Evet cozdum o kisileri yavas yavasAklında olsun. Burada bir tayfa var, işleri güçleri sadece muhalefet, konu sahiplerini azarlamak, tartışma ortamı yaratarak kendilerini tatmin etmek. Bunlara cevap bile yazmayacaksın. Biraz önce yazan arkadaşı tenzi ederim ama o tayfayı burda bikaç gün takılarak çözebilirsin. He deyip geçiceksin.
Biliyorum bende bekarken nenemin yaninda cok kaldim. Ama durum biraz farkli yanimda iki cocuk var oglum kronik bronsit bir soguk bi sicak coxuk nefes alamiyor artik ha bire buhar takviyesi. Eaim ben cocuklae dort kisi kaliyoruz cocuklara 5 gun icin bi valiz esya ben ve eskmede ayni sekilde tatile gider gibi her hafta toplaniyoruz boyle . K.v ye rahatsizlik vermemek icin eljmden geleni yapiyorm camasirimi toplayip eve getiriyorum her hafta orda yikamiyorum. Tabi ilgi bekleyen bir evim de var orasini atlamamak gerek hafta sonum camasir ve ev isleriyle geciyor .ugramadigim icin sikayet eden bi ailemde var cumartesileride onlara ayirmak zorundayim. Annem babam torunlarini ozluyor kardeslerimde yigenlerini dogal olarakBenim rahmetli babannem de aynen böyleydi. Annem yalvarırdı gel diye. yok gelmezdi. benim hatırladığım 80 küsür yaşına kadar sadece 2 kere bizde kaldı. O da hergün babama beni eve götür diye söylenirdi. Onun evi de aynen sizin kv evi gibi. Mutfak ve tuvalet avluda idi. Ama biz yine de her hafta gider kalırdık. O yaştaki insanların psikolojisini anlamak zor. Evini bırakıp yeni bir hayata adapte olmak istemiyor. Şimdi ona saray da verseniz evini bırakıp gitmez. O yüzden yapacak bişey yok. Sabretmekten başka.. Size karşı trip atması da sorun değil bence. Ne cadı kv ler var. Buna şükredin bence..
Ne kadar guzel anlamissiniz aynen oyle oluyor iste . Esimle asla bjnun icin arayi bozmadim cunku iki tarafida memnun etmeye calisiyor. Sadece annesini degil.O kadar içten yazmışsınız ki kayınvalide ve kayınpederiniz ile yaşadıklarınızı okumak bile etkiledi beni..
Yani gerçekten düşündüm de iki taraf içinde zor.. Yaşlıları bilirsiniz evlerini barklarını bırakıp gitmek istemezler..
Hele ki eşleri vefat edince o evden hiç çıkıp gidemezler. Aslında siz kv ne kadar rahat bir yaşam sunuyorsunuz gel yanımda kal diyerekten ama.. O eşinden vazgeçemediği için gelemiyor. Eşiniz de herşeyin farkında ama vefat eden baba gelmeyen bir anne oda söylenilecekleri söyledikten sonra ne yapsa fayda etmez.. Çocuk değil ki kolundan tutup sürüklese de..
Ne yapabilirsiniz kısmına gelince.. Yardım amaçlı çağırabilirsiniz. Anne hastayım gelir misin, anne şu yemeği gelip yaparmısın oglun istedi yada kışlık hazırlıgı yapalım veya anne şuraya gidelim vs gibi seçenekler sunarak belki gelmesini sağlayabilirsiniz.. Yoksa ev iyi olsa yaşam koşulları iyi olsa sizin de ayrı bir odanız olsa siz orada kalmaktan bile şikayet etmezsiniz.. Rabbim size de sabır versin ama en önemlisi eşiniz ile aranızı bozmayın sakına..
Peki cocuklar babannelerine bizde kal babanne diye ısrar etseler. Belki torunları için sizin evinizde kalabilir. 1,2 gün kalır sonrada sizle yaşamaya başlar gibi geldi. Sizde birkaç gün kalması bile zincirlerini kırması için yeterli. cocukların kendi fikri gibi olsun. sizin örgütlediginizi anlamasın derim...
Otrdgnz binadan bi ev tutsaniz maddi durumunz varsa akşam herkes kendi evinde kalrO kadar dil doktuk ablasida konustu eskmin amcasida konustu bos. Bi daha soylerseniz sizde gelmeyin artik diyor bize .ama korkuyor evde tek basina
Otrdgnz binadan bi ev tutsaniz maddi durumunz varsa akşam herkes kendi evinde kalr
canım sen çok iyi bir gelinsin. yaşlılarda var bu evimde evim takıntısı. tabi özellikle huysyz yaşlı kadınlarda. eşinle konuş. tek yol sizin eve gelmesi. bir yandanda sizin eve gelirse diğer çocuklarına hiç gitmez hep başına kalır. eşin diğer kardeşleriyle konuşsun. üç ay sizin yanınızda üç ay diğer kardeşte falan böyle bakarsınız. yani dul kaynanalara ya da annelere çocukları böyle bakarlar yanına alırlar. çocukların o kötü evde yaşamasın bence. eşinizde annesini kolundan tutup zorla getirsin yani. tabi diğer kardeşlerde annelerini evlerine götürmeyi kabul etsinKonu herzamanki dibi k.v . Ben bes yildir evliyim. K.babam ve k.v. beni cok severdi .nisanlandigimdan ber onlarla hic sorun yasamadim. Herzaman iyi anlastik. Cocuklarimin ve benim uzerimde haklari cok. Nerdeyse butun ihtiyaclarini karsilardi k.babam . Ilk cocugumun neredeyse herseyini aldi. Besigini dolabini surekli mamasini tuvalet egitimine kadar bezlerini bep onlar ustlendi. K.babami anlatiyorum cunku konuyla.alakali. banada ayni sekilde ehliyet aldim butun masraflarini o karsiladi harcliklar v.s. ne istersen tabi ben.istemezdim o zaman da uzulurdu. Babamdan daha cok hakki vardir uzerimizde .Allah rahmet eylesin. Gecen sene temmuz atinda onu kaybettik. Hic beklemedigimiz bi sekilde. K.v de cok iyiydi ne zamn ihtiyac duysam kosar gelirdi . Tabi k.babamin vefatindan sonea cok degisti . Zaten yalniz kalamiyordu. Herzaman yatiya onlara gidiyorduk. Esimin bir abisi ve bir kizkardesi var . Abisi gil is dolayisiyla baska bir sehre tasindi. Gorumcem ise oglu okula gittigi icin kisin sadece haftasonu k.v de kalabiliyor. Ve nen haftanin 5 gunu orda kalmak zorunda kaliyordum. Bi sura sinra cok zor gelmeye basladi. Ben cok yoruluyordum evi tek oda sobali ve soguk. Iki kucuk cocugumla ve eskmle her hafta gitmek zorunda birakiyor bizi . Tek basina kalamiyor. Bize tasinmasini istedik gelmiyor evimden cikmam diyor. Ve daha bircok secenek sunduk yalniz kalmamasi icin . Hicbirini kabul etmiyor. Ve bu arada davranislari cok degisti herseyden hemen bikiyor cocuklarin oyun oynamasina bile katlanamiyor. Her firsatta laf carpiyor. Ben hep anlayisla karsiladim. Asla saygisizlik etmedim. Etmiyorumda. Ama cok sıkıldim artik hersey bi yana evimi birakip bes gun orda kalmak cok zor geliyor. Sosyal hayat sifir oldu . Arkadaslarimla gorusemiyorum. Hicbi istedigim seyi yapamiyorum. Esim de ayni durumda ama annesi sonucta yalniz birakamam diyor haklida asla boyle bisey istemedim zaten.1 aydir gitmiyoruz okul tatil gorumcem kaliyor bazen saadece oglu kaliyor. Ama kadin triplerde. Aramasam aramiyor. Zarzor konusuyor benimle sanki. Sirf esim icin gidip kaliyorum esim beni hicbi konuda kirmaz cok iyidir ama anneskni de birakamiyor. Belki k.v k.banamin olumunu atlatamadi o yuzden birazda alttan aliyorum .ama icten ice yipraniyorum .. Neden yalniz kalamiyor anlamiyorum. Esim sabret biraz daha lutfen diyor. O yuzden sesimi de cikaramiyorum oda uzuluyor . Boyle aradayim iste . Paylasmak istedim . Yorumlara acigim.
Canim tesekkur ederim bizden baska yanina alabilecek yok kaynim gil sehir disinda yasiyor gorumcemin evi de cok kucuk yani bi yatak odasi bi salonu var cocuklari bile salonda yatiyor gorumcemin yoksa zaten iĺla bi sekilde hallederdik gorjmcemde imkani olsa yanina almak istiyor .ama k.v. cok inat bu konuda herseye uyum sagliyan kadin evimi birakip aasla cikmam diyor bi daha gel bizde kal derseniz sizde gelmeyin diyor sastik kaldkk ackk kapi birakmiyor anlicagincanım sen çok iyi bir gelinsin. yaşlılarda var bu evimde evim takıntısı. tabi özellikle huysyz yaşlı kadınlarda. eşinle konuş. tek yol sizin eve gelmesi. bir yandanda sizintmez hep başına kalır. eşin diğer kardeşleriyle konuşsun. üç ay sizin yanınızda üç ay diğer kardeşte falan böyle bakarsınız. yani dul kaynanalara ya da annelere çocukları böyle bakarlar yanına alırlar. çocukların o kötü evde yaşamasın bence. eşinizde annesini kolundan tutup zorla getirsin yani. tabi diğer kardeşlerde annelerini evlerine götürmeyi kabul etsin
Iste ogrenci bulsak kabul ediyor ama baska birini istemiyor . Bi ogrenci olsa yukariki katta ona bi oda verecek kira da istemiyor faturalarada paea istemiyor yani ucretsiz kalacak ogrenci ama gel gorki hala ariyoruz o kadar e ariyan ogrenci var bi biz bulamiyoruzkv nizin psikolojisi bozuk. bence terapiye ikna edin. bu kadar insanı rezil etmesinin anlamı yok çünkü koskoca kadın neticede.
sizi de takdir ettim doğrusu.arada eşiniz kalsa orda. siz çocuklarla kendi evinizde kalsanız olmazmı. yada bi yardımcı kadın tutun ona tanıdık biri.birlikte kalsnlar. zor durum tabide nereye kadar böyle yaşanılır ki.
yani bilemedim canım ya çok değişik bir durum. bari eşiniz biraz daha uğraşsa en azından kışın sizin evde kalse yazın kendi evine dönseCanim tesekkur ederim bizden baska yanina alabilecek yok kaynim gil sehir disinda yasiyor gorumcemin evi de cok kucuk yani bi yatak odasi bi salonu var cocuklari bile salonda yatiyor gorumcemin yoksa zaten iĺla bi sekilde hallederdik gorjmcemde imkani olsa yanina almak istiyor .ama k.v. cok inat bu konuda herseye uyum sagliyan kadin evimi birakip aasla cikmam diyor bi daha gel bizde kal derseniz sizde gelmeyin diyor sastik kaldkk ackk kapi birakmiyor anlicagin
yaninda kalinca niye düzeni bozulsun..asıl su anda düzeni baya bozulmus kızın..acaba sizin düzeninizi bozacağından mı korkuyor
yaninda kalinca niye düzeni bozulsun..asıl su anda düzeni baya bozulmus kızın..acaba sizin düzeninizi bozacağından mı korkuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?