kayınvalidemin eli uzunluğu...

ya ne kadar ayip sanki kayinvalideniz evinizden paranizi malinizi almista eli uzun diyosunuz. ayrica annenizde yok bes kilo eksin iki kilo fazla diye size rapor vermis. ne olcak yani azcik eksik findik yedi diye. zaten sizede hediye gelmis. bu kadar agir bi sekildede itham etmeyin kayinvalidenizi eli uzun diye.

bana kayın validenizin yaptığından daha garip gelen annenizin üşenmeyip gelen fındığı tarttırması oldu
fazla ince hesaplar yapıyorsunuz bence anneniz de siz de.
olmuş bitmiş dallandırıp budaklandırıp insanları zan altında bırakmak
doğru bir davranış değil

öKayınvalidenizin eli değilde sizin diliniz uzun anlaşılan..
Eli uzun hırsız kişiler için söylenen tabirdir.
Eli uzun bi davranış göremedm.
Ama siz madem bu kadar düşünüyosunuz bidaha bişey vermezsiniz olur biter.

bence de biraz abartmışsınız, madem böyleydi biliyordunuz ve dert edecektiniz tartıp bölüp gönderseydiniz herkesin payını keşke böyle canınızı da sıkmamış olurdunuz hem ama tavsiyem böyle küçük şeyleri dert etmeyin kendinize 3-4 kilo fındık için bu kadar insanın canının sıkılması gerçekten çok anlamsız

Kayınvalidenizle eskiden yaşamış olduğunuz şeyler olduğunu söylemişsiniz bunları bilemiyorum

Ama fındık bu ya, bu kadar üzerinde durulacak bir şey değil.

İçiniz rahat etmiyorsa, kendiniz pay edin böyle şeyleri.

Ama uzaktan bakınca bana, biraz annenizin dolduruşuna gelmişsiniz gibi geldi.

O eşinizi yetiştiren insan, eli uzun tabiri olmamış, sevmeseniz de saymak zorundasınız, bir de bunu başka akrabalarla paylaşmak hiç hoş değil. Unutmayın konuşulan hiç bir şey gizli kalmaz, sonradan daha çok canınızı sıkan şeyler yaşayabilir siniz.

Paylaştığınız yazı bana bir hikayeyi anımsattı;
Çin de de aile iliskileri, örf ve adetler cok önemlidir. Bir gelin kv ile hiç anlasamamktadir. Evlerini ayırmak ister onu da başaramaz. Sonunda bir bilgeye gider. Bilge" yapılacak bir şey kızım" der ve minik bir sise verir."bu güçlü bir zehirdir.kv nin yemeklerine ağır, ağır koyacaksın, ancak güzel yemekler yap ve senin ne yaptığını anlamaması için cok iyi davran ve devamlı gülümse" der
Gelin bunu uzun süre uygular, güzel yemekler yapar ve cok iyi davranır kadına. Bu sırada kv de bir meleğe dönüşmüştür. Gelini gulumsedikce karşılık vermekte, yemeklerini övmekte ve herkese genc kadını meth etmektedir. Araları iyice düzelmektedir. Gelin pişman olur.
Soluğu sifacida alır." Ben yaptığımdan cok pişmanım zehri etkisiz hale getirecek panzehiri istiyorum "der. Sifaci Bilge gülümseyerek "kayınvalide ne verdigin sadece vitamin, siz panzehiri bulup zaten daha önceki zehrinizi cikarmissiniz " der

Evet bir cok kv. İle gelin arasında çekişmeler oluyor. Haksız kv ler cok ama bazen biraz da hoşgörü derim.

kafam basmiyor ama dusunuyorumda
memlekete hediye gondersem ve fazlasi karsi tarafa gitse bozulurdum
icin icin dert etmezdim o anki psikolojime bagli +
bunda anormal bir durum yok
eli uzun diye itham edermiydim yada acikca "dupeduz hirsizlik bu!" dermiydim
bilmiyorum ama hosuma gitmezdi o hediye baskasindan gelsin cebimden ciksin farketmezdi
sonucta benim anneme ayirdigim ve kayinvalideme ayirdigim esitse
yerine esit bir sekilde ulasmali
+

kayınvalideniz için (kesin bile olmayan bir mevzuda)
eli uzun demeniz cidden hoş olmamış

Emin olmadığınız bir şey için "eli uzun" tabiri hiç hoş olmamış..
Ve, kayın valideniz fazla almış olabilir evet ayıp etmiş de olabilir ama sizin konuyu bu kadar büyütmeniz daha ayıp...

Yani bunun adina eli uzunluk demwywlim de dusuncesizlik veya farkli dusunmek diyelim bence. Simdi benim kv ve kpederin dusunce yapisina gore ogullarimizin mali mulku bizimdir de diyedir. Ama benim de calistigimi ve ne emeklerle para kazandigimi hesaba katmazlar. Neyse biz evlendikten sonra bunlar bize sik sik ve uzun kalmak icin gelirlerdi ve her gepmelerinden sonra evde biseylerin eksildigini farkederdim. Kucuk seyler bibaskulum gitti, bi silikon tabancasi, bi bicak vs...degersiz seyeler bunlar ama ben bunu ilk farkettigimde sok olmustum ve eyvah esimin ailesi hirsiz diye dusunmustum;-) simdilerdw ise basta dedigim gibi, onlarin dusuncesine gore bu hirsizlik degil de oglunun evinden begebdigi ve hakki olani almakmis bua arada aldiklari seyleri once begeniyorlardi sonrq alalim falan demek yok onlar gidince olmadigini goruyorduk. Neyse iste, simdi onlara eli uzun faln diyemem allah var ya cok korkarim, benm evladim onlaein da torunu...

Daha önce yaşananlardan dolayı,
sanırım bu konu hakkında annenizle bir istişarede bulunmuş olmalısınız ki,
anneniz gelen fındıgı tartıp,
size 5 kilo eksik oldugunu söylüyor...

Yani önceden bir konuşma geçmiş annenizle aranızda...

Ama ne olursa olsun kimseyi itham edemezsiniz.
Madem bu kadar önemli direkt arayıp sorun kayınvalidenize,
geri kalan 5 kilonun ne oldugunu...

Kayınvalidenizin 3-5 hesabını yaptıgını söylemişsiniz,
ama siz yapmışsınız...

Allah'tan para verip almamışsınız, yoksa kıyamet kopardı heralde :)

Son düzenleme:
E madem kayınvalidenizin hareketinden rahatsız oldunuz, o zaman bırakında görümceniz konuşsun annesiyle.

Bu kadar ince hesaplı olmayın .Başka derdiniz mi yok. Fındık bu 3 kilo 5 kilo fazla eksik ne fark eder.Ben de kadın para,altın filan çaldı sandım.

Arkadaşım,

Aslında yazmayacaktım ama sayfalarda ilerledikçe okuyasım, sonra da nedense yazasım geldi..

Konu 2 fındık 5 fındık meselesi değil.. Siz de sürekli burada takılıp kalınca çok anlamsızlaşmış bu konu... Sorun daha büyük.. Sizin güvensizliğiniz, kayınvalidenizin de (kızının onayı ile "ne olduysa köyde oldu" gibi birşey dediğini yazmıştınız) terbiyesizliği konu...

İsterse birinin hakkından iki fındık alsın... Terbiyesizliktir bana göre... Günahın büyüğü küçüğü, hırsızlığın üçü beşi olmaz... "Tartı da bile ölçülü ve adaletli olmayı salık veren" bir dinden gelirken, yok üç fındık, yok beş fındık, yok neye takmışsın, yazamam ben size...

Yanlış olmuş.. Bu tür durumlarla karşılaşmamak da senin elinde yalnız.... Bir dahakine herkesin payını sen böl ve gerekirse elden, gerekirse postayla sen gönder ki, ne sen böyle bir zihniyetle uğraşıp kalbinin kararmasına neden ol, ne o kadın hangi sebeple yapıyor olursa olsun, senin yüzünden günaha girmiş olmasın... Önlemini al madem....

Ben senin anlattığın dilden konuşmaya çalıştım, naçizane yorumum budur,

Selamlar,

Eli uzun , hırsıza denir.Ama kayınvalide hırsızlık yapmamış. Anlayamadım şimdi.

Günah değildir diye fetva veremezsin.Dinden çıkarsın.Tabi bu konularda hassasiyetin varsa diye söylüyorum. Yoksa zaten önemli değil.

Egem orada ironi yapmış zaten beydaa.. Arkadaşın daha önceki mesajlarına dayanarak yapmış bunu sanırım.

Günah değildir diye fetva veremezsin.Dinden çıkarsın.Tabi bu konularda hassasiyetin varsa diye söylüyorum. Yoksa zaten önemli değil.

Oradaki ironiyi anlamadıysanız bende sana bir fetva vereyim.

Küçük küçüklüğünü bilmeden haberi olmayan birinin - o biri de koynuna aldığı adamın annesi - hakkında sosyal bir platformada hırsız diyecek. Peki sırf kadın kaynana diye bu yapılacak şeymi, bu önyargı olması gereken birşey mi, anne ile yapılan dedikodu, annenin kızı doldurması hoş birşey mi ?

Ama yoooo orada duralım onları göz ardı edelim biri çıksın ironi yapsın kaynanaya laf sokmak günah değil desin, ona atlayalım. Yok böyle birşey. Az akıl yahu.

Eğer siz birine bir emanet verseniz ve bunu ''eşit bölüştürüp, şuna şuna.. ver'' deseniz ve bu yerine gelmezse ne düşünürsünüz; kırılmaz mısınız ?
Üstelik bu ilk olay değilse. Bu kişiyi mal mülk, gözü aç yapmaz ki ?

Evet başlık hoş değil konu sahibi belkide aramak yerine başka birşey yapabilirdi ama yapılanda hoş değil.

Dini konular hiçbir şekilde şaka götürmez .Siz de bunu öğrenin bi zahmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…