- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi oktaymedine
-
sormuşsunuz ya kayın validem doyumsuz mu diye, cevap vereyim hayır doyumsuz değil..
bu hikayede doyumsuz olan kendi anneniz bana kalırsa..
hani 10 kilo fındık gelecekti, tarttım bu 5 kilo diyerek sizi arıyorsa ben buna doyumsuzluk derim...
bu kadar önemli bir konuydu ise madem pay yapma işini görümcenize bırakmasaydınız...
yaptıkları haksızlık mı evet haksızlık.. eşit dağıtmaları gerekir miydi evet gerekirdi...
ama yapmadılarsa yapmadılar bu kendi ayıpları günahları...
boştan yere ortalığa konuyu dökmenin fındık kilosunu hesap etmenin manası yok...
sanki parayla aldınız zaten hediye gelmiş nedir yani ha eksik ha fazla...
afiyetle yeyip için temennisiyle iyi günler diliyorum...
Görümcenizi arayıp hesap sormanız hiç hoş olmamış, o görümcenin yerinde olmak istemezdim.
mesele 5 kilo fındık değil yahu yapılan davranış fındık konusunu hiç kimse uzatmaz zaten adaletli davranıp eşit paylaştırmış içinden kendine fazla almak hır-sız-lık-tır. hala kayınvalideniz..... eşinizin annesi diyorlar...anne böyle mi olur ne kadar aypı yapmış
nedden konu sahibine yüklendiğinizi anlamadım ...pay edilenin içinden kendine bilerek fazla yırmak tabiki hırsızlıktır ha fındık ,ha para,yada başka bişey sana 10 kilo anneme de 10 kilo deniyors<a ve eksik gidiorsa birisi içinde çalmış demektir...yani hırsızlıktır el uzunluğu yani ....kayıvalide mal düşkünü biri işte kendinde fazla olmasını istiyor ve başka birinin malını çalıyor ...
----para vermemişsiniz ki nolcak demek ne demek ..evet annesi eksik geldi demeye bilirdi ama biir daha böyle durumlarda kayınvalidene güvenme demek için açıklaması gerekirdi sebebini
---- kime şikaye edecekti tabi ki görümcesine çünküaarada kalan işi o annesiine ve kendine haksızlı yapılmış bunu birilerinin söylemesi lazım ...kkayınvalidedinde bunu anlaşıldığını anlaması lazım
iyiolmuş söylmiş yoksa içine mi atsaydı olgun olması gereken kayıvalıde değilmiydi
bi yakinimla kayinvalidemin goze carpan hallerini tartisiyorduk yengemle cunku konuyu yengem acti ustelik..
ben farkediyorum ama icim icimi yiyo kimseye bisey diyemeiyorum..
yengemi susturdu annem kocasinin annesi ses etmeyin gelinsiniz ikinizde gozunuze batiyo diye..
ama bu sefer bu garipligi bizzat yasayinca bana anlatti durumu..
sinirden catladim cunki bu zamana kadar sen sus diyen insan bu sefer sikayetci
zaten anneme dedim ara kayinvalidemi madem rfahatsizsin soyle..
ama biz gorumcemle konustuk aylastik bu durumu..
vel hasili aldigimiz karar ben konusmayalim kapatalim dedim ..
ama gorumcem oncesindednde yasana seylerden dolayi bu kadar yeter
artik konusmazsam icim rahat etmicek dedi...
selam hanımlar...
açıkcaı sinek küçük ama mide bulandırıcı..
biz ailemize uzak oturuyoruz..
bi arkadasımız jest olsun diye bir mmiktar fındık ve çay hediye etmişti..
fındığı görümcem kayınvalidem ve annemler arasında 5,10,10 kilo şeklinde paylaşmlarını söyledik..
cayıda 10,10,4 paket paylaşmlarını..
mantıgım fazla olanları anneler alsın azıda görümcem belki anneler birine vermek ister diedüşünmüştüm..
bölme işini görümcem yapmış..
4 paket çayını ve 5 kilo fındığını almış..
geri kalan bölünenlerinide kayınvalideme annemlerinkinide vermek üzere kayınpederim almış..
annem bugün beni aradı kızım 10 paket cay geldi ancak sen fındığı 10 kilo demiştin gözüme az geldi tarttım 5 kilo fındık var bunda yanlışlıkmı var.
ben de görümcemi aradım abla emanetler eksikmi geldi
yoooo dedi ben onları eşit paylaştırdım dagıttım..
kayınpedirme dedim poşetlermi karıstı oda dediki görümcem için ne verdiyse götürdüm annenlere..
canım sıkıldı benim şimdi..
zaten kayınvalideyle aram mesafeli ben zamanla herşey düzelir diye yaptığı her yanlışı siliyorum üstüne yenisi ekliyor..
o ikramlar bize gelmişti ama niyetimiz onların gönlünü almak idi sanırım yanlış yaptım..
görümcemi aradım
abla dedim sakın beni yanlış anlama sana hesap sormak için aramadım..
durum bu senin hak ayırma konusunda tavrını biliyorum ..
amacımız size hediye göndermekti..
ama bu işle bi yanlış karıstı bu durum 100 de 100 senden kaynaklı değil..
bu mesele ben sen ve annem arasında kalsın..
daha konuşmayalım...
oda zaten ben eşit şekilde paylaştırdım ne varsa olan( kayınvalidem için söylüyo) köyde oldu..
ben de hakkını helal et ..
sen bana hem ablalık hemde annelik ediyorsun..
kayınvalidemele aramdakileri biliyor..
ben her seferinde aramız düzelsin diye ugrasıyorum..
her seferinde tekaralanıyor bunlar ..usandım artık dedim..
oda olmaz konusacm ben dedi..
ben de asla olmaz böyle bişey konu kapansın gitsin dedim..
yaaa ne olcak bu kayınvalideyle..
bir kurban bayramındada biz o sene kurban kesememiştik..
saolsun küçükbaş kurbanın ön kol kısmını etlerini atyırıp kemiğini koymuştu cantamıza..
durum bu..sizce ben mi cok incelik arıyorum yoksa bu kadın doyumsuzmu..:26:
Burada bana ters gelen nokta...
Bize böyle bir hediye gelse,bu tarz paylaşım zaten yapmazdık.
Görümceme,birazını annelere gönderirsin,birazı sana kalır derdim.
İstersen annelere fazla gönder,belki birilerine verirler diye eklerdim.
Öyle 5 kilo sana,10 kilo ona diye kilo hesabı yapıp sonradan hesabını sormazdım.
Anneme telefon açıp sana "10 kilo" fındık gönderiyorum demezdim.(Sana fındık gönderiyorum derdim.)
Desem bile,annem hani 10 kiloydu diye beni aramazdı falan filan....
Ve evet,para ödenmiş ödenmemiş bence çok farkeder.
Misal internetten sipariş verirsiniz,dolandırıldım mı,kandırıldım mı diye incelersiniz,tartarsınız.
Hediye gelmişse üçüne beşine bakmazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?