Kayınvalidemin "çocuk yap" ısrarı

hendi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2011
374
2
66
Akşam kayınvalidem sağolsun yapmış olduğu telefon konuşması ile tüm günümü üzgün geçirmeme neden oldu. Evleneneli 1,5 yıl oldu başladılar çocuk yap çocuk yap demeye. Hep aynı muhabbet naber napıyorsun varmı birşey? Kendimi hazır hissetmediğimi söyledim defalarca ama yok anlatamıyorum. off zaten regl olacağım hassasım hiç çekilmiyor

bence eşine aç bu durumu o kadar baskı yapıyorlarsa ilerde zatn olucak bişey bu şklde rahatsz oluyorm der o ailesiyle nasıl konuşucagnı bilir ayrıca daha 1,5 senen var çocuk için bnce

Net bir cevap verirsen,her seferinde sormazlar diye düşünüyorum.

Mesela,en az 3 sene düşünmüyoruz gibi...

Henüz düşünmüyoruz dersen,sormaya devam ederler gibi geliyor bana.O yüzden süreyle sınırlamak çözüm olabilir.

Dedikodu malzemesi arar gibi olmuş, çocuk bu şekilde sorulur mu hiç? Hatta hiç sorulmaz öyle bir durumda çiftler mutlu haberi verirler zaten..

ya neler dedim bu ilk değil ki. güzellikle anne henüz erken bz bir 2-3 sene düşünmüyoruz, bu konuyu bu şekilde yıpratmayalım dedim ama dinleyen kim. bu kez bana verdiği cevap şu: O zamanda bu sene olması şu sene olmadı ilerde olacağı ne malum. bende dedim ki şimdi yapsak olacağı ne malum olmazsa olmaz sen yapta dedi
Sonra Aytaç istemez (eşim) sen çok istersin amaaaaa. Bir bakmışsın yaş olmuş 35 ortada çocuk yok. Ay neler neler ya. durmadan ardarda konuşuyor bu konuyu açınca benim ne söylediğim umrunda değil.
Eşime söyledim o da biliyor bunu zaten daha önce söylemiştim hayatım annem bu şekilde çok ısrarcı konuşuyor diye. O da ben senin neden şuan çocuk düşünmediğini biliyorum demişti söyle annemlere dedi baskı yapmasınlar. Bende söylüyorum ama...

Çevremden evli arkadaşlarımdan gördüğüm üzere bizde klasik hatta uzun süre çocuk yapmazsın kısırmış bile derler çocuk yapsam ikincisi ne zaman derler. Duymamazlıktan geleceksin he deyip geçmen gerekir bazen buda öyle işte maalesef.

merhaba ben de bu dertten muzdaribim..biz 3 yıllık evliyiz ve biz de düşünmüyoruz...yeni evlendiğimizden beri neler dedi....baştan istemeyince sonradan olmazmış....birileri baştan istememiş sonradan olmamış.....birimize ebe birimize dede diyecekmiş...2 hafta önce yine aynı şeyleri söyledi ben de dedim ki allah ne zaman hayırlı ise o zaman versin anne...dediğim sadece bu.... ertesi gün telefon açıp sabaha kadar uyumadığını çok üzüldüğünü söyledi.ben de çok kırıldım dedim....yetmemiş eşimi arayıp ağlamış...çok kötü zaman geçirdim ve hala geçiriyorum.....

eşini arayıp neden ağlıyor. senin oturup eşine ağlaman lazımken. Bazen hiç anlayamıyorum gerçekten ben bu kayınvalideleri. Yani diyorum ki hep aslında iyi geçinilebilinir ama yok olmuyo uymuyor. Ben kız-anne ilişkisi kuramıyorum maalesef. Denedim ama olmadı. Benim evlenene kadar ve evlendikten sonraki sürecimi buraya yazsam banlanırım böyle hikayemi olur diye

eşimle aramı bozmak için muhtemelen....eşim buna ihtimal vermese de....bence öyle...çünkü bana söyleyeceğini söyledi....eşimi ne gibi bir gerekçeyle arayabilir....birde demiş ki birdaha birşeyinize karışmam..sanki çok lazımdı...o kadar çok şey yaşadım beni o kadar çok üzdüler ki yüzlerini bile görmek istemiyorum....görmeyecektim de aslında eşim bu olaydan sonra kendisi gitti ve bana birdaha annesine gitmememi söyledi....eşim de beni suçluyor sağolsun....sonra dün yine birlikte gittik...eşimin hatrına....

Canım her defasında sormaktan bıkmıyorlarsa sende söylemekten bıkma...Düşünmüyoruz şimdi...bittii bu kadar...

Benim bir kızım var 2 yaşında.Kaynanamda arada der yapında sevelim 2,yi diye.Bende çoğu zaman duymazdan gelirim çoğu zaman daha değil derim net şekilde.Bir süre susar sonra yne der.Bu seferde eşim söyler daha var zamanı diye...Zorla bana çocuk yaptıracak hali olmadığına göreUmursama kendi kararlarının arkasında ol...Bu hayat senin...

şimdi ne yaşadığını tam olarak bilmediğim için yanlış yorum yapmak istemem ama dengeyi eşin korumak zorunda. Evlilikte onlara düşen en büyük pay da bu oluyor genelde zaten. Gitmesen olmaz boşver kendi evliliğinin hayrına git ama mesafeni koru boşver. çok zor gerçekten böyle problemler

Umursamayacağım da ne bileyim böyle bir ifrit oluyorum yani anlatabiliyor muyum?
Aaayyy yetti be diye bağırasım geldi son konuşmada zaten

Sinir oluyorum bu kendini bilmez insanlara ya. Biz 7 sene bekledik. Simdi hamileyim 6 aylik.
Sürekli sordular bu süre zarfinda. Esim sagolsun en sonunda: "her sordugunda bir sene ertelenir bu düsüncemiz, haberin olsun" dedi. Cit cikmadi.
Bu ne ya.. Sanki onlara doguruyoruz.
Simdide her geldiginde eli direk karnimda. Sabirsizlikla bekliyoruz bilmem ne.

şimdi senden önce bebeği sorar.
Hayır anne ben olacağım baba eşim.Tamam anneanne babaanne olmak güzeldir elbet ama sonuçta çocuk bizim çocuğumuz. Ben o sorumluluğu alamayacaksam, iyi bir gelecek için hiç hazırlığım yoksa, eşimin çok çok iyi bir baba olmaya hazır olmadığını düşünüyorsam sırf millet sevsin diye çocuk mu yapmak zorundayım?
Dedim ki geçen anne ben hazır değilim daha bu konuda. bana diyor ki kv; rahmine düşmeden hazır olmazsın. O çocuk olacak yani. İyi de insanda bir bebek isteği olur ben bunu anlatamıyorum. benm eşim birde vardiyalı çalışıyor kızlar bir hafta evde bir hafta geç geliyor ben o geldiğinde çoktan uyumuş oluyorum sabahta kalkıp işe gidiyorum, görmüyorum resmen pazara kadar. Evliliğimin tadını çıkaramadım ki daha gezemedim ki eşimle doğru düzgün.. Herkes kendi keyfinin peşinde aguc bugucu için olmaz bu iş...

benim k.v. Seninki gibi sürekli soruyordu. En son bombayı annem patlattı. Annem k.v. Ye aynen aktarıyorum "benim kızım damızlık inek mi durmdan çocuk doğursun diye baskı yapıyosunuz. Ne zaman hazırsa o zaman yaparlar. Bırakda evlliliklerini oturtsunlar ondan sonrası gelir zaten" dedi.

K.v. Denede bunu biri söylemeli

ayy nefret ediyorum bu sorudan bi kv olsa annem yengem bile başımın etini yerdi çocuk çocuk diye sonra olmaz yap diye bende 1 yılımı doldurduktan sonra onların baskılarıyla değil kendi isteğimle yaptım çok şükür hemende oldu şuan çalışıyorum ve çocuguma sadece annem bakıyor kv .... sı ortalarda yok torun torun diye ölüyordun haa kızının ki var onla uğraşıyor benimkini zorla sever gibi.....

hiçbir şekilde bu sorulardan kurtulamazsınız çocugunuz olur baska şeylere takarlar en iyi kaynana ölü kaynana...

Ah canım be bu da bir şey mi benim kayınvalidem yeni evlendiğim dönemlerde regl günüm geçmişti tutturdu bende geleceğim hamile olduğunu bende duymak istiyorum diye teşhisi o zaten doktora gitmeden koydu. Sonra gittik doktora iyi ki de gelmiş iyi bir ders aldı doktordan. Muayene oldum sonra oturduk doktor konuşmaya başlayacak bizimle o da oturmuş bekliyor var mı doktor hanım ne zaman olur diye sorular sormaya başladı. Doktor siz nesi oluyorsunuz dedi kayınvalideyim ben dedi sizi dışarıya alabilir miyim karı-kocayla yalnız konuşmak istiyorum dedi kayınvalidem mosmor çıktı tabii. Doktor eşime bak oğlum annenin tavırlarından anladım ki çok baskı yapıyor çocuk olsun diye sende öylemisin dedi eşimde bende istiyorum dedi istemek ayrı şey baskı uygulamak ayrı şey dedi. Bırakın ne zaman hazır hissediyorsa kendini o zaman çocuk sahibi olsun baskı yaparak bir yere varamazsınız daha da kötü olur bu eşin kendini sürekli baskı altında hissederse hamile kalması çok zor olur. Hiçbir problemi yok eşinin her an hamile kalabilir tabii baskı olmazsa üzerinde dedi daha yeni evlisiniz 6 aylık evliydik çünkü 1 seneyi tamamlayın yine de kalamazsa sen muayeneden geçeceksin dediğim gibi eşinde bir sorun yok sorun sende de olabilir buna 1 sene sonra eşin hamile kalmazsa karar vereceğiz dedi. Bir daha da o oldu ne eşim ne kayınvalidemden ses yok tabiii... Ohhh o doktora hala dua ediyorum.

Ayyy ne doktormuş nerde kim bu doktor
Eşinde de şüphe olmuştur o gizli gizli spemiyogram yaptırmış bile olabilir
Evet baskı çok kötü birşey her konuda sinir oluyorum. Herkesin bir karakteri hayat görüşü var. Kimse kimseyi olduğu gibi kabul etmiyor hep bir dayatma söz konusu. Onlar çok tecrübeli ya ondan bunların hepsi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…