kayınvalidemin bize almak istediği ev!

sidal20

meleğim yolda :)
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
1.381
33
158
Antalya
kızlar ekimde düğünüm var, daha yeni nikah yaptık. nişanlımın ailesi herşeyimize karışmaya çok meyilli. o kadarki şimdiden düğünde takılan altınlarla ne yapcağımızı sorup duruyorlar. meğer dillerinin altında başka bişey varmış yeni çıktı ortaya. kayınvalidem , annesi ve bütün kardeşleri aynı apartmanda oturuyorlar ve bize de o apartmandan bi ev alın diye baskı yapıyor. eşim subay zaten sürekli tayin çıkıcak, o evde oturamıycaz kiraya vericez. ama ilerde emekli olunca o evde oturmamızı istiycekler. ve çok kötü o ev. nişanlım hiç merak etme orda tabiki oturmuycaz, ilerde satar istediğimiz yerden başka bi ev alırız diyo ama hiç o aile apartmanındaki evi sattırırlar mı bize? hiç zannetmiyorum. tamam biz bi an önce ev dam sahibi olalım diye uğraşıyorlar ama bu acele niye. nişanlım da ikna olmuş, çok mantıklı o evi almak diyo ama benim içime sinmiyo. daha evlenmeden bu kadar karışırlarsa herşeyimize ilerde nasıl olur bilmiyorum. ben kendi evimi kendi isteğimle kendi istediğim yerden almak istiyorum ama bunu anlatamıyorum. napıcam ya:/

başka yerden alın ya da araba alın.altınları bir yere bağlamış olursunuz iyi olur ama oradan ev alsan yarın oturmak zorunda kalabilirsiniz.aynı evde gibi herşeyinize karışırlar.zaten belli niyetleri bu kadar baskı yapmalarından.ev kötü diyorsun ilerde satışta problem olabilir.ne yap ne et tüm dişiliğini kullan o evi aldırma.

evet eşimin üstüne yapıcaklar. ailesi gelenekçi bi aile, akrabalık bağları kuvvetli, bu güzel bişey ama ev açısından kötü. çünkü bütün sülale orda oturduğu için o evi satmak istediğimiz zaman problem çıkarcaklar:/ ben oturabilceğim güzel bi ev almak istediğim zaman alamıycam ilerde...

eşin neden o evi almak çok mantıklı diyor, bence ekonomik açıdan karlı bi alış olacaksa alın tabii, ev eşinin ya da senin üstüne olursa ilerde satarsınız. Bana eşin bu ev alışverişinden edeceği kar kısmında gibi geldi

Ya habersiz satarsınız evi ya da çok borcumuz var satmak zorundayız falan dersiniz. Hem sen kayınvalidene bi çıtlatsana belki ben daha büyük bir ev almak isterim ilerde o zaman satarız bunu falan diye bakalım ne diyecek nabız yokla.

kızlar şimdi işin bir de şu boyutu var. nişanlımın dedesinin değerli arsaları var. bu ara o arsalardan biri satılcak 400 milyar değerinde. dedesinin zaten sözü varmış evlenirken sana sıfır araba alıcam diye, arabayı o alıcak sağolsun. eşyalarımızı da nişanlımın ailesi ve benim ailem ortak alıyor. bize hiç masraf olmuycak yani. yalnız şu an nişanlımın ailesi düğünü nerdeyse nişanlımın parasıyla yapıyorlar. gelinliği, kınalığı, düğün salonunu nişanlım maaşiından ve birikmişinden aldı. sadece düğün salonu ve başka masraflar için babasına 15 milyara yakın para verdi. şimdi satılan arsadan babasının da payına para düşücek ya, diyorduki ben senden aldığım tüm paraları geri vericem. ama ev davası çıktığından beri diyorki, tarla satılınca ben de üstüne para koycam size yardım edicem, siz de kredi çekiceksiniz rahatlıkla alıcaz o evi diyomuş. yani zaten nişanlıma ödüyceği borç parayı, "ben size ev alırken yardım edicem" adı altında geri vericek. sizce ömür boyu o evde benim de hakkım var ben de para verdim demez mi? zaten cimri ve bu karakterde biri. senelerdir tanıyorum onu

evet canım eşim karlı bi yatırım olcağını düşünüyo. zaten kiraya vericez evi, kiranın üstüne biraz da biz koyar öderiz kredi borcunu diyo. ama benim içime sinmiyo hiç bu ev

habersiz satarsak kıyamet kopar. yapı olarak bişey yapmadan önce hep onlara danışmamızı, fikirlerini almamızı bekliyorlar canım

evet canım eşim karlı bi yatırım olcağını düşünüyo. zaten kiraya vericez evi, kiranın üstüne biraz da biz koyar öderiz kredi borcunu diyo. ama benim içime sinmiyo hiç bu ev

bence sen o evden daha karlı olacak bi ev ara derim, eğer daha karlı olacak bi ev bulursan eşin onu alır bence, erkekler bu işlerde edecekleri kara bakarlar çünkü
ama daha karlı ev buldun yinede eşin ikna olmadı, o zaman eşin o evde oturmaya niyetli demektir.

canım bence o kadarına takılma, düğün dernekte sizden oluversin zaten muhtemelen gelmez o para, istenmez de zaten bence
eşinin ailesi altınları ev alın diye soruyormuş, altınları kendine alan aileler var, ya da herşeylerini kendi yapan çiftler, bana eşinin ailesi art niyetli insanlar gibi gelmedi, şimdiye kadar yazdıklarına bakarsak

canım biz daha evlenmedik bile. eşyalar seneye alıncak, ben öğretmenim seneye onun yanına tayin isteyebilcem. şimdi nerden buluyim daha karlı bi ev. üstelik bize ev arıycak zaman tanımıyorlar, emirvaki yaptılar. bankaya gidip ev kredisi araştırmışlar bizim için. illa bu evi alcaksınız diyolar yani. ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım:/

canım art niyetli insanlar değil mutlaka bizim iyiliğimizi düşünüyorlardır ama istediğiniz yerden gidip alın demiyolar, altımızdaki evi alın diyip duruyorlar...

Dört dörtlük bi aile görmedim ama bunlarda kendilerine göre haklılar burda hazır ev varken neden başka yere gidesinizki diye düşünüyolar
Ve maalesef bu işi sen değil nişanlın çözer
Ailesiyle konuşup biz şu civarlardaki evleri beğeniyoruz diyebilir.
Ancak onun da aklına yatmış gibi. Oturup mantıklıca oranın artılarını eksilerini konuşun ortak bi noktaya varın

şimdi bişey dicem ama.. :d şmdi bizde akrabaların olduğu apartmanda oturuyoduk ama annem dayanamadı taşındık.gereçkten akrabalar çok iyi güzel ama uzaktan yani didibe herseyine karısıyolar ders veriyolar ne bilim ben olsam tasınmazdım sonrra şikayetlerre baslayabilirsin sinir oluyorum onlara diye cidden uzun sure yasayınca ınsan bıkıyo bız o apartmanda bunu oğrendik annem artık akrabanın olduğu mahhalede bile oturmaz sanırım D tabi kiraya verilicek kar açısından falansa bilemicem ama sonra israr edip orada oturtabilirler sizi :d

kendilerine göre haklılar evet.. gözümüzün evinde bi ev olsun, biz ilgileniriz kiracıyla, evle diye düşünüyolar. ama o ev bizim için ölü bi yatırım, ne satabilcez ne edebilcez. tapusu biz de olucak ama ailesi her zaman daha çok söz sahibi olcak...

eşin sürekli tayincide olsa yatırım yapmak kötü birşey değil ki yerleşik hayata geçince satar istediğiniz gibi alırsınız..ayrıca siz emekli olana kadar kim öle kim kala..daha evlenmeden 30 yıl sonrasını düşünmeyin ..ayrıca tapu müstakbel eşinizin üstüne olursa neden satmanıza karışsın yani ben durumu şahsen hayatınıza müdahale olarak kabul etmıyorum ha aynı binada oturmak istemem diyip nişanlın baska bir yerden ev almaya ikna olabılır belkı

yanlış anlamayın ama bazı evlenecek olan gelin adayları o kadar nankör ki karşı taraf ev alsa bir türlü almasa bir türlü..ekimde düğünün varmış acelesimi kalmış artık

valla düşüncelerinizde çok haklısınız.... bence onlar nişanlınızı ikna etmiş sizde atağa geçin ve o evi beğenmediğinizi bunun daha fazla uzamasını istemediğinizi söyleyin.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…