Kayınvalideme icra gelecek

Burada ki amaç nedir yani?

İnsanlar çalışıp kendi alın terleri ile para kazanırken
benim eşim şöyledir, böyledir diyerek misilleme yapmak,
kendisi eleştirildiğinde de kritik yapan kişilerin eski konularını deşifre eden yorumlar yazmak
ne kadar adilce!

Yarının ne olacağını kimse bilemez.
Çalışan kadınlar ayaklarının üzerine sağlam basan kadınlardır.
Çalışan kadınlar özgüveni olan kadınlardır.
Çalışan kadınlar eşitlikten yana kadınlardır.
Çalışan kadınlar geleceğini düşünen , ileri görüşlü kadınlardır.

Özetin özeti;
Kadınlar kendine yetebilmelidir yoksa her zaman ezileceklerdir.
Başka birisi ezmese bile kendisini böyle hissedecektir.

Kadının aciz bir varlık olmadığını,
erkekler olmadan da ayakta durabileceğini
ve kadın ile erkeğin eşit olduğunu
bütün o kadını aşağılayan zavallılara göstereceği için çalışan kadın olmak şarttır bu ülkede!

tamamda ben bağlantıyı kuramadım :26:

oda fake cikti ya

konu sahıbı senı gördükten sonra
bı kez daha anladım
para adamı bozuyormuş

annem 41 yaşında, babamla 20 senedır evlıler
babam anneme hıç maaş bağlamadı
ama her ısteğını aldı

bende evlenırken evleneceğım adama bana maaş bağlamasını şart koşarım
yoksa evlenmem, ne o öyle ezık gıbı bana maaş bağlamayan adamı neyleyım ben

doğru yoldasın :42:

ay o da mı fake çıktı eee bi sürü resim vardı benmi yanlış hatırlıyorum ya :1:

Son sayfalara kadar ben de konu sahibine "kötü kalpliliğinden" ve "görgüsüzlüğünden" dolayı kızıyordum ve konuya katılmasam da yorum yapan arkadaşlarıma beğeni butonuna tıklayarak destek veriyordum ancak bi arkadaşın eski konularının linkini vermesiyle onun adına üzüldüm ve acıdım. Bırakın eşinin maaş bağlamasını kendi söylediğine göre zaruri ihtiyaçları için bile para vermiyormuş adam e sevgi ve ilgi de yok..
Benim anladığım bu kadıncağız bi şekilde eşinin kredi kartlarını eline geçirmiş belki de gerçekten ihtiyacı olduğu için ordan harcama yapcaktı (sadece tahmin)ve o yüzden sormuştu şifreleri nasıl öğrenmek gerektiğini. Ancak konuda işler sarpa sarınca oda saçmaladıkca saçmaladı ve konu buralara geldi..
Zaten vuran vurmuş ona bence daha da üzerine gitmeyin..

noolmuş nooolmuş :6:
olay var dediler çekirdeğimi aldım geldim :37:
millet kaynanam mapusa düşsede kocamla rahat 2 gün yüzü görsek diye bakar bizim gelin az daha kendi üzerine alacak borcu :30:
hee sahi ya öyle yapsana sen kefil olsana o borçlara:51:
ayrıca kocana ulaşamaman hiç içine kurt düşürmedimi... neden ulaşamıyorsun
ben kocama ulaşamazsam kafayı yer binbir senaryo üretirim...
iş gezisine mi gitti yoksa yabancı ortaklarla toplantısı mı vardı :27:

sizede günaydın,off offf uykum var uyuyamıyorum,gecede uyuyamadım sinirden,bizim yaşadığımız yer küçük bir yer,kimliğe filan ihtiyac olmuyor belkı ondan kalmadır bu alışkanlığı,daha doğrusu cüzdan hiç taşımaz ki eşim,hiç görmedim yani, ama tabı şehir dışına cıkarken kımlık arar durururz etrafta:1: mutlaka alır ruhsat kımlık ihmal etmıyor o zaman..
aslında biz normaldede kredı kartı kullanmayız yani biz eşimle biryere gidip alış veriş sonrasında hadi karta cektirelim hiç olmadı,ben kartla alışveriş hiç yapmadım ondan şifre kart hiç aklıma gelmedi,eşim bu kartları işleri için kullanıyor,normaldede kullandığını görmedim bazıları sormuş neden şifre bilmiyorsun dediklerinde valla hiç aklıma gelmemişti şimdiye kadar ssorucam eşime:1:

normalde kart kullanmıyosunuz 3 kredi kartı 1 bankamatik artı var ölemi kredi kartı yıllık aidat 55 tl 55*3=165 bide hesap yıllık 100 etti 265 gitti dükkan kirası :53::52:

Allah kimseye parasıyla hava atma ezikliği göstermesin. Paranın insanı yüceltmediğine en güzel örneksin.:ssz:

Burada ki amaç nedir yani?

İnsanlar çalışıp kendi alın terleri ile para kazanırken
benim eşim şöyledir, böyledir diyerek misilleme yapmak,
kendisi eleştirildiğinde de kritik yapan kişilerin eski konularını deşifre eden yorumlar yazmak
ne kadar adilce!

Yarının ne olacağını kimse bilemez.
Çalışan kadınlar ayaklarının üzerine sağlam basan kadınlardır.
Çalışan kadınlar özgüveni olan kadınlardır.
Çalışan kadınlar eşitlikten yana kadınlardır.
Çalışan kadınlar geleceğini düşünen , ileri görüşlü kadınlardır.

Özetin özeti;
Kadınlar kendine yetebilmelidir yoksa her zaman ezileceklerdir.
Başka birisi ezmese bile kendisini böyle hissedecektir.

Kadının aciz bir varlık olmadığını,
erkekler olmadan da ayakta durabileceğini
ve kadın ile erkeğin eşit olduğunu
bütün o kadını aşağılayan zavallılara göstereceği için çalışan kadın olmak şarttır bu ülkede!

Ben çalışmıyorum.
Ne kendimi ezik hissediyorum ne de beni eziyolar.
Ayaklarımın üzerine sağlam basabiliyorum. Gerekirse çalışırım. Bu para kazanıp kazanmamakla alakalı değil bana göre.
Özgüvenim Allah'a şükür gayet yerinde.
Ben çalışmıyorum diye eşit olamam yani.
Geleceğimi de düşünmem.
Hmm.
Bunlar kişilikle alakalı değil sadece çalışmakla alakalı öyle değil mi?
Çalışan kadınların hepsi mutlu mu?
Özgüvenleri yerinde mi?
Kusura bakmayın ama genellemeniz fiyasko. :ssz:

Tabiki yarınımızın ne olacağını bilemeyiz.
Yanlış anlamaya mahal vermemek adına açıklama yapayım; Çalışan bayanlara saygı duyuyorum.
Mesleğim var ama çalışmıyorum bu benim keyfii kararım. İhtiyacım olursa yada çalışmayı düşünürsem bundan gocunacak değilim. Bu yorumunuza takıldım.
Çalışmayan insanlar için biraz kırıcı sanki?

Son sayfalara kadar ben de konu sahibine "kötü kalpliliğinden" ve "görgüsüzlüğünden" dolayı kızıyordum ve konuya katılmasam da yorum yapan arkadaşlarıma beğeni butonuna tıklayarak destek veriyordum ancak bi arkadaşın eski konularının linkini vermesiyle onun adına üzüldüm ve acıdım. Bırakın eşinin maaş bağlamasını kendi söylediğine göre zaruri ihtiyaçları için bile para vermiyormuş adam e sevgi ve ilgi de yok..
Benim anladığım bu kadıncağız bi şekilde eşinin kredi kartlarını eline geçirmiş belki de gerçekten ihtiyacı olduğu için ordan harcama yapcaktı (sadece tahmin)ve o yüzden sormuştu şifreleri nasıl öğrenmek gerektiğini. Ancak konuda işler sarpa sarınca oda saçmaladıkca saçmaladı ve konu buralara geldi..
Zaten vuran vurmuş ona bence daha da üzerine gitmeyin..

Banada öyle geldi. :31:
Öyle yazsa yine eleştiri alırdı biliyoruz ki bazı arkadaşlar hemen sivrileşip bişeyler söyleme çabasında oluyolar.
Ondan çekinmiş olabilir.
İki türlüde eleştirildi sonuç olarak..

tek kelimeyle TERBİYESİZLİK.
hani edasummm müstehak derler ya galba o gelmiş başına.
yazdığın yorum için sölenen bi söz bu.kim bilir senin halin halmide eşim bana maaş bağladı çatlayında patlayın diyosun.bi eş nasıl maaş bağlar ya heralde 2 ayrı evde kalıyosunuz.eşin sana yaptığın yemekler hizmetin içinmi maaş bağladı.bu acizlğini önce düşün öle çatlayın patlayın de bence

kötü düşünceli olan kim acaba....benım sıgortamda yatıyor kıramda var,eşim bana adıma arabada aldı doğum hedıyesı,ikinci bebiştede ev alıcak..para bıırıktrımeye başladı sımdıden..siz benı düşünmeyın ortada kalman kendı ailemin maddiyatı ıyı çok şükür bin şükür...

ay okudukça gülüyorum.
sigorta büyük ihtimal dışardan ödeniyo ödemesi dükkandan alınan kirayla yapılıyo arabayı eş aldı doğum hediyesi ruhsat eş üzerine (doğum zamanınında ruhsat işleriyle uğraşmak zoooor ) eeeeee eş gitti herşey bitti :9:
bence eşiniz sizi ortada bırakmıyo siz kendiniz için bişey yapmamışsınız ki maddiyat eşin maddiyatı.evli çiftlerde maddiyat ortaktır ama eşiniz size maaş bağladığı için sizin adınıza bişe diyemicem :9::9::9:

Allah kimseye parasıyla hava atma ezikliği göstermesin. Paranın insanı yüceltmediğine en güzel örneksin.:ssz:

Ben çalışmıyorum.
Ne kendimi ezik hissediyorum ne de beni eziyolar.
Ayaklarımın üzerine sağlam basabiliyorum. Gerekirse çalışırım. Bu para kazanıp kazanmamakla alakalı değil bana göre.
Özgüvenim Allah'a şükür gayet yerinde.
Ben çalışmıyorum diye eşit olamam yani.
Geleceğimi de düşünmem.
Hmm.
Özgüvenleri yerinde mi?

Yanlış anlamaya mahal vermemek adına açıklama yapayım; Çalışan bayanlara saygı duyuyorum.
Mesleğim var ama çalışmıyorum bu benim keyfii kararım. İhtiyacım olursa yada çalışmayı düşünürsem bundan gocunacak değilim. Bu yorumunuza takıldım.

Banada öyle geldi. :31:
Öyle yazsa yine eleştiri alırdı biliyoruz ki bazı arkadaşlar hemen sivrileşip bişeyler söyleme çabasında oluyolar.
Ondan çekinmiş olabilir.
İki türlüde eleştirildi sonuç olarak..

Siz neden kendi üzerinize alındınız ki?

Ben direkt konu sahibine yazdım orada yazılanları
çünkü çalışan bayanları suçlarcasına konuşmuş ..
İster katılırsınız ister katılmazsınız bu da benim düşüncem.

Siz neden kendi üzerinize alındınız ki?

Ben direkt konu sahibine yazdım orada yazılanları
çünkü çalışan bayanları suçlarcasına konuşmuş ..
İster katılırsınız ister katılmazsınız bu da benim düşüncem.

Kendi üzerine alındın diye bi olay yok. Çalışan bayanlar böyledir çalışmayanlar böyle olamaz gibi bi genelleme yapılmış ve ben çalışmıyosam bu genellemeye dahil olurum. -Bu söylediklerinizi asla kabul etmiyorum tekrar ve tekrar.
Sorun konu sahibine yazmış veya bi başkasına yazmış olmanız değil düşüncelerinizi bu şekilde aktarmanız.
Konu sahibi çalışanları suçlarken siz çalışmayanları harcamışsınız desem anlamanız için yeterli olur bence. :ssz:

Kendi üzerine alındın diye bi olay yok. Çalışan bayanlar böyledir çalışmayanlar böyle olamaz gibi bi genelleme yapılmış ve ben çalışmıyosam bu genellemeye dahil olurum. -Bu söylediklerinizi asla kabul etmiyorum tekrar ve tekrar.
Sorun konu sahibine yazmış veya bi başkasına yazmış olmanız değil düşüncelerinizi bu şekilde aktarmanız.
Konu sahibi çalışanları suçlarken siz çalışmayanları harcamışsınız desem anlamanız için yeterli olur bence. :ssz:

Çalışmayanları harcamış mıyım?
Bu da farklı bir bakış açısı tabiki
Amacım çalışmayanları harcamak değil ,kadınların çalışarak kimseye kendisini ezdirmemesini sağlamaktı.
Çünkü bu ülkede sırf ekonomik özgürlüğü yok diye şiddete , aldatılmalara razı olan kadınlar var.
Sizin durumunuz uygundur çalışmazsınız, kaldı ki çalışmayan hiç bir insan da o yazdıklarımın farkına varamaz.
Olayı kişiselleştirmeyelim.
Ben çalışan bayanların gerçekten böyle olduğunu gördüm ve genelleme yaptım.
Siz de genelleme yapabilirdiniz her halukarda.

ben gene buradaydım.... Aşağıdaki gri renkli kullanıcılardan az çok tahmin etmişsinizdir ...

Buyrun devam edin

konu sahibi, kayınvalidesi tarafından kandırılmayı hazmedemediği için, "kocam bana mayış bağladı bi kerem, alın teri değil koca parası" diye hava ataraktan ortamdan çekildi.
İyi tamam, her şey insan içindir; buradaki bazı arkadaşlar da uyarmışlar böyle telefonla icra olmaz diye, ama iş işten geçmiş, erken kalkan kayınvalide yolu almış. Tamam da, biz bu konu konuşulurken konu sahibinin ikinci "bebiş" için "çalışmalar" yaptığını, evini arabasını öğrenmek zorunda mıydık, ne alakası var? Kandırıldım ama para bende kompleksi midir nedir bunun adı?

Özgüvenleri yerinde mi?

[/B][/FONT]

Bu başlıktaki yorumların neredeyse tamamını okumuş biri olarak arkadaşın yorumunu haklı buldum. Konu sahibi içler acısı bir şekilde "benim kocacığım bana bakıyor, kaç tane ev verdi üstüme, 2. bebişle bir ev daha verecek, sen de çalışırken kocana hakim ol" türevi bir şeyler söyledi. Sanki kendi yaptığı matah bir haltmışçasına. Bir kadın ya da erkek eşine ev de yapar, araba da alır, bu onların birbirlerine yaptığı jestlerdir. Ama hanımefendininki açık açık verdiği mahsül kadar kocası tarafından ödüllendirilmesi. Ve ben vallahi o hanıma acıdım. Aslında, bu haliyle gurur duyuyor olmasına acıdım. Bebek geliyor, evi hak ettin... Şu başlık altında önceki okuduğu başlıklardan bilgilerle muhatap olduğu kişiyi nakavt etmeye çalışmasını üzülerek okudum.

Çalışan kadınların ya da erkeklerin hepsi elbette mutlu değil. Ama bu dünyada hiç kimseye muhtaç olmamak gibisi yoktur. İş stresi bile, başka bir insanın eline bakma stesinin yanında pek çokları için tercih edilesidir. Genelleme dediğiniz şey adı üzerinde "genel" hakkında konuşmak, tamamı hakkında değil. Ne mutlu size ki çalışmıyor olduğunuz halde bir probleminiz yok, gerçi ihtiyaç halinde çalışabilecek olmanın rahatlığına da sahipsiniz. Ama çalışmayan hanımların "geneli" bu şekilde değil. Ve başka bir insanın eline bakıyor oldukları için o eline baktıkları kişinin kurallarına göre yaşıyorlar hayatlarını. Aldatılıp da sineye çekmeye zorlananlardan tutun da, her türlü psikolojik baskıya rağmen kapıyı çekip çıkamıyor olanlara kadar.

Bu noktada elbette kadınların çalışmasını desteklemek kadar güzel bir şey yok. Keşke insanlar bu kadar kahpe olmasaydı, keşke insanlar kendilerine muhtaç olanları bu kadar ezmiyor olsalardı da hayat daha güzel olsaydı. Ama değil. İstisnai durumlar haricinde, ezilmeyi, gururunun hiçe sayılmasını, birileri tarafından hayatı üzerinde kararlar verilmesini istemeyen hanımlar çalışacak, durum bundan ibaret. Ya Allah kerim deyip de şanslı azınlık olmayı umanlar ya da ezilmekten zevk alanlar hariç tabii.

offffffffff neler olmuş burada:50:

Back
X