Sabredeyim iyilikleride çok bana çeşitli hediyeler alıyor millet de ne kötüleri var diyorum kendi kendime.Ayrıca bir hoca söylemişti torunu göstermemek uzak tutmak günahmış.Ben herşeyin üzerini kapatıyorum ama kayınvalidem yine bir olay çıkartıyor hepsini geri hatırlıyorum elim ayağım titriyor tansiyonum düşüyor.Bize gelincede eşyaların yerlerine karışır kafasına göre yapacağı bişey varsa yapar gelin bunu nereye koyalım demez.Banyodaki havlulara takmıştı doğumda fazla havlu var kaldır diye.Perdelerim uzun diye kesecekti,o perdelere çok para verdim bu evde zaten 1,5 yıl kalacağız o yüzden pazardan alır ucuz bi perde takarım yazık olur dedim suratı düştü :S Beni teşvik etse aaa kızım yemek ne kadar güzel falan dese ben ertesi gün hevesle 2 katını yapıcam ama yok
Doğumda 2 gece hastanede kalıp eve geldik ve sezaryen olduğu için yardımsız yataktan kalkamıyordum,gece çocuk ağlıyor kalkıp beşiğinden alamıyorum eşimde yok 10 dk ağladı çocuk sonra aldım çocuğu emzirdim bi bakıyim nereye gitmiş eşim diye diğer odaya doğru yürüdüm annesiyle sarılmış yatmışlar.O an sinirden bayılacağım sanmıştım annem sakinleştirmeye çalıştı.Vay efendim yatak odası sıcakmış pencereyi bebek yüzünden açamıyormuş orası serinmiş balkon kapısı açıkmış o yüzden oraya uyumaya gitmiş.Ömrüm boyunca bunun özrünü dilesen bunu unutmicam affetmicem dedim.Kayınvalidemede söyledim eşim gelse bile senin göndermen lazım,oğlum karın daha dün doğum yaptı yanında ol yardımcı ol burda ne işin var diyip göndermen lazımdı hatanın büyüğü senin dedim.
25 yaşındayız ikimizde annesi surat yapınca eşim dayanamıyor.İlk zamanlar o kadar ağır laflar söylerdiki,kayınvalidem çanta almasını isterdi eşimden eşimde elime ne ....tınki yüzüne ne sıvıyim derdi.Bu kadar ağır konuşurdu şimdi söylemiyor.Nedenini sorduğumda sen benden destek alıyorsun bende sırt dönsem sen tamamen silelim diceksin bu yüzden senin yanında değilken söylüyorum lafımı diyor.Büyümü var acaba diye bile geçirmiştim aklımdan baktırayım bi hocaya dedim ama ailem boşver içini ferah tut dedi öyle kaldı.Sizce baktırmalımıyım?
bak cnm. bir hocadan duymuştum, büyü okadar etkilemezmiş. sadece hani hava kararırda içinde sıkıntı olur ya, anca okadar etkilermiş. sen dualarını et, bazı sureleri oku. birşey olmaz. isteselerde yapamazlar zaten. dualar korur sizi.
şu kızma konusunda eşin haklı. bir erkek eşinin yanında annesine kızarsa, biz kadınlar kullanırız. aynı şey karısına k.validesinin yanında kızanlar içinde geçerli. busefer k.valide kullanır. destek alırız daha da büyür olay. mesela bir iş arkadaşı anneme eşimin yanında kızamıyorum. yoksa bu sefer eşim bunu kullanır demişti. ilerde sorun olursa "sende anneni sevmiyorsun" gibi birşey der, olmaz demişti. adama hak verdim.
Ahh daha tazecik kanayan yarama bastınız bende 13gun önce dogum yaptım doğumumun üçüncü gunü annem ve kızkardeşlerim bana geldiler tabi kaynanam bende kalıyor kendini ev sahibesi sanıyor annemlere kapıyı açarken ne bir hosgeldin ne bir güleryüz annemle aralarında hiçbir husumet bulunmazken kaynanam o gün 180derece değişmişti annemler benim yattığım odaya gelip otururken o kapıyı çekti diğer odaya tam 3 saat boyunca telefonla konuştu gorumcemle(ifade veriyordu)annemler gittikten sonra bana aileme öyle ağır laflar ettiki ilk kez onu öyle gördüm.onu Allah'a havale ediyorum kızkardeşimin kalbini de kırdı kardesim 10gundur benimle konuşmuyor benimle ilgisi olmamasına rağmen annem huzurum bozulmasın diye gelemiyor yanıma.anneligimin keyfini hiç suremedigim gibi hergunum aglamakla geçiyor ben boyle hayal etmemiştim o kadını Allah'a havale ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?