Kayınvalideme Hakaret

carmenares

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
1.896
2.559
358
Hanımlar merhaba
Çok canımı sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Dün kayınvalidem her zaman alış-veriş yaptığı kasaba giderek et istemiş. Kasap çırağı da eti yanlış vermiş. Kayınvalidem güzel bir dille değiştirmesini istemiş.
Çırak terslemiş, o da "böyle yaparsanız bir daha buradan alışveriş yapmam" deyince çırak "s... git" demiş. Kayınvalidem "sen ne diyorsun?" deyince de o pislik; "görüyor musunuz çingene kadın bana iftira atıyor" demiş.
Kasabın sahibi ve içerdeki müşteriler de öylece izlemiş.

Olayla ilgili çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum fakat şunu bilin ki kayınvalidem asla kötü konuşacak tersleyecek bir kadın değildir. On yıldır tanıyorum bazen ben çıldırıyorum "nasıl şu kişiye ağzının payını vermezsin?" diye... Ağzı var dili yok kendi halinde bir kadın. Çok sıkıntı çekmiş çok ezilmiş ondan dolayı çok pasif.
Bu olay çok ağırına gitmiş fakat ailenin erkeklerinden olayı saklamak istiyor başları belaya girer diye...
Ama ben böyle düşünmüyorum, ne olacaksa olsun bunu yanlarına bırakacak değilim.
İki gündür bir taraftan olayı eşime anlatmamak için kendimi zor tutuyorum, öbür yandan oraya gidip ağzıma ne gelirse saymak isteğimi bastırmaya çalışıyorum.
Bir şey yapmam lazım aklımda bazı fikirler var ama sizlerin de fikirlerinizi almak istiyorum.

Olan olmuş birdaha gitmeyin sizde,
Erkekleri karıştırmayın sonuçta karşıdakinin nasıl biri oldugunu bilmiyorsunuz böyle kavgalar yüzünden insanlar pisi pisine yaralanıyor ölüyor Allah korusun gerek yok.

haklısınız mantıklı olan bu ama işte bunu kendime kabul ettiremiyorum. Doğuda küçük bir şehirde yaşıyorum ve sırf kadın olduğumuz için bu tür muamelelere maruz kalmaktan bıktım artık. Trafikte kaç kere kavga ettim kaç kere karakolluk oldum.
bir şahit olsaydı en azından dava açardım ama olaya tanık olanlarda da haysiyet yokmuş.

Erkekleri karistirmayin bence. Bazi zayif noktalarda insanlarin gozu donebiliyor. En kotusunu dusunun. Siz gidip ustasiyla gorusebilirsiniz. İsten atilabilir cocuk. Sonra takinti haline getirse sizi, alin basiniza belayi.

Bende cok hirslanirim, sinirlenirim. Tartisma aninda keske sunuda soyleseydim derim ama inanin cok sivri olmakta fayda saglamiyor. O zaten pek barinamaz is yerinde. Muhakkak patlak verir. Kovulur.

Bencede yanlarına kar kalmamalı ama şöyle ortam insanların tahammül seviyesi birde kasap diye düşünürsek gerilen ortamda herşey olabilir

o da var tabi ama inanın olay açığa çıkarsa korkması gereken taraf karşı taraf olur. Kanun dışı adalet anlayışını etik bulmadığım için hiçbir zaman başvurmadım ama bu olay gerçekten çok ağırıma gitti. En azından o pisliğin işten atılması gerek.

Kardeş sende haklısında işin sonunu düşün.
Cahil her yerde mevcut,
Ama ne oldugu beliirsiz insanlara bulaşmaya deymez.

Oraya gitmeyin ve çevrenize bu durumu bir yakınınızın başına gelmiş gibi yayın. Patron gördüyse ve müdahele etmediyse orada yapabileceğiniz bişey yok. Eşinize söyleseniz ve gidip kavga etse dengesizin napacağı belli olmaz. bıçakların falan olduğu yer . Polise gitseniz de bişey yapmayacaklar. İlla bişey yapacaksam küçük el ilanı şeklinde kağıtlara "çırağın size küfrettiğini alışveriş yapılmaya değer bi yer olmadığını " bastırarak çevresindeki evlerin kapılarına dağıtabilirsiniz. uğraştırıcı ama etkili.

Alışverişe gitmeyin. Etrafınızda gidenleri de sessizce uyarın.

kocaniza, erkeklere soylemeyin
boyle bisey basima gelse esime soylesem gider öldürur
erkekler kaldiramaz boyle seyleri
tahamnulleri yoktur

cevaplarınız için teşekkür ederim. ben de sizin yerinizde olsam bu tür şeyler yazardım muhtemelen...
ama nasıl anlatayım yani inanın bu durum kimin başına gelse can sıkıcı ama inanın kayınvalidem yılların yıprattığı çok hassas bir kadın, çocuk hasta olsa söyleyemeyiz gece uyuyamaz. günlerce bu olayı düşünüp ağlayacak çok üzülüyorum.
eşime de gelince... az çok hepimizin etrafındaki erkekler gibi gözü dönecek eminim ama bir taraftan da bu olayı bir şekilde duysa annesini de beni de reddeder söylemediğimiz için... yani bu konuda bela çıkarmayacaksam ne için bela çıkarıcam diye düşünür. kaldı ki maalesef ben de aynı kafadayım. üzüleceğim ya da olay çıkaracağım bir durum benden saklanmamalı.

Bende bu tip bir olayi hicbir sey yapmayacagina dair yeminler ettirerek anlatmistim esime. Bilmese ve bi sekilde ogrense dediginiz gibi gucenecek. E direk siz anlatsaniz olay cikacak ve birinin zarat gorme ihtimali yabana atilamiyor. O sekilde anlattim, sakinlestirmeye calistim. Konu kapandi. Bu olanlar olacaklarin yaninda hicbir sey olabiliyor bazen. Sakinlestirebilirseniz anlatin.

kesinlikle bunu yapıcam harika bir fikir çok teşekkür ederim.

Ne desem bilemedim hiç tahammülüm yok böyle insanlara . Allah a havale edin en iyisi

inanın o kadının ahı onlara rahat vermez eminim çok teşekkürler.

Kocami boyle zibidilerle muhabbet ettirmem buyuk ihtimalle...

haklısınız değmez tabi ki, ama işte zibidilerin başı ezilmedikçe toplumun hali ortada... bugün kayınvalideme yarın bir başkasına edilecek o hakaret.

Tamam anladık hassas bi durumda niye eşinize duyurmaya inat ediyorsunuz anlayamadım.
Herkes olabilecekleri söylemiş öfleyle kalkan zararla oturur artık sakin olun.
Olayın üstünden geçtikten sonrada eşiniz duysada ilk sıcak hali gibi gerilmez diye düşünüyorum.

içimde kalsın istemiyorum ben de ama olayın üzerinden epey zaman geçmesi gerek

inat etmiyorum olay çıkmasını tabi ki istemem ama hazmedemiyorum mizacım böyle ne yapabilirim? eşime konuyu açmamaya direndiğim için yardım almak iç dökmek maksatlı konu açtım zaten
teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Ben de insanlarla çalışıyorum. Artık bazen şoke oluyorum. Terbiyesizlik almış yürümüş. Uğraşmaya değmez. Bana neler sayıyorlar, eşime hepsini anlatsam boşuna sıkılacak. Dert etmeyin, herkes kendi kalitesini belli ediyor. Takmamak lazım...

Benim sürekli alışveriş yaptığım bi pastaneden aldığım baklavanın fıstığın içinden koca bir taş çıktı. Çok üzüldüm. Neyseki ısırmadan katı düştüğü için görmüştüm. Diş teli olduğu için ciddi sıkıntı çıkarabilirdi. Tekrar ekmek almaya gittiğimde söyledim taş olduğunu özür dilemelerini falan bekledim. Ama adam evet ya ustaya söyledim ama çıkıyor falan dedi. Buna bile bozuldum. Bu ne vurdumduymazlık diye. Bir daha gitmedim oraya. Dükkandan kovsalar. ne hissederdim bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…