Kayınvalideme anne demek istemiyorum...

Aynen katılıyorum. Açık yürekli davranın oda bir anne , oda bir annenin evladı anlayış gösterecektir.

ben de zorlanmadım derken ama tabi sadece sıfat olarak kullanıyorsun sanki. içi kocaman bir boşluk.
sen de X anne diyebilirsin...
mutlaka senin annenin yerini alması mümkün değil. ama her kvalide de aynı değil. bazen 1000 taneden 1 tane iyi olabilir. kadın iyi biriyse ve sana gerçek anne şefkatiyle yaklaşıyorsa zamanla sen de tabularını kırmaya çalış.

içinden geldiği gibi davran eminim zamanla (kv sezsiizdir iyidir demişin) iyi yönleriyle sana kendisini sevdirecek ve sende ona anne diyeceksin ama şimdi hiç kimse istemediği bir şeyi asla yapmamalı sahte olmamalı yani

Tamamen içinden geldiği gibi davran arkadaşım. Ben büyük bir sevgisizlikle kayınvalidesine 'anne' gibi kutsal bir sözcüğü kullananı da gördüm, çok büyük bir sevgiyle gözü ışıldayarak kayınvalidesine sadece ismiyle sesleneni de. Bu sizin aranızdaki samimiyete, ilişkiye bağlı. Git baştan konuş bence. Çekincelerini anlat. Ona göre bir tavır takın. Önemli olan senin ona gösterdiğin saygı ve sevgi ve yine tabii ki karşılıklı olarak onun sana gösterdiği saygı ve sevgi. Gerisi hikaye...

bacımı burdada budum.
bende dıyemıyorum maalesef 6 yıldır evlıyım ama olmuyor.laf arasında soyluyorum ama dırek ona hıtab ederken dıyemıyorum ozelıkle yaptığım bısey degıl ama olmuyor.aynı esra gıbı babaannemız felan dıyorum bende

Ben 2 yıllık evliyim
Annem de sağ çok şükür
Yine de anne diyemedim kayınvalideme
Demek zorunda da hissetmiyorum kendimi
Saygıda kusur etmedikten sonra ne dediğimin önemi yok diye düşünüyorum
Ben 'siz' derim mesela hitap olarak

İnsanın hayatta anne babası tektir, ben de mecburen hitapta anne diyorum ama hiç içimden gelmiyor. Başka ortamda ondan bahsederken eşimin annesi diyorum. Keşke en baştan hiç anne demeseymişim :/ yada x anne daha uygun olurmuş. Ben ona anbe derken o bana "gelin" diye hitap ederdi tabi şimdi küsüz çok şükür

Ben de formaliten anne diyorum ama anne kelimesi çok derin bana göre bunun içinde samimi olarak anne diyemedikten sonra ismiyle beraber anne kelimesini eklerseniz daha iyi olur

erkek kardeşimin eşi , anneme teyze diyor sinir oluyorum .
ben de nişanlıyım annesine adının sonuna anne kelimesini getirip söylemeye başladım , şimdilerde sadece anne diyorum.

anne denmemesi bence hoş değil, tamam hepimizin annesi bir tane ama bu da toplumumuzda olan birşey ve denmemesi teyze ya da siz diye hitap eidlmesi komik oluyor bence.

isminin sonuna anne kelimesini getirerek deneyin kasmayın kendinizi

o kadar zorlaniyorum ki ben de laflar geri geri gidiyor resmen.bayramdan bayrama konustugumda anne diyorum bir kere tamam bitti.onun diisnda yanyanayken hic icimden gelmiyor kendi annem de yanimdayken hele asla diyemiyorum,annem cok kiziyor ama yine de sonuc degismiyor aradan konusuyorum sen siz vb vb,cok sevdigim biri olsaydi da belki daha yumusagi olurdu ama yine de anne demk icimden gelmezdi cunku bende o kavrami haketmeyenlere kullanmama gibi bir takinti var,kimseye canim da demem sevdiklerim haric

Dahada diyemeyiz zaten baci bu kadar mi zor ya anliyamiyorum neyseki iki taraflida kabullendik ama herkes kabullenemeyebilir esimde asla skinti yapmadi ustune konusulmadi bile...

nereden çıkarmışlarsa bu adeti,sanki eş değil kardeş mi alıyoruz da,anne baba diyeceğiz. ben bekarım ama ben de söyleyebileceğimi sanmam ve söyleyemem açıkçası.

kayınvalideye ilk kim anne dediyse kim bunu adet haline getirdiyse çok saçma bişey yapmış bence
ben de nişanımdan itibaren anne demeye başladım ama ilk dediğimde çok sessiz demiştim
eşim de anne baba der ama o sürekli konuşmadığı için biz kadınlar kadar çok söylemiyor erkekler,
bence çok saçma sapan bir adet anne bir evladı yetiştiren kişidir yıllar sonra alakasız biri geliyor ve anne oluveriyor.
ben de mecburen adetten diye söylüyorum ama keşke x anne deseymişim

Annenin yerini elbette kimse dolduramaz. Ama tabiki iyice bir kadınsa kayinvalideniz bir nebze bu sevgiyi kendisinde tatmayı denemeyi dusunmezmiydiniz. Önce bunu bir düşünün derim. Belki ozaman anne Demeniz daha kolaylasabilir. Annesi hayatta olan kişiler için bile kolay değil aslında söylemek bu yüzden zorlanmanız çok normal. Yok illaki soyleyemeyecekseniz bunu esinize ve annesine söylediğiniz de duygulandiginizi anlatın. Herşey gönlünüzce olsun .

Canım eşin bu konuya anlayışla yaklaşıyorsa, bir müddet herhangi bir şekilde hitap etmezsin. Bir süre sonra kayınvaliden sana yakınlık hissetiriyorsa baktın seviyorsun kayınvalideni 1-2 kere söyledikten sonra alışıyor insan. Bende çok zor söylemiştim.

anne derken ben de çok zorlanıyorum çünkü kayınvalidemi hiç sevmiyorum kendini hiç sevdirmedi yapmacık olamıyorum. eşim yanımdayken ağzımdan zoraki anne çıkıyor eşim yokken hiç anne demiyorum hiçbir şey demiyorum. ama kayınbabama çok rahat baba diyorum çünkü bana karşı sıcak kendisi

"anne" kelimesi "kızım" diyen kayınvalidelere yakışıyo
Eğer seni gerçekden kendi kızı gibi görüyorsa de alıştır dilini değilse deme..

Hiç demedim dememde gerçi görüşmüyorum ben sıkıntı yok.

Son düzenleme:
isteyerek kv anne diyen yoktur sanırım
herkes adet yerini bulsun diye söylüyoronlarda adet yerini bulsun diye kızım derler
ama siz kv açıklamanızı yaptıgınız zaman sizi anlayışla karşılar bence

öncelikle başınız sağolsun, mekanı cennet olsun annenizin.

ben kv ye anne diyorum. eşim istemede anneme "anne", babama "baba" dedi ve bende nişanlılık itibariyle başladım anne-baba demeye. ama biz daha önce tanışmamıştık çok, bir kez görüşmüştük o nedenle teyze kısmı da olmadı bende.

tabi ki anne gibi olmaz kv ama Allah bin kere razı olsun minik şeyler dışında beni üzmedi kayınvalidem. bana hep kızım, yavrum, bebeğim, canım der e ben de anne deyince gücüme gitmiyor haliyle.

ama ben anne desem de "siz" li konuşuyorum onunla. yapım da öyledir zaten kolay kolay sen diyemem ama "siz" deyince daha mesafeli daha güvenilir gibi geliyor ilişkimiz.

bence siz de kayınvalidenizi karşısınıza alıp tatlı tatlı anlatın, içten, bize anlattığınız gibi. o da eminim sizi anlayacaktır. zamanla size davranışları ile şekillenir ona hitabınız ve siz li biz li konuşmak iyi gelir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…