Kayınvalidemin "çocuk yap" ısrarı

İlk başlarda çok üzülüyordum tabi hala daha üzülüyorum ama artık karar verdim canımı yakmaya çalışanın canını yapcam artık töbe yaaa aileyi geçtim komşularında tutuyo derdi geçende geldi bi tanesi girdi eve buyur oturalım teyze dedim ne dese bana biz hocaya sordukta çocuğu olmayanlar devamını dinleyemedim bu cümleyi duyunca neymiş kocam 40 hurma alacakmış bu 40 hurmaya 40 tane bi dua okuncakmış sonra o 40 hurma bana geri dönecekmiş sanki ben ona dedim ki bizim böyle bi derdimiz var bi bildiğin olursa söyle doğru ben pk luyum ama onlara böyle birşey demedim daha belli bi durum yok Dr bile gitmedim henüz ben bu konuda yaşım 25 bir sene daha geçsin telaşlanırım tabi neden olmuyo diye ama benim bile bu konuda bilgim yokken onlar çok biliyo benim hakkımda dedim şu an Dr öyle birşey demedi bize bi sorun yok dedim diye diye sorun yaratacaklar strese girdim sırf milletin ağzı kapansın diye bi Dr gitcem derse evet olmaz tedavi lazım o zaman diyecem rahatlayın olmuyormuş sinir yaptım yine yaaaaa

ne düşünceli komşuların var
Allah seninde yardımcın olsun. sinir yapma sakiiiinnn :))

ne düşünceli komşuların var
Allah seninde yardımcın olsun. sinir yapma sakiiiinnn :))

Yaaaaaa canlarım benim sağolsunlar yani ne bilim niyeti kötü değildir eminim ama üzerinede vazife değil bu insanların yardım istesem umursamazlar

aaa aramıza hoşgeldin bacım. öyle yok içine atmak falan. buraya yazıorsun biz seni yeriyoruzda övüyoruz da

slm kızlar benimde 5 yaşında bir kızım var 2 ay önce 5 aylık bebeğimi kaybettim, ben düşük yaptıktan bir ay sonra kayınvaldem bize geldi yanında bana hamile kalabilmek için bir şeyler getirdi çocuğu olmayanlar bundan kulanıyorlarmış eşimle gülmeye başladık hani gülsemmi ağlasammı onuda bilemedim, ya hala lausaydım...ve asıl süpriz işte bu ay hamileymişim, inşallah bir problem çıkmaz eşim çok istedi okadar 6 ay bekleyelim sonuçta suni sancıyla doğum ve hemen arkasında kürtaj biraz zaman ama yok görümcemler eşimin çevresi bişey olmaz diye diye iyice işlediler inşallah dedikleri gibi olurda bişey olmaz, görümcemlerde çok uğraşırlar hiç unutamıyorum yeni evliydim 5, 6 aylık eşimden dolayı o sıra hamile kalamıyordum görümcemde bunu bildiği halde kalkıp bana bak kendine dikkat etmiyorsun üşütüyorsun yere basıyorsun çocuğun olmuyor demişti şokkkk geçirmiştim kendisi herşeyi biliyor çocuk neden olmadığını ama bana senin çocuğun olmuyor demişti, işin en traji komik yanıysa ben osıra kızıma haileymişim haberim yok amannn işte hep geline kusur bulacaklar ya yoksa dertleri torun yeğen sevgisi değil yoksa kızlarının çocuklarını daha çok seviyorlar onları daha bir torun gibi bağırlarına basıyorlar, işte maksat moral bozmak...

Son düzenleme:
kayınvalideniz bu konuyu açtığında "sipariş üzerine çalışmıyoruz"diyip birz şaka biraz gerçek susturun bence yoksa devamı çekilmez olur. sizin durumuzun bir yana melek27_ nin yaşadıkları bana çok ilginç geldi
- 5, 6 aylıkken hamilelik
- etrafla bu tarz konuşmalara girmek (ben ne kadar müsade edilirse o kadar özel alana girildiğini düşünüyorum)
- lohusalıkta kayinvalidenin yaptıklarına gülebilmek
-görümzelerin bişey olmaz muhabbetine inanabilmek
- vs. vs. vs.
arkadaşın yaşını çok merak ettim. bi insanda bu kadar sabır, bu kadar hoşgörü bravo

ne kadar şanslısın bana evliliğimin ilk haftasında dediler

Benim kv hiç sormamisti bir umut ayrilmamizi bekliyordu ondan sanırım

ama kadının biri daha yokmu bebek olmuyorsa doktora gidin dedi. Bende henüz düşünmüyoruz olmazsa nereye gideceğimizi iyi biliyoruz ikimizde üniversite mezunuyuz demiştim

ne kadar şanslısın bana evliliğimin ilk haftasında dediler

Benmi çok şanssızım o zaman neredeyse 3buçuk yıl olacak kv ya da kp ağzından bir kere duymadım böyle yapın da sevelim falan diye ama kv onların çocuğu olmuyormuş tedavi oluyorlarmış dediğini duydum başkalarından

hadi ya işte o laf çocuksuzluktan daha çok canını yakmıştır senin adına çok üzüldüm

Amaaaan takmayın boşverin,ilkini doğurursunuz bu sefer "2. ne zaman?diye sormaya başlarlar.Net bir şekilde söylerseniz "2-3 yıl düşünmüyoruz,lütfen bir daha açmayın bu konuyu"diye anlar artık sanırım.
Elalem hiç düşünmez sizin hazır olup olmadığınızı,sadece torun-bebek sevmeyi düşünürler,onlara göre hava hoş nasıl olsa

Allah kayınvalidenize vicdan versin,tüylerim diken diken oldu beşik mevzuusunu okuyunca

hadi ya işte o laf çocuksuzluktan daha çok canını yakmıştır senin adına çok üzüldüm

Hemde nasıl ilk duyduğumda eşime bile söylemedim annesine düşündüren ufak bişeyler söylesem yanlış anlamışsındır onlar yaşlı idare ederim derdi bende dedim yine aynı diyecek sonra bi daha farklı birinden duydum bu defa dayanmadım ağlaya ağlaya eşime anlattım çok üzüldü çünkü ne bana ne ona sorup bilgi sahibi olmadı bu konuda dedim sana sorduğu yok ben konuşurum dedi yok dedim eğer bir daha başkasından duyarsam ben konuşacam dedim hep imalarını duydum başkalarından ama o söyledi diye bişeyler denmedi diğerleri gibi neyse görümcemde bi akşam otururken eeee doktora gittiniz mi niye olmuyomuş çocuğunuz demezmi sabırrrrrrr dedim kendime sonra dedim ne alaka o nerden çıktı ne bilim işte şu kadar zaman oldu korunmuyosunya ondan dedim dedi ama herşeyi bi sorma şekli vardır yani

Sonuç olarak Pko luyum ama 2buçuk sene korundum istemedim 1yıldırda öyle çok yumurtlama falan takip etmedim işte 2 aydır falan takip ediyorum tedavi falan görmedim yani onların dediği gibi ama bundan sonra yavaş yavaş doktorla görüşmeye başlarım ama kesinlikle duymalarını istemiyorum malummmmm

zaten duyurursan onları haklı çıkarırsın. boşver ya takmamaya bak. banada hep diyolardı ama eşim uyarmış bi daha sormayın ne zaman olursa o zaman olur diye. o günden beri bayag bi rahatım doktora git çok zamanını da almıyo zaten. eşindeyse problem ona göre müdahale edersiniz. sisli havada yürümek gibi oluyo doktora gitmeden

kadınların üstünedeki bu çocuk baskısı nedir anlamış değilim .kayınvalideniz bu konuda söz sahibi olamaz .siz hazır hissedince eşinizde istiyorsa bebek yaparsınız .bunu vatan millet meselesi haline getirmek nedir anlamıyorum .

kayınvalidem ilk evlendiğimiz aydan beri torun yapın torun yapın diye başımın etini yedi ben artık bu lafa 7-8 ay daan bildim. enson zamanı gelince yapacağız sie soracakk halimiz yok ya dedim ondan sonrada ben bakarım siz yapın diyip duruyordu. 3,5 yıllık evliyken oğlumu aldım kucağıma kaynanam sağolsun ne geldi ne baktı. çocuğum şimdi bakıcıda. oğlum daha 1 yaşında bile değil. bana 2. kız olur inşallah hemen yapın beraber büyüsün dedi. bende oğluma baktın ya kız olursa onada bakarsın dedim. dahada sesi çıkmadı. güzellikten anlamıyorlar canım bu konuda lafı vur çık. benimki ondan anlıyor

Artık eskisi kadar takmıyorum ama insan imaları duydukça sinir oluyor daha çok zaten doktorum Pko olduğumu söyledi rahim filmi çekildi normal çok şükür bi sorun yok ama bende bu zamana kadar çokta olsun diye üzerine düşmedim bi kaç ay daha bu defa düzenli takip ve ilişki sonrası olmazsa eğer yine doktoruma gidecem :18:

Oğlunun çocuğu olmuyo anne ben napayım de kapak olsun.Otursun onu düşünsün.

Oğlunun çocuğu olmuyo anne ben napayım de kapak olsun.Otursun onu düşünsün.

O zaman ağzını açıp tek kelime söylemez sanırım . Aklıma geldi benimde ama eşimi düşündüm ona haksızlık etmiş olurum o zamanda

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…