kayinvalidemin degismesi

Evet cozdum o kisileri yavas yavas

O kadar içten yazmışsınız ki kayınvalide ve kayınpederiniz ile yaşadıklarınızı okumak bile etkiledi beni..
Yani gerçekten düşündüm de iki taraf içinde zor.. Yaşlıları bilirsiniz evlerini barklarını bırakıp gitmek istemezler..
Hele ki eşleri vefat edince o evden hiç çıkıp gidemezler. Aslında siz kv ne kadar rahat bir yaşam sunuyorsunuz gel yanımda kal diyerekten ama.. O eşinden vazgeçemediği için gelemiyor. Eşiniz de herşeyin farkında ama vefat eden baba gelmeyen bir anne oda söylenilecekleri söyledikten sonra ne yapsa fayda etmez.. Çocuk değil ki kolundan tutup sürüklese de..
Ne yapabilirsiniz kısmına gelince.. Yardım amaçlı çağırabilirsiniz. Anne hastayım gelir misin, anne şu yemeği gelip yaparmısın oglun istedi yada kışlık hazırlıgı yapalım veya anne şuraya gidelim vs gibi seçenekler sunarak belki gelmesini sağlayabilirsiniz.. Yoksa ev iyi olsa yaşam koşulları iyi olsa sizin de ayrı bir odanız olsa siz orada kalmaktan bile şikayet etmezsiniz.. Rabbim size de sabır versin ama en önemlisi eşiniz ile aranızı bozmayın sakına..

Biliyorum bende bekarken nenemin yaninda cok kaldim. Ama durum biraz farkli yanimda iki cocuk var oglum kronik bronsit bir soguk bi sicak coxuk nefes alamiyor artik ha bire buhar takviyesi. Eaim ben cocuklae dort kisi kaliyoruz cocuklara 5 gun icin bi valiz esya ben ve eskmede ayni sekilde tatile gider gibi her hafta toplaniyoruz boyle . K.v ye rahatsizlik vermemek icin eljmden geleni yapiyorm camasirimi toplayip eve getiriyorum her hafta orda yikamiyorum. Tabi ilgi bekleyen bir evim de var orasini atlamamak gerek hafta sonum camasir ve ev isleriyle geciyor .ugramadigim icin sikayet eden bi ailemde var cumartesileride onlara ayirmak zorundayim. Annem babam torunlarini ozluyor kardeslerimde yigenlerini dogal olarak

Ne kadar guzel anlamissiniz aynen oyle oluyor iste . Esimle asla bjnun icin arayi bozmadim cunku iki tarafida memnun etmeye calisiyor. Sadece annesini degil.
Ama gel gorki neler neler uydurduk bir iki kere kaldi sabah 6 bucukta kalkmis ben gidiyorum eve diyor kadin .anne bi kahvalti edelim bari dedim o kadar bile kalmadi . Her cuma mezarliga gider .mezarlik bizim eve cok yakin her persembe anne gel bize bugun bizde kal bak falan yemegi yapiyorum beraber yeriz hem sabah mezarliga cikariz beraber .yok anam gelmiyor pes ettik . Sadece bekliyoruz su an tek istegim su sabrim devam etsin.yada hersey yoluna girsin.

Peki cocuklar babannelerine bizde kal babanne diye ısrar etseler. Belki torunları için sizin evinizde kalabilir. 1,2 gün kalır sonrada sizle yaşamaya başlar gibi geldi. Sizde birkaç gün kalması bile zincirlerini kırması için yeterli. cocukların kendi fikri gibi olsun. sizin örgütlediginizi anlamasın derim...

Kucugu zaten konusmaya baslamadi ama oglum nenesi her ciktiginda agliyor zaten nene nolur kal bizde gitme diyor yine gelurim diyor yada ona gorunmeden cikiyor Gidiyor denemedigimiz bisey kalmadi gibi yine de tesekkurler

Eşiniz neye dayanarak sabret diyor..tek kalinca ne oluyor bu yaşlılarda neyin takıntısı anlamıyorum e size gelmeyide kabul etmiyor kadın keyfine bakıyor evinden çıkıp düzenini bozmuyor anne bisey denemiyor ama annesiyse eğer birazda anne evladını düşünecek bu kadar da biktirmaya gerek yok düşünmüyor maalesef kendinden başka kimseyi

Hatta biz kendi evimizden cikip ona yakjn bi ev tutmayi bile dusunduk aksam bizde yatar sabah evine gider dusuncesiyle boşş

canım sen çok iyi bir gelinsin. yaşlılarda var bu evimde evim takıntısı. tabi özellikle huysyz yaşlı kadınlarda. eşinle konuş. tek yol sizin eve gelmesi. bir yandanda sizin eve gelirse diğer çocuklarına hiç gitmez hep başına kalır. eşin diğer kardeşleriyle konuşsun. üç ay sizin yanınızda üç ay diğer kardeşte falan böyle bakarsınız. yani dul kaynanalara ya da annelere çocukları böyle bakarlar yanına alırlar. çocukların o kötü evde yaşamasın bence. eşinizde annesini kolundan tutup zorla getirsin yani. tabi diğer kardeşlerde annelerini evlerine götürmeyi kabul etsin

kv nizin psikolojisi bozuk. bence terapiye ikna edin. bu kadar insanı rezil etmesinin anlamı yok çünkü koskoca kadın neticede.

sizi de takdir ettim doğrusu.arada eşiniz kalsa orda. siz çocuklarla kendi evinizde kalsanız olmazmı. yada bi yardımcı kadın tutun ona tanıdık biri.birlikte kalsnlar. zor durum tabide nereye kadar böyle yaşanılır ki.

Canim tesekkur ederim bizden baska yanina alabilecek yok kaynim gil sehir disinda yasiyor gorumcemin evi de cok kucuk yani bi yatak odasi bi salonu var cocuklari bile salonda yatiyor gorumcemin yoksa zaten iĺla bi sekilde hallederdik gorjmcemde imkani olsa yanina almak istiyor .ama k.v. cok inat bu konuda herseye uyum sagliyan kadin evimi birakip aasla cikmam diyor bi daha gel bizde kal derseniz sizde gelmeyin diyor sastik kaldkk ackk kapi birakmiyor anlicagin

Iste ogrenci bulsak kabul ediyor ama baska birini istemiyor . Bi ogrenci olsa yukariki katta ona bi oda verecek kira da istemiyor faturalarada paea istemiyor yani ucretsiz kalacak ogrenci ama gel gorki hala ariyoruz o kadar e ariyan ogrenci var bi biz bulamiyoruz

yani bilemedim canım ya çok değişik bir durum. bari eşiniz biraz daha uğraşsa en azından kışın sizin evde kalse yazın kendi evine dönse

Benimki de böyleydi, yalnız kalamazmış eşinin vefatından sonra (30 sene!)

Sürekli idare etmişler. Ben evlendikten sonra da bu kez kocam beni bırakıp onun yanına gitmeye başladı. 3 kardeşler, sözde haftanın günlerini bölüştüler. Görümcem ve kayın biraderim evlerine aldılar, ben de bize gelsin dedim gelmedi, evimde kalıcam dedi. Eşim beni hem çocukla hem hamile yalnız bıraktı, gidip annesinde kaldı. Yanına bakıcı tutalım dedim, kabul etmediler. Bana gelip kaldı, hem huzurumu bozdu, her şeye karıştı, hem kocamla aramı bozdu. İlle de evim diye tutturdu. Biz hepimiz gittik, çoluk çocuk. 2 hafta kalıp döndük. Kendi kocaman evimden gidip küçücük eve sığışmak, onun yemeklerini (içinden saç çıkan salatalar, dibi tutmuş makarna) yemek zorunda kalmak, ama eşimin bunları hiç görmemesi. Sanki annesinin en doğal hakkıymış benim düzenimi bozması gibi.

Hasta olsa anlarım. Fiziksel hastalığı yok ama psikolojik sorunlu. Psikolojik tedaviyi de ne kendisi ne çocukları kabul etmedi.

Ben boşanmak zorunda kaldım. Çok zor bir durum.

Anlayisli kadinmis , bence kendisine anlatmalisin 5 gün cok zor en atindan haftada 3 gün sende kalsin 2 gün siz gidin kalin belki böyle kabul eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…