Ay kızlar Allah aşkına eşyaların yarısını ailen aldi elimdeki birikmiside eşime verdim altinlarimla birlikte diyor. Böyle bir durumda yarı yarıya yapılmış mi oluyor? Öncelikle ailesinin yapmadığını kabullen. Yapacak birşey yok. Benim ailem benim de kardesleriminde düğününü eşyasını örf adete göre kendilerine düşen kısmı dört dörtlük yaptı. Kız kardeşimin eşi oğluna borç verdi. O şekilde evi duzup kayinpedere borç ödediler. Bizimkilerin bir kısmı düğünde takılan altınlarla bir kısmı eşimin birikimi kalani borçla oldu, erkek kardeşim de kızın tek çeyizi yoktu düğün öncesi apar topar erkek kardeşim aldı borç odedi. O günler hepimiz için geride kaldı. Bugünü o gunlere göre sekillendiremeyiz. Yapmamislar. Olabilir. Yapacak şey o güne takılıp kalmak olmamalı. Annesine hürmet gösterirsen eşinden de hürmet görürsün. İçinden gelmese de hoşuna gitmese de caktirmayacaksin. İçinde yasadigin duygun hosnutsuzluk da olsa hissettirmemek gerek. Güler yuzlu olan sana yakisani yap. Sonuna kadar da haklısın. Ama kendi kurduğun aile düzenine bunu asla yansıtma. Kendi icinde de yapmadılar etmediler diye kurup durma. Nasip böyleymiş demek ki de geç.