• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin düğün takı borçlarıyla ilgili isteği

masmavi19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2025
7
9
1
Benim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?

Son düzenleme:
Benim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız, temmuzda kv min kardeşinin kızının düğünü var teyze bize çeyrek taktığı için bizde kızına takacakmışız. Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?
Takı borcu sonsuza kadar aile büyüklerine ait değildir. Size takılan takıya karşılık davetiyeler size verilmeye başlanabilir.

Benim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız, temmuzda kv min kardeşinin kızının düğünü var teyze bize çeyrek taktığı için bizde kızına takacakmışız. Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?
valla ailem borç hesabı yapmaz da

normal şartlarda da kocanız teyzesinin kızına gidip altın takmayacak mı?

siz teyzenizin kızına gidip takmadınız mı?

ben kuzenlerimin düğününe kendim gidip takıyorum. bekarım. çok şaşırdım kuzen olan sizsiniz ya?

ama annemin x komşusunun çocuğunun (benim bir alakam olmayan kişilerin) düğünü olunca gidip bişey takmıyorum, komşunun da çocuğu bana takmaz ve gelmez zaten, komşu kendisi takar annemler de komşu olarak kendileri takar.

Ben evlendiğimde teyzem bana yarım taktı,teyzemin kızı evlendiğinde annemde yeğenine yarım taktı .Bende düğünde kendi adıma kuzenime çeyrek taktım,o da oğlumun sünnetinde çeyrek taktı böylece kimsenin kimseye borcu kalmadı 😄

Kuzenler bize takmadılar bekarlardı aile büyükleri taktı sadece, bizde tanıdığımız davet edildiğimiz kişilere boş gitmiyoruz mesela halam bilezik takmıştı annemler bilezikle giderken biz de çeyrek götürüp taktık kuzenime, ama tuhaf gelen kısım şu kayınvalidemin kız kardeşi bize çeyrek taktığı için o da yeğenine çeyrek takacakmış o takacağı çeyreği de bizden istiyor

Kuzenler bize takmadılar bekarlardı aile büyükleri taktı sadece, bizde tanıdığımız davet edildiğimiz kişilere boş gitmiyoruz mesela halam bilezik takmıştı annemler bilezikle giderken biz de çeyrek götürüp taktık kuzenime, ama tuhaf gelen kısım şu kayınvalidemin kız kardeşi bize çeyrek taktığı için o da yeğenine çeyrek takacakmış o takacağı çeyreği de bizden istiyor
senin anan güzel mi? diye sorabilirsin:))
size takan kisi bireysel takmamış ki ailesiyle beraber takmis. yani ailesi kendi görevini yapmis yegenine altin takmis. sizin aileniz de kendi görevini yapip yegenine altin taksin. sizlik bir sey yok. siz olmasanız da zaten kendi takacakti.
he zamaninda ailesinin ceyrek taktigi evli yegenleri size ceyrek takarsa iste sizin ona takmaniz gerekir adet geregi:)

Bizim oralarda takı defteri tutulur kim taktıysa not edilir borç defteri gibi ne takıldıysa gider borcu ödenir.

Eşimin ailesinde de borç kabul edilip vakti geldiğinde aynen takılır. O yüzden geline kalsın istedikleri gelinin üzerine takılırken, borç olarak gelen takılar mekan girişinde aileye ait bir kutuya atılıyor. Biz hiç almadık o takıları. Kendi borçlarını kendileri öderler. Benim ailemde böyle bir şey yok. Bizim de garibimize gitti ama bu yörede böyle. He bu insanlar adetlerine sıkı sıkıya bağlı olduğu için oğullarının evini baştan aşağı düzüp, 250-300 gram değerinde altın takıp düğününü de yapıyor tabii. Çünkü adet. 🥴

Eşime o zaman benimkilerin gidip taktığı altınları da annemlere verelim demek istiyorum 🙄 babamların kuzenleri takmışlardı bize onların çocuklarının düğünleri oldu eşimle ben doğrudan çağrılmadık pek samimiyetimiz de olmadığı için gitmedik ailem gidip takılarını taktılar bizden de herhangi bir istekleri olmadı, Kayınvalidemin mantığı ile o takılanlarda borçtu bizim vermemiz gerekirdi

Bizim oralarda takı defteri tutulur kim taktıysa not edilir borç defteri gibi ne takıldıysa gider borcu ödenir.
var öyle yerler
hatta şehirden taşınan komşuları getirip veriyor borcunu (ya da gidip istiyorlar biz düğününüze gelemeyiz verin takımızı diye)

çok mümtaz adetlerimiz var hakkaten

Yani ben ne geldiyse o gidecek muhabbetine gıcığım en başta. Velev ki ben 10 yıl önce evlendim çeyrek 1000 liraydı bugün olmuş 6000 küsür lira nasıl çeyrek götürülsün? Takılan zamanda altın fiyatını bulup ona göre para mı götürmek lazım acaba 😬
Yani benim ailem de hiç böyle talepte bulunmadı benim düğünümden hemen sonra da bir kaç düğün oldu eş dostun haberim bile olmadı ailemin ne taktığından. Bu erkek ailelerinde genel bi gariplik var ya her konuda sebebini çözemedim.

Kiz tarafı istemez genelde. Bazi aileler de isteniyor.Ama kuzen yakın akraba altin takilmali. Alirken iyi oluyor da.

Eşime o zaman benimkilerin gidip taktığı altınları da annemlere verelim demek istiyorum 🙄 babamların kuzenleri takmışlardı bize onların çocuklarının düğünleri oldu eşimle ben doğrudan çağrılmadık pek samimiyetimiz de olmadığı için gitmedik ailem gidip takılarını taktılar bizden de herhangi bir istekleri olmadı, Kayınvalidemin mantığı ile o takılanlarda borçtu bizim vermemiz gerekirdi
Eşiniz bunu evlenmeden önce söylemedi mi size?

Yani ben ne geldiyse o gidecek muhabbetine gıcığım en başta. Velev ki ben 10 yıl önce evlendim çeyrek 1000 liraydı bugün olmuş 6000 küsür lira nasıl çeyrek götürülsün? Takılan zamanda altın fiyatını bulup ona göre para mı götürmek lazım acaba 😬
Yani benim ailem de hiç böyle talepte bulunmadı benim düğünümden hemen sonra da bir kaç düğün oldu eş dostun haberim bile olmadı ailemin ne taktığından. Bu erkek ailelerinde genel bi gariplik var ya her konuda sebebini çözemedio
O zaman asgari ucret ne kadardi peki. Bizde cok kisiye altin götürdük. Gelmezse bozusuruz.

Altın geri istenecekse verilmesin ne saçma kafalar.
altin geri istenmese kimse düğün takisiyla ev araba alamazdi, salonun borcunu bile odeyemezlerdi:)

ben arkadaslarimla yapacagim tekne davetiyesine şey yazmayi düşünüyorum;
*davetiyedeki kod ile ilk biranızı alabilirsiniz
*hediye vermek takı takmak yasaktir :)

ailemin zamaninda taktiklari haric kimseden bir sey istemiyorum. Zaten arkadaslarima altin takmak adetim degildir, benim elibos gittigim bana takacak boşuna mahcup olacagim, bekar olan bana takicak bir de onun cetelesini tutacagim, kac sene sonra altin ne kadar artmisken bir de onlarin grami ceyregiyle ugrasacagim. hic gerek yok:)

Back
X