• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin corona fobisi..Ne yapılabilir ?

Anksiyete olabilir. Normal bir endişe değil bu anlattığınız. Kendisine engel olamıyor muhtemelen. Korona da tetiklemiş. Bir rahatsızlık gibi düşünün.

Ben bir hasta görmüştüm, yanımda acildeydi. Ben kalp krizi gibi bir şey geçiriyor sandım. Koca adam ağlıyor, yalvarıyor doktora öleceğim, beni kurtar diye. Meğer psikolojikmiş, atak geçiriyormuş.

Biliyorum ülkemizdeki insanların çoğu böyle ama kayınvalidem bu konuda gerçekten zor durumda.Haberleri izlemiyor artık içinde bulunduğu whatsApp gruplarından çıkmış coronayla ilgili haber atarlar da görür diye.Görümcemin iş yeri tatil olmadı bu sebeple tam zamanlı çalışıyor ona işten çık bırak diye baskı yapmaya başladı.Eşim bu süreçte işsiz kaldı sağa sola iş bakınıyor arkasından inşallah bulamaz iş diye dua ediyor kayınpederime işi bıraksa diye bakıyor.Sürekli kuran okuyor ama içindeki vesveseden kurtulamıyormuş.Sonra bana (hamileyim) kontrole gitme hastanede mikrop kaparsın bişey olur diyor gittiğimizde de gidene kadar arıyor oraya ellemeyin dokunmayın falan diye.Bukunduğumuz ilde ölen 3 kişi falan oldu vaka sayısı da 120 kişi falan hani İstanbulda değiliz o kadar stres yapacak kadar...İftardan sonra beni aradı ben artık duramıyorum diye hüngür hüngür ağlıyor ne oldu dedim ben yapamıyorum duramıyorum bana psikiyatr ayarlar mısın bak bakıştır dedi 2 hastaneyle görüştüm ama bölümleri kapalı.Online terapi diye bir şeyler varmış acaba onlar işe yarar mı ? Başvurup faydasını görenler var mı nasıl yapacağız ? Ya da terapisiz yapılacak şeyler var mıdır ? çocuk gibi hüngür hüngür ağlıyor kadıncağız ben de onu öyle gördükçe stres oluyorum yanına gittim balkona kadar konuştuk biraz en son 10 gün önce görmüştüm göz altları çökmüş sanki 10 yıl yaşlanmış gibi yapılacak bir şey var mıdır ?
Anlattiginiz gibi yaptığında alın acile götürün bir ay önce benim babam psikolojik sorunları var evde ortalığı yıkmış götürdüler acile oradan psikiyatri ye yonlendirmisler iki hafta yattı annemle hastahanede, acil gözüksün mecbur aliyorlar o bölümde çalışan doktorlar var.bu arada benim ailem küçük şehirde.

Biliyorum ülkemizdeki insanların çoğu böyle ama kayınvalidem bu konuda gerçekten zor durumda.Haberleri izlemiyor artık içinde bulunduğu whatsApp gruplarından çıkmış coronayla ilgili haber atarlar da görür diye.Görümcemin iş yeri tatil olmadı bu sebeple tam zamanlı çalışıyor ona işten çık bırak diye baskı yapmaya başladı.Eşim bu süreçte işsiz kaldı sağa sola iş bakınıyor arkasından inşallah bulamaz iş diye dua ediyor kayınpederime işi bıraksa diye bakıyor.Sürekli kuran okuyor ama içindeki vesveseden kurtulamıyormuş.Sonra bana (hamileyim) kontrole gitme hastanede mikrop kaparsın bişey olur diyor gittiğimizde de gidene kadar arıyor oraya ellemeyin dokunmayın falan diye.Bukunduğumuz ilde ölen 3 kişi falan oldu vaka sayısı da 120 kişi falan hani İstanbulda değiliz o kadar stres yapacak kadar...İftardan sonra beni aradı ben artık duramıyorum diye hüngür hüngür ağlıyor ne oldu dedim ben yapamıyorum duramıyorum bana psikiyatr ayarlar mısın bak bakıştır dedi 2 hastaneyle görüştüm ama bölümleri kapalı.Online terapi diye bir şeyler varmış acaba onlar işe yarar mı ? Başvurup faydasını görenler var mı nasıl yapacağız ? Ya da terapisiz yapılacak şeyler var mıdır ? çocuk gibi hüngür hüngür ağlıyor kadıncağız ben de onu öyle gördükçe stres oluyorum yanına gittim balkona kadar konuştuk biraz en son 10 gün önce görmüştüm göz altları çökmüş sanki 10 yıl yaşlanmış gibi yapılacak bir şey var mıdır ?
Ben aldım online terapi desteği ve faydasını gördüm.

Kaç yaşinda kadin yani sanki ölümsüz ve bir tek koronadanölecekmiş gibi tripler. Yavaş yavaş kabullensin bazi gercekleri...
Bende de ölüm korkusu var panik atakla birlikte ama napalim yani sakin sakin duruyoruz, vakti gelen gider.
Ay çok güldüm son cümlene. Panik atak birinin vakti gelen gider demesine. Allah da seni güldürsün. Ben de amaaan Artık öleceksek ölürüz modunda olduğum için hoşuma gitti yazdıkların 😬

Ben başka hiç bir şey yapamıyorum diyor düşünsene WhatsApp gruplarından çıkmış etkilenmemek için o kadar ciddi bir durumu var ciddi ciddi ben üzülüyorum durumuna panik atak oldu belki de 😓

Cnm uzman değilim ama çok belli ki bu durum kayinvalidenizin altta yatan psikolojik bir rahatsızlığını tetiklemis. Takıntı haline dönüşmüş ve bununla baş edemiyor. Online terapi tek başına kısa sürede fayda edemez bana durumu ağır geldi. Online terapi artı psikiyatr ikisini bir arada götürmesi gerekiyor gibi duruyor. Çok üzüldüm ya hayat onun için şuan çok zor olmalı

Kendine değil de çocuklarına bulaşacak diye korkuyor aslında.Görümcem işe gittiğinde saatin başına bir oturuyormuş gelene kadar gözlerini ayırmıyormuş aklım hep saatte oluyor ne zaman ki eve geliyor o zaman rahatlıyorum diyor
Korona eve gelince etkisini yitirmiyor ki. Yazık eve sağ Salim gelince bulaşmadı sanıyor sanırım. Ne deyim Allah yardımcınız olsun

Ay çok güldüm son cümlene. Panik atak birinin vakti gelen gider demesine. Allah da seni güldürsün. Ben de amaaan Artık öleceksek ölürüz modunda olduğum için hoşuma gitti yazdıkların 😬

7/24 atak gecirmiyorum ya 😂 O dusunceler sarinca bir sekilde sakinleşip normale donmeye calisiyorum bu tarz telkinlerle. 😂😂😂
Devamli da korkulmaz ki 🙄

Online terapi güvenilir biri olursa neden olmasın. Sonuçta konuşarak muayene olacak. Psikiyatristten randevu alacaksınız. Psikologdan değil. Endişe durumu olmuş ki çok normal. Kadının mutlaka altta yatan bir endişesi vs olmuştur. Bu arada yürüyüp bandı veya YouTube’da nesli ile yürüyüş egzersizleri var, ciddi olarak diyorum açsın zorla yaptırın. Endişe için en önemli şeylerden biri bu. Egzersizle inanılmaz rahatlar.

Aynı durum benim kv de de var, evden 2 aydır çıkmamasına rağmen corona olacak sanıyor. Her gün arayıp bize de şunları şunları yapın-yapmayın diye tavsiyeler veriyor. Kayınpederim dışarı çıkıp alışveriş yapıyor mecbur, elinde olsa onu da götürmeyecek dışarı. Benimkinde panik atak var gerçi.

Online terapi güvenilir biri olursa neden olmasın. Sonuçta konuşarak muayene olacak. Psikiyatristten randevu alacaksınız. Psikologdan değil. Endişe durumu olmuş ki çok normal. Kadının mutlaka altta yatan bir endişesi vs olmuştur. Bu arada yürüyüp bandı veya YouTube’da nesli ile yürüyüş egzersizleri var, ciddi olarak diyorum açsın zorla yaptırın. Endişe için en önemli şeylerden biri bu. Egzersizle inanılmaz rahatlar.
Online terapiye nasıl bakar bilemiyorum kayınvalidesiyle yaşıyor çünkü.Sağolsun o da fazla meraklı kapı falan dinler terapi alabileceği bir ortam yok aslında ama gerekirse bana gel her gün görüşmeni yap öyle git eve derim.Bazen kızıyorum ediyorum ama çok seviyorum bu durumda olmasına içim elvermiyor düşünürken kendine bir şey olacak diye korkuyorum

Online terapiye nasıl bakar bilemiyorum kayınvalidesiyle yaşıyor çünkü.Sağolsun o da fazla meraklı kapı falan dinler terapi alabileceği bir ortam yok aslında ama gerekirse bana gel her gün görüşmeni yap öyle git eve derim.Bazen kızıyorum ediyorum ama çok seviyorum bu durumda olmasına içim elvermiyor düşünürken kendine bir şey olacak diye korkuyorum
Kulaklıkla konuşacak, kapalı odada. Siz de başka odada kulaklıkla bir şey dinlersiniz. En azından kadına bir nefes, bir ses olur.

Aynı durum benim kv de de var, evden 2 aydır çıkmamasına rağmen corona olacak sanıyor. Her gün arayıp bize de şunları şunları yapın-yapmayın diye tavsiyeler veriyor. Kayınpederim dışarı çıkıp alışveriş yapıyor mecbur, elinde olsa onu da götürmeyecek dışarı. Benimkinde panik atak var gerçi. Ama bu size neden dert oldu?
Neden dert olmasın kadıncağız hüngür hüngür ağlayarak beni aradı ben işin içinden çıkamıyorum psikiyatr ayarlayabilir misin yardım et diye o bu haldeyken elim kolum bağlı duramam çok üzülüyorum durumuna

Neden dert olmasın kadıncağız hüngür hüngür ağlayarak beni aradı ben işin içinden çıkamıyorum psikiyatr ayarlayabilir misin yardım et diye o bu haldeyken elim kolum bağlı duramam çok üzülüyorum durumuna
Haklısınız ama hastalık işte bu, hastalık derken panik atak yani bence onu diyorum. Yaptığı sırf kendini yıpratmak, etrafındakileri üzmek. Diyorum ya bir tanesi de bende var ama benimki uzakta. Sizin Allah yardımcınız olsun.

Haklısınız ama hastalık işte bu, hastalık derken panik atak yani bence onu diyorum. Yaptığı sırf kendini yıpratmak, etrafındakileri üzmek. Diyorum ya bir tanesi de bende var ama benimki uzakta. Sizin Allah yardımcınız olsun.
Aynen öyle ben de hamileyim öyle yaptıkça ben de stres oluyorum anne olunca demek ki bu kadar panik olunuyor ben nasıl korurum evladımı psikolojisine giriyorum.Eşim annesini dalgaya alıyor ana sen de şımarıyosun ha abartma diyip gülüyor keza görümcem de öyle o ayrı bıkmış zaten her gün işten çık baskısı yapıyo bıktım bende de psikoloji kalmadı diyor inşallah düzelir bir an önce

Benim genc bir arkadasim cok etkiledi bu sekilde. Onun da ailesi baska ulkede ve yasli lar. Yanlarina gidemeyecek olmak da cok uzdu.

Watsup gruplarindan falan cikmasi iyi oldu ama cunku her aldigi haberde kotulesiyordu. Simdi yavas yavas normale donuyor. Haber falan izlemiyor. Yakinlari zaten bildigi icin bu konulari acmiyor. Hafif duzeyde is yapmaya da basladi, kafasi dagiliyor bu sekilde.

TeRaPi iyi fikir, ama bulamazsaniz da siz yapacaksiniz artik. Oglu esi normal baska konularda sohbet ettirecek ler, sevdigi seyler hediye alinabilir. Evcil hayvan veya ev bitkisi tarzi seyler dusunulebilir.

Astoria Astoria Belki fikir verebilir. Evet hastanelerin psikiatri bölümleri kapandı ve online terapiye geçildi. İşe yarıyor mudur bilemem. Ama bszı videolar vardır rahatlama ile ilgili korona korkusundan onları inceleyip beğendiklerinizi kayınvalidenize izletebilirsiniz.

Evet bu süreçte korona kaygısı çok yaygınlaştı, alan için de oldukça yeni bu. Ancak bilişsel davranışcı terapi gibi terapi ekolleriyle kişinin bunu aşması ve rahatlaması mümkün. Psikoterapi alınacak kişinin eğitimlerinin iyice araştırılması, gerekirse diplomasının sorgulanması kaydıyla (sahte psikologların sandığımızdan çok daha fazla sayıda olması yüzünden) online psikoterapiye sıcak bakıyorum.

Aslında Haber kanallarına çıkan bilim kurulu doktorları psikologlar önümüzdeki günler için olumlu konuşmalar yapıyorlar insana umut veriyor bu videoları bulup izletin belki biraz rahatlardı bi uzmandan bunları duymak ona iyi gelebilir
üzüldüm yazık kadına destek olmak lazım sanırım hep olumsuz ve yalan yanlış haberler videolar izledi konuşuldu bu yüzden kötü etkilenmiş
ara sıra dışarı çıksın sosyal mesafesini koruyarak kendi ihtiyaçlarını karşılasın iyi gelecektir

Yazık ya canım benım. Sız de yardımcı olun sevaba girersınız. Kadın yaşlı bellı kı bazı psk.rahatsızlıklsrı da vsr takıntı halıne getirmiş.olabılır anlıyorum. Yıprstıyordur kendısını. Siz telefonda bulas yolunu, korunma onlemleri alındıgında riskin cok azaldogını falan anlstı. Bence sıksık.

Kızlar özel bir klinikte randevu buldum bugün gitti ilaç vermiş konuşmuş biraz iyi gelir inşallah prozac başlamış

Back
X