılıkla bozuntuya vermemek için hayır der, sende " birşey ima eder gibi kaşlarını kaldırdın gibi geldi " diyerek anlamamış gibi yaparsın..
Kayınvaliden egosu yüksek bir insana benziyor eğer bu söylediğimi bir kaç kez yaparsan bir daha başkalarının yanında sana işaret yapmaya cesaret edebileceğini sanmam.
Bu tarz psikolojik baskılar insanın kendine olan güveninin sıfırlanmasına sebep olur.. İzin verme mümkün olduğunca..
Alla Allaaaa biz de var bir gariplik, benim oğlum da hiç bir konu da benim yanımda olmuyor, ben nerde yanlış yaptım...![]()
Nurseyna... sohbetin sonunda işi espriye bağlamıştım sadece...oğlumun sevdiği benim başımın tacıdır, büyükler büyüklüğünü bilince, hoşgörülü ve sevecen olunca, dilini tutunca orta yol kendiliğinden oluşacaktır, rabbim herkese güzel günler göstersin...
![]()
çok alemsin
nerden aklına geldi böyle bir şey
o kaynana durmaz,
bu sefer eşinin yanında, beni rezil etti der
bence aile yada soyadıyla ilgili bir sorun olamaz
tamamen görgüsüzlük bu
gelin de bir birey ve görgüyse söz konusu olan geline de aynı şekilde davranmalıydı
kaş göz hareketleri de ne demek oluyor
bir gün çıldırma noktasına gelip başlarım senin egona diye bağırmazsın umarım
Allah yardımcın olsun 8 sene iyi dayanmışın üstelik eşin de destekçin değilmiş
Arkadaş demiş ya " tüm bunları yaparken çok kibar yapıyor, kendimi fesat ilan ettim" diye...bu kadın işi biliyor.. Kolay kolay oğlunun yanında tartışma çıkaracağını sanmam.. Ama olur da çıkarırsa konu sahibi bunu lehine çevirebilir.. Anlamamış gibi yapıp masumu oynamalı.. "Nasıl yani anne siz o an gerçekten susmam için kaş göz işareti mi yaptınız? Benim fikrimi beyan etmekte yeterli olamadığımı mı düşünüyorsunuz?" diyecek.. Gerekirse çok kırılmış gibi ağlayarak bu cümleyi kurucak..Yalnız kalınca da Eşine annen beni cahil görüyor diye demogoji yapıcak..
Ya da kartları açık oynamalı.. Kayınvalidesi eşine şikayet ederse.. Evet bilerek ve özellikle yaptım anne çünkü artık birileri ile muhabbet ederken sürekli karşıdan kaş göz işareti ile uyarılmayı psikolojim kaldırmıyor.. Sizden daha önce kibarca rica ettim ama hala devam ediyorsunuz.. Bundan sonra nezaman kaş göz işareti yaparsanız aynı soruyu size tekrar sormayı düşünüyorum" demeli ama hararetli bir şekilde değil, yumuşak bir ses tonuyla..
Ama sanıyorum ki oğluna yansıtmadan kendi aralarında çözmeyi deneyecektir.. Eğer arkadaş dediğimi uygular ise kayınvalidesi en fazla bir kere daha kaş göz oynatır, ikinciye cesaret edemez.. Çünkü bu tarz egosu yüksek insanlar istemedikleri en küçük bir duruma dahi düşmeyi kendilerine yediremezler..
Tabiki ben arkadaşın aile yapısını bilmiyorum.. Burada anlattığı kısıtlı bilgilere dayanarak bu taktikleri veriyorum.. Kendisi eşinin karakterini bilir, sarfedeceği hangi sözü kaldırıp kaldıramayacağını göz önüne alarak verdiğim taktikleri uygulayıp uygulamayacağına karar verir..
Tabiki gönül ister taktiksiz, entirikasız bir hayat sürmek ama bazı durumlarda farz oluyor.. Yoksa başka insanlar tarafından sindirilip silik bir hayat yaşamak zorunda kalırız.
hiç bir zaman 1 tarafın anlayışlı sessiz olmasıyla bu işler yürümüyor.bazen öyle insanlarla karşılaşıyoruz ki, gözünün üstünde kaşının olması bile sorun yaratabiliyor.önemli olan karşılıklı anlayış,karşılıklı sevgidir bana göre.![]()
o kayınvalideye sormak lazım,kendisi de soyadı için koşmuş mu eşinin peşinden! kıskanç kayınvalide sendromu işte!Merhaba arkadaşlar, derdim öyle büyük olmasa da canımı sıktı.
Benim gelin geldiğim aile hatta sülale diyelim özellikle ülkemizde belli kesimler ve yurt dışında yine belli kesimlerin bildiği bir soyada sahip.Kısaca etraflıca tanınan kimseler.
Gerçi ben eşimle tanışana kadar duymamıştım .Sonradan alışveriş yaparken , hastaneye gittiğim de vs vs insanların soyadım hakkında sorular sormaya başladığını görünce anladım .
Sorun şu eşimin kardeşi evlenmeye karar verdi , eşimle beraber bu konuyu konuşmak için kayınvalidemlerin evine gittik , maksadım yardım edilecek bir şey varsa sormak .
Kayınvalidem birden şunun benzeri bir konuşma yapmaya başladı ufak oğlu için ''Etrafında çok kız vardı , soyadını duyan kızlar bir şekilde ulaşıp tanışmak istiyorlar ,hatta bir gün ben bile gelen bir mesajı gördüm işte sizin sülalenize hayranız (Burda eşim için başlıyor )Onun da etrafında isteyen çok kız vardı soyadını duyan aileye gelin gelmek istiyor ''
Kayınpederim kayınvalidemi susturmaya çalışıyor sanki yemek verir misin diye kayınvalidem devam ediyor .
O an ben sadece anne bizi de isteyenler oldu bizde dönüp bakmadık dedim .Bu konuşmanın kısa bir özetiydi.
Kayınvalidem saçmalamış ,şu söylediğimi düşününce ben ondan daha çok saçmalamışım cevap vericem diye ... Eşimde bizi izliyor susturmuyor annesini ona ayrı kızdım .
Cidden sinirlerim tavan yaptı o an altı üstü bir soyad ,kendimi o an adını koyamadığım bir çok 'şey' gibi hissettim .
Tavırları herşeyi ben bilirim havasın da gelen misafirlerle muhabbet ediyorum bir konu da fikrimi beyan ediyorum kaş göz yapıyor bana , sürekli bir terbiye görme halindeyim .
Sürekli ama ne söylersem söyleyeyim muhalefet.Ve bunları yaparken o kadar kibar yapıyor ki kendimi fesat gelin ilan ettim ....Bu konuşma normal mi yoksa ben o an kendimi ezilmiş hissettiğim için mi böyle görüyorum ? Onunla bir konuda tartışırken yoruluyorum asla bir konuda haklı olabileceğimi kabul etmiyor ve ben çok sıkıldım bu durumdam nasıl bir tutum sergilemeliyim .
Merhaba arkadaşlar, derdim öyle büyük olmasa da canımı sıktı.