kayınvalideniz bu konuyu açtığında "sipariş üzerine çalışmıyoruz"diyip birz şaka biraz gerçek susturun bence yoksa devamı çekilmez olur. sizin durumuzun bir yana melek27_ nin yaşadıkları bana çok ilginç geldi
- 5, 6 aylıkken hamilelik
- etrafla bu tarz konuşmalara girmek (ben ne kadar müsade edilirse o kadar özel alana girildiğini düşünüyorum)
- lohusalıkta kayinvalidenin yaptıklarına gülebilmek
-görümzelerin bişey olmaz muhabbetine inanabilmek
- vs. vs. vs.
arkadaşın yaşını çok merak ettim. bi insanda bu kadar sabır, bu kadar hoşgörü bravo
27 yaşındayım canım teşekür en azından bir kişi bile olsa altan almamı farkedip takdir etmeside iyi (darısı eşime), sabretmemekten başka çaren yok kızsanda kendinide paralasan evliliğin ilk gününden beri her konuda yapıları böyle, kabulleniyorsun artık değiştiremiyceni bildiğin konuda yapıcağın başka bişey yok...
Akşam kayınvalidem sağolsun yapmış olduğu telefon konuşması ile tüm günümü üzgün geçirmeme neden oldu. Evleneneli 1,5 yıl oldu başladılar çocuk yap çocuk yap demeye. Hep aynı muhabbet naber napıyorsun varmı birşey? Kendimi hazır hissetmediğimi söyledim defalarca ama yok anlatamıyorum. off zaten regl olacağım hassasım hiç çekilmiyor
yaparlar baskıyı:) beimkide yapıyordu. mayısta evlendik.haziranda başladı baskıya. bana yapıyordu. eşime de nöbetteyken yaparmış. "korunmayın günah , hiç çocuğunuz olmaz" diye. bazn eşimle tartışmaya sebep oluyordu. "çouksuz kadının ne geeği var" demeye başladı. sonra pişman oluyordu ve hatta .çocuğu kendisinin istemediğini bile bile annesinden etkileniyordu
amanaptım ben aradım kv.mi. birda bana da eşimedebaskı yapmayın dedim. ilk başta "hayır kzıım ne baskısı, sadece hani bi müjde vermiyormusunuzdiye sordum okadar" dedi. bndeeşimi aramalrını söylediği lafları hepsini söyledim. bunun bize zarar verdiğini , çocuğu yapmayacağımızı, sadece kavga etmemize neden olduğunu bununda huzurumuzu bozduğunu söyledim. bidaha çocuk filn konusunu açmayın dedim. hatta yeri gelmişken kızıma onun adını koymayacağımı da söyledim. aradan çıkarıverdim bu konuyu
bayramda çouk soranlara benden önce o cevapverdi "yok önce atansın da ondan sonra çocuk olur" dedi
bu yaptığımın intikamını aldı ama benden. bni 5aydır görmediğim anneme göndermeme ve eşimi kışkırttı. az kalsın izinde boşanıyoruk eşimle onun yüzünden...
ama çocuk konusundadeiğimi gibi ara baskı filan yapmasın. ne karışıyorlar canım. sinir oluyorum. ta teyzesinden eşimin anneannesinekadar heerkes benim korunduğumu duymuş. denilmeyen laf kalmadı. çok sinirlendim. çok ırıldım. hatta eşime söyledim bak böyle diyorlar diye. "eşimi fitniyomuşum"eşimböyle dedi aynen. yokmuş öyle bişe. meğer bana laf sokup alttan alttan eşimide farklı bşekilde dolduruyorlarmış
27 yaşındayım canım teşekür en azından bir kişi bile olsa altan almamı farkedip takdir etmeside iyi (darısı eşime), sabretmemekten başka çaren yok kızsanda kendinide paralasan evliliğin ilk gününden beri her konuda yapıları böyle, kabulleniyorsun artık değiştiremiyceni bildiğin konuda yapıcağın başka bişey yok...
sizin ki evet sabretmek ama sabretmekten ziyade kendinizden ödün vermek olmuş canım benim yaa. ben de 28 yaşındayım. aşırı derecede çocuk istiyorum ama bazı sağlık sebeplerimden dolayı demenedik bile. başta bana da söylemeye kalktılar. benim suratım düştü. daha 2 aylıkken komşusu bahçede otururken torunu kucağında bidahaki gelişinize seninde karnında olur ya da olsun gibi bişey dedi. benim suratım düştü kendini bilmez kadına cevap vermedim. arkamdan kayınvalideme gelin kızdı heralde demiş. bunu kayınvaliedm bana söylüyo ki aynı konu açılsın bana çocukla ilgili bişeyler söyleyebilsin. her zamanki gibi benim onu dinleyeceğimi onaylayacağımı zannetti. ben kızarım tabbi onun ne haddine benim özelime karışmak dedim. beklemediği bir cevap olduğu için bişey diyemedi. bir daha konusunu açmadı ama hep eşime söylediler eşim herşeye güler geçer çünkü . hatta bikeresinde telde söylüyorlar eşime duyuyorum ben. eşimde sonunda madem bu kadar çok çocuk sevesiniz var. babama söyle, dur ben babamla bir konuşayım gibi bir espri yatı. bu bile benim için seviyesizce bir şakaydı ama onlara göre normal olduğu için sorun yok.
şimdilerde sadece dualarında temenni olarak duyuyorum amin diyorum. çünkü zamanı artık. 2.5 yıl oldu evleneli ama şu ilaçişimi bir halletmem lazım
hayırlısı dualarınızı beklerim bu konuda.
bu arada konu sahibinin konusunu dağıtmak istemem Allah konu sahibi arkadaşa da kolaylık versin, insanlara hele dekendinden büyüklere laf anlatmak zor.