kızlar ekimde düğünüm var, daha yeni nikah yaptık. nişanlımın ailesi herşeyimize karışmaya çok meyilli. o kadarki şimdiden düğünde takılan altınlarla ne yapcağımızı sorup duruyorlar. meğer dillerinin altında başka bişey varmış yeni çıktı ortaya. kayınvalidem , annesi ve bütün kardeşleri aynı apartmanda oturuyorlar ve bize de o apartmandan bi ev alın diye baskı yapıyor. eşim subay zaten sürekli tayin çıkıcak, o evde oturamıycaz kiraya vericez. ama ilerde emekli olunca o evde oturmamızı istiycekler. ve çok kötü o ev. nişanlım hiç merak etme orda tabiki oturmuycaz, ilerde satar istediğimiz yerden başka bi ev alırız diyo ama hiç o aile apartmanındaki evi sattırırlar mı bize? hiç zannetmiyorum. tamam biz bi an önce ev dam sahibi olalım diye uğraşıyorlar ama bu acele niye. nişanlım da ikna olmuş, çok mantıklı o evi almak diyo ama benim içime sinmiyo. daha evlenmeden bu kadar karışırlarsa herşeyimize ilerde nasıl olur bilmiyorum. ben kendi evimi kendi isteğimle kendi istediğim yerden almak istiyorum ama bunu anlatamıyorum. napıcam ya:/
evet eşimin üstüne yapıcaklar. ailesi gelenekçi bi aile, akrabalık bağları kuvvetli, bu güzel bişey ama ev açısından kötü. çünkü bütün sülale orda oturduğu için o evi satmak istediğimiz zaman problem çıkarcaklar:/ ben oturabilceğim güzel bi ev almak istediğim zaman alamıycam ilerde...
eşin neden o evi almak çok mantıklı diyor, bence ekonomik açıdan karlı bi alış olacaksa alın tabii, ev eşinin ya da senin üstüne olursa ilerde satarsınız. Bana eşin bu ev alışverişinden edeceği kar kısmında gibi geldi
Ya habersiz satarsınız evi ya da çok borcumuz var satmak zorundayız falan dersiniz. Hem sen kayınvalidene bi çıtlatsana belki ben daha büyük bir ev almak isterim ilerde o zaman satarız bunu falan diye bakalım ne diyecek nabız yokla.
evet canım eşim karlı bi yatırım olcağını düşünüyo. zaten kiraya vericez evi, kiranın üstüne biraz da biz koyar öderiz kredi borcunu diyo. ama benim içime sinmiyo hiç bu ev
kızlar şimdi işin bir de şu boyutu var. nişanlımın dedesinin değerli arsaları var. bu ara o arsalardan biri satılcak 400 milyar değerinde. dedesinin zaten sözü varmış evlenirken sana sıfır araba alıcam diye, arabayı o alıcak sağolsun. eşyalarımızı da nişanlımın ailesi ve benim ailem ortak alıyor. bize hiç masraf olmuycak yani. yalnız şu an nişanlımın ailesi düğünü nerdeyse nişanlımın parasıyla yapıyorlar. gelinliği, kınalığı, düğün salonunu nişanlım maaşiından ve birikmişinden aldı. sadece düğün salonu ve başka masraflar için babasına 15 milyara yakın para verdi. şimdi satılan arsadan babasının da payına para düşücek ya, diyorduki ben senden aldığım tüm paraları geri vericem. ama ev davası çıktığından beri diyorki, tarla satılınca ben de üstüne para koycam size yardım edicem, siz de kredi çekiceksiniz rahatlıkla alıcaz o evi diyomuş. yani zaten nişanlıma ödüyceği borç parayı, "ben size ev alırken yardım edicem" adı altında geri vericek. sizce ömür boyu o evde benim de hakkım var ben de para verdim demez mi? zaten cimri ve bu karakterde biri. senelerdir tanıyorum onu
bence sen o evden daha karlı olacak bi ev ara derim, eğer daha karlı olacak bi ev bulursan eşin onu alır bence, erkekler bu işlerde edecekleri kara bakarlar çünkü
ama daha karlı ev buldun yinede eşin ikna olmadı, o zaman eşin o evde oturmaya niyetli demektir.
canım bence o kadarına takılma, düğün dernekte sizden oluversin zaten muhtemelen gelmez o para, istenmez de zaten bence
eşinin ailesi altınları ev alın diye soruyormuş, altınları kendine alan aileler var, ya da herşeylerini kendi yapan çiftler, bana eşinin ailesi art niyetli insanlar gibi gelmedi, şimdiye kadar yazdıklarına bakarsak
Dört dörtlük bi aile görmedim ama bunlarda kendilerine göre haklılar burda hazır ev varken neden başka yere gidesinizki diye düşünüyolar
Ve maalesef bu işi sen değil nişanlın çözer
Ailesiyle konuşup biz şu civarlardaki evleri beğeniyoruz diyebilir.
Ancak onun da aklına yatmış gibi. Oturup mantıklıca oranın artılarını eksilerini konuşun ortak bi noktaya varın
kızlar ekimde düğünüm var, daha yeni nikah yaptık. nişanlımın ailesi herşeyimize karışmaya çok meyilli. o kadarki şimdiden düğünde takılan altınlarla ne yapcağımızı sorup duruyorlar. meğer dillerinin altında başka bişey varmış yeni çıktı ortaya. kayınvalidem , annesi ve bütün kardeşleri aynı apartmanda oturuyorlar ve bize de o apartmandan bi ev alın diye baskı yapıyor. eşim subay zaten sürekli tayin çıkıcak, o evde oturamıycaz kiraya vericez. ama ilerde emekli olunca o evde oturmamızı istiycekler. ve çok kötü o ev. nişanlım hiç merak etme orda tabiki oturmuycaz, ilerde satar istediğimiz yerden başka bi ev alırız diyo ama hiç o aile apartmanındaki evi sattırırlar mı bize? hiç zannetmiyorum. tamam biz bi an önce ev dam sahibi olalım diye uğraşıyorlar ama bu acele niye. nişanlım da ikna olmuş, çok mantıklı o evi almak diyo ama benim içime sinmiyo. daha evlenmeden bu kadar karışırlarsa herşeyimize ilerde nasıl olur bilmiyorum. ben kendi evimi kendi isteğimle kendi istediğim yerden almak istiyorum ama bunu anlatamıyorum. napıcam ya:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?