Kayınvalidemden nefret ediyorum...

esmiyore

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2012
32
0
36
merhaba arkadaşlar artık bunaldım biran önce konuya girip ne yapacağım konusunda fikir vermenizi istiyorum..kayınvalidemden nefret ediyorum,evleneli 2,5 yıl oldu ve 2 aylık bebeğim var..evlenirken hep sorun çıkardı alışverişte ve sonrasında.yeni evliyken sürekli bize gelip kalmaya başladı ve hiç sevmem yatılı misafiri..geliyor sürekli herşeye muhalefet oluyor yok biz zor zamanlar geçirdik baban benim sayemde buralara geldi tutumlu oluniçocuk öyle tutulmaz,sütün yetmiyo,onu almayın ne gerek var,bize gelin bizde yiyin,siz gelmiyosanız biz geliyoruz,sabahtan seni bıraksın eşin akşam yemek yeriz sürekli bir arada olma hevesi ve gittiğimde kaprislerinden bıktım artık sürekli gölge gibi dibimde sıkıldım artık ve eşim arada çok kalıyor.saygı sevgiden bahseder kv ama kendisinin ailesi için bir fedakarlığı yok anca yesin gezsin giysin ama söz konusu bizsek sürekli yok der ağlanır tutumluluktan saygıdan sevgiden bahseder.herşeyi o bilir çok akılldır biz saygısız insanlarız dinlemeyiz hiç öyle yakınır ama kendisine hiç yaranılmıyor o bile kocasına saygısızdır sürekli kocasına küser bize gelir dert yanar birde utanmadan.az önce yine aradı yarın sabah bana bıraksın seni eşin akşam yemek yer otururz falan.bebekle zor oluyor rahat edemiyorum gitmek istemiyorum,gitmediğimde eşimde o zaman annene de gitme diyor sürekli biliyorum annesi bunları söyleten.nefret ediyorum ne söylese batıyor artık özellikle lohusalıkta burnumdan getirdi hailelikte de aynı şekilde herşeye muhalefet...nasıl olurda çenesini kapatır bilmiyorum tartışması bile kalitesiz seviyesiz insanlara tahammül edemiyorum çünkü saygıyı aşıyor kafayımı yedinizi kafasız kelimeleri kullanıyor yolasım geliyor o anda..gidiyorum yaranamıyorum gitmesem eşimle aram açılıyor bugüne kadar eşimle birebir tartışmamız hiçbirzaman olmamıştır tek sebep annesi oluyor arada kalıyor tamam ama artık evi ve ailesi var bunu ayırt edemiyor ve kv sürekli fitliyor herhalinden belli nasıl kurtulucam bir yol bilen varmı yardımcı olurmusunuz?bazen tartışma esnasından boşanmayı bile göze alıyorum annesinden nefret ediyorum herşeyinden görgüsüz çok fazla parası varken yok diye ağlanır ama ya plazma alır salonuna mobilya kıyafet ama sürekli bugünümüze şükür ucucuna geçiniyoruz diye bize dert yanıyot.ben üniv mezunuyum artık benimde ailem ve fikirlerim var sürekli eskiyle kıyaslıyor beni ve resmen aptalmışız gibi yönlendirmek istiyor.bu arada haftada bir en az mutlaka gideriz yada onlar gelirler sayılı gibi sanki haftada bir gün benm anneme bir gün kv mutlaka gidilecek en başından beri bu şekildeyiz.dayanamıyorum artık yüzünü bile görmeye nasıl davranıcam fikri olan varmı??

ilk önce evlilik öncesi olanları unutun gelmiş geçmiş
eşinle de adam akıllı konuş sorunun annesi olmadığını sadece rahat edemediğini kendi evinde bebeğine daha rahat baktığından bahset

üzgünüm ama ne kadar sevmesende kendi huzurun için onunla da iyi olman lazım en azından öyle görünmen gerekiyor
çünkü eşin doğruyu yanlışı ayırt edebilen bi insan değil

annesi yönlendirebiliyorsa demek ki eşin buna müsait biraz da sen yönlendir
hiç bişey yokken annenlere gidelim torununu özlemiştir de yada annenleri çaya çağıralım de
yani eşine hayır dediğinde o an müsait olmadığını yada yorgun olduğunu düşünmesi lazım anneme inat böyle davranıyor diye değil

Esınle konusmalısın bu durumu ona kafasız kultursuz cahıl bır ınsan olmadıgını anlatmalısın bebegınız kucuk oldugu ıcın rahat edemedıgını ne bıleyım haftada bır gorusmenızın daha ıyı olacagını anlat cocuk toparlayana kadar bır sure bu sekılde olsun de zaten onumuz kıs sureklı cocugu cıkartmayalım de

biz kafamızdan gitmeye kalkıştığımızda müsait olmuyor o istediğinde gidebiliyoruz ya temizlik yapıyor yada bir yere gidicek oluyor yada hasta genelde illaki o çağırdığında gidebiliyoruz ve bana bu sebepler saçma geliyor tamamen bencilce yaklaşıyor sizin istediğiniz deil benim istediğim demeye getiriyor her defasında.ayrıca ben öyle söylesem ki farzet gittik diyelim bir kaç güne kalmadan ya gelir yada yine çağırır artık bu kadar sıkı fıkı olmaktan ya gözükmek istemiyorum bunu anlatamıyorum hiçkimseye.eşimle konuşsam ne değişicekki boşver cevap verme diyo sadece bildiğini oku o zaman diyo ama kv çok karışıp konuşuyo susmam mümkün olmuyo..

Allah yardımcınız olsun.Eşinizle konuşmayı deneseniz,sadece kendi evimde rahat edebiliyorum,sık sık bir yere çıkmaya vaktim yok deseniz.Kayınvalideniz geldiğinde de 'Anne bende gelmeyi istiyorum ama çocukla çok zor oluyor,misafir geldiğinde de huzursuz oluyor 'deseniz belki analr birazcık.

Kayınvalidenizi örnek alabilirsiniz..

Bak ne güzel kendi istediği zaman yaptırıyormuş herşeyi..

Her zaman açık sözlü olmak iyi değil, bazen böyle işini bileceksin..

Gitmem, yapmam, sıkıldım artık yerine.. Hastayım biraz canım ( kayınvalidenizin taktiği ), bebeğimiz de durmuyor, zaten bütün evi kaldırıp temizlik yapacağım vs. diyebilirsiniz

Son düzenleme:

biz yabancı değiliz diyor o kendi evi gibi girip çıkıcak bizse sorarak gidiyoruz misafir gibi bunu ayırt edemiyo sorunumuz bu zaten..ben ne dersem diyeyim o her defasında haklı ve çok politik onca tartışsak dahi ertsi gün gelir sözde oğlunun hatırı her defasında...boş ve gereksiz tartışıyo ve tartışmayı bilmeyen bir tip kalitesiz konuşuyo seviyesizleşiyo bende tahammül edemiyorum artık yan yana geldiğimizde sinir krizi geçirecek gibi oluyorum.o ise tartışmanın sonrasında bile ertesi gün gelir bu yüzden daha da nefret ettim yüzsüz gurursuz bencilce yaklaşıyo.böyle insna nasıl davranılır onu bilmiyorum:S

haklısın evet gitmemem için sebebp ama onun gelmemesi için bu bir sebep değil yine de gelir sözde yardım edeyim der yada ben yabancı değilim ne olcak otururm kenarda der ve yine de gelir o kadar da düşüncesiz tavrına sinir oluyorum işte:S

annelerden çıkılmayacaksa sadece sevişmek ve çocuk yapmak için evlenmek kalıyo geriye, eşin aile olmak kavramını çözememiş, ben taktik yapmayı politik olmayı beceremediğimden yapacağım şey rest çekmek olurdu gitmiyorumda gelmiyorumda hadi bakalım der çekilirim kenara sen de böyle yap demiyorum benim tarzım bu, heleki anneme gitmiyosan annene de gitme gibi bi despotluk karşısında çok cadılaşırdım o kesin

Kaynanadan ne kadar nefret etsen azdır...

Burada yalnız değilsin ve doğru yerdesin. Biz burada kaynana denen insandan nasıl etkili şekilde nefret edilip, arkasından nasıl planlar yapılması gerektiği konusunda uzman üyeler barındırıyoruz.

Nefret dediğin karşılıklı olursa güzeldir. Sen nefret ederek doğru bir gelin modeli çizebiliyorsun ama kaynana öylemi? Yaşlı kadın belki bilemez senden nefret etmesi gerektiğini, bu yüzden onuda sen teşvik edeceksin... Diyelim senden çay mı istedi, hemen suratını sallayıp hızlı hareketlerle yerinden kalkacaksın ama asla ben getirmem demeyeceksin, getireceksin ama ağzını buracaksın...

Şimdi bu kaynana oğlunu görmek gibi gereksiz ve saçma beklentiler içerisine girebilir. Aman deyim evlerden ırak... Açıkça söyle yahu, Köşesinde otursun artık ne böyle sürekli içli dışlı olmalar...

Yani böyle şeyler işte, şimdi hepsini ben söylemeyim arkadaşlarda nasıl nefret edileceğini sana izah edecektir.

O zaman siz de aynısını yapın.Kendinize uygun bir zamanda gidin.Kabul etmezse,biz yabancı mıyız deyin.
Kabul etmeyip,sonra neden gelmiyorsunuz derse,şu gün gelecektik kabul etmediniz dersiniz.

Kayınvalidene,yalnız gitmemeni öneririm.Hep eşinle gitmeye gayret et ve uzun oturmalar olmasın.
Artık bebeğin var ve bebekle uzun oturmak zaten olmaz.Eşine,bunu öne sürebilirsin.
Sabahtan akşama kadar kimin evinde otursan bunalırsın.Ziyaretin kısası makbuldür.

Bu yazdıklarının büyük kısmı,sanıyorum cevap verememenle ilgili.Uygun cevaplar vermeyip susuyorsan daha çok kinlenirsin.
Yeri geldiğinde,terbiye ve saygı sınırını aşmadan,mantıklı ve güzel cevaplar verebilirsin.
Kinayeli ve laf sokma anlamına gelmeyen,kısa ve net cevaplar vermek çözüm olabilir.
Mesela,hayır biz böyle seviyoruz veya doktorlar böyle söylüyor,teşekkürler ben kendim yapmak istiyorum gibi...

Geldiğinde suratınızı asın,belki istenmediğini anlar.

keşke yaşlı ols bari en azından yaşlı derdim ama daha 45 yaşında tutturdu bir menapoz aşşağı menapoz yukarı menapoza girdi evlendiğimden beri ama psikolojisinden çıkamadı uyuz kadın sırf onun menapozu yüzünden ne hamilelik nede lohusa psikolojisini yaşayamadım eşim bunu anlayamadı bir türlü sadece manpoz sorun oluyor bayanlarda öyle sanıyor akıllı kocam:S herşeyi açıkça söylediğim için zaten yaranamıyorum ve saygısız gelin oluyorum yada bu kadın benim sinir olduğumu bildiği için inadına yapıyor ki çok inatçı birisi her defasında keçi gibi inatlaşır her konuda ve kincidir 2 seneki olayları sürekli ayılıp bayılarak gün yüzüne çıkartır haklıda olsa haksızda olsa konuşulmayacak o bilir herşeyi modunda..

annene ve kaynanana haftada bir gidiyorsun ne güzel.gayet hoş bir düzen.daha ne istiyorsun

annene ve kaynanana haftada bir gidiyorsun ne güzel.gayet hoş bir düzen.daha ne istiyorsun

anneme kesin 1 AMA KV EN AZ 1 VE 3 E BİLE ÇIKABİLİYOR..YANİ 7 GÜN GİTSEK YARANAMIYORUZ Kİ GİTTİĞİMDE DE LAF SOKMALAR KARIŞMALAR KONUŞMALAR GEREKSİZ ELEŞTİRİLER...

Hayret yahu... Bütün nazı ve kaprisi senin yapman gerekirken 45 yaşına gelmiş hala ilgi peşinde menapoz diye. 45 yaş yaşlı değil ama gençte sayılmaz, artık minder gibi göşesine kıvrılma yaşı gelmiş geçiyor.

Sen çok haklısın ama kocan denen adam hala anasını haklı görüyorsa kesin onu doldurmuşlardır. Bunlar hep böyle, anasının dizinin dibinden ayrılmaz onu koruyup kollar çok lazımmış gibi. Taaa küçüklükten beyinlerini yıkıyorlar ondan böyle oluyor ama artık birisi buna dur demeli.

her zaman değil ama genelde annesi haklı çünkü cevap verme bildiğini okune dese he de ama yapma dio ama ben he demek istemiyorum artık anlasın kv bizim bir birey olduğumuzu kabullensin bu yüzden he demiyorum ama tam olarak nasıl davranacağımı bilmiyorum yan yana geldiğimizde konuşulan tek konu o ne dedi bu ne dedi millet ne der o buraya gitmiş şu bunu yapmış aklı fikri millet en sevmediğim muhabbet yani beni soran yok iyimisin bile demez.ortak konuşabileceğimiz knu yok

bence en iyisi eşine" senin annene gitme özgürlüğün var onlar senin ailen tabiki gideceksin ,seveceksin ,sayacaksın ama bu kadar sık bir arada olmak beni yordu bebeğimde var evimde kendi ailemi kurmak istiyorum annenin bu kadar hayatımızda olmasını istemiyorum benim annem geliyor mu bu kadar sık derdim ve annemde gelsin derse hayır onunda hayatımızda bu kadar olmasını istemiyorum ki ha illa ben annemi haftanın 3- 5 günü göreceğim dersen sen gidebilirsin canım ama beni artık zorlama bunuda annene güzel bir dille anlat lütfen derdim..

Eminim gittiginiz zaman dört dönüyorsunuzdur. Bebegin esyalari, bezi, battaniyesi...herseyini topluyorsunuzdur. Aksam yemegi, salatasi, masa hazirlamasi. Yapmayin. Hicbir seyi toplamayin. Devamli yorgun olun. Gece yine hic uyuyamadim deyin. Anne sen iki saat falan bakiver ben biraz uyuyayim deyin. Her gittiginizde ama. O hazirlasin siz yiyin. O toplasin siz koltukta kanepede uyuklayin. Giderken haber vermeyin. Cat kapi gidin biz de yabanci degiliz deyin. Kapidan geri ceviremeyecegine göre. Cevirse daha cok isinize gelir ya. Dogrusu bu degil tabiki, herkes böyle yapsin demiyorum ama her gün her hafta cekilir dert degil bu. Belki böyle her gün her gün baskin yaparsaniz geri cekilir. İstedigi gibi gezme tozma yapamazsa, sokaga cikamazsa esinize söyler ufaktan ufaktan. Hatta sizi esinize sikayet etsin. Hayatim haklisin ama gercekten iyi degilim cok uykusuz yorgunum, tansiyonum düsük bu aralar bla bla bla... Ben her zaman gelirim yabanci degilim ama siz ben cagirinca gelin ben isteyince gidin ne demekmis görsün.

Ya insan evlendikten sonra kendi anne babasinin evinde bile eskisi gibi rahat edemez evim evim der. Atlı sıgar cocuklu sıgmaz derdi babaannem. Kaldi ki kücücük bebeginiz var. Gece kac kere kalkiyorsunuz, uykunuz bölünüyor. Ne bileyim emzirirken bebek te siz de uyuya kalirsiniz, gögsünüz acik kalir veya kanepede uyuklarsiniz bebekle. Yemek yapamazsiniz disardan söylersiniz veya gecistirirsiniz ev hali. Evde baska kimse yok diye gecelikle bile gezebilirsiniz ama kayinvalidenin evinde her daim hazir kita.

Ayrica söyle bir sey daha var. Bebegi dogar dogmaz odasinda kendi yataginda yatirin diyor doktorlar. Her aksam ilik banyo, masaj, ninni gibi ritüellere ihtiyac duyuyor bebekler. Kayinvalidenizin evinde aksama kadar kanepede mi yatiyor bu yavrucak?

'' kayınvalidemden nefret ediyorum '' diye başlık açacak bir gelinim olmasından çok korkuyorum...yazılanları okudukça çok kaygılanıyorum... nefrete dönüşmüş gelin kayınvalide ilişkisinde, vay o adamın haline.... O Adam ki, tabiri caizse, aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık....

Ama şunu unutmamak gerekir ki, bugünün Gelini, yarının kayınvalidesi...gelin iken kayınvalideden nefret, kayınvalide olunca gelinden...

demişler ki, ''Kişiler ve kurumlar arasında Sevgi ve Saygı esastır...Sevgide serbestlik, ama SAYGI da mecburiyet vardır...''

Sonsöz, kayınvalide olmaya ramak kalmış birisi olarak ,işimin zor olduğunun bilincindeyim, Allah iyi olmayı ve iyilerle karşılaşmayı nasip etsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…