Kayınvalidemin arabada ön koltuğa oturma merakıı

bizimkisin de de yok öyle bir durum ama biz hep bir yere giderken onu almaya gideriz aynı evden çıkmayız yani eee ben zaten önceden ön koltuğa kurulmuş oluyorum

bizimkisin de de yok öyle bir durum ama biz hep bir yere giderken onu almaya gideriz aynı evden çıkmayız yani eee ben zaten önceden ön koltuğa kurulmuş oluyorum

Arabayı yeni aldığımz zamanlar bende senin gibi oturmuştum öne. Onu da evden almaya gittik. Kadın binmiyo arabaya. Ön kapının önünde bekliyo öööyle. Meğer inip arkaya oturmamı bekliyomuş çocuk gibi. Eşim de rica edince indim artık. İnmesem tatsızlık çıkaracak.
Ya onların olgunluk göstermesi gerekirken biz yapıyoruz büyüklüğü.

eskiden kayınvalide kayınpeder biyere gideceksek ben hemen kayınpedere bırakırdım ön koltuğu.yaşlı adam saygı vs.kayınvalide tekse bazen o bazen ben nasıl denk gelirse.üstelemezdim.bi gün yine arabada biyere giderken bana bi fenalık geldi arkadayım.kimse beni yanlış anlamasın.yaşlı insanların bazıları nasıl desem hani yaşlı kokar ya anlayın işte.öyle bir koku var arabada.kıştı.nefes kokusuda oldu.bayılacaktım neredeyse cam felan açmasam.gideceğimiz yere vardığımızda eşime kırmadan durumu izah ettim.dönüşte beni öne oturttu.o günden beri de arkaya oturtmaz.kayınvalidemlerde bunu mesele etmiyorlar.ya da eşim iyi idare ediyor.bana bu konuda laf gelmedi hiç.

ben henüz nişanlıyım , nişanlımın arabası yok ama , görümcemle ikimiz , kayınvalidemi evden almaya gidiyorduk , görümcem ablam gibidir bu arada baya yakınız, neyse görümcem kullanıyor arabayı , geldik eve ben dedim ineyim arkaya geçeyim buraya gelsin annem falan , yok be saçmalama otur dedi , bende istifimi bozmadım ama dönüşte direk kendim arkaya oturdum önü ona bıraktım .

ama büyük konuşmayım evlenince asla ama asssssssssssla kocamın yanından ayrılmam o ne öyle be , sığıntı gibi kendimi arkalara atıcam ,

iki insan evden çıkarken normal önlere oturur gider , gelende boş yere oturur yani arkaya bu kadar basit bence , diğer zamanlardada o araba sonuçta kocamla benim arabam olduğu için öne kendimden başka kimseyi oturtmam , benim yerim kocamın yanı oldu olcak nikah masasındada o otursun yanına

ne yapalım nurcum hep onlar mı yapcak numarayı biraz da biz yapalım di mi? Ama cidden midem bulanıyo arabada özellikle arka tarafta.arabayı değiştirdik çok fena kokuyo içi.
Bu arada değiştirmişsin avatarı:)))

yaa gülsen mi ağlasan mı ya böyle ruh hastası insalara ayar oluyorum ne kadar değersiz hissediyorlar ki kendilerini saçma sapan hareketler yapıyorlar manyak bu insanlar vallahi kimse kusura bakmasın..öne oturuyorsa ne oluyor başı göğemi eriyor hahahah..madem öyle sen ondan önce otur ayarla ..ama kaldırırsada pes yani hırsa bak derim..ama öyle bir hareket karşısında da amannn açarım ağzımı yumarım gözümü

ya arabada ön koltuğu vermekle saygı mı olur hangi çağda yaşıyorsunuz..araba kayınpederime kayınvalideme öne otur dicem ama arkalarından saydırıcam yada saygısızlık yapıcam ne alaka ya..herkes eşinin yanına otursun..herke eşinin yanına yakışır..yolda giderken eşinle sohbetin başkadır arkada kayınpederin yada kayınvalidenle başkadır..ben eşimin yanına oturum annem babam da olsa kayınvalidem kayınpederimde olsa..

yanlız kayınvalidesi kapıyı açıpta in aşşağı diyen arkadaşın eşinin yüzüne tükürmek istiyorum kusura bakamasın...yani ben olsam tükürürdüm..bu ne lakayidlik ohaaa yani..bir adam b kadar pısrık olamaz olmamalı..yani ön arka meselsini geçtim direk kişiliğe hakaret..o çocuğu doğrup büyütmüş olması çocuğunun dışındakilere değersiz insan mamelesi yapma hakkı vermez..o çocuğunun annesiyse terbiyesizlik yaptığı kişide karısı oda eşi olarak ona..seve seve (!) saygı duyacak

tafrayla alakası yok ama arka koltukta taş çatlasa 15dk oturabılırım. araba tutar beni. benimkilerde de var ön koltuk merakı. amaşöfor koltuğu benim. yanıma da kim denk gelirse.. ben çareyi araba kullanmakta buldum.

Konu yorumlarına baktım da bi kısmı "aman ne var bu saygıdır saygısızlık etme ben kayınvalidemi buyur ediyorum, kızım sen otur öne diyor." Ya konuyu okumuyorsunuz ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da ego tatmini yapıyorsunuz. Konu sahibesinin kayınvalidesi aynısını yapsa zaten konu açmazdı. Şaka gibisiniz.

kızlar eğer kocanız size arka çıkmıyorsa öyle açarım ağzımı yumarım gözümü olmuyoo işte..
kocamda gık yoktu o da orası annemin yeri der gibi baktıı (sonradan eşime açtım ağzımı) ama o an bişe yapamıyosun hatta inip binmiyim yüriyim taxiyle gidim bile düşündüm o an ama yeni evlisin ve mahalle ortasında rezillik çıkmasın dedim sustum
cahillik şimdi aynısını yapıp bana in dese binmem arabaya direk taxiye binerim ne halleri varsa görsünler..

bide şey düşünsenizee benim yaşadığım gibi kendinizi düşünün bi an..
memleketlerinden geliyoruz hanfendi ön koltukda elma soyuyoo eşime eliyle yediriyoo muz soyuyo eliyle yediriyo sigarasını veriyo kendisi yakıyoo sende arkadan izliyosunn ve bunu bilerek yaptı..
bende uyudum görmemek için hiç konuşmadım 15 saat boyunca habure eşime laf yetiştirdi durdu..
elma soyuyosun ya banada uzatırsın o ki soydun yada otur yee niye özellikle eşime yediriyosun..
duL kadınlar biraz öyle ama daha kıskanç oluyorlar.. paylaşamıyorlar biricik oğullarını..

Benim kayınvalidemin hiç öyle merakı olmadı,çabası da...hatta biz arabaya binmeden o asla girip oturmaz,öne otur anne dediğimde ise yok yawrum sen otur eşinin yanına ne işim var önde arka daha rahat hem der...:)

Görgü diye birsey var, saygi diye birsey var. Evet, kayinvalidem önde oturmak isterse tabiki seve seve oturabilir, oturacakta.
Bunu sahsen ben ister ve desteklerim, o bir anne, o bir kadin, o bir yasli.
Günün birinde hepimiz yaslanacagiz bu yazdiklarinizi, ne olursunuz unutmayin, belki bir gün akliniza gelirde hatirlarsiniz.
Hic unutmayin bu hayatta ne yaparsaniz aynisini geri alirsiniz.
Sevgi ve saygi gösteren, zamanlada saygi ve sevgi görecek.

Kayınvalidem varkene direkt arkaya geçiyorum elmayranın dediği gibi assolist edasıyla :) hayatta dert etmem rekabet haline getirmem dikiz aynasından kesişmenin tadı başka :)
'
Ama hamileyken teklif beklerdim midemin bulandğnı biliyo nihayetinde...sadece o dönem bi gıcık oldum normal zamanda batmaz hiç....

ben dıyorum one gec anne dıorm yok yok sen otur dıyo

dogrusunu yapıo karı koca yan yana olur kaynana arkada paspas dısıdır cunku aıle anne baba ve cocuktur, kaynana sadce bı akrabadr

Bu yorumu tekrar tekrar okudum, yanlış mı anladım diye.. Nasıl bir mantıktır bu ? Sizin annenize böyle bakan bir gelininiz olsa nasıl hissederdiniz kendinizi ? Yada eşiniz annesi hakkında böyle düşünüyor olduğunuzu biliyor mu ?

ANNE VE baba her zaman evin bereketidir.Bunu unutmayın.. Yani siz ilerde gelininiz olursa ''paspas dışı mı olacaksınız ? '' Pes doğrusu !

.............

Bizim koltuk iki kişilik :)

Ama tek koltukluk arabaya bindiğimizde, kayınvalidem ya da kayınpederim arabada tek olsa onlara yer veririm-verdim. Bunlar problem değil, hiç değil..

Tek sorun sanırım emrivaki yapılması. Sen arkaya otur denilebilmesi.

Büyüklerin bunları mesele olarak görüp nispete varan şekilde davranması, küçüklerinde bu durumu onur meselesi yapıp çok büyütmesi.

Son düzenleme:

ayyy bana dul kaynana demeyinnnn
Allahım neler çektiğimi çok iyi biliyor...

kızlar aklı olan dul kaynananın oğluyla evlenmesin.
çünkü dul kaynanalar oğlunu kıskanıyolarlar.kocası olsa bi evi hanesi olduğunu kabul edip kocasıyla eviyle ilgileniyor size kafayı takmıyor fakat dul kayınvalıdenın amacı kalmamış oğluna sarıyo yanlız kaldım korkusuyla sırtını çocuklarına dayıyo.

ben dıyorum one gec anne dıorm yok yok sen otur dıyo

dogrusunu yapıo karı koca yan yana olur kaynana arkada paspas dısıdır cunku aıle anne baba ve cocuktur, kaynana sadce bı akrabadr

şaka gibi . sizde aile kavramı saltanat gibi babadan oğula geçiyor heralde.aile yıkılıp yenisi kurulan değil büyüyen birşey bence burda asıl paspas dışı siz oluyorsunuz nitekim el kızı olarak.çok sinir bozucu bir ifade.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…