• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin bencilliği...

biz de 2 aile ayrı şehirlerde bizde ayrı şehirdeyiz.
kurban bayramın birinde bayramdan öncede izn alıp önce kayınvalidemlere gittik.
3gün artı bayramın ilk günüde kalıp annemlere gidecektik.
yola çıkam palnlarımız konuşurken eşimle ee sizden burdan gitmeyecekmisiniz evinize dedi
bende sinirli bi şekilde benimde bi ailem var unuttun sanırsam dedim. aa yok şöle böle dedi.birdaha da diyemez.

düşünsenize başka bi şehirden bayram için izin alıp gelmişim bütün bayramı onlarda geçirmemi bekliyorr.
aklıma geldi sinirlendim şimdi.

Beklerler canım biz onlara geldik ya geliniz ya onlar ömür boyu tapuladılar artık bizi. nasıl bi bencillliktir bu anlayamıyorum

şok bir gelişme... akşam kaynanam aradı bugun akşam hep gozum karardı başım döndü torunumu düşündüm biraz iyileştim sonra banyoya gireyim dedim baktım gozum kararıyo tansiyonumu olctum 15 cıktı dedi. bunu duyan eşim annesinin geceleri tansiyonu düşüp duruyor annesinin hali nicolur diye annesine tayin dilekçesi verdirtecekmiş yanımıza gelmesi için.. aynı evde kalmak zorunda değilmişiz ama rahatsızlandıgında kalkıp gidebilmeliymişiz en azından....
kalbim taş değil elbeta elden ayaktan düştüğünde bakarım ama kaynanam daha 50 yaşında ve diri de bir kadın ve cok da yıldızımız barışmaz eşim de bunu cok iyi biliyor ona daha bu zamandan maruz kalıp da evlilik hayatımı riske atmak istemiyorum.

cnm inşallah çıkmaz kaynananın tayini, ufff ne sinir bi durum ya, başka çocuğu yokmu bu kadının niye sizin yanınıza geliyo:50:

demek yanliz degilmisim bi tek bana bu haksizlik yapiliyor saniyordum ,ben evlenmeden hic yasamamisim esim dostum akrabam yokmus gibi davraniliyor sadece onlar var sanki,,,keske herkes anlayis gosterse ama bu mumkun olmayacak hicc.

merhaba arkadaşlar. bugün sinirim tepeme çıktı telde kaynanamla konuşunca ve ister istemez paylaşacak biri olmadığından eşime yansıttım o da kırıldı bana yattı uydu :( size durumu anlatayım...
2.5 yıllık evliyim ve 15 aylık bir kızım var. ailelerimiz aynı şehirde oturuyor ve onlardan epey uzakta oturuyoruz ve ancak uzun tatillerde gidebiliyoruz yanlarına. bu ara tatilde de yanlarına gideceğiz ve kayınvalidem gecen gun bize cok hasta oldugunu gece 112 acilin geldigini her akşam tansiyonunun cıktıgını kendini hiç iyi hissetmediğini biz oraya gittiğimizde 10 gün rapor alıp HERGÜNÜNÜ bizimle geçirmek istedigini söyledi. 1 haftadır fizik tedaviye gidiyor ve biz ordayken de gidecek ve benim de gitmem gerekiyor. bugun beni sinir eden konusma da şöyle oldu. sen saat kaçta gitmek istersin die sordu saatler cakışmasın ki torunuma dönüşümlü bakarız dedi. ben de çakışsa da annemlere bırakırız dedim. o da araba yok nasıl bırakacagız deyince onların arabası var gelir alırlar dedim. yok dedi zahmet ollmasın onlara hem torunum kendini yalnız hissetmesin orda dedi. ben de biraz sesimin tonunu değiştirip "annemler yabancı değil ki anne orda kendini niye yalnız hissetsin" ddim. yok yani falan filan deyip kıvırmaya calıştı. şimdi eşim annesi hasta oldugundan beni annemlere bırakmayacak ve kayınvalidem de hadi git demeyecek biliyroum. annemlerde de kalacagım dediğimde hemen "kaç gün kkalacaksın" diye soruyor bana. evlendigimden beri bu durum böyle ve ben artık nefret ediyorum tatillerden onun yanında kalmaktan gelini oldum die beni tapulu malı sanıyor. cahil cühela bi insan da değilim öğretmenim ben ama kayınvalidem beni memleketi mardindeki gelinlerin yerine koyuyor ve onlara davranıldıgı gibi davranıyor. annesini 2-3 gun gormeye hakkı olan köle hatun...
tavrım ne olmalı bilmiyorum ama canımı sıktıgında beni bırakmak istemediginde surat edebiliyorum sadece k, eşim surat etmeme bile kızıyor. siz ne yapardınız nasıl davranırdınız. cok kırıcı olmayacak, taktiklere dayalı bir yöntem izlemek istiyorum bana yardım edin... teşekkürler

Allah kolaylık versin..Annenleri benimsememiş gibi geliyo yoksa çocuk onların da torunu der tabi gitsin der ve yabancılık çeker demez.Ailenin yanına göndermek istemediği kesin seni. ama bunun altında neler yatıyor,ailenle arasında bi sorun mu var acaba..

hepsi aynı hepsi.taktik yok canım.ben kendimi tanıyamaz hale geldim onlar yüzünden.sevgim için hala mücadele ediyorum.seviyorum diye katlanıyorum.ama fark ediyorumki eşim annesini babasını savundukça ondan uzaklaşıyorum.yüzüne baktığımda anne babasını görür oldum.allah sonumuzu hayır etsin.böyle nereye kadar devam eder onuda bilmiyorum.bende anne baba evladıyım ya.sende öylesin ağaç kovugundan çıkmadık biz değilmi?

Herkes mi aynı problemi yaşıyor bütün kaynanalar bencil mi anlamadım. Ne çok benzer dertlerimiz var. Bak şimdi normalde kafama takmadığım olayı hatırladım. Ben aileme çok uzak, eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyorum evlerimiz yürüme mesafesinde 5 dk bile değil. Ben gitmesem bile eşim sık sık ailesine uğruyor. Geçen bayramda bayramın 1. günü benim ailemin yanına gittik ve 3. günü döndük. Geldik annesi, ablası anlatıyor gelen akrabalar, komşular vs aaa niye gittiler sizi yanlız bıraktılar olur mu bu bayram gitmeselerdi gibi şeyler söylemiş. Kayınvalidem de labellevie düğünden beri görmedi ailesini gidicek tabi demiş. Bunlar bak onlar öyle dedi ama biz kızmadık seni koruduk çok iyiyiz imajı mı vermek istedi yoksa kendi düşüncelerini bu şekilde mi aksettirdiler anlamadım.

Herkes mi aynı problemi yaşıyor bütün kaynanalar bencil mi anlamadım. Ne çok benzer dertlerimiz var. Bak şimdi normalde kafama takmadığım olayı hatırladım. Ben aileme çok uzak, eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyorum evlerimiz yürüme mesafesinde 5 dk bile değil. Ben gitmesem bile eşim sık sık ailesine uğruyor. Geçen bayramda bayramın 1. günü benim ailemin yanına gittik ve 3. günü döndük. Geldik annesi, ablası anlatıyor gelen akrabalar, komşular vs aaa niye gittiler sizi yanlız bıraktılar olur mu bu bayram gitmeselerdi gibi şeyler söylemiş. Kayınvalidem de labellevie düğünden beri görmedi ailesini gidicek tabi demiş. Bunlar bak onlar öyle dedi ama biz kızmadık seni koruduk çok iyiyiz imajı mı vermek istedi yoksa kendi düşüncelerini bu şekilde mi aksettirdiler anlamadım.

canım bence art niyet yoktur ama dikkat et derim yine de, benim kaynanam da direk bişeyi bana mesela en son meltem dediki yengem hiç gelmiyo buraya (meltem nişanlımın yeğeni olur) kız şehir dışında okuyor ve hafta demeden konuşurum kendisiyle kız çocuğu yalnız dışarıda diye, bende dedim ki ben meltemle görüşüyorum hep bana hiç öyle bişey demedi :9::9::9:

yani böyle bi taktikte gizli olabilir :1:

merhaba arkadaşlar. bugün sinirim tepeme çıktı telde kaynanamla konuşunca ve ister istemez paylaşacak biri olmadığından eşime yansıttım o da kırıldı bana yattı uydu :( size durumu anlatayım...
2.5 yıllık evliyim ve 15 aylık bir kızım var. ailelerimiz aynı şehirde oturuyor ve onlardan epey uzakta oturuyoruz ve ancak uzun tatillerde gidebiliyoruz yanlarına. bu ara tatilde de yanlarına gideceğiz ve kayınvalidem gecen gun bize cok hasta oldugunu gece 112 acilin geldigini her akşam tansiyonunun cıktıgını kendini hiç iyi hissetmediğini biz oraya gittiğimizde 10 gün rapor alıp HERGÜNÜNÜ bizimle geçirmek istedigini söyledi. 1 haftadır fizik tedaviye gidiyor ve biz ordayken de gidecek ve benim de gitmem gerekiyor. bugun beni sinir eden konusma da şöyle oldu. sen saat kaçta gitmek istersin die sordu saatler cakışmasın ki torunuma dönüşümlü bakarız dedi. ben de çakışsa da annemlere bırakırız dedim. o da araba yok nasıl bırakacagız deyince onların arabası var gelir alırlar dedim. yok dedi zahmet ollmasın onlara hem torunum kendini yalnız hissetmesin orda dedi. ben de biraz sesimin tonunu değiştirip "annemler yabancı değil ki anne orda kendini niye yalnız hissetsin" ddim. yok yani falan filan deyip kıvırmaya calıştı. şimdi eşim annesi hasta oldugundan beni annemlere bırakmayacak ve kayınvalidem de hadi git demeyecek biliyroum. annemlerde de kalacagım dediğimde hemen "kaç gün kkalacaksın" diye soruyor bana. evlendigimden beri bu durum böyle ve ben artık nefret ediyorum tatillerden onun yanında kalmaktan gelini oldum die beni tapulu malı sanıyor. cahil cühela bi insan da değilim öğretmenim ben ama kayınvalidem beni memleketi mardindeki gelinlerin yerine koyuyor ve onlara davranıldıgı gibi davranıyor. annesini 2-3 gun gormeye hakkı olan köle hatun...
tavrım ne olmalı bilmiyorum ama canımı sıktıgında beni bırakmak istemediginde surat edebiliyorum sadece k, eşim surat etmeme bile kızıyor. siz ne yapardınız nasıl davranırdınız. cok kırıcı olmayacak, taktiklere dayalı bir yöntem izlemek istiyorum bana yardım edin... teşekkürler

siz kimsiniz ki mardinli gelinleri küçümsersiniz..mardindeki kadınlar gibi olabilir misiniz acaba?cahil cühelalık sadece öğretmen olmakla bitmiyor..heralde yazdıklarınızı sonra okumadınız..yazdıklarınıza dikkat edin lütfen..

siz kimsiniz ki mardinli gelinleri küçümsersiniz..mardindeki kadınlar gibi olabilir misiniz acaba?cahil cühelalık sadece öğretmen olmakla bitmiyor..heralde yazdıklarınızı sonra okumadınız..yazdıklarınıza dikkat edin lütfen..

bence arkadaş mardinli gelinler derken o bölgenin kültüründen bahsetmiş. konuyu başka yönlere çekmeyelim.

ay inanmıyorum yaaaa. ben de sadece benimki böyle sanıyodum. bizimki de ben ne zaman anneme gitsem o gün hasta olur. ya da arar beni yengenlere gidiyoruz hadi gel der. kurban bayramında olanlar için ayrıca konu açtım bi de. sanki bizim anamız babamız yok, ağaç kovuğundan türedik. ya da bizim aile bireylerimizin hepsi yüz kızartıcı suç işlemiş:)))

off vallahi aynı dert bendede var biizmde ailelerimiz aynı şehirde biz ayrı şehirdeyizben çalışmıyorum bebeğim var.eşimin iizn günlerinde çok nadir olarak gidiyoruz ama ilk muhakkak eşimin ailesine gidiyoruz. 3 gün kalacaksak 2 gün orda 1 gün benim ailemde.bu yüzden artık gitmek bile istemiyorum 4 yıllık evliyim valla denemediğim taktik kalmadı sonuç hep kavga bıktım artık..malesef erkeklerde onların aileleride düşüncesiz oluyorlar.eşimin bu davranışları yüzünden iyice soğudum artık.ne yapacağımı bilmiyorum bende arada kalıyorumbenimde bir ana evladı olduğum umurlarında bile değil.bencillik başka bişiy değil..allah akıl fikir versin onlara.allahım bizede sabır ver yarabbim...

Back
X