Kayınvalidemde evimin anahtarının olması sizce anormal değil mi?

Kesinlikle çok anormal...
Benim evimin anahtarının kaynanamda ne işi var...
O bu evde yaşayan biri değil sonuçta, saçmalık...
Ben hayatta vermem yani...

Ya bu kayınvalidelerin bu tavırları nedir ya onlar da bir zamanlar gençti gelindi ne çabuk unuttular bu dönemleri sanane benim evimin anahtarından yani böyle şeyleri çok detaylı düşünürler ama eve birşey alınacağı zaman ortalıkta görünmezler.

ben evimin anahtarını ne anneme ne kayınvalideme ne de başkasına veririm,ne de onların ki ben de olsun isterim.anahtar almak büyük sorumluluk,istemem.ben de en fazla anahtarımı unutursam gidip kaynanamdan alana kadar çilingir getiririm,başım ağrımaz.

bence normal.bizde vermiştik.ama unutursak alırız diye.öylede oluyor.unutunca alıyoruz o kadar.ama biz vermesek ısrar etmezdi.senin kayınvaldenin ısrar etmesi garip.sende galiba bu yüzden vermek istemiyorsun.şu açıdan bakmak gerekirse kayınvaldende galiba sen vermiyorsun diye bozulmuş,senin güvenmediğini düşünerek inatlaşmış olabilir.eşinin burada suçu yok bence.annesine ne desin.eve girmem dedirtecek duruma getirmek pek iyi olmamış.bence uzatmayınrin.sorun olursa o zaman tepki gösterin.bir gün unuttum diye alırsınız gerekirse geri vermezsiniz.

canım ben çalışıyorum. kaynanam bizden de anahtar istemişiti. bende 2 ay kadar vermeye yanaşmadım ondan neden dursun diye. evi gezip ne durumda olduğunu kurcalıcak diye düşündüm. ama sonradan baktım gerçekten isteme niyeti o değil. ben yorgun olduğumda yada (çok iyi yemek yapamıyo) o gün kendince çok güzel yaptıysa hemen benim eve gitmeme çok az bi zaman kala yemek getirip bırakıyo daha sıcacıkken. evimde bi tadilat işi yada başka bişe gerekse söylüoyorum biz işten dönene kadar onu hallediyo. pazar alışverişi yapıp evime bırakıyo:)) daha ne isteyim. aynı şekilde annemde de anahtarım var. bişe lazım olsa gelip bırakıyo. yada bende ki bişey ona lazım olsa gelip alıyo. bunlar gayet normal şeyler. kaynananın niyeti fesatlık değilse tabii bırakman yararına olur

Son düzenleme:
benim dünyamda mahremiyet çok ön plandadır, öyle yetştirildim. izinsiz ebeveynlerimizin odasına dahi girmezdik çocukken. yeni ailem ise bu konuda hiçbir hassasiyete sahip değiller. çok rahatsız oluyorum ama anlam veremiyolar.
anahtarımız -eskiden- onlarda vardı. biz evde yokken telefonla bize geleceklerini söylediler. işyerindeyim. tabi eteklerim tutuştu. çüngü akşamdan ağda yapmıştım, epilatör falan ortadaydı, çamaşır yıkayıp eve asmıştım, iç çamaşırları falan... o manzarayla karşılaşmamaları için işten izin alıp koşa koşa eve gittim. tabi beni evde bulunca çok şaşırdılar, bozulmuşlar falan... "oğlumuzun evi" mantığından da nefret ediyorum. oğlun da olsa gizlisi saklısı vardır. özel hayata saygı lütfen!

ayrıca çalışan bir kadının evinde yalnız başına ev sahibi yokken ne işin var.
ben yakın da olsa akrabalarımın evinde izinsiz dolaşmam, izinsiz mutfağa girip dolabı açamam. bana çok ters geliyor.
ha, muhakkak iyi niyet olabilir işin içinde, ama gönülsüzlük yapılıyosa accık anlayın dimi.

bence herkesin ozeli olmali..anahtar filan anormal durum olmadikca verilmez!

benim kaynanamda bizim evimizi yaparken dugunden once eve temizlige giderken bi kac kez anahtar unuttugumuz icin bakin iste boyle olmaz filan 2-3 defa soyledi.. iste sunun sunun anahtarida bende unuttumu gelip alir benden diye.. bitane yedek birakin bana kapida kalmayin diye duyurdu.. hic tepki vermedim..tabi anahtarida vermedim...

ama esinle aranizda cok buyuk sorun haline gelecekse eger yani esin birden annecilik oynamaya kalkipta anneme guvenmiyomusun havalarina girip huzursuzluk cikacak gibi olursa su baska anahtar ( benzeyen tabi) verip susturmus olursun.. :lepi:

benim de evimin anahtarı kayınvalidemde.
öyel unutursak falan da değil yani.
iki buçuk yıllık evliyim nişanlı iken evi tuttuğumuzda kendisi yaptırmıştı bi tane.
bana ters geldi baştan garipsedim. madem onda var anneme de vermek istedim.kendi annem almadı.
yeni evli iken bir kaç akşam bizi aramadan çat kapı geldiler. bizse malum iş üzeriyken kapıyı hemen açamadık.ben giyinmeye çalışıyorum.eşim kendini banyoya zor attı.kayınvalide kapı önünde sesleniyor.niye açmıyorsunuz diye.sonra anahtarla açıp girdi. eşim duymadık falan filan dedi. 2. kez tekrarlanınca eşim sert tepki verdi.bizimde özel yaşantımız falan var diye. sonra yapmadılar ama yinede ben işte iken bugün size geçiyorum kızım diye arar. çok severim kendisini ama alışmak kolay olmuyor bu duruma

Son düzenleme:

ben olsam asla ama asla katlanamazdim bu duruma..ben evde yokken kimin ne isi var benim evimde yaaa???? ayrica ben esime birakmaz anahtarla actiginda anne bidaha yapmayin lutfen biz evli insanlariz ben utandim sizin yaptiginiz davranistan derdim yani..iyiki esiniz tepki gostermis!

benim annemde abimin de ablalarımın da evinin anahtarları var , hepsi aynı sitede oturuyor.
ama elimize anahtarı alıp da durduk yerde girmedik evlerine.
ama cok defa ise yaradı.
bir sey unutuyorlardı beni arıyorlardı ben gidip alıyordum mesela.
ya da eve gec kalıcak oluyorlar cocukları erken geliyor gelip annemden anahtar alıp giriyor cocuklar.
kimsenin özel hayatını rahatsız edicek bir sey yapmadık yani.
benim yengem çok ii niyetli bir insan sanırım simdi düsünüyorum da
yani ne bileyim yazlıga giderdi kıyafetlerini unuturdu
beni gönderirdi eve dolabından ben seçer götürürdüm , kendi isterdi yani .
biraz karşınızdakine güvenle alakalı bir durum sanırım .

al işte :mymeka:
hem niye açmıyosunuz dedi hem de açıp girdi mi...
buna çok güzel bişi söylenir ama site beni engeller, bende kalsın alsanaalsanasmile

güvenle ilgisi yok şekerim, karşıdaki insana bağlı bu. bak üstteki alıntıyı oku. neler gelmiş insanların başına.
klava:

kesinlikle verme..ama bunu kayınvalidene nispet olsun diye yap dediğimi zannetme..evet ailelerde bazen bi yedek anahtarın olması iyidri..siz yokken olabilecek tehlikelere karşı..ama bir kayınvalidenin bunu sürekli dile getirmesi...bence sadece kocaman bie ego tattmini yaşamak istemesidir..bir insana bir kez dersin..isterseniz yedek anahtarınız varsa verin bulunsun diye..bişey olmaz anne gerek yok derseniz o da tamam ozaman demeli ama bunu bu kadar sorun haline getiriyorsa amacı kesinlikle yardım etmek değil..çocuğunun evinin anahtarlarının onda olmasının egosunu yaşamak ve aklı her estiğinde senin evine girip bişiler yapmak için kullanıcaktır..veririsen ne olucak biliomusun..evini rahatlıkla olduğu gibi bırakıp kapını çekip gidemiceksin..çünkü girip çıkmalar başlıcak..bişiler almak için gidicek bişiler götürmek için gidicek...eğer kayınvaliden biraz entrikacı biriyse siz evdeyken veya misafirleriniz varken özellikle anahtarla girmeye kalkışacak..falan filan..yani bence hiç sağlıklı bir fikir değil..sadece özel durumlar için tedbir amaçlı olduğuna inanıosan ver..ama ben bu ısrarından başka sonuçlar çıkartıorum..

benim anahtarım da kayınvalidemlerde var aynı apartmanda oturuyoruz zaten ama asla öyle pat diye açıp girmeye çalıştıklarını görmedim bu biraz sizden de kaynaklanır onlardan da aranızdaki mesafeden ileri gelir benim kendi annem de dahil evime kimse öyle giremez ayrım yok yani ama haklarını yiyemem öyle çok lüzumlu bir şey olmadığı müddetçe ben evde yokken falan dahi açmazlar kapıyı açmıyor olsam dahi evde olduğumu bilseler dahi anahtarı ellerine alıp gelmezler açmazsam kendileri açmak için çok lazım olduğu zamanlarda oluyor mesela evden çıktım aklımda bir şey kaldı hemen kardeşimizi yani görümcemi arayıp bakmasını istiyorum yada anahtar unutulduysa içerde yada herhangi bir yerde hemen ordan alıp evimize girebiliyoruz

bence anahtarın kayınvalide de olması problem değil hatta olması gerekiyor
ama bu ona izinsiz eve girme hakkını vermez

bide ben şuna sinir oluyordum:) yedek anahtarları vardiye eve girip çıkmaya başladılar..ben yokken..sonra iş misafirler falan varkende aynı şekilkde devam etti...sonra kendi anahtarlarımı kapın arkasında bırakmaya başladım..bu seferde bu anahtarı kapının arkasında bırakmayın çekip gidersiniz çilingir felan boşa para demeye başladılar en sonunda sıkıldım..hep aynı lafı duymaktan..ben çok dikkat ediyorum daha annemin evinden alışıkım kapıda durmasına kalırsada çilingir çağırırım kırk yılda bir 20 liradan bişi olmaz dedim..yani o anahtarın oraya takılmasının ne anlama geldiğini anlayamıyorlar mı?..işten geldim bi gün..yorgunum..bir an önce soyunup dökünüp uzanmak bi duş almak felan geçiyor aklımdan..yatak odasına b girdim soyunmaya başladım partomu çukartım..gömleğimi çıkartıcakken..kayınvalidemin çocuk odasında yattığını fark ettim..ozaman utandım sinir oldum..ama şuan ne isterdim biliomusunuz çırılçıplak karşılaşssaydım keşke hiç utanmazdım o utansın insanın evine böyle girilirmi yaa...en sonra benden habersiz evime girip kayınpederim kocama bi sepha bırakmış salonun ortasına eski..bardağı taşıran son damlaydı sinirden ağladm eşimi arayıp ayıp ama yeter anahtarları iste dedim..kayınvalidemede madem bu seppayı koymak şstişyorsunuz önce bi sorun dedim biz fizandamıyız işten gelince sor kabul edersem alırım yani...niye bunu yapıosunuz dedim bişey demedi..ve eşim istemesine rahmen anahtarları vermediler..kayınpederim ben hırsızmıyım demiş..lafa bak..sorunun ne olduğunu nasıl idrak edemzler tabiki hırsız değilsin ama banada bi saygı göster kızım böyle yapalım die belki kabul eedicem tamam dicem niye fırsat vermiyorsun..ama oğlunun evi istediğimi yaparım düşüncesinden oluyor bunlar..eşlerde üzülüyor anlıyorum ama ben eşimle en baştan konuşmuştum sakince mantıklı bi şekilde açıklamıştım neden vermek istemediğimi..tamam alırız bütün anahtarları dedi düğünden önce..ama isteyemed onada hak veriyorum ama en son yaşadığımız olayda oda pişman oldu almadığına çünkü bu tatsız olayı yaşadık..yaşamayabilirdik beni dinleseydi kimse üzülmezdi ne onlar ne biz...

şimdi diosunuz ya bu aradaki mesafeden dolayı..diyee çok içli dışlı olsan iyi niyetli olsan işin uçu kaçıo bunlar yaşanıyor..çok sert davransan karşı çıksan nbu sefer gelin şöle yaptı gelin bunu dediler başlıyor..2 side gelinlerin canını skıyor sadece..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…