Kayınvalideme icra gelecek

gercekten ben anlamadim..esiniz tek cocuk mu ? kayinpederiniz öldü demistiniz

hic mi bu kadinin bir kardesi bilmem nesi yok,oglu yok ortada telefon kapali bunu neden takmiyorsunuz ben bunuda anlaymadim,sonra hemen ikiniz kafa kafaya verip oldu bitirdiniz yani bu isler bir karsilikli konusulur filan falan geldi aldi ,gitti

bir aciklasaniz esiniz neden telini kapatiyor?

eşim tek erkek çocuk kızları var ..evet kayınpederım ölmüş,kaynanamın bu şehirde en yakını bi erkek kardeşi var onunlada küsmüşler yıllar önce...

yahu eşimle konustum dıyorum gündüz...yarın arar..

hele bır sabah olsun bakalım evkura gidicem...kaç saat kafamı ütüledi burada

eşim tek erkek çocuk kızları var ..evet kayınpederım ölmüş,kaynanamın bu şehirde en yakını bi erkek kardeşi var onunlada küsmüşler yıllar önce...

yahu eşimle konustum dıyorum gündüz...yarın arar..

hele bır sabah olsun bakalım evkura gidicem...kaç saat kafamı ütüledi burada

biz mi ütüledik ne bileyim merak ediyor insan gündüz konusup aksam konusmuyorsaniz sorun yok o zaman :)

biz daha cok merak ettik kocanizi pardon

ben ne düşündüm biliyormusunuz.ana-oğul edasumu deniyorlar:1:
ama edasum evkurla konuştum deyince para ödensin diye kaynananın gözünün korkutulduğunu düşündüm.ama edasumun üzerine bizler gidince o da şaşırdı.:1:

ama hala kocaya ulaşılamaması bana da garip geliyor,allah korusun daha kötü şeyler de olabilir:34:

kafamı öyle bir karıştırdınız ki şuan ki yazdığınıda anlayamadım zorlanıyorum..
başta hırsız oldum
bu işin içinde bir iş var denildi
yalancı yerine konuldum
kadına yardım et madem denildi
etmeye karar verdim,kadının bu durumundan faydalanmaya calışan iki yüzlü oldum
yardım ettim,bu işler böyle olunmaz dedi
şuan ne olduğumu anlayamadım sabah ola hayrola erkenden kaynanamın kapısını çalarım,alır kaynanamı giderim evkura
kocaya ulaşamadım buna ne iftira gelecek acep...:44:
ben normlade zırt pırt arayan bırısı değilim ki,çocuğumuz için rızkımız için adam didinip duruyor,ikinci çocuğu yapmaya karar verdık maaşallah okadar ıyıyız ki:nazar:

kafamı öyle bir karıştırdınız ki şuan ki yazdığınıda anlayamadım zorlanıyorum..
başta hırsız oldum
bu işin içinde bir iş var denildi
yalancı yerine konuldum
kadına yardım et madem denildi
etmeye karar verdim,kadının bu durumundan faydalanmaya calışan iki yüzlü oldum
yardım ettim,bu işler böyle olunmaz dedi
şuan ne olduğumu anlayamadım sabah ola hayrola erkenden kaynanamın kapısını çalarım,alır kaynanamı giderim evkura
kocaya ulaşamadım buna ne iftira gelecek acep...:44:
ben normlade zırt pırt arayan bırısı değilim ki,çocuğumuz için rızkımız için adam didinip duruyor,ikinci çocuğu yapmaya karar verdık maaşallah okadar ıyıyız ki:nazar:
ben kaynananla eşinin anlaştığını düşünerek bunda bir iş var diye düşündüm.ama sen evkurla konuştuğunu söyleyince de kaynananın gözünün korkutulduğu ortada.dediğin gibi sabah al kaynananı git evkura,belki başka çözüm bulunur:34:

ben kaynananla eşinin anlaştığını düşünerek bunda bir iş var diye düşündüm.ama sen evkurla konuştuğunu söyleyince de kaynananın gözünün korkutulduğu ortada.dediğin gibi sabah al kaynananı git evkura,belki başka çözüm bulunur:34:

canım nasıl sıkıldı anlatamam..çok safım ben ,ne yapıcam? kolay kandırılıyorum? bu kaynanamın zulumlerı gücüme gidiyor,çocuğuma sarıldım ağladım az önce:14:

ya aslina o kadinda öyle ya da böyle sizden alacakti parayi

nerden alsin,simdi 4 bini verip kapatacaklarsa iyi ama yaninda sizde gidin

kayinvalideniz anlar mi bu islerden ne bileyim basi döngün olur arasaydin keske

birlikte gidelim diye

canım nasıl sıkıldı anlatamam..çok safım ben ,ne yapıcam? kolay kandırılıyorum? bu kaynanamın zulumlerı gücüme gidiyor,çocuğuma sarıldım ağladım az önce:14:

bunda bir zulüm yok,kadının gözünü korkutmuşlar:34:

ya aslina o kadinda öyle ya da böyle sizden alacakti parayi

nerden alsin,simdi 4 bini verip kapatacaklarsa iyi ama yaninda sizde gidin

kayinvalideniz anlar mi bu islerden ne bileyim basi döngün olur arasaydin keske

birlikte gidelim diye

benım gücüme giden burada ben sandım ki hemen icra memurları gelecek eşyaları alacaklar,bu bana boyle soyledı alsınlar önemlı değil ama komşulardan utanırım ağladı..
cüzdanımda ki parayı verdim,kiracıma gittim 3 ay para almayalım dedim,borc istedim
ama burada öğrendığıme göre öyle olmuyormuş,iyi niyetim suistimal edildi..
evkur ne dıcek takstılendırılme yapacaklar mı acaba,eve avukatlar gelmeden olur mu,avukat parası çıkmasın 1bin tl diye söylendı durdu burada,kafam şişti

benım gücüme giden burada ben sandım ki hemen icra memurları gelecek eşyaları alacaklar,bu bana boyle soyledı alsınlar önemlı değil ama komşulardan utanırım ağladı..
cüzdanımda ki parayı verdim,kiracıma gittim 3 ay para almayalım dedim,borc istedim
ama burada öğrendığıme göre öyle olmuyormuş,iyi niyetim suistimal edildi..
evkur ne dıcek takstılendırılme yapacaklar mı acaba,eve avukatlar gelmeden olur mu,avukat parası çıkmasın 1bin tl diye söylendı durdu burada,kafam şişti

yanlis bilmiyorsam bir tebligat gelir,

bir sekilde yine olmadi avukat girer araya icralik isleri bilmiyorum aritk olmuyormus ama yinede bilemiyorum

kadin sizi kandirmadi oda öyle saniyordur konusulani duydum dediniz

evet canım kolay kandırılıyorsun. kaynana kocanın gitmesini fırsat bilmiş. ya da o da çok saf.
evkurun avukatı, icra memuru, ellerinde mahkeme kararı olmadan kapıya gelemezler.
kaynananın maaşı varsa maaşından kesilir belli bir oranda.
yoksa, alışverişi yaparken neyi teminat gösterdi bilmiyorum ama
gelip eşya falan götürmezler.
uzun işler bunlar.
bir günde kimse icra takibi karaı çıkartamaz.
kocanla konuşmadan hiçbişey yapma.
siz iki saf (kızma) evkura gider o parayı öder gelirsiniz yarın.
önce kocan arasın nedir ne değildir öğrensin.

Sakin ol canım, bebekler herşeyi anlar ağlayıp onu da üzme. Bir kere ben olsam gelen eşimin annesi bile olsa, eşimin fikrini almadan bu işe kalkışmazdım. Eşime ulaşamazsam eğer yarın sabaha ertelerdim. Herşeyin bir oluru vardır hiçbir zaman tebligatsız ve basitçe telefonla bildirilerek haciz yapıldığını duymadım. Bu işin davalık olma süreci var bir kere. Önce evkur la anlaşma yoluna gitmeliydiniz. Kayınvaliden uyanık biri değilse eğer, gözünü korkutup bir an önce ödemeyi almaya çalışmış olabilirler.

İlk mesajında demişsin kayınvalidene yardımcı olursan eşinden de takdir göreceğini. Bence işin bu hafif kurnazlık tarafını düşüneceğine, gerçekten uyanık olup "acaba kandırılıyor muyum?" diye düşünsen daha doğru adımlar atabilirdin. Kiracıya kadar gidip 3 aylık peşin ödeme istemene umarım eşin bişey demez. Sonunda suçlu olan sen olmazsın inşallah canım.

Ayrıca olan olmuş artık kendini üzme, ama bir daha da kendini bu durumlara sokma.

bu arada borç ödenecek elbette.
kaynana ödememişse kabahat onda.
ama ödeme şartlarını anlaşmamı sözleşmemi ne imzaladıysa artık öğrenmek lazım.
taksitlendirirler mi.
faiz mi alırlar. kaç ay ödenmezse icraya gider iş.
kaç ay ödememiş kaynanan.
icra takibine giderse avukat dahil bütün masrafları tabiki size ödetirler.
ama
önce yazı gelecek, şu tarihe kadar ödeyin yoksa icra yoluna gidilecek diye.
sonra mahkemeden yazı gelecek.
mahkemenin hiç işi yok da aynı gün karar çıkacak sanki.
panikleme.

geldim kızlar ,bebeğimi yatırdım onunla ilgilendim az emzırdım altını vs. değiştirdim,uyudu şimdide...ben çok safım herkesin her dediğine inanıyorum,birde yumuşak yapım var insanlar üzerimde baskınlık sağlamaya calısıyor,özellikle kaynanam hiç birşey diyemedim,onun derdi dükkan kirasını ben alıyorum,almamı cekemedi 2 aydır ben alıyordum..elimden onu almak şimdi düşündükçe dank etti..benden para ıstedı nasıl verıcem gelırım dukkan kırası eşimde yok...:25:

yanında dimi kaynanan
git söyle,
arkadaşlarla konuştum böyle böyleymiş de. paranı al.
ben yarın halledicem hiç merak etme diye teselli et.

Eşin nüfus cüzdanını yanında taşımaz mı? Sen mi arayıp söylersin?
Ne ilginçsiniz...

Ben bime bile giderken kimliğimi götürürüm. Olurda bir şey olursa diye.
Çok garip...:44:

ben avukat değilim ama konuyu şöyle toparlayacak olursak ilk önce icra gelmesi için alacaklı mahkemeye gider mahkeme borcun tahsil edileceği kişiye tebligat yapar tebligattan sonra bir süre borcun ödenmesi için beklenir bu sırada avukatlar devreye girdiği için mahkeme parası her koşulda kişiden borçla beraber tahsil edilir. ama artık evden eşya hacizi yasayla kaldırıldı ilk önce bankada varsa hesapları dondurulur banka işlemlerini yapamaz varsa gayrimenkullerine el konulur ama bunlar borç ödenme tarihini geçerse yapılır

biri kaynananızı güzel işletmiş oda telaşlanmış sizide telaşlandırmış dükkan kirasını yarın alacakmışsınız almayın eşinizi bekleyin eşimle kayınvalidemin gözüne giricem diye kaş yaparken göz çıkarmayın bencee..

ben avukat değilim ama konuyu şöyle toparlayacak olursak ilk önce icra gelmesi için alacaklı mahkemeye gider mahkeme borcun tahsil edileceği kişiye tebligat yapar tebligattan sonra bir süre borcun ödenmesi için beklenir bu sırada avukatlar devreye girdiği için mahkeme parası her koşulda kişiden borçla beraber tahsil edilir. ama artık evden eşya hacizi yasayla kaldırıldı ilk önce bankada varsa hesapları dondurulur banka işlemlerini yapamaz varsa gayrimenkullerine el konulur ama bunlar borç ödenme tarihini geçerse yapılır

biri kaynananızı güzel işletmiş oda telaşlanmış sizide telaşlandırmış dükkan kirasını yarın alacakmışsınız almayın eşinizi bekleyin eşimle kayınvalidemin gözüne giricem diye kaş yaparken göz çıkarmayın bencee..

sağol,acıkladığın için,bana dediki eve avukat gelecek masraflar 1bin tl tutar boşa ödenmesin dedi,ondan acıdım ,o kadar morlaım bozuk kı parmaklarım zor tutuyor üzüntüden yazamıyorum

Back
X