• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin düğün takı borçlarıyla ilgili isteği

masmavi19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2025
7
9
1
Benim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?

Son düzenleme:
3 oğlum var geçmişte doğru yatırımla iyi bir gelir elde ettik ve ediyoruz. (Şu an mümkün değil) Artı eğitim bütçesi ayırıyoruz her ay ve ülkenin durumu belli olduğu için Yurt dışında rahat okuyabilecekleri şekilde ayarlıyoruz şimdiden veya bize bir şey olursa açıkta kalmasınlar diye. Okutmakla mükellefim, durumum yoksa olduğu kadar okuturum ama şimdiden rahat okusunlar, hadi işler ters gitti bir iş kurabilirler diye kenara atıyorum.

Zamanında arsa karşılığı iki ev, birini sat yine arsa ve altın al şeklinde ve arsa kelepirdi yeni yeni şehir ve bazı kurumlar oraya kaydı yani muhtemel 3 tanesine 1 ev düşer. Kurumlar arsanın karşısında evler 1 km uzaklıkta oğlanlar büyüyene kadar yani o şekilde olur.

İki kişi çalışıp bu imkanları onlara sağlıyorsak emekli olunca gerisine karışmam ömrümü borç ödeyerek geçiremem. Ben elimden geleni yapmış olacağım gerisi oğlumla, gelinin üzerine Hı evlenirken hediye 1 bilezik takarım fazlasını isteyen olursa evleri satar veririm kendileri bilir yani.

Yani bu tarz olanaklarla imkan sağlıyorsam ben de karışmam borçlarına. Biz de evlenirken kendimiz hallettik ve takıları (çeyrek vs.) Kendimiz geri ödedik ve ödüyoruz. Bilezik şu bu istemediğimiz için maksimum yarım altındır gelen ta o zamandan 1. Derece akrabalara söylemiştik çünkü kimseye yük olmak istemedik iyi ki böyle olmuş şu an yok bilezik, yok yüklü miktarda ödeme derdimiz yok. 2 emekli insan babalar 1 çeyrek bile fazla gelir onlara ve ne gerek var yaşlı insanları dara düşürmeye. Adil olanı evlenenin ödemesi sadece eş ailesine değil, kızın aileside dahil buna.

Türk milleti olarak hafızamızın en kuvvetli olduğu konu herhalde budur. Düğünde kim ne taktı, gramı gramına unutmuyoruz.

Şey duydum atıyorum 10 sene önce alınan çeyrek takılmış arkadaşa, takan kişi yeni evlenıyormuş çeyreğın fiyatı kadar altın alan mı dersın diyo havale yapan mı 0,25 gr takan vardı dedı

12 yıl önce ceyrek 150 TLydi 🥴 kendimden biliyorum neyse işte arkadaşım bana çeyrek taktı oda geçen sene evlendi ben yine çeyrek takmıştım 😁😁
Farazi bi hesaplamaydı aradaki fark için söylemiştim 😬 sizin gücünüz varmış takmışsınız, çeyrek götürülenler düğünümde 200 lira takınca annem şok olmuştu ahsjsjsj ki akrabalardan bahsediyorum eş dost da değil. Bazıları da fazlasını getirdi tabi onların da hakkını yemeyelim. Bence kim ne getirdiyse onu götürürden ziyade dengede tutmak gerekir çeyrek getirecek gücün yoktur ama 200 lira takmak da ayıp bana göre. 😬😬

Altın istemem. Sizi öpebilir miyim?🙈şaka bir yana şu altın işi kalkmalı artık. Aileler ne hediye ederse o olmalı
Bence de kalkmalı insanlar bu yüzden ciddi ciddi ömür boyu birbirini yiyor :(
Bu arada eveett, altın gibi kızlar birbirini öpebilir altın dövüşü yapmaktan iyidir bence ahahahah:KK15::KK50:

3 oğlum var geçmişte doğru yatırımla iyi bir gelir elde ettik ve ediyoruz. (Şu an mümkün değil) Artı eğitim bütçesi ayırıyoruz her ay ve ülkenin durumu belli olduğu için Yurt dışında rahat okuyabilecekleri şekilde ayarlıyoruz şimdiden veya bize bir şey olursa açıkta kalmasınlar diye. Okutmakla mükellefim, durumum yoksa olduğu kadar okuturum ama şimdiden rahat okusunlar, hadi işler ters gitti bir iş kurabilirler diye kenara atıyorum.

Zamanında arsa karşılığı iki ev, birini sat yine arsa ve altın al şeklinde ve arsa kelepirdi yeni yeni şehir ve bazı kurumlar oraya kaydı yani muhtemel 3 tanesine 1 ev düşer. Kurumlar arsanın karşısında evler 1 km uzaklıkta oğlanlar büyüyene kadar yani o şekilde olur.

İki kişi çalışıp bu imkanları onlara sağlıyorsak emekli olunca gerisine karışmam ömrümü borç ödeyerek geçiremem. Ben elimden geleni yapmış olacağım gerisi oğlumla, gelinin üzerine Hı evlenirken hediye 1 bilezik takarım fazlasını isteyen olursa evleri satar veririm kendileri bilir yani.

Yani bu tarz olanaklarla imkan sağlıyorsam ben de karışmam borçlarına. Biz de evlenirken kendimiz hallettik ve takıları (çeyrek vs.) Kendimiz geri ödedik ve ödüyoruz. Bilezik şu bu istemediğimiz için maksimum yarım altındır gelen ta o zamandan 1. Derece akrabalara söylemiştik çünkü kimseye yük olmak istemedik iyi ki böyle olmuş şu an yok bilezik, yok yüklü miktarda ödeme derdimiz yok. 2 emekli insan babalar 1 çeyrek bile fazla gelir onlara ve ne gerek var yaşlı insanları dara düşürmeye. Adil olanı evlenenin ödemesi sadece eş ailesine değil, kızın aileside dahil buna.
Değil mi? Ben bazı yorumlara şaşırdım. Konu sahibinin ailesinden de alınmaması gerekirdi diye düşünüyordum fakat yorumları okudukça acaba beni mi dolandırdılar diye düşünmeden edemedim djdjdjdj
Bugüne kadar ailelerimizin yaptığı takıları gelip bize takan kişilere zaten bir borcumuz olmuyor. Fakat alacak şeklinde takılan altınları da bizim götürüp takmamız gerekir. Ha eğer düğünde gelen altınları aileler istiyorlarsa o zaman da gelenlerin karşılığını kendileri ödesinler derdim ben.
Bizim düğünümüzde gelen altınları tek tek saydık, deftere yazdık, aile büyüklerine gösterdik ve borç mu alacak mı şeklinde not aldık. Şimdi düğünler başladı ve alacak olarak takılan altın ve paraları eşimle biz ödüyoruz.

Konu sahibi, annenin de borcunu ödeyin. Yazık günah o yaştaki insanlara.

Benim ailemde cevremde borc kavrami yok yahu, gelen taki anne babanin yabancisina gitmiyor cocuguna gidiyor kendi gittigi dugune de yegenine akrabasina kendi yapmali yeni evli cift butcesi neye uyarsa o miktar goturmeli.
Eski bir dostum hem maddi hem manevi sadece dugun konusunda cok verici oldu kardesimin nikahini kiydi bana il disina geldi taki takti yillar gecti ortam degisti ogluna sunnet yapti tabi ki gidip taki goturup tebrik edip dondum.
Eski kayinvalide 1 sene sonra bayramdq gelen takiyi elime vermisti ogluna bile vermemisti kuzenleri getirmis 2 ceyrek gelmisti.
Sartlar degisir, aile zora duser varken yok olur ben ztn o aile adina ( su an annem adina ) olabilecek takiyi gotururum, dugune katilirim. Net bir kurali yok olmamali
Giden gelmez derler benim cevremde 1 goturdugum 2 geldi tesekkur ederim dedigim de sen her animizda iyi kotu yanimizda oldun nasil seni tek birakalim dediler. Ben guncel sartlara gore aileye degerlendirme tarafindayim, aksini yasamadim gormedim kardesimin esinin ailesi de kurus dokunmadi kurus taki istemedi. Kocaman insanlarin kendi yegenine akrabasina komsusuna varken birsey goturmemesi beni ilgilendirmez.

birkaç yıl önce bu çeyrek geldiyse,malum altın fiyatları da o zamanınki ile aynı değil,gram altın alınabilir..gram bile 5 bine dayanmış..k.v emekli maaşı ile geçiniyorlarsa almaları imkansız zaten,konu sahibi de alabilir..ya da ortak alınabilir..Böyle şeyler borç değil ama karşılıklı olur,mesela ben bebek görmeye altınla gitmiştim ,benim çocuğa kıyafetle gelmişlerdi,karşı tarafın durumu kötü değilse e insan haliyle bozulur biraz.

Değil altın altının geldiği minik kadife kılıfı dahi vermem . Kendisinin İQsu 1500 falan galiba ne akıllı ve uyanık bir kadın . Bana takılan altın sıram gelince ben takarım o altını kaynanaya vermem taksın diye. Bana mı sordu .

Takılanların tek tek not edildiğini ben daha 40 ımda bulunduğum yerde duymuştum şoke oldum. Kimin ne takacağı zaten bellidir.
Sadece arkadaşlarımın taktıklarının karşılığını verdim Akrabaların taktıkları onların arasındadır. Ama altınlar benimdir yani

Bizde de gelen takılar bize hediyedir, eger bir borç durumu varsa aile büyükleri arasında vardır. Sadece arkadaşlarımın taktığı takıları biz iade edeceğiz. Hatta biz karar aldık, takı isini de bitiriyoruz. Borcumuz bittikten sonra kimseye takmayacağız. Bir kere eşimin annesi de demişti işte kuzen evlenecek siz ayrı aile olarak takarsınız diye. Dedim ona biz karar veririz, siz borcunuz varsa kendiniz takın. Ben evlenirken bana kuzenden gelmedi, ben evliyim diye neden fazla vereyim yani? Bizim nesilden sonra pek kalmayacak zaten, boşuna masraf etmeye gerek yok.

Ya nefret ediyorum o bana takmış bende gidip takmam lazım yada ben taktım aaa bana takmadı filan ne kadar çirkin ve hoşnutsuz şeyler benim için.
Taki takmak bir nevi yardım bir nevi destektir benim çeyrek taktığım bir insan bana gram takabilirsin yada hiç takmayabilir herkesin durumu bellidir
Not: bir gün dugundeyiz masa masa gezip bohça tutuyorlardi kayinvalidem altin kesesinin içine adını yazdi koydu ya hayatımda ilk defa böyle birsey gördüm bizde keseye atarken esimde kendi adımızı yazdı oha dedim yani ufff ya kimse kimseye bisey takmasın valla ya olan taksin olmayan tebrik etsin Allah mutluluğunuzu daim etsin desin geçsin gitsin ya
Ayy bunu ben de yapıyorum. Bilezik taktığımda falan kurdelaya ismimi yazarım.
Çünkü birkaç yerde sahte takıldığını duymuştum. Mesela geçen yıl komşumun oğlunun düğünü vardı 5,6 tane sahte yarımlık çıkmış.
Hoş aldığım hediyelere de adımı yazarım.
Çocuğumun sınıfında doğymgünleri olduğun da falanda çok özeniyorum seçici davranıyorum. aldığım hediyeye kendim özel paket yapıyorum. Acaba itici mi duruyor ya hiç bu açıdan düşünmemiştim

Takılanların tek tek not edildiğini ben daha 40 ımda bulunduğum yerde duymuştum şoke oldum. Kimin ne takacağı zaten bellidir.
Sadece arkadaşlarımın taktıklarının karşılığını verdim Akrabaların taktıkları onların arasındadır. Ama altınlar benimdir yani

ohooo düğün videosunu saatlerce izleyip tek tek not alanı duydum ben

Back
X