Kayinvalidemin anlam veremediğim tepkisi

Bende kayınvalide adayı olarak korkmaya başladım zamane gelinleri eski kv lerden daha zor herşeyleri batıyor garibanların 5 haftalık gebelikte bizde daha yeni maya tutmuş derler esinizi tembihlereydiniz keske

Neyseki senin ki sadece gözlerini belertmiş.Benim ki insanın arkasından ağzını yüzünü eğer ona buna işaret eder güler dalga geçer işaret edip bak gibilerinden türlü türlü hareketler ağız yüz hareketlerini taklit eder.Çok defa bana bu hareketleri yaparken yakaladım ortam bozulmasın diye büyüktür diye sustum.Sustukça tepeme çıktı kv gitmiştik kv kayınbaba oturuyorlar ben içeri girdim bana hoşgeldin demesi gereken yerde kayınbabaya dönerek şunun kaşlarına bak dedi yüzünde nefretle.Şok oldum hiçbişey doyamamıştım. kaşlarımda da hiç bişey yok buarada.Şimdiki aklım olsaydı ne varmış kaşlarımda senin kaşlarından kalın sen kendi kaşlarına bak derdim.Ortam da kavga çıkmasın diye susan ben olmuştum gene.Bu kadar çirkef bir kadına ne söylenebilir ki.
İnsanların arkasından ağız göz eğenler hesap gününü düşünsün, siz neden üzüyorsunuz

Selam kızlar. 5 haftalık taze anne adayıyım, 6 yıldan sonra. Normalde kayinvalidemle ilişkimiz iyidir. İyi derken, ne verirsen onu alırsın hesabı yani ben ne kadar iyiysem o da bana öyle karşılık verir ama aksi bi durum da geri durmaz, dur bi büyük olarak tolere edeyim demez.

Neyse uzatmadan konuya gireyim. Akşam yemeğinde gorumcem de toplandık. Konu nerden açıldı bilmiyorum, anneanne ne aşerirsen ye dedi hiç çekinme filan bende tam tebessüm edip geçiştiricekken, kayinvalide annesine dönüp gözlerini belertti. Anlam veremedim, o hareketini görünce atıldım lafa. Ne aşersem acaba dedim, erik filan aşereyim de, eşim de internetler de arasın dedim. 1 günde elime ulaşır dedim. Ordan görümce atıldı lafa, 1 günde nereye geliyo dedi! E 2 günde gelsin o zaman diye cevapladım. Amaaan dedi görümcem ben ne aşerdim hatırlamıyorum bile, aşermiş miydim onu bile hatırlamıyorum.

Neyse sonuç olarak k.v nin tavrına anlam veremedim. Neden böyle yaptı. Zaten hep bi samimiyetsiz gelmiştir. Anane kötü bi şey söylemiş gibi niye belerttigözlerini?
Gözünü belertip tebessüm etmiş olsun. Ne olur ki? Siz de ona yapın aynısını. Sonuçta kayınvalide bu. Dost da değil, anne hiç değil. Görüşmek zorunda olduğunuz uzak akraba. Onun yaptığı herhangi bir şey sizin içinizde duygusal alabora yaratmasın. Sözle dile gelmese bile enerjiniz geçer. Sizin üzerinizde etkisi olduğunu bilir. Kendi kendine havalara girmiş işte.

Yüz bulma oglusunu üzme diye belertmis. İyi yapmışsın boşver kudursun. Bunlar çocuğunun evlendigini kabullenemeyen kvdeler.

Back
X