• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin düğün takı borçlarıyla ilgili isteği

masmavi19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2025
7
9
1
Benim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?

Son düzenleme:
bu zaten ata sporu, bunu yapan deftere takı töreni esnasında tek tek not alıp, bi senet düzenlemediği eksik kalanlardan daha fazladır

boşanma durumunda bilirkişi de o videolara bakıyormuş

yalnız bu video izleme hadisesini yakın bir arkadaşımla yaptım çünkü sahte altın gelmişti. tam da şüphelendiğimiz kişiye ait çıktı altın.

Eğer arkadaş kuzen vs kendileri taktıysa bana, ben de kendim takarım. Ama hala, amca, dayı vs taktıysa o kayınvalidenin borcudur.

Ayy bunu ben de yapıyorum. Bilezik taktığımda falan kurdelaya ismimi yazarım.
Çünkü birkaç yerde sahte takıldığını duymuştum. Mesela geçen yıl komşumun oğlunun düğünü vardı 5,6 tane sahte yarımlık çıkmış.
Hoş aldığım hediyelere de adımı yazarım.
Çocuğumun sınıfında doğymgünleri olduğun da falanda çok özeniyorum seçici davranıyorum. aldığım hediyeye kendim özel paket yapıyorum. Acaba itici mi duruyor ya hiç bu açıdan düşünmemiştim
benim bir yengem (bi 42 yaşında filan ama okul bitti, hemen atandı, atanır atanmaz da evlendiydi)
düğününden 20 sene sonra, geçen yaz kaynıgile küstü
neymiş efendim 20 sene önce düğününde taktıkları bilezik sahteymiş, öyle iddia ediyor. yalnız 20 senedir yiyorlardı içiyorlardı, gayet iyiydiler hiç bişey yoktu. bilezikleri de daha ilk sene sattılar diye biliyoruz araba aldılar.
nasıl şeyse artık.

sonra bana diyorsunuz migren bu öğretmen yengelerini ne anlatıyorsun bu kadar
aha bu da öğretmen.

Benim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?
Usulen takilar gelin damada hediyedir. Geri odeme borcu ana babanindir. Ama iliskilerin samimiyeti ve dinamigi geregi tabiki de degistirilebilir kimin odeyecegi

Usulen takilar gelin damada hediyedir. Geri odeme borcu ana babanindir. Ama iliskilerin samimiyeti ve dinamigi geregi tabiki de degistirilebilir kimin odeyecegi

benim bir yengem (bi 42 yaşında filan ama okul bitti, hemen atandı, atanır atanmaz da evlendiydi)
düğününden 20 sene sonra, geçen yaz kaynıgile küstü
neymiş efendim 20 sene önce düğününde taktıkları bilezik sahteymiş, öyle iddia ediyor. yalnız 20 senedir yiyorlardı içiyorlardı, gayet iyiydiler hiç bişey yoktu. bilezikleri de daha ilk sene sattılar diye biliyoruz araba aldılar.
nasıl şeyse artık.

sonra bana diyorsunuz migren bu öğretmen yengelerini ne anlatıyorsun bu kadar
aha bu da öğretmen.
İyi ki yazıyorum o zaman.

işte mesela benim 1 tane çocuğum var siz geldiniz 1000 taktınız

e sonra sizin 5 tane düğün oldu
ben ne bilcem ama siz 5 tanesini de evlendirecek misiniz 5 tanesi 20 senede evlenecek belki

ben 1.sine gelip 1200 takcam bitti diğer 4üne boş mu gelcem?

ya da ben 5 düğün yaptım siz hepsine bin bin taktınız
e sizin düğününz yok. sizin çocuğunuz erkenden evlenmiş ben tanımadan önce. ya da evlenmiyor hayat ya. sonra da ben öldüm ne olcak?
En kafa karıştırıcı sorun bu, benim bir çocuğum var bir başkasının 5 ben zararlı mı çıkacağım o zaman🤪

Çağıran varsa gidip takımı takıyoruz, yakınlık derecesine göre boş gitmiyoruz, öyle bi dünya takı almadığım için problem olmadı 😁 annem kvalidem baksın artık.

—————

Teyzemin hesabı gibi; miras paylaşılacak 3 teyzesi var, ikisinin 3 er, birinin 2 çocuğu var, toplam 8 çocuğa eşit miras paylaşılacak demiş 😂 nasıl yani dedim eksik doğurdu diye cezalandırdın mı🥴

Şimdi size yaşadığım bir olayı anlatacağım azıcık uzun olacak takı ile ilgili.
Ben 2007 de evlendim en samimi arkadaşım bana su yolu künye taktı. Bilezik takarsam bozdurursun diye künye aldım dedi.bu arkadaşım yüksek yapıyordu.ben çalışıyordum. Ne zaman dışarı çıksak bir şeyler yapsak hep ben öderdim o okuyor diye.hiç rahatsız olmamıştım. Arkadaşım 2012 de evlendi. Benim de o sırada oğlum oldu işten çıktım,şehir değiştirdik, sıkışıktık. İşte düğününe davet etti.ne takacaksın bana dedi. Emel yarımlık takacağım ama sonra telafi edeceğim dedim. Olmaz dedi. Çocuğuna çeyrek takmışlardır onları sakın bozdurma bana bilezik yaptır dedi. Ya dedim ben zaten gurbetteyim sadece 2 kişi çeyrek taktı ki arkadaşım daha çocuğumu görmemişti bile. O zaman annene söyle o alsın dedi.
Öyle üzüldüm ki . Biletimi aldığım halde gitmedim düğününe falan böylece arkadaşlığımız da bitmiş oldu.
Bazen ben mi hatalıydım diye çok düşünüyorum.

Sizi ne ilgilendirir yok devenin nalı yani 🤣nasıl düğün yaptıysa öyle götürsün takılanları .hem elaleme gösteriş olsun diye düğün yaparlar hem de takılanları karşıla derler şaka gibi.

zerrresinde kuruş maddi hakkınız olmadı halde bütün altınları alıp tek çeyrek için gerçekten konu mu açtınız. altını kim alıp yiyorsa boç onundur. tamam altın gelinle damadın olsun da artık gelinlere elini veren kolunu da birlikte veriyor. bu kadar ben ben ben merkezli olmayın. yemesini bilen ödemesini de bilsin.

ya anlıyorum da bunun dengesinin tutması çok çok zor, hadi o 4 çocuğa yaptı sen onun bir çocuğu var diye hepsini ona yaptın.. paaat 45 yaşında tekrar çocuğu oldu, bebek var ablası evliyken. ne olcak? tüm hesap karıştı. o bebeğin başı kel mi? (kel olabilir gerçi)

benim babam annem 11er kardeş
içlerinde 9 çocuğu olan da var 2 çocuğu olan da. dahası halamın amcamın teyzemin çocuğunun çocuğunun çocuğu var. yarın evlenirler.
ben şimdi hesabı kimden başlatıp tutcam

neyse şükür zaten bizde bu yok.
evlenmem de söz konusu değil

iyi yırtmışım.
para olarak değil çeyrek yada gram bilezik olarak düşün. benim bir oğlum var tam altın taktın. senin 4 çocuğun var hepsine 1 er çeyrek gibi (toplamı tam altın oluyor) . hane olarak düşün ben ne verdiysem onu bilirim ister 5 e böl getir ister birine getir. 20 gram verdiysem günün sonunda seninkide 20 gram gelmeli gibi. giriş çıkış eşitlemek gibi:KK70::KK70::KK70::KK70:

Kayınvalidenizi çok terbiyesiz buldum kusura bakmayın…Takılanlar gelin damada hediyedir.Borç değildir aslında…Herkes imkanı doğrultusunda bir şeyler yapar.Zengin bir akrabaları olsaydı size içinden gelerek altın kemer taksaydı altın kemeri geri mi götürecektiniz? Saçmalığa bak…Altın takanlar size aile olarak davetiye gönderirse davete icabet ederseniz eli boş gidilmez elbet…Lakin kaynananızın dediği gibi kimseye borcunuz yok sevgiler

Ay sizin çevreniz tuhafmış. Evlenecek kadar büyüdünüz ama size hediye edileni geri takacak gücünüz mü yok . Ailenin tek çocuğu eşiniz mi yani .alırken iyi valla ne güzel tezgah

Back
X