- 20 Haziran 2024
- 1.784
- 2.194
- 53
- 49
- Konu Sahibi mahmut abi
-
Ama nedense hep kv ler nazlı oluyor. Dikkat edin bakın. Gelinlere işkence etmek için. Kendi öz evlatlarından çok gelinlere nazlanıyorlar. Öyle olunca deliriyorum.İlgi almak istiyor ameliyat olunca herkes onunla ilgilenicek, onu poh pohlayın ilgi gösterin ameliyat olman riskli diyin.
Yaşlılar çocuk gibiler malesef 1 numara olmak istiyorlar , üzücü bir durum biz de yaşlanırsak nazlı olucaz sanırım
Gectigimiz sene 60 yasinda dipdiri hala kizlarimdan biri diz ameliyati sonrasi yaklasik 1.5 ay sonra öldü.Kayınvalidem 73 yaşında ve çok kilolu, şeker ve kemik erimesi var ayrıca ağrı eşiği çok düşük.
Yürüme sorunu var çünkü ayak bileğinde kireçlenme var. Diz ekleminde olduğu gibi bunun protez ameliyatı yok. Kök hücre vb, çok şey denendi faydası olmadı, kilo vermesi lazım, veremiyor.
Ayrıca belinde fıtık var. Özel bir hastanede paragöz bir doktor hariç gittiği doktorlardan hiçbiri ameliyatı önermedi (çok sayıda doktora gitti). 50 yaş üzerinde ve bu kiloda olan herkeste olabilecek bir bel fıtık olduğu söyleniyor. Doktorlar kilo vermesi gerektiğini söylüyor ve fizik tedavi öneriyor. Fizik tedaviye gitti ama evde yapması gereken egzersizleri bir kere bile yapmadı.
Şimdi kayınvalidem ameliyatı mucize zannediyor, ameliyat olursa hop diye ayağa kalkıp gezebileceğini sanıyor. Bel fıtığı ameliyatının ne kadar riskli ve zorlu bir süreç olduğunu anlamıyor. Olduğunda zaten ayak bileği yüzünden hareketleri kısıtlı olacak. Kilo vermesi şart, ağrı eşiği çok düşük. Ameliyattan sonra verilen fizik tedavi egzersizlerini yapmak zorunda, bir de kemik erimesi ve şeker hastalığı var, yaşı ileri. İyileşme süreci zaten çok zor.
Geçenlerde yine bir tanıdıkları bel fıtığı ameliyatı olmuş. 50 yaşında normal kiloda bir erkek. İyi geçmiş ameliyatı. Kayınvalidem de yine tutturdu ameliyat olacağım diye. Ben de, gerek yaşı, gerek yan hastalıkları ve en önemlisi kilosu ve bir de ağrı eşiği düşük olduğundan fizik tedavi egzersizlerini yapmayacağı için yatalak kalmasından korkuyorum. Haksız mıyım? Haklıysam bunu kayınvalideme nasıl anlatacağız? Bir kere kilo vermiyor, egzersizleri de yapmıyor.
Haklısın da boşver anlatamicağın zaten belli bütün forum haklısın yazsak yine karı yok elleme napıyosa yapsın anan değil baban değil boşverKayınvalidem 73 yaşında ve çok kilolu, şeker ve kemik erimesi var ayrıca ağrı eşiği çok düşük.
Yürüme sorunu var çünkü ayak bileğinde kireçlenme var. Diz ekleminde olduğu gibi bunun protez ameliyatı yok. Kök hücre vb, çok şey denendi faydası olmadı, kilo vermesi lazım, veremiyor.
Ayrıca belinde fıtık var. Özel bir hastanede paragöz bir doktor hariç gittiği doktorlardan hiçbiri ameliyatı önermedi (çok sayıda doktora gitti). 50 yaş üzerinde ve bu kiloda olan herkeste olabilecek bir bel fıtık olduğu söyleniyor. Doktorlar kilo vermesi gerektiğini söylüyor ve fizik tedavi öneriyor. Fizik tedaviye gitti ama evde yapması gereken egzersizleri bir kere bile yapmadı.
Şimdi kayınvalidem ameliyatı mucize zannediyor, ameliyat olursa hop diye ayağa kalkıp gezebileceğini sanıyor. Bel fıtığı ameliyatının ne kadar riskli ve zorlu bir süreç olduğunu anlamıyor. Olduğunda zaten ayak bileği yüzünden hareketleri kısıtlı olacak. Kilo vermesi şart, ağrı eşiği çok düşük. Ameliyattan sonra verilen fizik tedavi egzersizlerini yapmak zorunda, bir de kemik erimesi ve şeker hastalığı var, yaşı ileri. İyileşme süreci zaten çok zor.
Geçenlerde yine bir tanıdıkları bel fıtığı ameliyatı olmuş. 50 yaşında normal kiloda bir erkek. İyi geçmiş ameliyatı. Kayınvalidem de yine tutturdu ameliyat olacağım diye. Ben de, gerek yaşı, gerek yan hastalıkları ve en önemlisi kilosu ve bir de ağrı eşiği düşük olduğundan fizik tedavi egzersizlerini yapmayacağı için yatalak kalmasından korkuyorum. Haksız mıyım? Haklıysam bunu kayınvalideme nasıl anlatacağız? Bir kere kilo vermiyor, egzersizleri de yapmıyor.
Anam değil babam değil de kim bakacak? Yani çocuklarım dizimin dibinde olsun diye de yatalak olmak ister mi insan?Haklısın da boşver anlatamicağın zaten belli bütün forum haklısın yazsak yine karı yok elleme napıyosa yapsın anan değil baban değil boşver
Çocukları bakacak zahmet olmazsa onlar düşünsün senin annene bişi olsa sanki eşin görmümcen mi gelip bakacakAnam değil babam değil de kim bakacak? Yani çocuklarım dizimin dibinde olsun diye de yatalak olmak ister mi insan?
Hiç bir doktor riskli olan bir kişiyi ameliyat etmez. Siz herhalde sonrasında bakımı size kalacak diye düşünüyor olabilirsiniz. Çokta haklısınız. Bırakın çocukları düşünsün. Olacağın önüne geçemezsiniz.Kayınvalidem 73 yaşında ve çok kilolu, şeker ve kemik erimesi var ayrıca ağrı eşiği çok düşük.
Yok ediyor riskleri kabul ediyorsun. Benim anneannemin beyninde tıkalı damarı vardı anjiyo vs açılmadı çok ısrar ettik dizinden ameliyat olacaktı sadece 75 yaşında kilolu biz olma dedik olacağım Allah olacağım yürüyemiyorum yazın ol dedik yok ben yaza köye giderim annemler olma dedi gerizekalı dayım ve çok bilmiş karısı annelerden gizli ameliyat ettirdi sonuç 2 hafta içinde beynine pıhtı attı 2 ay yoğun bakımda kaldı ve vefat etti. Bu ameliyatı yapan doktor bana göre katil ama o diyor ki siz kabul ettiniz.Hiç bir doktor riskli olan bir kişiyi ameliyat etmez. Siz herhalde sonrasında bakımı size kalacak diye düşünüyor olabilirsiniz. Çokta haklısınız. Bırakın çocukları düşünsün. Olacağın önüne geçemezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?