Kayınvalideme gidiyoruz :(

Sabredeyim iyilikleride çok bana çeşitli hediyeler alıyor millet de ne kötüleri var diyorum kendi kendime.Ayrıca bir hoca söylemişti torunu göstermemek uzak tutmak günahmış.Ben herşeyin üzerini kapatıyorum ama kayınvalidem yine bir olay çıkartıyor hepsini geri hatırlıyorum elim ayağım titriyor tansiyonum düşüyor.Bize gelincede eşyaların yerlerine karışır kafasına göre yapacağı bişey varsa yapar gelin bunu nereye koyalım demez.Banyodaki havlulara takmıştı doğumda fazla havlu var kaldır diye.Perdelerim uzun diye kesecekti,o perdelere çok para verdim bu evde zaten 1,5 yıl kalacağız o yüzden pazardan alır ucuz bi perde takarım yazık olur dedim suratı düştü :S Beni teşvik etse aaa kızım yemek ne kadar güzel falan dese ben ertesi gün hevesle 2 katını yapıcam ama yok :(

Sabredeyim iyilikleride çok bana çeşitli hediyeler alıyor millet de ne kötüleri var diyorum kendi kendime.Ayrıca bir hoca söylemişti torunu göstermemek uzak tutmak günahmış.Ben herşeyin üzerini kapatıyorum ama kayınvalidem yine bir olay çıkartıyor hepsini geri hatırlıyorum elim ayağım titriyor tansiyonum düşüyor.Bize gelincede eşyaların yerlerine karışır kafasına göre yapacağı bişey varsa yapar gelin bunu nereye koyalım demez.Banyodaki havlulara takmıştı doğumda fazla havlu var kaldır diye.Perdelerim uzun diye kesecekti,o perdelere çok para verdim bu evde zaten 1,5 yıl kalacağız o yüzden pazardan alır ucuz bi perde takarım yazık olur dedim suratı düştü :S Beni teşvik etse aaa kızım yemek ne kadar güzel falan dese ben ertesi gün hevesle 2 katını yapıcam ama yok :(

ben yine yoğun çalıştığım vakit kaynana oğlunu kandırmış benim misafir odamı, mutfamı istediği gibi değiştirmiş bana nispet yapar gibi o gittikten sonra eşimle kavga ettim ve hepsini o yorgun halimle değiştirdim insan bir sorar ama dimi!

gitmesen olmazmı, hiç haketmiyorlar...
yani foto olayını bile ne kadar saçmaladıkları ortada..

benim eltim de mutfağa girdimi kaynanama sen çık ben yaparım der ona hiçbirşey demez.. ama benim arkamdan girer bulaşıkları bile yıkar bana yardımcı oluyormuş.. doğrudur heralde..
benim eltimin annesi ve kendisi çok bilmiş insanlardır kaynanamı bile azarlar eltim ama kaynanam susar biz söyleyemeyiz onun söylediklerini.. biz söyledikmi bütün çocukları duyar surat yapar.. ama o bitanecik gelini herşeyi söylesin farketmez..
diyeceğim bazılarına ne yaparsak yapalım yaranamayız verdiğimiz elektrikten mi kaynaklanıyor bilmiyorum.. o yüzden on gün diyeceksin sabredeceksin.. yokmuş gibi davran bırak kocanı alsın naparsa yapsın isterse beraber yatsın nasıl olsa on gün sonra yine senin.. kadın gelinin elinden oğlumu aldım tatını bir yaşasın nasıl olsa gerçeği sen biliyorsun...
ayrıca ben eşimle aynı iş yerinde çalışıyorum yazıyı yazarken geldi ve sayfayı indirdim aç aç diyo heyecanlı oluyor. bilse benim ne yazılar yazdığımı:90:

kaynana degılmı kuzum hepsını bı kazana toplıcan kokune kırbıt suyu dokucen :D acaba ıat etsemmı su kazanı koselık olurum ha:D benımde kaynanam varda bı halt yıyemıor esım bendne yana hep oldugu ıcın allahdan koruyor yoksa cokdan bosatmısdı oglundan :D zavalım arda bı laf sokmaya calsıorda alıor agzının payını :D en son gecen gun kaynanamın kayınpederı yasıor ona bakmıor esım oldu dıor ben bakamam cenesınden kurtulamam gıbısındne esımde dayanamadı tam ben dıcekdım agzımdan lafı aldı sankı ıcımdekılerı soyledı ıkı gun sonra sende yaslanıcan anne sende oyle olucan dedı sımdıkden cenen durmuorkı ılersını dusunemıorum dedıı :d gıkı cıkmadı :D senınde anlıcan bu kaynnlar oldukca huzr yok :D

haklısın k.validen çok tuhaf ama herkezin huyu farklı. ama görünüş o ki gitmek zorundasın. bu yüzdende dediklerini çok takma. üzme kendini. nasılsa 10 gün sonra evine gelip istediğini yapacaktın.

uzun süredir evli bir arkadaşım, k.validesi evine geldiğinde eşyaların yerlerini değiştirir, başlarda çok kızardım, sinirlenirdim, zaman ilerleyince aman nasılsa gittiğinde eski haline çeviririm diye düşündüm. o günden beri de seslenmiyorum demişti.

bizimkilerde susmuyor emin ol. ama yavaş yavaş alışıyoruz birbirimize. bazı dediklerine gülüp geçiyorum. benim k.validem çok kıskanç. eşimin kardeşine doğum gününde hediye aldım. ona çok almışsın, bana az aldın diye söylenmişti. sonra anneme, "onun annesi benim sen öylesine bir şeysin", gibi saçmalamıştı:1:. güldük:1:. kardeşimle konuşurken, "annemin yerinde olsaydım ne diyorsun sen", diye sorardım demişti. başka bir zaman anneme sordum. seslenmedin niye diye. annemde "aman kızım dese ne olacak ki. o dedi diye, öyle olmaz, boşver" demişti... düşününce hak veriyorum. dedi diye o sorun mu?? değil ozaman neden sorun edeyim ki.

Allah bol bol sabır versin görmemeye duymamaya çalış yaptıklarını dediklerini.

Doğumda 2 gece hastanede kalıp eve geldik ve sezaryen olduğu için yardımsız yataktan kalkamıyordum,gece çocuk ağlıyor kalkıp beşiğinden alamıyorum eşimde yok 10 dk ağladı çocuk sonra aldım çocuğu emzirdim bi bakıyim nereye gitmiş eşim diye diğer odaya doğru yürüdüm annesiyle sarılmış yatmışlar.O an sinirden bayılacağım sanmıştım annem sakinleştirmeye çalıştı.Vay efendim yatak odası sıcakmış pencereyi bebek yüzünden açamıyormuş orası serinmiş balkon kapısı açıkmış o yüzden oraya uyumaya gitmiş.Ömrüm boyunca bunun özrünü dilesen bunu unutmicam affetmicem dedim.Kayınvalidemede söyledim eşim gelse bile senin göndermen lazım,oğlum karın daha dün doğum yaptı yanında ol yardımcı ol burda ne işin var diyip göndermen lazımdı hatanın büyüğü senin dedim.

Ölmüş babam hakkında o kadar kırıcı şeyler konuşmuş kaynana anem ne evine giderim nede yüzünü göresim var dedi kaynana anen neden bana oturmaya gelmiyor diye soruyor bende bilmiyorum deyip geçiştiriyorum söylesem oğluna beni karalıyacak al sana kavga söylediklerini inkar eden şeytan bir kaynana ,ne yaparsın?

Doğumda 2 gece hastanede kalıp eve geldik ve sezaryen olduğu için yardımsız yataktan kalkamıyordum,gece çocuk ağlıyor kalkıp beşiğinden alamıyorum eşimde yok 10 dk ağladı çocuk sonra aldım çocuğu emzirdim bi bakıyim nereye gitmiş eşim diye diğer odaya doğru yürüdüm annesiyle sarılmış yatmışlar.O an sinirden bayılacağım sanmıştım annem sakinleştirmeye çalıştı.Vay efendim yatak odası sıcakmış pencereyi bebek yüzünden açamıyormuş orası serinmiş balkon kapısı açıkmış o yüzden oraya uyumaya gitmiş.Ömrüm boyunca bunun özrünü dilesen bunu unutmicam affetmicem dedim.Kayınvalidemede söyledim eşim gelse bile senin göndermen lazım,oğlum karın daha dün doğum yaptı yanında ol yardımcı ol burda ne işin var diyip göndermen lazımdı hatanın büyüğü senin dedim.

:53:, suçun en büyüyü eşinde, eşinin ve senin yaşın kaç merak ettim. ya eşinin fiziki yaşı küçük, yada ruhsal yaşı küçük. benim k.validemle teyzesi de konuşuyorlardı. teyzesinin gelini yeni doğum yapmıştı o sıralar. bebek ağlıyormuş, ama adamı uyutmuyormuş. teyzesi dedi ki gelin bebeği alıp başka odada yatması lazım. ama yatmıyormuş, diye. k.valide de destekledi. akşam evde eşime anlattım. eşimde dediki "benim kuzenimde de hata var, neden gidip evindekini hemen annesine yetiştiriyor. yetiştirmemeli." dedi. eşin suçlu.. k.validende hazır oğlu gelmiş, eşinin yanına git dermi...

Son düzenleme:
25 yaşındayız ikimizde annesi surat yapınca eşim dayanamıyor.İlk zamanlar o kadar ağır laflar söylerdiki,kayınvalidem çanta almasını isterdi eşimden eşimde elime ne ....tınki yüzüne ne sıvıyim derdi.Bu kadar ağır konuşurdu şimdi söylemiyor.Nedenini sorduğumda sen benden destek alıyorsun bende sırt dönsem sen tamamen silelim diceksin bu yüzden senin yanında değilken söylüyorum lafımı diyor.Büyümü var acaba diye bile geçirmiştim aklımdan baktırayım bi hocaya dedim ama ailem boşver içini ferah tut dedi öyle kaldı.Sizce baktırmalımıyım?

25 yaşındayız ikimizde annesi surat yapınca eşim dayanamıyor.İlk zamanlar o kadar ağır laflar söylerdiki,kayınvalidem çanta almasını isterdi eşimden eşimde elime ne ....tınki yüzüne ne sıvıyim derdi.Bu kadar ağır konuşurdu şimdi söylemiyor.Nedenini sorduğumda sen benden destek alıyorsun bende sırt dönsem sen tamamen silelim diceksin bu yüzden senin yanında değilken söylüyorum lafımı diyor.Büyümü var acaba diye bile geçirmiştim aklımdan baktırayım bi hocaya dedim ama ailem boşver içini ferah tut dedi öyle kaldı.Sizce baktırmalımıyım?

bak cnm. bir hocadan duymuştum, büyü okadar etkilemezmiş. sadece hani hava kararırda içinde sıkıntı olur ya, anca okadar etkilermiş. sen dualarını et, bazı sureleri oku. birşey olmaz. isteselerde yapamazlar zaten. dualar korur sizi.

şu kızma konusunda eşin haklı. bir erkek eşinin yanında annesine kızarsa, biz kadınlar kullanırız:1:. aynı şey karısına k.validesinin yanında kızanlar içinde geçerli. busefer k.valide kullanır. destek alırız daha da büyür olay. mesela bir iş arkadaşı anneme eşimin yanında kızamıyorum. yoksa bu sefer eşim bunu kullanır demişti. ilerde sorun olursa "sende anneni sevmiyorsun" gibi birşey der, olmaz demişti. adama hak verdim.

bak cnm. bir hocadan duymuştum, büyü okadar etkilemezmiş. sadece hani hava kararırda içinde sıkıntı olur ya, anca okadar etkilermiş. sen dualarını et, bazı sureleri oku. birşey olmaz. isteselerde yapamazlar zaten. dualar korur sizi.

şu kızma konusunda eşin haklı. bir erkek eşinin yanında annesine kızarsa, biz kadınlar kullanırız:1:. aynı şey karısına k.validesinin yanında kızanlar içinde geçerli. busefer k.valide kullanır. destek alırız daha da büyür olay. mesela bir iş arkadaşı anneme eşimin yanında kızamıyorum. yoksa bu sefer eşim bunu kullanır demişti. ilerde sorun olursa "sende anneni sevmiyorsun" gibi birşey der, olmaz demişti. adama hak verdim.

ya birde çok cıvık hareketleri var hiç yaşının insanı değil.Eşim şaka yapıyordu annesine,dur böyle rahat vuramıyorum sana diye gitti üşenmeden eşofman giydi geldi,eşimle rahatça şakalaşabilmek için.Ben uyuz oluyorum bu hareketlerine :S

Belli ki derdi seni sinir etmek canım. Yaşı da çok gençmiş baksana.
Sen büyüklük göster hiç alınma onun söylediklerine.
Madem sana şaka yapmayı seviyor sende ona şaka yap. Yani ben olsam böyle yapardım.
Eğlenceli bir 10 gün seni bekliyor. Sinirlenip kayınvalidecğini mutlu edip eşini ve kendini huzursuz etme hiç.
Al bebeğini çık gez ne bileyim otur tv izle. Görsünler gelin öyle mi olur böyle mi olur.
Bişiy derse de anne dersin valla sen benim işimi beğenmiyorsun bende işine karışmıyorum.
Bozulursa aa alındın mı şaka yaptım ben sana falan dersin.

Yalnız bir konuda haksızsın. Doğumda ne kadar senin annenin gelmeye hakkı varsa eşinin annesininde var. İstememek cidden kırıcı.
Ve oğlunu elbette sarılacak öpecek sevecek. Hasretlik çekiyor ne de olsa anne. Bunlara alınma derim.

izine gidince kendi halimize gezemiyoruzki hiç çarşıya bile bizimle geliyor.Zaten yemekler hep akrabalarda yeniyor ve evde yaklaşık 50 kişi oluyorlar,karnım bile doymuyor 10 gün boyunca :(

Tüm bunları fırsata çevir işte canım. Kayınvaliden geliyorsa sizinle tutuştur çocuğu eline tut kocişkonun ellerinden gir koluna gezin.
Evde 50 kişi yemek yiyecekse bebeğini önceden doyurmak için al yemekten hem kendin ye hem bebeğine yedir rahatça. Millet yesin içsin kaldırsın.
Yani biraz da kendimiz durumları avantaja çevirmeliyiz ki hayat keyifli olsun.

biz eşimle kavga edince hiç arayı bulmaya çalışmıyo,kayınpederim arayı yapmak için yanımıza gelir onada kıza bırak kendileri halletsinler diye.Geçenlerde aradı kayınpederle kavga etmişler kayınpederim kayınvalidemin ailesi gelince surat yapıyormuş,bende mecburen konuştum üzülme takma fln..Ani durumlarda laf aklıma gelmezki ah salak kafam sende onun yaptığı gibi aranızda halledin biz karışmayız niye demedin diyorum kendime

Ahh daha tazecik kanayan yarama bastınız bende 13gun önce dogum yaptım doğumumun üçüncü gunü annem ve kızkardeşlerim bana geldiler tabi kaynanam bende kalıyor kendini ev sahibesi sanıyor annemlere kapıyı açarken ne bir hosgeldin ne bir güleryüz annemle aralarında hiçbir husumet bulunmazken kaynanam o gün 180derece değişmişti annemler benim yattığım odaya gelip otururken o kapıyı çekti diğer odaya tam 3 saat boyunca telefonla konuştu gorumcemle(ifade veriyordu)annemler gittikten sonra bana aileme öyle ağır laflar ettiki ilk kez onu öyle gördüm.onu Allah'a havale ediyorum kızkardeşimin kalbini de kırdı kardesim 10gundur benimle konuşmuyor benimle ilgisi olmamasına rağmen annem huzurum bozulmasın diye gelemiyor yanıma.anneligimin keyfini hiç suremedigim gibi hergunum aglamakla geçiyor ben boyle hayal etmemiştim o kadını Allah'a havale ediyorum

Ahh daha tazecik kanayan yarama bastınız bende 13gun önce dogum yaptım doğumumun üçüncü gunü annem ve kızkardeşlerim bana geldiler tabi kaynanam bende kalıyor kendini ev sahibesi sanıyor annemlere kapıyı açarken ne bir hosgeldin ne bir güleryüz annemle aralarında hiçbir husumet bulunmazken kaynanam o gün 180derece değişmişti annemler benim yattığım odaya gelip otururken o kapıyı çekti diğer odaya tam 3 saat boyunca telefonla konuştu gorumcemle(ifade veriyordu)annemler gittikten sonra bana aileme öyle ağır laflar ettiki ilk kez onu öyle gördüm.onu Allah'a havale ediyorum kızkardeşimin kalbini de kırdı kardesim 10gundur benimle konuşmuyor benimle ilgisi olmamasına rağmen annem huzurum bozulmasın diye gelemiyor yanıma.anneligimin keyfini hiç suremedigim gibi hergunum aglamakla geçiyor ben boyle hayal etmemiştim o kadını Allah'a havale ediyorum

Şöyle bi söz vardır yeni doğum yapan kadının bedduasıda duasıda tutar derler ne kadar doğrudur bilmem ama inşallah öyledir.

Diğer oğlunu evlendirirse seninle uğraşmayı bırakır diyor etrafımdakiler bakalım daha 4-5 yıl var ama :S

Back
X