• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin corona fobisi..Ne yapılabilir ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.215
7.021
398
Biliyorum ülkemizdeki insanların çoğu böyle ama kayınvalidem bu konuda gerçekten zor durumda.Haberleri izlemiyor artık içinde bulunduğu whatsApp gruplarından çıkmış coronayla ilgili haber atarlar da görür diye.Görümcemin iş yeri tatil olmadı bu sebeple tam zamanlı çalışıyor ona işten çık bırak diye baskı yapmaya başladı.Eşim bu süreçte işsiz kaldı sağa sola iş bakınıyor arkasından inşallah bulamaz iş diye dua ediyor kayınpederime işi bıraksa diye bakıyor.Sürekli kuran okuyor ama içindeki vesveseden kurtulamıyormuş.Sonra bana (hamileyim) kontrole gitme hastanede mikrop kaparsın bişey olur diyor gittiğimizde de gidene kadar arıyor oraya ellemeyin dokunmayın falan diye.Bukunduğumuz ilde ölen 3 kişi falan oldu vaka sayısı da 120 kişi falan hani İstanbulda değiliz o kadar stres yapacak kadar...İftardan sonra beni aradı ben artık duramıyorum diye hüngür hüngür ağlıyor ne oldu dedim ben yapamıyorum duramıyorum bana psikiyatr ayarlar mısın bak bakıştır dedi 2 hastaneyle görüştüm ama bölümleri kapalı.Online terapi diye bir şeyler varmış acaba onlar işe yarar mı ? Başvurup faydasını görenler var mı nasıl yapacağız ? Ya da terapisiz yapılacak şeyler var mıdır ? çocuk gibi hüngür hüngür ağlıyor kadıncağız ben de onu öyle gördükçe stres oluyorum yanına gittim balkona kadar konuştuk biraz en son 10 gün önce görmüştüm göz altları çökmüş sanki 10 yıl yaşlanmış gibi yapılacak bir şey var mıdır ?

Kaç yaşinda kadin yani sanki ölümsüz ve bir tek koronadanölecekmiş gibi tripler. Yavaş yavaş kabullensin bazi gercekleri...
Bende de ölüm korkusu var panik atakla birlikte ama napalim yani sakin sakin duruyoruz, vakti gelen gider.
Çok abartıyor anne yapma bu kadar biz büyük şehirde olsak ne yapacaktık diyorum elimde değil diyor.Namaz kılıyor kuran okuyor biraz olsun tevekkül etmesi gerekiyor yapamıyor işte

Benimki de market market geziyor hic umrunda deil kadinin😁😁

Hafta 7 gun 2 gunu bizde. Ben hamileym riskli gruptaym kp kalp hastasi bizi dusun bari sebep olma diorm yok anlamiyo.

184u arayip bir danisin belki ordn destek icin yardimci olabilirler

Birşey olucaksa olur tabi tedbir bizden takdir Allahtan kimse evde çalışmasa ne olucak, ne zaman biticeği belli değil ayrıca vaka sayılarında düşüş var, insan sadece koronadan ölmüyor başka bişeylerle ilgilensin kafasını dağıtmaya çalışsın.

Benimki de market market geziyor hic umrunda deil kadinin😁😁

Hafta 7 gun 2 gunu bizde. Ben hamileym riskli gruptaym kp kalp hastasi bizi dusun bari sebep olma diorm yok anlamiyo.

184u arayip bir danisin belki ordn destek icin yardimci olabilirler
Online terapi veriliyormuş ama kayınvalidemin durumu cidden çok kötü online terapide kendini ifade edebilir mi bilemiyorum. Ay ikisinin de ortası olmalı ben de korkuyorum hamileyim diye ekstra korku var ama bir yerde tevekkül etmek zorundayız yani ölüm bundansa ne çare

Birşey olucaksa olur tabi tedbir bizden takdir Allahtan kimse evde çalışmasa ne olucak, ne zaman biticeği belli değil ayrıca vaka sayılarında düşüş var, insan sadece koronadan ölmüyor başka bişeylerle ilgilensin kafasını dağıtmaya çalışsın.
Ben başka hiç bir şey yapamıyorum diyor düşünsene WhatsApp gruplarından çıkmış etkilenmemek için o kadar ciddi bir durumu var ciddi ciddi ben üzülüyorum durumuna panik atak oldu belki de 😓

Online terapi veriliyormuş ama kayınvalidemin durumu cidden çok kötü online terapide kendini ifade edebilir mi bilemiyorum. Ay ikisinin de ortası olmalı ben de korkuyorum hamileyim diye ekstra korku var ama bir yerde tevekkül etmek zorundayız yani ölüm bundansa ne çare
Tabi ki hastaliklar bir sebep ölüme gun bitmisse elden hic bise gelmez.

Sayilarin azalmasini fln anlatsanz belki ici rahatlar. Cogu ilde sifir vakalar gorulmeye basladi

Ben yapılan yorumlara pek anlam veremedim açıkçası. Besbelli ki kadıncağızda fobi oluşmuş. Belki de anksiyete. Uzman değilim teşhis koyamam ama ölücez zaten bir gün, abartma yav denecek bir durum yok ortada. Koca kadın bilmiyor mu ölümün var olduğunu.
Desteğe ihtiyacı olduğunu da kabul ediyor. Ben çok üzüldüm. En kötü ihtimalle aile hekiminizi arayıp online terapiler konusunda destek isteyebilirsiniz.
Büyükşehirde oturuyorum. Bulunduğum belediyenin terapi hattı numaraları var örneğin arayıp destek isteyebiliyorsunuz. Siz de kendi şehrinizin imkanlarını araştırın. Üzerine de gitmeyin lütfen. Kadıncağız belli ki ciddi atak döneminde.

Destek almalı bence.Hepimizin psıkolojısı bozuldu bu çok net.Bu karanlık gunler bı an once bıter ınsallah .Devlet hastanelerınde muhakkak doktor vardır.Özelıde deneyebılırsınız.

Demekki biri bir kere öksürse kalpten gidecek kadın. Ağır soğuk algınlığı gibi bir hastalık eşimin arkadaşı geçirdi çocuk diyor ilk gün ateşim çıktı hemen gittim test yaptırdım karantinada kalacaksın dediler iki gün çok öksürük oldu daralttı biraz ama sonradan normale döndüm ilaç verdiler evde tedavi ettim kendimi dedi. Ki İstanbul da da değilsiniz ne bu evham çevremizde 10 14 aile korona geçirdi inanın o kadar kafam rahat ki aman diyorum ya bulaşırsa bulaşsın da bitsin şu hastalık gözüyle bakıyorum. Koronadan ölmezsinizde taşa takılıp ölürsünüz Allah ne kadar vade biçtiyse o kadar yaşayacağız. Taktiri ilahi

Biliyorum ülkemizdeki insanların çoğu böyle ama kayınvalidem bu konuda gerçekten zor durumda.Haberleri izlemiyor artık içinde bulunduğu whatsApp gruplarından çıkmış coronayla ilgili haber atarlar da görür diye.Görümcemin iş yeri tatil olmadı bu sebeple tam zamanlı çalışıyor ona işten çık bırak diye baskı yapmaya başladı.Eşim bu süreçte işsiz kaldı sağa sola iş bakınıyor arkasından inşallah bulamaz iş diye dua ediyor kayınpederime işi bıraksa diye bakıyor.Sürekli kuran okuyor ama içindeki vesveseden kurtulamıyormuş.Sonra bana (hamileyim) kontrole gitme hastanede mikrop kaparsın bişey olur diyor gittiğimizde de gidene kadar arıyor oraya ellemeyin dokunmayın falan diye.Bukunduğumuz ilde ölen 3 kişi falan oldu vaka sayısı da 120 kişi falan hani İstanbulda değiliz o kadar stres yapacak kadar...İftardan sonra beni aradı ben artık duramıyorum diye hüngür hüngür ağlıyor ne oldu dedim ben yapamıyorum duramıyorum bana psikiyatr ayarlar mısın bak bakıştır dedi 2 hastaneyle görüştüm ama bölümleri kapalı.Online terapi diye bir şeyler varmış acaba onlar işe yarar mı ? Başvurup faydasını görenler var mı nasıl yapacağız ? Ya da terapisiz yapılacak şeyler var mıdır ? çocuk gibi hüngür hüngür ağlıyor kadıncağız ben de onu öyle gördükçe stres oluyorum yanına gittim balkona kadar konuştuk biraz en son 10 gün önce görmüştüm göz altları çökmüş sanki 10 yıl yaşlanmış gibi yapılacak bir şey var mıdır ?

Astoria Astoria Belki fikir verebilir. Evet hastanelerin psikiatri bölümleri kapandı ve online terapiye geçildi. İşe yarıyor mudur bilemem. Ama bszı videolar vardır rahatlama ile ilgili korona korkusundan onları inceleyip beğendiklerinizi kayınvalidenize izletebilirsiniz.

Kadıncağız belli ki engel olamıyor.Hiç olmadı sağlık ocağınızla görüşün. İlla ki yönlendireceklerdir.Kendinden çok sevdikleri için korkuyor. Düşünsenize o çaresizliği.

Bu durum da bu psikoloji normal bence kendindense çevresindekilere daha çok üzülüyor sonuçta anne o seni araıp yardim istemesi ne kadar güzel ben bu konuda değil ama farklı bi konuda alıyorum terapi bi bayan psikologdan 1 saat görüntülü konuşuyoruz Ewet bana yaradı halen devam ediyorum ki bu durumlar çok uzun sürmeyen terapilerle hallola bilir

Ben başka hiç bir şey yapamıyorum diyor düşünsene WhatsApp gruplarından çıkmış etkilenmemek için o kadar ciddi bir durumu var ciddi ciddi ben üzülüyorum durumuna panik atak oldu belki de 😓
İnşallah kısa sürede, atlatır böyle korkuyla yaşamak insanı yıpratıyor zaten bu süreçten sonra birçok kişi psikolojik destek alıcaktır, maddi ve manevi her yönden sıkıtıdayız Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Back
X