kayınvalidemi bize yardım etmeye nasıl ikna edebiliriz...

bugulucamlar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
45
1
36
Diğer
kızlar biz 3 yıllık evliyiz..ve bu üç yıl içerisinde eşimin ailesi bırakın destek olmayı hep köstek oldular...yuvamızı yıkmaya kalktılar...eşime kredi çektirip borcu üstümüze yıktılar..düğünde biz kendi evimizi döşerken..evimden eşyalarımı gizlice çalıp götürmüşler...daha neler neler..şimdi ise ev almak istiyoruz ve kayınvalidemin maddi durumu çok iyi istese hemen bize ev alabilir..ama küçük kaynıma daha düşkün..ki oda ailesini hiç sevmez..ama ona bir yalakalık bir yalakalık...şimdi ise ona şunu alıcam ona bunu alıcam diye bize nispet yapıyo....kayınvalidem oldukça bencil biri..kendi evlatlarını bile kıskanır..beni hep rakip görür..eltimi benimle kıyaslar onu yüceltirki..her bakımdan ben ondan kat ve kat üstünüm...şimdi nasıl bir tavır sergilemeliyiz acaba..bize yardım etmesi için...madem bunlar ömür boyu benimle bari bi faydalarını göreyim diyorum..sonuçta eşimin ailesi atsan atılmaz satsan satılmaz...yabancı olsa alakayı kesersin ama olmazki...haksızmıyım..sizce nasıl bir yol haritası izlemeliiyim...yada vermese dahamı iyi olur..eltiim öyle uyanıkki..bunların yüzüne güler kaynımsa tekmeyi basar kadın hiç kötü olmaz...kaynım şimdiden eve yazılacakmış..annesine güvenerek..benim eşim saf saf hayal kuruyo....

Açıkçası ben onlara minnet edipte banayardım etmelerini istemezdim..
Hem bana hiç yardım etmeyecekler, hem evimden eşyalarımı alacaklar...
Diyelim ki yardım ettiler ilerde kafanıza kakmayacakları ne malum bence kendi çabanızla yapmaya çalışın...

Yardım etmelerını saglamak ıcın yapacak bır sey yok.
Ya gıder acıkca yardım ıstersınız
Ya da kendı emegınızle, gucunuzle yaparsınız.
Dıyelım kı yardım ıstedıgınız, red edılme ıhtımalınız yuksek gorunuyor.
Oldu kı red etmedıler, bu tup kısıler yaptıkları ıyılıgı denıze atmazlar.
ıyı dusunun, dogru karar verın.
Kımı zaman ınsan malım olacagına, huzurum olsun daha ıyı dıye dert yanabılıyor.

ben ne yardım isterim nede onların bana köstek olmasına izin veririm. eşinizin ailesi size iyi davranmıyor siz daha atsa atılmaz satsan satılmaz diyosunuz. bırakın başlarının caresine baksınlar. sizde istemeyin bişey. basınıza kalkarlar ilerde

O kadın istemedikten sonra ikna edemezsiniz bence.
Belki eşiniz konuşursa rica ederse bi ihtimal destek verir.
Ama arada evlat ayrımı varsa eşinizin konuşmasıda yardıma tetiklemez gibi
Allah merhamet versin inş

Arkadaşın yazısını okuyunca aklıma geldi.
Destek verirlerse bir ömür bouyuda burununuzdan getirebilir.
Benim paramla mal sahibi oldu derlerse zorunuza gidebilir...

Bende olsam bir kuruşunu bile istemezdim...

evlat ayrimi en sevmedigim sey
bazende söyle oluyor kardeslerden biri daha becerikli oluyor
digeri beceriksiz beceriksiz olan daha cok destek görüyor digeri görmüyor
o nasilsa basini kurtarir diye böyle bisey olabilir

Bu kadar sevmiyorsunuz ve de karşılıklı anlaşamıyorsunuz ama ama nasıl farydalanabilirim diye düşünüyorsunuz..

Boşverin yaa...
Size yardım etse bile bu kadar sorun arasında yarın öbür gün başınıza kakar yaptıklarını, o da sorun olur bu sefer..

Ama ''yok ben bir şekilde para koparıcam'' diyorsanız, tutum sergilemekle falan olmaz bu saatten sonra..
Eşiniz direkt ''anne bize biraz yardım et'' desin..

ama bana kalsa hiçbirşey istemem..

Bir insan sevmediği birinden neden yardım ister ki?
Allaha çok şükür aç değilsiniz,açıkta değilsiniz..
Eşiniz ne iş yapar bilemem ama siz mühendismişsiniz..
Biriktirin paranızı güzelce ne istiyorsanız alın..

bence bu kadından hiç bi yardım almayın kendi vercem ddse bile yapmayın sonrasında başınıza vurur ...
anlattıklarınıza göre eşyanızı çalan kadın bide size evmi alcak bence mesafenizi koruyun ...

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...yorumlarınız benim için çok önemliydi..gerçektende bende ilerde başıma kakar diye almak istemiyordum ama bu kadını bir tanısanız..bulaşık şeytan bişey..asla pes etmiyor..hep huzurumuzu kaçıırmaya çalışıyor...bende diyorumki madem her durumda huzursuzluk çıkarıyo ozaman bi faydasını göreyimm..bide eşim tek evlat sayılır...kaynım başka ülkada çalışıyor..yılda bir hafta zor gelebiliyor ve ömür boyu bu böyle olucak..yani mecburen eşim evlatlık görevlerini yapacak...sonuçta tek evlat gibi..ama başıma kakıp benim evim diyebilecek karakterde biri..bende eşime sen devamlı iste dedim..çünkü yaparsaada yapmazsada ben çıkarlıyım..yaparsa ev sahibi olurum..çenesini çektiysem sonuçta evim oldu derim..yapmazsada iyice mesafemi koyarım...evlat ayrımı yapan sensin benden umudunu kes derim..ama işte vicdanen rahat edemem ozamanda...sonuçta anne oda...uff yaa...daha geçen evime geldi..giderken nevrsimlerimi alıp götürmüş banada telde söylüyo..hırkızzz

burcu canım haklısın eşimde mühendis..allaha şükür geçinip gidiyıruz ama onlar yüzünden borcumuz bitmiyo..yüklendikçe yükleniyolar...rahatları lüksleri için para istiyolar...ben devamlı eltimle kıyaslayıp eşimşn yanında onu övüyo..eşimde inanamıyo...kızı bi görseniz mantık işi değil benimle onu kıyaslamak...daha okuyo...allahın yarattığını yargılamak bana ddüşmez ama benden güzel değil..benim aile çok görgülü saygın bi aile..ama hep aşağılandım kayınvalidemse ilkokula bile gitmemiş..beni beğenmez...kendisi köyde yetişmiş ben köyü görmedim beni köylü diye aşağılamaya çalışır...köylü olamak ayıp gibi..ah ah bi anlatsam gülermisin ağlarmısın..ne yapayım bu kadını..okadar kurnazki...deli ediyor beni..giderek ona benzediğimi hissediyorum

Hiç minnet edip istemeyin derim ben de.. Sonra başınıza kakar,benim paramla ev sahibi oldunuz der,anlattığınız gibiyse..

Kayınvalideniz evinizden eşyalarınızı çalıoyor,üstüne kocanızla sizi ayrımaya kalkıyor ,ben olsam görüşmezdim,ne çenesini çekerdim dediğiniz gibi,çalışır evimi de alırdım ,kocam görüşürse görüşsün.

Bir de şunu anlamadım,maddi durumları iyiyse niye size yük oluyorlar? Madem öyle bir durum var,niye size bide yardım etsiinler?

Bence hiç para mevzularına girmeyin,kendiniz alın evinizi ödeyin,sizden birşey talep ederlerse,anne borcumuz var deyin,buna rağmen de hala kötü oluyorsanız,mesafenizi ciddi şekilde koyun derim.

Ya tamam kayınvalideyle sorununuz var ki ben de kayınvalide düşmanı olarak bilinirim bu alemde..
Ancak kadını bu kadar yerden yere vurmayın... Kafanız sarmıyorsa görüşmeyin..Para istiyorlarmış vermeyin..
Böyle köydü,köylüydü,görgüydü,okuldu bilmemneydi hiç hoş olmuyor...
Madem o kadar görgülüsünüz kendinizi başkaları ile kıyaslamamayı ve hayatınıza hiç kimseyi karıştırmamayı öğrenin..

Onun seviyesine inmeyin! :umursamaz:
O isterse size dünyaları versin sakın ama sakın ola ki almayın, 1 kere alırsanız ömür boyu başınıza kalkacak bu şu o diye, bütün düzeninizin içinde olacak.
Bunu kaldırabilecek misiniz?!?
Sakın ha sakın lmaz:
5 kuruş için kimseye minnet etmeye değmez.

sanki sen eltini kiskanyomusun gibi geldi, (yanlis mi dusunyom acep)sengözlerimebaksanab
neden ondan para istiyosun ki,
ben olsam tenezzul bilem etmem
birak ogluyla, geliniyle mutlu mutlu yasasin
sende kocanla mutlu ol
isleri zorlastirmaya hic gerek yok bence

Son düzenleme:
hem durumları iyi diyorsun, hemde onlar yüzünden borcumuz bitmiyor diyorsun.. böyle insanlardan nasıl yardım bekleyebiliyorsun ki..hiç bulaştırma...

laale yorumlarını çok gerçekçi yapıyosun takdir ediyorum...
doğru söze ne deniralkisalkisalkis

laale yorumlarını çok gerçekçi yapıyosun takdir ediyorum...
doğru söze ne deniralkisalkisalkis

Çok teşekkür ediyorum...:teytey:
Acayip gerçekçiyimdir bildiğin gibi değil!!
Amma geyiğim gelmiş bugün he!bayanssulusmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…