• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalideme iki laf edemedim

Kayınvaldene sen takmışsın. içinde bu ettiğiniz kavgalar yüzünden yeniden alevlenme oluyor anladım ama yazık be kadına hasta hasta senin işini gücünü yapıp çocuklarına bakmış, senin çocuklarınsa onunda torunları alıp götürürde öperde. bi düşün şimdi aynı şeyleri kendi annen yapsa bu kadar için içini yermiydi bu kadar kafana takarmıydın kesinlikle hayır...
Ah be canim oyle diyorsun da annem bakarken nefes alamiyorum valla.bi ara annem demeye baslamisti cocuklara sonradan duzeltti anneannem diyor simdi.ona da soyleniyorum.en son bana bak ceker giderim bir daha da gelmem kime baktirirsan baktir cocuklarini dedi.ben de iyi gitmek istiyorsan git dedim kustu gitti.sonra baristik.ona da soyluyom yani

Kaynanamın elinden bir bardak su içmişliģim yok yemin ederim.
Hatta ben her türlü hizmeti yaparim yinede yaranamam....:KK14:
Böyle kaynanayı sırtında taşısan hakkını ödeyemezsin...
Kusura bakmayin ama sizin bu yaptığınıza "nankörlük" denir.....:işsiz:

Ee kadın çocuklara siz yokken bakıyormuş siz yokken şapur şupur yine öpmüştür niye takıyosunuz ?
Alıp götürürüm demiş alıp götürmemiş ki laflarını önemsemeseyin bence.Ne zaman ki tutar elinden hadi bu gece bize götürüyorum der siz de sesinizi o zaman çıkarırsınız

Ah be canim oyle diyorsun da annem bakarken nefes alamiyorum valla.bi ara annem demeye baslamisti cocuklara sonradan duzeltti anneannem diyor simdi.ona da soyleniyorum.en son bana bak ceker giderim bir daha da gelmem kime baktirirsan baktir cocuklarini dedi.ben de iyi gitmek istiyorsan git dedim kustu gitti.sonra baristik.ona da soyluyom yani
Benim oğlum babaanneye anneanneye Anne dedelerede baba diyor ne zaman teli alıp arasa (biz çoookkk uzağız)annneee bbaaabbaaa diyede yürekten bir uzatıyor

Kaynanamın elinden bir bardak su içmişliģim yok yemin ederim.
Hatta ben her türlü hizmeti yaparim yinede yaranamam....:KK14:
Böyle kaynanayı sırtında taşısan hakkını ödeyemezsin...
Kusura bakmayin ama sizin bu yaptığınıza "nankörlük" denir.....:işsiz:
Canim haklisin gercektwn hakkini odeyemem.bundan 2 ay once hasta oldum yemegimi yatagima kadar getirdi bana bakti sagolsun ama mesela eltimin kizi hergun ama hergun istisnasiz baaannesinde kaliyor.eltimin mi kaynanamin mi belli degil.eltim simdi oglunu gondermiyor.oglu hafif toplu rejim yaptiriyorum sen cok yedirirsin kiyamazsin bahanesiyle.ben de bundan korkuyorum

Ee kadın çocuklara siz yokken bakıyormuş siz yokken şapur şupur yine öpmüştür niye takıyosunuz ?
Alıp götürürüm demiş alıp götürmemiş ki laflarını önemsemeseyin bence.Ne zaman ki tutar elinden hadi bu gece bize götürüyorum der siz de sesinizi o zaman çıkarırsınız
Aslinda evet dogru o sekilde mudehale etmek daha yerinde olur

Annelik yapiyor size cok sanslisiniz :) sapur supur opmesi de normal geldi bana bütün gun babaanneyle cocuklar cani cigeri olmus artik cok normal :) sadece evlerine gitmesini istemeyebilirsiniz onu da uygulamaya gecirecegi zaman uygun bir dille kırmadan dersiniz simdiden bisey demenize gerek yok :)

Oncelikle kayinvalidemi cok seviyorum.aramizda hicbir sorun yok dunya iyisidir.(zamaninda cok buyuk kavgalarimiz olmustu ama en son ben cinnet gecirip tencere tava ne varsa firlatmistim bu sekilde 5_6 ay kadar hic gorusmedim onunla cocuklar yeni dogdugu zamanlar herseye karisir olmustu belki iyi niyetliydi ama en son dayanamadim buna boyle bir kavgamuz oldu.kavgadan once de iyiydik ama)bunu belittim cunku ben yanlis dusunuyorumdur belki dert edecek birsey yoktur uyarirsiniz diye.neyse konuya geleyim.ben isteyken cocuklara annem ve kayinvalidem donusumlu olarak bakiyor.2 aydir kayinvalidem bakiyordu.ben ogretmenim sabahciyim.sabah en gec 7 de evden cikiyoruz esim de ben de.kayinvalidem her sabah o karanliklarda sogukta kista kiyamette uykusundan fedakarlik yapip cocuklara bakmak icin geliyor.onlari deli gibi seviyor hicbir yaramazliklarina huysuzluklarina en ufak bir ses etmeden sonsuz bir sabir ve sevgiyle bakiyor.ustelik bu yetmezmis gibi hergun eve geldigimde camasirlari toplanmis katlanmis evi toplanmis yemegi yapilmis buluyorum.hasta oldugu halde(2 aydir gecmeyen grip igneler oldu ilaclar icti ama bir turlu iyilesemedi)zar zor nefes aliyor ayakta zor duruyor.hergun anne yapma lutfen is falan yapma bak hastasin zaten diyorum.olsun kizim ne kadar yardim etsem kardir calisiyorsun sen yoruluyorsun diyor.her sabah hava soguk usumeyesin deyip omuzlarima sal kotmadan gondermiyor.buraya kadar hersey tamam.ama gel gelelim hergun eve giderken cocuklari sap sup yanaklarindan ellerinden elli defa opmeden gitmiyor.gel kuzum kurban olurum ben size babaanne gidiyor bi opsun de oyle gitsin diyor ve 2 yanaktan kocamannnnnnnn bir sappoppp sesi geliyor ve ben tek bir gun bile anne hastasin bak opme bulasir cocuklara diyemedim onca iyiligine karsi.evet bu lafta birsey yok normaldw ama bu konuda sabikaliyim maalesef.o buyuk kavga nedenimiz arasinda tek basina sebep olmasa da bu opme mevzusu da vardi..yeni dogduklarinda ne zaman opmeye kalksalar opulmesini istemiyorum kac kere soylemem gerekiyor opmek yok diye herseferinde soyluyordum.bir de dun giderken (bugunden itibaren annem bakmaya basladi)baanne gidiyor artik sizi ozledikce alir alir gotururum dedi ki bu da kavga nedenlerimizden birisiydi.yine onceden surekli biraz buyuyun gelir gelir kalirsiniz bende diyordu ben de herseferinde ben cocuklarimi o sekilde tek basina kalmali gonderemem diyordum.bu nedenle ona da ses edemedim.ya alinirsa uzulurse kavgamiz gelirse aklina diye.normalde catir catir cevap veren altra kalmayan biriyimdir.ama bu sefer kaldim oyle.simdi icim icimi yiyor niye demedim diye.cocuklarla ilgili karisilmasina kararlarimin tersi yonde hareket edilmesine sinir olurumve kayinvaliden yavas yavas basladi yine kavga nedeni olan hareketleri yapmaya.haksiz mitim acaba ya?en azindan bundan sonra bu tip seylerde uyarmali miyim yoksa bunca iyiligi olan kaynanadan ziyade anne gibi davranan kaynanama ses cikarmamali miyim?
Valla sana rahat batmis. Bende ogretmenim kimsede yok cocuga bakilacak diye okuldan eve kosa kosa geliyorum. Gelince bir suru is vs. Keyfim yerinde mi evet esim hayatta sorun etmez is mis yemek mis hatta yardim eder. Temlige haftada kadin geliyor zaten.

Yinede senin konuyu okuyunca cok sansli oldunu dusundum. Gereksiz yere sebep arama bence. Kalmaya gondermek istememeni anliyorum bende asla yatiya yollamam. Bunu zamani gelince tatli dille konusun. O kalmaya gelirsiniz dediginde lafina cevap olarak degil sorunu cozmek amacli baska zaman konusun.

Başka bir hastalığı olsaydı sımdıye kadar öpmeye gecmez butun ev halkını 3 tur atardı.

Ve demıssınız ya ben cocuklarımı o sekılde kalmaya gondermem, gonderırsın , gondereceksınız ve gondermelısınız kendı ruh saglıgınız acısındanda. Yorumum mu , abartıyorsunuz cok fena halde.
Bir seyi merak ettim neden kendi ruh sagligi icin yatili gondermek zorunda?

Bende kizimi asla gondermem yatmasi icin bensiz. Kacirdigim bir nokta mi var acaba?

Oncelikle kayinvalidemi cok seviyorum.aramizda hicbir sorun yok dunya iyisidir.(zamaninda cok buyuk kavgalarimiz olmustu ama en son ben cinnet gecirip tencere tava ne varsa firlatmistim bu sekilde 5_6 ay kadar hic gorusmedim onunla cocuklar yeni dogdugu zamanlar herseye karisir olmustu belki iyi niyetliydi ama en son dayanamadim buna boyle bir kavgamuz oldu.kavgadan once de iyiydik ama)bunu belittim cunku ben yanlis dusunuyorumdur belki dert edecek birsey yoktur uyarirsiniz diye.neyse konuya geleyim.ben isteyken cocuklara annem ve kayinvalidem donusumlu olarak bakiyor.2 aydir kayinvalidem bakiyordu.ben ogretmenim sabahciyim.sabah en gec 7 de evden cikiyoruz esim de ben de.kayinvalidem her sabah o karanliklarda sogukta kista kiyamette uykusundan fedakarlik yapip cocuklara bakmak icin geliyor.onlari deli gibi seviyor hicbir yaramazliklarina huysuzluklarina en ufak bir ses etmeden sonsuz bir sabir ve sevgiyle bakiyor.ustelik bu yetmezmis gibi hergun eve geldigimde camasirlari toplanmis katlanmis evi toplanmis yemegi yapilmis buluyorum.hasta oldugu halde(2 aydir gecmeyen grip igneler oldu ilaclar icti ama bir turlu iyilesemedi)zar zor nefes aliyor ayakta zor duruyor.hergun anne yapma lutfen is falan yapma bak hastasin zaten diyorum.olsun kizim ne kadar yardim etsem kardir calisiyorsun sen yoruluyorsun diyor.her sabah hava soguk usumeyesin deyip omuzlarima sal kotmadan gondermiyor.buraya kadar hersey tamam.ama gel gelelim hergun eve giderken cocuklari sap sup yanaklarindan ellerinden elli defa opmeden gitmiyor.gel kuzum kurban olurum ben size babaanne gidiyor bi opsun de oyle gitsin diyor ve 2 yanaktan kocamannnnnnnn bir sappoppp sesi geliyor ve ben tek bir gun bile anne hastasin bak opme bulasir cocuklara diyemedim onca iyiligine karsi.evet bu lafta birsey yok normaldw ama bu konuda sabikaliyim maalesef.o buyuk kavga nedenimiz arasinda tek basina sebep olmasa da bu opme mevzusu da vardi..yeni dogduklarinda ne zaman opmeye kalksalar opulmesini istemiyorum kac kere soylemem gerekiyor opmek yok diye herseferinde soyluyordum.bir de dun giderken (bugunden itibaren annem bakmaya basladi)baanne gidiyor artik sizi ozledikce alir alir gotururum dedi ki bu da kavga nedenlerimizden birisiydi.yine onceden surekli biraz buyuyun gelir gelir kalirsiniz bende diyordu ben de herseferinde ben cocuklarimi o sekilde tek basina kalmali gonderemem diyordum.bu nedenle ona da ses edemedim.ya alinirsa uzulurse kavgamiz gelirse aklina diye.normalde catir catir cevap veren altra kalmayan biriyimdir.ama bu sefer kaldim oyle.simdi icim icimi yiyor niye demedim diye.cocuklarla ilgili karisilmasina kararlarimin tersi yonde hareket edilmesine sinir olurumve kayinvaliden yavas yavas basladi yine kavga nedeni olan hareketleri yapmaya.haksiz mitim acaba ya?en azindan bundan sonra bu tip seylerde uyarmali miyim yoksa bunca iyiligi olan kaynanadan ziyade anne gibi davranan kaynanama ses cikarmamali miyim?

Ses çıkarmalı miyim diye soruyor musunuz ? şaka mısınız ? :olamaz:

Çok abartmışsın bence
Hastalığı bulaşıcı mı ki?
Ayrıca alır götürürüm demekle hemen alıp götürmüyor
Yeri geldiğinde çocuklar bensiz kalamaz der göndermezsin ki göndersen bile bişey yok bunda bence

Bence çoğumuza göre o kadar şanslısınız ki, size bunu anlatamam. Can-ı gönülden söylüyorum. Benim kv böyle olmak yerine hep ona bakılsın ister. Neyse. Herkesin bir kusuru vardır, anneciğim okulda da hep salgın var çok korkuyorum vs başka yönden dem vurun yapma etme yerine. Bir de tüm babaaneler torunlar gelsin gitsin ister, şimdiden yorum yapmayın. Çocukların onu çok sevip sürekli gideceklerini daha bilmiyorsunuz.

Bir seyi merak ettim neden kendi ruh sagligi icin yatili gondermek zorunda?

Bende kizimi asla gondermem yatmasi icin bensiz. Kacirdigim bir nokta mi var acaba?
15 gunde bır cuma aksamları bence gıdebılırler. Bende cok bırakamıyorum ancak bıraktıgımda yenılenıyorum cok uzun sure bırakılmamasını soyleyıp savunuyordum oysa

E baktırmayın yazık kadına sabahın köründe geliyormuş hasta haliyle.
Anneniz baksın madem hep.
Her işini yapıyormuş düşünceliymiş, ben olsam tencere tava fırlatan birine selam dahi vermezdim.
Bakmak zorunda da değil ayrıca.
Lütfen iyi davranın, davranamayacaksanız baktırmayın çocuklara.

son yillarda dunyada sik sik yasanilan taciz durumlari sebebiyle guvenip de cocuklarimi esim ve annem disinda kimseye emanet etmem. boyle bir ihtimale karsi cocuklarinizi koruyan biriyseniz ve bu sebeple de yatili kalmaya karsiysaniz bir sey diyemem. ancak naz-kapris ise tavrinizin kaynagi, orada durun derim.
genel olarak kayyum valide konseptinden nefret etmekle beraber, kadini her isiniz icin kullanirken iyi gorup de cocuklarla beraber olmasina gelince 'haddini bil' diyemezsiniz.

Ah benim annem veya kayınvalidem de yanıbaşımda olsa da çocuğumu alıp alıp götürse. Benim çocukluğumun en güzel anıları babaannemin evine kaçıp, orda kuzenlerimle uyuduğumuz, oyunlar oynadığımız zamanlardandır. Çocuklarına bu kötülüğü yapma. Bırak öpülsünler sevilsinler doyasıya. Ana-baba dışında birilerinden şefkat görmek ruhlarını besler onların. Yalnız evlerde yapayalnız büyüyen çocuklarımız var. Bütün akrabalarından uzak.

Kayinvalidenizin hakkı ödenmez. Bu devirde böyle kayinvalide bulunmaz. Kadını alıp bi doktora götürün. Altında yatan başka bi hastalık varki 2 ay sürmüş gribi . Daha da bu kadar fedakâr bi kadını incitmeyin.

benımkı değil şal atmak omuza çocugum kız oldu diye örgü örmedi , dogurdugun çocuk benı ilgilendirmez dedi ,

bence sen abartıyorsun canım

2 kere ister göndermezsin yatılı oda anlar merak etme

Back
X