Kayınvalidemin ekran resmi

seninki yine ekran resmi yapıp tek kendisi görüyor keşke benimki de böyle olsa. benimki whatsap durumuna atar elli tane akrabası, teyze kızı, amca kızı, kızının üniversite arkadaşları hepsi görür. çok seviyorsan ekran resmi yap bak yani ne diye millete gösterme çabalarındasın. görümcem de aynı şekilde. bi de arkadaşları bu abin evli mi bekar mı vs diye soruyorlarmış görünce. onu da gelip bana anlatırlar.
buda yeni moda mi olmuş tövbe est.
bu görümce elti kv kişilerinin tek bir derdi var oda huzur kaçırmak.

Kayinvalideme telefon aldik esimle birlikte. Ekrana esimin fotosunu koymus. Her ama her gorusmemizde bak oglum senin fotografin her gece yatmadan bana bakiyorsun her sabah ilk sana bakiyorum diyor. Bunu onlarca kez duydum. Esimin annesi esime asiri duskun bu arada. Ölür biter ogluna ama nasil bir gosteris gormeniz gerekir. Onlara gittigimizde esimi ayakta gordugu her an sarilir kosup. Sarilsin opsun ama gercekten gozume sokacak kadar abarti. Esim ameliyat olmustu yeni evlendigimizde ordek aldim ben sana ordege yap tuvaletini diye o kadar israr etti ki unutmamisim halen. Ordegin ne oldugunu bile bilmiyordum. Salonda kendisi koca oglunun tuvaletini yaptirmaya kalkti ama tabiki esim kabul etmemisti.
Bu arada ben haftaicleri sehir disindayim. Haftasonu evime esimin yanina donuyorum. Tum hafta anne ogul hic gorusmezler. Oglu yalniz iyi mi birseye ihtiyaci var mi umrunda degil. Ben eve gittigimde gorusecegi tutar kayinvalidemin. Iki gun boyunca kac kere arar. Ne yapiyorsunuz bugun planiniz ne goruselim...ben bunlari bunlari yaptim sunlari yedim diye gununun ozetini verip telefonda maksimum sure tutma pesinde. ziyarete gideriz her haftasonu. Evden mi geldiniz simdi nereye gideceksiniz sorulari olmadan gun gecirdigimi bilmem. bu aralar hastaliga takti bir de. Hastaneye gidip test yaptirip tum gun sonuclarini anlatip esime randevu aldirip hastaneye goturtme cabalarinda. Bir de cok korkarmis o testleri nasil yaptiracakmis. Bir kizi ve torunu da var bu arada. Esiyle anlasama da birlikte yasiyorlar. Siz soyleyin bu abarti durumdan kurtulabilmek icin ne yapabilirim. Bu anlattiklarim yaptiklarinin yuzde besidir belki. Merak ettiginiz varsa siz sorun anlatiyim. Aklima geldikce ekleme de yaparim. Bahsettigim normal bir anne sevgisi degil. Kiskandigim da yok. Gercekten rahatsiz edici bir boyutta gosteris soz konusu.

telefonuna oğlunun fotosunu koyabilir bu sizi ilgilendirmez
hastaneye de götürtebilir, bu da sizi ilgilendirmez

ben ve kardesim de anneme yakınız
anneme özellikle tembih ederiz bir yere gideceğin zaman biz götüreceğiz diye
annem cekınır soylemez ama erkek kardesım ya da ben dr işlerini takıp eder annem bize soylemeden gider annemi evden alır işini hallederiz.

bunlara karısamazsınız; ancak
eğer gercekten kendısı cok fedakar bir anne değilse , düşüncesizse ve bunun tam tersi olarak takılıyorsa sinirlenmekte haklısınız( benım kv dem de bu sekılde cunku)

Gözünde oğluşunu bir türlü büyütemeyen bir anne...belki bazı şeyleri size inat yapıyor olabilir...

Ama fotoğraf konusunda size katılmıyorum...Canı istiyorsa koyar...
Mevzu fotografi koymasi degil. Yanlis anlasildim sanirim. Surekli surekli dile getirip seninle yatip kalkiyorum gozumu acinca ilk seni goruyorum demesi. Ama bunu onlarca kez soylemesi. Ve ben varken yapmasi.

anladım.. o zaman zor işiniz dediğim gibi herşey eş kişisinde bitiyor. sizde biraz akllı oynayın birşeyleri.. onun eline koz vermeyin. yani belli ki birşeyleri gözünüze sokarak kasıtlı yapıyor.
eşiniz ile hiç konuştunuz mu bu durumu
o ne diyor farkındamı ? resmen birşeyler kasıtlı çok belli yani
Hayir konusmadim. Annesini savunacagina eminim bu konuda yuz goz olmak istemiyorum. Annesi konusunda beni taraf olarak gormesini istemiyorum cunku kayinvalidem her alanda maduru oynuyor. Esi sagligi yapacak birseyi olmamasi caninin sikilmasi oglunu ozlemesi. Kayinvalidemle bir problemimiz yok. Yani gorunurde mukemmel bir iliskimiz var aslinda sasilacak sekilde. O yuzden esime bunun konusunu acmayi dusunmuyorum. Haftasonu gideriz mesela bir cay icer kalkariz. Esim kalkalim der. Oyle saatlerce oturmayiz.

İyi de eşinize bişey demiyor musunuz?
Haftaiçi görüşün ben senin anneni görmeye gelmedim evimde oturmaya geldim senle vakit geçirmeye geldim demiyor musunuz?

Telefonda o kadar süre konuşmak yanındaki insana saygısızlıktır bilmiyor mu eşiniz.

Siz kv ye değil azıcık eşinize gürleyin bence.
Ikisine de gurlemiyorum ki ben. Anlattiklarim hep icimde. Esim degil ki uzatan. Kisa kesip kapatir genelde telefonu. Cunku o sirada ya birseyler izliyoruzdur yada birseyler yapiyoruzdur. Diyorum ama gorusmuyorlar. Bir gitmesek mesela kv gelir yuruyus yapiyordum size bi ugrayim dedim diye. Bos birakmiyor yani kadin. Biz gidince yarim saat en fazla bir saat oturup kalkiyoruz zaten.

Kıskaniyor öyle olmasa hafta ici görüşür. KV değişmez ama oğlu haftaiçi görüşüp hafta sonu eşimle vakit geçirmek istiyorum diyebilir.
Inan ben yokken muhabbet donmuyor bile. Esim bensiz ailesiyle hic gorusmez ki. Oyle sohbetli bir aile degil. Bana kalsa da gorussunler ama gorusmuyorlar iste

Ikisine de gurlemiyorum ki ben. Anlattiklarim hep icimde. Esim degil ki uzatan. Kisa kesip kapatir genelde telefonu. Cunku o sirada ya birseyler izliyoruzdur yada birseyler yapiyoruzdur. Diyorum ama gorusmuyorlar. Bir gitmesek mesela kv gelir yuruyus yapiyordum size bi ugrayim dedim diye. Bos birakmiyor yani kadin. Biz gidince yarim saat en fazla bir saat oturup kalkiyoruz zaten.

tamam daha belirgin bir şekilde eşinizi uyarabilirsiniz, hakkınızdır.
haftasonu 2 gün göreceksiniz zaten.
direk annesine şöyle desin mesela, bu haftasonunu tamamen aykilil e ayırdım, ona süprizm var, telefona falan bakmazsam merak etmeyin, evde de olmayacağız falan filan...

ya da biz ilk evlendiğimizde eşimin ailesi de arar dururdu, yemek yiyeceğiz şimdi derdi karşıdaki kapatmazdı telefonu, ben hiç kabul etmedim bu tavrı, sofradayız lütfen telefonu kapatır mısın dedim ve her seferinde kapattı, hani karşı taraf uzatıyor kapatmıyor diye bir şey yok.

zor işiniz kısaca, uzaktan evlilik yürütmek zordur, birbirinizin önceliğiniz olduğunu hissettirmeniz gerekir. yoksa böyle küçük küçük başlar,araya mesafeler suskunluklar girer, aile olunamaz.

telefonuna oğlunun fotosunu koyabilir bu sizi ilgilendirmez
hastaneye de götürtebilir, bu da sizi ilgilendirmez

ben ve kardesim de anneme yakınız
anneme özellikle tembih ederiz bir yere gideceğin zaman biz götüreceğiz diye
annem cekınır soylemez ama erkek kardesım ya da ben dr işlerini takıp eder annem bize soylemeden gider annemi evden alır işini hallederiz.

bunlara karısamazsınız; ancak
eğer gercekten kendısı cok fedakar bir anne değilse , düşüncesizse ve bunun tam tersi olarak takılıyorsa sinirlenmekte haklısınız( benım kv dem de bu sekılde cunku)
Iyide eli ayagi tutuyor cok sukur. Kendisini acindiriyor. Bu cok net. Igne olacakmis korkuyormus. Ay ay aya gidemem yapamam ben deyip duruyor. Oglunu arayip yaglamak disinda yaptigi hicbirsey yok. Esimi annesi buyutmemis zaten. Babannesi buyutmus. Ben soyluyorum esime annene randevu al ozele gitsin ugrasmasin hastane isleriyle diye. Ben kiskaniyor yada esirgiyor degilim. Ben bu kadar dusunup test sonuclarina varana kadar ilgilenirken halen gozume sokulan yapmacik sevgi gosterileri var. Kendini acindirip hep gundemde kalma cabalari var.

Hayir konusmadim. Annesini savunacagina eminim bu konuda yuz goz olmak istemiyorum. Annesi konusunda beni taraf olarak gormesini istemiyorum cunku kayinvalidem her alanda maduru oynuyor. Esi sagligi yapacak birseyi olmamasi caninin sikilmasi oglunu ozlemesi. Kayinvalidemle bir problemimiz yok. Yani gorunurde mukemmel bir iliskimiz var aslinda sasilacak sekilde. O yuzden esime bunun konusunu acmayi dusunmuyorum. Haftasonu gideriz mesela bir cay icer kalkariz. Esim kalkalim der. Oyle saatlerce oturmayiz.
anladım canm o zaman sende kv gibi davran . mesela eşin le çok iyi ol .. iyice kudursun.. gözüne sok birşeyleri ben olsam öyle yapardım.. onun taktiği ile onu vururdum =)
onun yanındada çok iyi ol . yüzün hep gülsün güçlü ol onu taktıgını belli etme
sen belli ettikçe eminim ki üzerine gelecektir. şen şakrak ol
eşinide madem yavaş yavaş işle güzel dille..
örneğin; hayatım biliyorsun bütün hafta çalışıyorum c. tesi pazarı kendimize ayıralım bu hafta sen annen ile hafta içi görüş '' de.. sen bir başla bunun gerisi gelir en azından her hafta gitmessin.
böyle böyle biryerlerden başlayarak eşini yavaşdan annesini kötülemeden kendine çek. bırak kendi görsün anlasın annesinin fitnlik yaptıgını.

Sende koy kocanın fotosunu .
Ayy aşkım benım bıtaneeemm doyamıyorum sanaaaaaa de :D :D

Iyide eli ayagi tutuyor cok sukur. Kendisini acindiriyor. Bu cok net. Igne olacakmis korkuyormus. Ay ay aya gidemem yapamam ben deyip duruyor. Oglunu arayip yaglamak disinda yaptigi hicbirsey yok. Esimi annesi buyutmemis zaten. Babannesi buyutmus. Ben soyluyorum esime annene randevu al ozele gitsin ugrasmasin hastane isleriyle diye. Ben kiskaniyor yada esirgiyor degilim. Ben bu kadar dusunup test sonuclarina varana kadar ilgilenirken halen gozume sokulan yapmacik sevgi gosterileri var. Kendini acindirip hep gundemde kalma cabalari var.
yapmacık sevgi göstergesi ve politiklik konusunda kv dem uzmandır
sana anlatsam sayfalara sıgmaz
yaptıgı bır gram bırsey yok ama sorsan bu yasantının hepsını o sunmusur bize

bunlara birsey demıyorum
ama eli ayagı tutsa da eşin hastaneye goturebilir randevusunu da alabilir

acındırma konusunda haklısın , ben de benzer seylere maruz kalıyorum

Gercekten nefret ediyorum şöyle istedigi ilgiyi goremeyince hastalik ayagina yatan kisilerden.
Doktora gidiyolar, doktor psikolojik demesine ragmen bak oglum psikolojikmis, uzulunce agriyormus demekki diyen insanlari taniyirum.
Yapacaginiz birsey yok hanimefendi.suan olmasada bi sure sonra rahata kavusacaksiniz zaten

Konu basligi yanlus olmus.. foto harici herseyi detaylica anlatmissin :) kv normal degilde.. ne istiosa koysun

Eşinizle sakince “seninle başbaşa olabileceğimiz tek zaman haftasonu, onu da seninle BAŞBAŞA geçirmek istiyorum, annen seni çok özlüyorsa haftaiçi daha sık görüşebilirsiniz” diyerek konuşun bence.

O kadar ayılıp bayılıyorsa oğluna haftaiçi yemeğe alsın bol bol görsün haftasonu sizin ortak zamanınızdan çalmaya hakkı yok. Yerinizde olsam haftasonu kv ziyaretini kabul etmezdim. Kv eşinizin anası, çok görüşmek istiyorlarsa haftaiçi bol bol fırsat var işte, haftasonunu niye ipotekliyorlar?

Siz bu işe el atmadığınız için normal rutine bindirmişler, siz de aman kötü olmayayım derdindesiniz ama bu işin sonu çok büyük patlama olur o zaman da aaaa hiçbirşey yokken kıskançlıktan aramızı bozuyora döner.

Back
X