- 17 Ağustos 2017
- 121
- 309
- 23
Zalım Gelinler =) İhtiyacımız olan biraz EMPATİ... İnsan torununu da icınden geldiği gibi sevmicek de kimi sevecek ?? Torun sevgisi başkadır. Annemden bilirim. Torunları görünce herşeyi unutur..Burda son zamanlarda gelinlerin açtığı konuları görünce kvdelere acır oldum yeminle
Maşallah ne güzel akıllar veriyorsunuz. Bide dövsün tam olsun dime.. İyice kinlendirin . . .Evine alma
Kapıyı yarım saat çaldıktan sonra aç, anne bebeği uyutuyorun-aksam gel de gönder
Bunu tekrarla, sinirlenirse de 'bu ev benim evim,içinde ben yaşıyorum. Kendi evin olduğunu iddia ediyorsan kov bakalım bizi, çıkalım eğer senin evinse' de. Böylece evine gelişleri azalır, kovarsa da 'kovuldugun evde kalacak kadar yüzsüz musun ? Bir ailene bakamayacaksan yazık olsun sana' diye eşinize psikolojik baskı uygulayınız.
Madem gelinlik yapıyorsunuz, bari tam yapın
Bravo... Herkes kendını bilse keşke. Anneanne dede babaanne vs. herkes saygı göstericek bebeğin annesine. Ayrıca kv ıle ılglı konu acılıyor denmiş kımse durduk yere buraya anlatcak kadar bunalmaz. Sizin anneniz nekadar anlayışlı keşke herkes böyle olsaAslında kinaye yapmıştım : esine psikolojik baskı uygula- madem gelinlik yapıyorsun tam yap diye
Yine de ben de olsam konu sahibi yerine ben de sinirlenirdim. Herkes kendi çocuğunu kendine göre yetiştirmeli.
Ablamın evine gidince ailecek vebalı gibi el yıkayıp duruyoruz. Kız bize 'opmeyin' dedi, 8 ay oldu göbeği ayağı dışından ne ben ne anneannesi dedesi optuk çocuğu. Ki bana göre çok sacma-cocuk dediğin azıcık mikroplar tanışmali
Ama o annesi ve bize öpme diyorsa opmemeliyiz.
Annem sıkı bir sosyal medya kullanıcısı- 5bine yakın takipçisi var. Kızı istemiyor diye bir resim paylaşmadi torunuyla. Hele ben- nazar değer dedi diye teyze oluyorum bile yazamadım :) görse kızar
Annem balkonda sigara içiyor, evimde icme diye uyardı vs vs... Doğum ve sonrasında eşi hariç kimse kalsın istemedi, biz bize yeteriz dedi postaları herkesi. Hatta vallahi abartmiyorum. Çocuğu oyalamak için mirildanirken ebru gündeş söylemişim, çocuğa böyle şarkılar söyleme diye uyardı.
Evinde TV yok, ben çocuk sussun diye telefondan çizgi film acinca 'ekranla tanışmasını istemiyorum,kapatır mısın?' dedi, kapattım.
Bu ve bunun gibi milyon sey yaşadık. Arkasından konuşuyor muyuz? Elbette ki :)
Ama dediklerini de yapıyoruz.
Anneye saygı duymak neden bu kadar zor ki?
Buldumcuk mu? Belki evet
Ama otuz yılda sahip olduğu bir tanecik bebek...belki ömür boyu başka bir bebeği olmayacak da. Kişinin buldumcuk olmaya hiç mi hakkı yok?
Kadın ve kocası ilk günlerini çekirdek aile olarak gecirebileceklerine inanıyorsa neden sırf kibarliktan evinde durup durup 'bu çocuk ac' diyen iyi niyetli ama lohusa cinlerini tepesine çıkartan aile büyükleri yanında stres olsun?
Neden 'benim çocuğumda sunu yapmanızı istemiyorum' gibi bir cümle kurunca karşı taraf alınsın?
Onun bebeği onun kararı diye saygı gösterse hayat bayram olmaz mı tüm yeni annelere?
Merhaba, sonradan açıklama yaptım kinaye yaptığım ile ilgiliMaşallah ne güzel akıllar veriyorsunuz. Bide dövsün tam olsun dime.. İyice kinlendirin . . .
Aslında annem anlayışlı bir insan değil,tam bir 'herseyin en doğrusunu ben bilirim' insanı.Bravo... Herkes kendını bilse keşke. Anneanne dede babaanne vs. herkes saygı göstericek bebeğin annesine. Ayrıca kv ıle ılglı konu acılıyor denmiş kımse durduk yere buraya anlatcak kadar bunalmaz. Sizin anneniz nekadar anlayışlı keşke herkes böyle olsa
Evet ne guzell daha kötü şeyler olmasın inşallah. Siz de annenizi biliyorsunuz ve taraf tutmadan yorumyapıyorsunuz vallahi çok guzel bişey bu tebrik ederim:) benım de kv.m var ve gerçekten evlendıkten sonra anladım bazı seylerde ben de kırmamaya calısıyordum ama yerı gelınce net cevap vermek gerekıyor oyuzden belkı de gelın oldugum için tek açıdan da bakıyor olabılırım klişe ama yaşayan anlar bu tarz seylerı :)Merhaba, sonradan açıklama yaptım kinaye yaptığım ile ilgili
Aslında annem anlayışlı bir insan değil,tam bir 'herseyin en doğrusunu ben bilirim' insanı.
Öyle oldugu için de kızı tavırlarını net bir şekilde koymak durumunda kaldı. Eğer biraz daha yumuşak ve ılımlı olsa söz geciremezdi çünkü.
'hayir , onu en iyi ben tanirim' diye insanları susturmasa 'aç bu çocuk' baskısına dayanamayıp emen çocuğa mama verirdi mesela.
Kendi annelik hevesini kiracagina insanlara 'hayir' diyor. Eh, bebeği ile ilgili konuda birseye 'yapma' dedi diye kirilacak olan insan da zaten küssün birkaç hafta, birşey olmaz. Arada bebek olunca küssek de geçiyor bir süre sonra
kvdeniz nereli memeleketimrb arkadaslar kv ıle aynı bınada yasıyoruz malesef 4 bucuk aylık bır oglum var ılk bebegım gozumden sakınıyorum onu cok sevıyorum herseyıne dıkkat edıyorum oglumun kv ıse sureklı olarak dıkkat etmeden bebegımı tutuyor kac kere daha oturamayan bebegı ya oturur pozısyonda tutuyor ya elınj opuyor bısıler bısıler buna benzer her neyse en son dun bebegı hoplatıyım derken neredeyse dusuruyordu ınanın cıldırdım defalarca uyarmama ragmen dun neredeyse dusurecekdı. Kac kere yapma dedım anne soyle tutma bebek agırlasdı tutamıyorsun artık oyle bebegı ıkıye katladın dıyorm bısey olsa aglardı dıyor bana. Sınırlendım oglumu aldm mutfaga gıdıorm pesımden geldı. Sen benım bu eve gelmemı ıstemıyormsn dıor. Ben ne desem oyle anlıyorsun sen dedm. Oglmu aldm salona gectm.pesmden gelıyor bagıra bagıra bebegn yanında bagırma dıorm korkuuor dıorm hala bagırıo benım evımde bagırma dedım. Burası senın evınmı dıor baana ben oglunun karısıym nıkahlı evet benm evm dedm hala senın evnmı dıe bagırıor en son pislik dedı bınaya karsı esım aldı cıkardı onu evden ben kv nın oglumu dıkkat etmeden tutmasından opmesnden rahatszlk duyuyorm herkese karsı boyleym esımde aslnda olanlarn haklı oldgmn farkında ama bısey yapamıyor oturdugmz ev malesef kv nın. Kıraya cıkalım dıyorm maddıyattan dolayı cıkamıuor aynı bınada hergun dıp dıbe oglumu kv nın dıkkatsızlıgınden nasıl koruyabılırım ? Inanın dunko hakaretlernden sonra gormek ıstemıuorum ama mecbur bı kac gun sonra yuz yuze bakarz
Ya karşında ki benim kadar düz bir insansa imadan anlamıyorsa :) riske atma derim ben :)Kulağa çok absürt geliyor değil mi? Mesele de orada zaten.Bu lafın altındaki anlam kibarca ''yapma'' dır. Şahsen biri bana en azından koltuğa düşer dese ben o çocuğu hoplatmam bana kibarca ''çocuk düşebilir yapma'' dedi sonuçta. Yani bu şekilde söylese belki dikkat ederdi kadın ama direk sert bir dille yapma derse zoruna gider yani.
1+1 olsa da cıkmrb arkadaslar kv ıle aynı bınada yasıyoruz malesef 4 bucuk aylık bır oglum var ılk bebegım gozumden sakınıyorum onu cok sevıyorum herseyıne dıkkat edıyorum oglumun kv ıse sureklı olarak dıkkat etmeden bebegımı tutuyor kac kere daha oturamayan bebegı ya oturur pozısyonda tutuyor ya elınj opuyor bısıler bısıler buna benzer her neyse en son dun bebegı hoplatıyım derken neredeyse dusuruyordu ınanın cıldırdım defalarca uyarmama ragmen dun neredeyse dusurecekdı. Kac kere yapma dedım anne soyle tutma bebek agırlasdı tutamıyorsun artık oyle bebegı ıkıye katladın dıyorm bısey olsa aglardı dıyor bana. Sınırlendım oglumu aldm mutfaga gıdıorm pesımden geldı. Sen benım bu eve gelmemı ıstemıyormsn dıor. Ben ne desem oyle anlıyorsun sen dedm. Oglmu aldm salona gectm.pesmden gelıyor bagıra bagıra bebegn yanında bagırma dıorm korkuuor dıorm hala bagırıo benım evımde bagırma dedım. Burası senın evınmı dıor baana ben oglunun karısıym nıkahlı evet benm evm dedm hala senın evnmı dıe bagırıor en son pislik dedı bınaya karsı esım aldı cıkardı onu evden ben kv nın oglumu dıkkat etmeden tutmasından opmesnden rahatszlk duyuyorm herkese karsı boyleym esımde aslnda olanlarn haklı oldgmn farkında ama bısey yapamıyor oturdugmz ev malesef kv nın. Kıraya cıkalım dıyorm maddıyattan dolayı cıkamıuor aynı bınada hergun dıp dıbe oglumu kv nın dıkkatsızlıgınden nasıl koruyabılırım ? Inanın dunko hakaretlernden sonra gormek ıstemıuorum ama mecbur bı kac gun sonra yuz yuze bakarz
Görmemişin oğlu olmuş çekmiş... Koparmış oda sizsiniz bence... Tavrınız gözümün önüne geliyor surat asmalar VS bırakın sevsin sarsın onun oğluyla evlisin neden bu gerginlik kadın hergün geliyordur sende afralar tafralar dogurdunya level atladın oda senin yüzüne hasret değildir ama napsin.. Yarın kocan bu birikmişlikleri senden çıkarır sevecen ol kalp kırma sen kazanmrb arkadaslar kv ıle aynı bınada yasıyoruz malesef 4 bucuk aylık bır oglum var ılk bebegım gozumden sakınıyorum onu cok sevıyorum herseyıne dıkkat edıyorum oglumun kv ıse sureklı olarak dıkkat etmeden bebegımı tutuyor kac kere daha oturamayan bebegı ya oturur pozısyonda tutuyor ya elınj opuyor bısıler bısıler buna benzer her neyse en son dun bebegı hoplatıyım derken neredeyse dusuruyordu ınanın cıldırdım defalarca uyarmama ragmen dun neredeyse dusurecekdı. Kac kere yapma dedım anne soyle tutma bebek agırlasdı tutamıyorsun artık oyle bebegı ıkıye katladın dıyorm bısey olsa aglardı dıyor bana. Sınırlendım oglumu aldm mutfaga gıdıorm pesımden geldı. Sen benım bu eve gelmemı ıstemıyormsn dıor. Ben ne desem oyle anlıyorsun sen dedm. Oglmu aldm salona gectm.pesmden gelıyor bagıra bagıra bebegn yanında bagırma dıorm korkuuor dıorm hala bagırıo benım evımde bagırma dedım. Burası senın evınmı dıor baana ben oglunun karısıym nıkahlı evet benm evm dedm hala senın evnmı dıe bagırıor en son pislik dedı bınaya karsı esım aldı cıkardı onu evden ben kv nın oglumu dıkkat etmeden tutmasından opmesnden rahatszlk duyuyorm herkese karsı boyleym esımde aslnda olanlarn haklı oldgmn farkında ama bısey yapamıyor oturdugmz ev malesef kv nın. Kıraya cıkalım dıyorm maddıyattan dolayı cıkamıuor aynı bınada hergun dıp dıbe oglumu kv nın dıkkatsızlıgınden nasıl koruyabılırım ? Inanın dunko hakaretlernden sonra gormek ıstemıuorum ama mecbur bı kac gun sonra yuz yuze bakarz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?