Kayınvalidemin eşine davranış şekli

she86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
2.862
1.671
83
38
Kızlar selam . Biliyorsunuz kv kp bende kalıyor 3 haftadır miras işleri için kv annesinden kalan evi var fln onlarla uğraşıyorlar fln
Neyse ne zaman gidecekleri belli değil haftaya yeğeni gelecek onu bekliyor fln.
Benim kp demans rahatsızlığı var alzmher demans bir çok ilaç kullanıyor dolayısıyla sık sık tuvaleti geliyor gece fln çok kalkıyor ama benim kv kp o kadar garip davranıyor ki kocasına üzülüyorum garipsiyorum bazen eşim söyleniyor ama nafile anlamıyor yok gene mi tuvalet bıktım ağzına s.. yeter artık kafasına fln itekler gibi vuruyor söyleniyor itekliyor fln yani merhamet yok .. tamam yaşanmışlıkları vardır geçmişte bilemem ama bu şekilde davranması beni üzüyor kaldıramıyorum .. belki de babam olmadığından dolayı bazen eşim söylenirken dayanamıyorum biz nasıl olacağız acaba diyorum ama dayanamıyorum konuşasımda var karışma she gidecek nasılsa diye susasımda var. Her şeye karışması eşimle beni evde takip etmesi de cabası zaten yapı gereği bağıran bi tip kv yüksek sesle atarlı konuşur hep alışamadım 2 yılda .. sürekli kulağı eşimle bende .. ne yapacağımı şaşırdım kp ile ilgili ..

Kızlar selam . Biliyorsunuz kv kp bende kalıyor 3 haftadır miras işleri için kv annesinden kalan evi var fln onlarla uğraşıyorlar fln
Benim kp demans rahatsızlığı var alzmher demans bir çok ilaç kullanıyor dolayısıyla sık sık tuvaleti geliyor gece fln çok kalkıyor ama benim kv kp o kadar garip davranıyor ki kocasına üzülüyorum garipsiyorum bazen eşim söyleniyor ama nafile anlamıyor yok gene mi tuvalet bıktım ağzına s.. yeter artık kafasına fln itekler gibi vuruyor söyleniyor itekliyor fln yani merhamet yok .. tamam yaşanmışlıkları vardır geçmişte bilemem ama bu şekilde davranması beni üzüyor kaldıramıyorum .. belki de babam olmadığından dolayı bazen eşim söylenirken dayanamıyorum biz nasıl olacağız acaba diyorum ama dayanamıyorum konuşasımda var karışma she gidecek nasılsa diye susasımda var. Her şeye karışması eşimle beni evde takip etmesi de cabası zaten yapı gereği bağıran bi tip kv yüksek sesle atarlı konuşur hep alışamadım 2 yılda .. sürekli kulağı eşimle bende .. ne yapacağımı şaşırdım kp ile ilgili ..
Kayınvalideniz de çok kendine güvenmesin ileride kimin ne olacağı belli olmuyor. Kendi de aynı duruma düşmesin sonra

Kayınvalideniz de çok kendine güvenmesin ileride kimin ne olacağı belli olmuyor. Kendi de aynı duruma düşmesin sonra
Eşimde söylüyor bende söylüyorum acaba biz nasıl olacağız diye ama anlamıyorum ne yapacağımı bilemedim ..

Siz bakın bu kadar üzülüyorsanız. Kayınvalidenizi değiştiremeyeceğinize göre ayrıca eşiniz de mi babasına söylenir o kısmı anlamadım?
Yok eşim söylenmiyor eşim annesine diyor genellikle ..

Alzheimer, hasta icin ne kadar zorsa, onlara bakan yakinlari icin de sıkıntılı, stresli bir süreç.
Kayinvalideniz buna ne kadar aciktir bilemiyorum ama hasta yakinlarinin da psikolojik destek almasi öneriliyor.
Destek alıyordu babam bize gelme sebepleri değişiklik doktor önerisi aynı zamanda mekan değişikliği kp memleketine geldi aslında kardeşlerini gördü fln

İnsan eti ağır derler öyle de gerçekten. Hasta kişiden daha çok belki bakan kişi yıpranıyor. Geçmişi de var bu kişilerin bilemeyiz. Kayınvalide yaptığı doğru değil tabi hemfikiriz bu konuda ama hangimiz 7/24 hasta birisi ile ilgilenip güle oynaya sonsuz şefkat ve sabır gösterebiliriz ki. Şahsen ben kendimi biliyorum yalan söyleyemem. Kayınvalide için destek almasını sağlayabilirsiniz. Yada eşinizle siz bir süre bakacaksaniz kayınvalide kafasını dinlicek az, bunu da tercih etmiceğiniz için.

İnsan eti ağır derler öyle de gerçekten. Hasta kişiden daha çok belki bakan kişi yıpranıyor. Geçmişi de var bu kişilerin bilemeyiz. Kayınvalide yaptığı doğru değil tabi hemfikiriz bu konuda ama hangimiz 7/24 hasta birisi ile ilgilenip güle oynaya sonsuz şefkat ve sabır gösterebiliriz ki. Şahsen ben kendimi biliyorum yalan söyleyemem. Kayınvalide için destek almasını sağlayabilirsiniz. Yada eşinizle siz bir süre bakacaksaniz kayınvalide kafasını dinlicek az, bunu da tercih etmiceğiniz için.
Ben ve eşim çalışıyoruz ki aynı il de değiliz uzağız kp İstanbul’da olması gerekiyor doktorları fln orada. Elbette neler yaşadı bilemem kp yatalak değil yürüyor sadece destek almadan oturduğu yerden kalkamıyor tuvalete yürüyor işte zaten kolaylık olsun diye pet şişe verdik tuvalette .. elbette bunalmıştır ama yapacak bir şey var mı yok bakıcı teklif ettik babanız yatalak mı ne gerek var dedi kv .. bilmiyorum 🤷‍♀️

bakıcı teklif ettik babanız yatalak mı ne gerek var dedi kv .. bilmiyorum 🤷‍♀️

Onu esiniz kabul etmeyecek iste. Kadin paraya kiymak istemiyor belki ama adamin itilip kakilmasindan iyidir. Hasta bakimi zordur, ama annemin babama bir kere oflayip pofladina sahit olmadim kac senede. Hastalara da moral önemli.

Karışma arkadaşım herkesi kendi haline birak adin el kızı olur. kp hastalığı buyuk sabır ister bakan kişi için. Kv kafa atıp basina bırakıp gider sonra . Kp zamanında kv cok eziyet çektirdi ise kadının içinden çıkmaz. Kendi hallerine birak

Onu esiniz kabul etmeyecek iste. Kadin paraya kiymak istemiyor belki ama adamin itilip kakilmasindan iyidir. Hasta bakimi zordur, ama annemin babama bir kere oflayip pofladina sahit olmadim kac senede. Hastalara da moral önemli.
Bilmiyorum 🤷‍♀️ valla çok fazla da dahil olmak istemiyorum zaten bir şey olduğunda eşim söyleniyor ben nasılsa gidecekler diye sesimi çıkarmıyorum bir çok şeye. Ama kv de rahat hani gelinime ilk defa gelmişim düzeni vardır yok bağıra bağıra sabahın köründe konuşmalar söylenmeler fln ne bileyim saygı yok . Düzen değiştirmeler kendi evinde ne yapıyorsa burada yapmalar yeme içme haricinde .. bana geliyorlar yavaş yavaş bir çok şeyi törpüledim Ama rahatsız olmuyorum desem yalan söylemiş olurum özellikle kp konusunda

Karışma arkadaşım herkesi kendi haline birak adin el kızı olur. kp hastalığı buyuk sabır ister bakan kişi için. Kv kafa atıp basina bırakıp gider sonra . Kp zamanında kv cok eziyet çektirdi ise kadının içinden çıkmaz. Kendi hallerine birak
Öyle yapıyorum ki susuyorum ses çıkarmıyorum karışmıyorum

Ben olsam kvye "kpye böyle davranamazsın benim evimde kabul etmiyorum. Eğer buna devam edersen ilerde aynı duruma düştüğünde yüzüne bakmam" derdim. Az merhamet
Oda geldi ağzıma ama sustum nasılsa gidecekler diye ileri de şunu fark ettim aynı evde yaşayamazmışız kv kp ile ..

Demans/alzhşmer hastaları eğer mümkünse çok elzem bir durum olmadıkça mekan değiştirmezler. Ne kadar rutinlerine bağlı olurlarsa o kadar huzurlu olurlar. Biraz araştırın da isterseniz, doktoruna da sorun, adamcağız muhtemelen mekan değiştirince daha da huzursuzlanmış olabilir.

Falan falan falan falan falan falan falan falan

Kız bı dur artık falan falan diye diye uuuf, sinirim bozuldu

Back
X