Kayınvalidemin ekran resmi

Kayinvalideme telefon aldik esimle birlikte. Ekrana esimin fotosunu koymus. Her ama her gorusmemizde bak oglum senin fotografin her gece yatmadan bana bakiyorsun her sabah ilk sana bakiyorum diyor. Bunu onlarca kez duydum. Esimin annesi esime asiri duskun bu arada. Ölür biter ogluna ama nasil bir gosteris gormeniz gerekir. Onlara gittigimizde esimi ayakta gordugu her an sarilir kosup. Sarilsin opsun ama gercekten gozume sokacak kadar abarti. Esim ameliyat olmustu yeni evlendigimizde ordek aldim ben sana ordege yap tuvaletini diye o kadar israr etti ki unutmamisim halen. Ordegin ne oldugunu bile bilmiyordum. Salonda kendisi koca oglunun tuvaletini yaptirmaya kalkti ama tabiki esim kabul etmemisti.
Bu arada ben haftaicleri sehir disindayim. Haftasonu evime esimin yanina donuyorum. Tum hafta anne ogul hic gorusmezler. Oglu yalniz iyi mi birseye ihtiyaci var mi umrunda degil. Ben eve gittigimde gorusecegi tutar kayinvalidemin. Iki gun boyunca kac kere arar. Ne yapiyorsunuz bugun planiniz ne goruselim...ben bunlari bunlari yaptim sunlari yedim diye gununun ozetini verip telefonda maksimum sure tutma pesinde. ziyarete gideriz her haftasonu. Evden mi geldiniz simdi nereye gideceksiniz sorulari olmadan gun gecirdigimi bilmem. bu aralar hastaliga takti bir de. Hastaneye gidip test yaptirip tum gun sonuclarini anlatip esime randevu aldirip hastaneye goturtme cabalarinda. Bir de cok korkarmis o testleri nasil yaptiracakmis. Bir kizi ve torunu da var bu arada. Esiyle anlasama da birlikte yasiyorlar. Siz soyleyin bu abarti durumdan kurtulabilmek icin ne yapabilirim. Bu anlattiklarim yaptiklarinin yuzde besidir belki. Merak ettiginiz varsa siz sorun anlatiyim. Aklima geldikce ekleme de yaparim. Bahsettigim normal bir anne sevgisi degil. Kiskandigim da yok. Gercekten rahatsiz edici bir boyutta gosteris soz konusu.
Bakin surda soyle bi konu acsaydiniz kvdem esimle aramizi bozuyo dedikodu yapiyo esimde anaci her lafini dinliyo deseydiniz size hak verirdim ama neymis ogluna sariliyomus opuyomus hastaneye goturtuyomus bunlardan sizene o onun oglu onu dogurdu buyuttu ustunde hakki var cunku onun annesi ana ogul arasindaki bag sizi ilgilendirmez suan cocugunuz yok sanirim zira olsaydi bu kadar kati olabileceginizi zannetmiyorum

Bence en büyük sorun hafta sonu size takılması.
Çünkü zaten tüm hafta görüşemiyorsunuz hafta sonunu sabote etmesi cidden çok ayıp.
Burada bunu onaylayan uyeler gordum ayiptir yahu karı koca bırak 2gun rahat vakit geçirsinler.

Bence bu ise kesinlikle sınır koyun eşiniz annesine açıkça söylesin hafta sonu eşimle olmak istiyorum diye telefonlarını falan da açmasın gerekirse.
Oğlunu çok seven hafta içi arar görüşür yemeğe çağırır.
Burada maksat tamamen geline nispet yapmak.

Kaale alma üstüne düşme.Hepimiz birşeylere sinir oluyoruz.
Gül geç.

Amaan boşver görmezden gel. Sana bi zararı yok kadının. Oğlunu öyle abartılı seviyor demek ki. Takılacak şeyler değil bunlar.

Kayinvalideme telefon aldik esimle birlikte. Ekrana esimin fotosunu koymus. Her ama her gorusmemizde bak oglum senin fotografin her gece yatmadan bana bakiyorsun her sabah ilk sana bakiyorum diyor. Bunu onlarca kez duydum. Esimin annesi esime asiri duskun bu arada. Ölür biter ogluna ama nasil bir gosteris gormeniz gerekir. Onlara gittigimizde esimi ayakta gordugu her an sarilir kosup. Sarilsin opsun ama gercekten gozume sokacak kadar abarti. Esim ameliyat olmustu yeni evlendigimizde ordek aldim ben sana ordege yap tuvaletini diye o kadar israr etti ki unutmamisim halen. Ordegin ne oldugunu bile bilmiyordum. Salonda kendisi koca oglunun tuvaletini yaptirmaya kalkti ama tabiki esim kabul etmemisti.
Bu arada ben haftaicleri sehir disindayim. Haftasonu evime esimin yanina donuyorum. Tum hafta anne ogul hic gorusmezler. Oglu yalniz iyi mi birseye ihtiyaci var mi umrunda degil. Ben eve gittigimde gorusecegi tutar kayinvalidemin. Iki gun boyunca kac kere arar. Ne yapiyorsunuz bugun planiniz ne goruselim...ben bunlari bunlari yaptim sunlari yedim diye gununun ozetini verip telefonda maksimum sure tutma pesinde. ziyarete gideriz her haftasonu. Evden mi geldiniz simdi nereye gideceksiniz sorulari olmadan gun gecirdigimi bilmem. bu aralar hastaliga takti bir de. Hastaneye gidip test yaptirip tum gun sonuclarini anlatip esime randevu aldirip hastaneye goturtme cabalarinda. Bir de cok korkarmis o testleri nasil yaptiracakmis. Bir kizi ve torunu da var bu arada. Esiyle anlasama da birlikte yasiyorlar. Siz soyleyin bu abarti durumdan kurtulabilmek icin ne yapabilirim. Bu anlattiklarim yaptiklarinin yuzde besidir belki. Merak ettiginiz varsa siz sorun anlatiyim. Aklima geldikce ekleme de yaparim. Bahsettigim normal bir anne sevgisi degil. Kiskandigim da yok. Gercekten rahatsiz edici bir boyutta gosteris soz konusu.
Benim kv de önceden biz sevgiliyken hiç oğlunu aramaz görüşmez üstüne düşmezdi şimdide hiç bi konuda bize destek değil aksine köstek ama oğul düşkünü oldu hergüb arıyor her hafta sonu geliyor musunuz diye soruyor mesaj atıyor falan sizinkide böyle bişeydir eminim

Evli değilim ama sizi anlıyorum yaa gerçekten. Bi çok üye size kızmış ama ben anladım neyi dert ettiğinizi... Açıkçası gülüp geçin, bakmayın takılmayın onemsemeyin hatta espri yapın "oyy sevgi pitirciklari" falan diye :))))) çünkü bende size çok kötü niyet barindirmaksizin size gösteriş yaptığını düşündüm. Tabiki bir anne evladını kaç yaşında olursa olsun sevip aramali sormalı merak etmeli hastalanirsa diye korkmali düşünmeli,ekranına resmini koyabilir de bunlarda bir sorun yok. Ancak göze sokmaya çalışmak gerçekten var olan birsey. Üstünüze alındığınızı sanmıyorum(ki üstüne alinanlarinda olduğu olabilir..) İnsanlar yaş aldıkça çocuklasabiliyor,duygusallasabiliyor. Kiskaniyor da olabilir. Siz gıcık olduğunuzu belli etmeyin. Belli ettikçe daha çok yapabilir :) bu arada işinizi değiştirin diyenlere katılıyorum. Esinizle daha çok birlikte vakit gecirmelisiniz. Belki kv bunu da size belli etmeye çalışıyor olabilir,sanki siz onu dusunmuyorsunuzda o oğluna düşkün ve onemsiyor düşünüyor gibi gösterip size inat yapıyor olabilir:)

Iyide eli ayagi tutuyor cok sukur. Kendisini acindiriyor. Bu cok net. Igne olacakmis korkuyormus. Ay ay aya gidemem yapamam ben deyip duruyor. Oglunu arayip yaglamak disinda yaptigi hicbirsey yok. Esimi annesi buyutmemis zaten. Babannesi buyutmus. Ben soyluyorum esime annene randevu al ozele gitsin ugrasmasin hastane isleriyle diye. Ben kiskaniyor yada esirgiyor degilim. Ben bu kadar dusunup test sonuclarina varana kadar ilgilenirken halen gozume sokulan yapmacik sevgi gosterileri var. Kendini acindirip hep gundemde kalma cabalari var.
Günümüzde bir çok çocuğu anneanne babaanne büyütüyor,hazır olun anneler "annesi büyütmemiş ki"sözünü duymaya:işsiz:

Zamanında annelik yapmayan annelerin,evlatları yeni yuva kurunca annelik duyguları kabarıyor..
O duygular da nedense hep eşlerinin yanında depreşiyor:)
Görmezden gelin..

herkes güçlenmek için kendi ailelerine sığınır. genelde bu sahnelerden sonra evlenene kadar ailesiyle yüzeysel ilişkileri olan kişiler anne baba kuzusu haline gelir. evlendikten sonra ışık hızıyla ailesiyle yakınlaşan o kadar çok kişi görüyorsunuz ki. hatta evlilik çoğu insanın ailesiyle ilişkilerini iyileştiren bir ilaç gibi olur. serhat yanabıcı'nın bir kitabından.. aklıma gelince yazma istedim :KK54:

kayınvalidenizin durumu baya gülünçmüş
bence siz de o bunları yaptığında gülün geçin, komik bulduğunuzu hissetsin belki o zaman zoruna gider.

Kv nin oğluna karşı sergilediği gerçek duyguları değil. İnsan o yapmacıklığı hisseder. Yapmacık biri olmasa zaten öyle mıç mıç olaylarına girmez..

Ben genel olarak yapmacık hareketlerden hoşlanmadığım için sinir olurdum ama çok da takılmazdım. Ortamdan uzaklaşmayı tercih ederim açıkcası.

Geçen gün açılan oğlunu wp fotoğrafı yapan kv için konu sahibini eleştirmiştim ama bu konudaki biraz daha farklı.

Kanlı canlı bir samimiyetsizlik var ortada ve ben öyle ortamlardan hoşlanmıyorum..
Ama malesef bunun için bir şey yapılamaz. Görmezden gelin.
Ayrıca sadece haftasonu berabersiniz kv ye bunu belirtmek şart bence..

Zamanında annelik yapmayan annelerin,evlatları yeni yuva kurunca annelik duyguları kabarıyor..
O duygular da nedense hep eşlerinin yanında depreşiyor:)
Görmezden gelin..
Bu yorum öyle doğru k. Benim ki bakmamış bile. Küçükken de evden göndermiş hatta 18 den sonra da diğer üç çocuğunu da benim esime yollamış onlar dört kardeslerine birlikte yasakmış anne baba da ikisi beraber. Ama simdi bi görsen bi abartılı bi sevgi dolu. Sanırsın mekemmel anne.
Konu sahibi senin de sansın yokmuş. Neyse cok dikleşmeyen. Sinirlendiğini anlarsa daha cok yapar onu mutlu etme

Fotoğrafta sıkıntı yok ancak abartılı sevgi gösterilerini hoş bulmuyorum.
Benim kaynana da düğünümde oğluyla dans edip ağlamıştı hüngür hüngür, eşim de onunla beraber tabi :D Memleketimden , ailemden ayrılan benim; ağlayan onlar. Tabi biz komple çok dalgasını geçtik sonradan. Tamam onlar da anne ama çocukları artık 10 yaşında değil.

Esiniz hafta ici hergün gitsin .Orada yemek yesin .
Anneye gaz verin yazzık ac kalıyo her gün cağır deyin .

Ayy:)Bu gelinlerden nedir çektiğimiz. Oğlumuzun fotoğrafını da koyamıyoruz. Öpemiyoruz, sarilamiyoruz eskisi gibi sevgimizi göstermiyoruz. Gelinin gözü sürekli üstümüzde..Gelinim bizi kıskanıyor galiba.. (Kayınvalideniz de sizi yazsaydı böyle anlatırdı herhalde)

Ayy:)Bu gelinlerden nedir çektiğimiz. Oğlumuzun fotoğrafını da koyamıyoruz. Öpemiyoruz, sarilamiyoruz eskisi gibi sevgimizi göstermiyoruz. Gelinin gözü sürekli üstümüzde..Gelinim bizi kıskanıyor galiba.. (Kayınvalideniz de sizi yazsaydı böyle anlatırdı herhalde)
Gelin hafta içi evde yok. Hafta sonu geliyor sadece, sevişecekler mi temizlik mi yapacaklar gezecekler mi sohbet mi edecekler hepsi için 2 günleri var. Kaynana olsam bugünlerde aramam bile, ayıp.
Hafta içi gitsin, oğluşunu görsün, yemeğini yapsın,, onunla kalsın veya oğlu gitsin onda kalsın.

Konu fotoğraf meselesi falan değil sizi anlıyorum. Yaptıkları da ogluşunu çok sevdiği için değil buna da eminim. Sırf kıskançlık. Yapacak birşey yok umursamayin

Back
X