Kayınvalidemin eşyalarımda gözü varmış :(

Minuscule9

Annesinin minik kuzusu!
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2010
517
0
66
Trabzon
Merhaba kızlar yine ben. Bu sefer sorun eşim değil kayınvalidem. Kayınvalidemle 2 sene beraber oturduk sonra ayrı eve çıktık. Herşeyimizi kredi çekip kendimiz aldık 9 ay kendi evimizde oturduk eşimin şirketi satıldı vs maaşlar düştü kredi, kira vs. Maaşımız yetmemeye başladı ve mecburen istekte bulunup buraya geri döndük. Eşyalarımızda eşimin köyündeki kullanılmayan eve konuldu. Şimdi eşimin okulu ve askerliğini bekliyoruz taşınmak için. Tabi kayınvalidem taşınabileceğimiz eşya bırakırsa. Tencerelerimi, tavalarımı,el blendrımı, ütümü, elektrik süpürgemi, zigonlarımı, mutfak havlularımı, hatta viledamı bile kendi evinde olduğu halde aldı. Köye her gittiğinde birşey alıp geliyor. Hatta geçen çamaşır makinesi arızalandı fazla masraf çıkartırsa yaptırmayız köyde var nasılsa diyor. E birşeyde diyemiyorum e bir havluyuda çok gördü diyecek. 10 aydır buradayız getirdikleri bunlar bakalım daha neler getirecek. Dün köye gittiler bakalım neyle dönecekler bugün. Eşyalarımı taşıyıp durmasını istemiyorum kızlar cidden bana kullanacak birşey kalmayacak ayrı eve çıkana kadar. Uygun bir dille anlatmam lazım ama nasıl yardımcı olun bana kızlar eşyalarımı kurtarmak için ne yapmam lazım. Gece uyurken mi boğıyım gündüz otururken mi hangisi daha iyi

geç bile kalmışsınız.
siz sonuçta o eşyaları alnınızın terıyle ayrı eve cıkacaksınız dıye aldınız kayınvalıdenız kullansın dıye değil.
daha fazla geç olmadan kayınvalıdenıze uygun bir dille anlatın..
havlu falan basit seyler.. degılde mesela arızalanırsa senınkını kullanırız demiş çamasır mak. için..
ben onu kurduramam ayrı eve cıkıcam onun için aldım demeniz gerekıyor.
yoksa bu durmun önune geçemezssınız...

sinir bozucu bir durum evet ama eşyalar yüzünden sıkıntı çekmene gerek yok. boşver kendi evine geçince daha iyilerini alırsın.

canım sadece çamaşır makinesiyle bitmiyor ki. Havlu neysede tencerelerim tavalarımda gitti. Tekrar almaya kalkışsam hepsini ki mecbur alacağım 200 lirayı geçer e diğer küçük ev aletleri süpürgem falan yine en az 1 milyar içerideyim şu an. Bakalım daha neler getirecek. Beyaz eşyaları almaya kalkışırlarsada olmadı eşimi salıcam üstlerine. Atıl kuyyyt

Ben olsam çoktan cıngar çıkarmıştım.. malım çok kıymetlidir.. Valla en Başinda tepki verecektin.. mesela o havluyu görünce gözlerini fal taşi giBi ayirip annecim senin havlu mu kalmadı diyecektin.. özelime ve eşyama inanılmaz düşkünümdür sen gene iyi dayanıyosun..​

sinir bozucu bir durum evet ama eşyalar yüzünden sıkıntı çekmene gerek yok. boşver kendi evine geçince daha iyilerini alırsın.

O kadar kolay mı ikide bir eşya almak, hem de daha iyilerini...

Küçük eşyalar neyse de (ben gururuma yedirip söyleyemezdim, aslında söylemek gerekir) beyaz eşya lafı edecek olursa mutlaka hayır deyin.
Evinize geçince kullanacağınızı, taşıya taşıya eşyanın yıprandığını söyleyin.
Doğru düzgün kullanamamışsınız, eşyanız varken neden tekrar borca girip eşya almak zorunda kalasınız ki?

ayip ama olmaz oyle..insan utanir almaya..
hic hoslanmam oyle esyalarimin izinsiz alinip,kullanilmasindan.gerci kim hoslanir ki??
bu gidisle birseyin kalmayacak kucukle baslamis isi gitgide buyutecegini de soylemis..
esine guzel bir sekilde soyle..tavrini koysun..

benimde malım kıymetlidir ama öyle eşya konusunda çekingenim biraz yok diyemiyorum. Havluyu aldığında e bunları getirdim sararır sen kullanana kadar dedi. Süpürge içinde benimki daha iyi süpürüyormuş öyle dedi. Tencereler tavalar için falanda yok evdeki yetmiyor yok tava çizildi bunu getirdim hep bahaneler uydurup duruyor. Ama hiç heveslenmesin çamaşır makinemi yar etmicem ona. Ya yaptırsın yada yenisini alsın iyice enayi yerine koymaya başladı.

Offf...Ben olsam,ben onları yeni evimde kullanacağım,bana lazım derim.
Eşime de söylerim.Bak annen bunları alıp alıp kullanıyor ama eve taşınmak masraf,bir de üstüne yeni baştan eşya mı alacağız,altından kalkamayız,lütfen anneni uyar derim.
Havlu mühim değil diyelim.Ama çok mu lazımmış senin çeyizlik havlunu alması ? Mühim olmadığı kadar,alınamayacak birşey de değil.Çıksın çarşıya,alsın istediği havluyu.
Sinirlenmekte haklısın ama daha fazla seyirci kalma bence.

Ben buna tek kelime söylerim o da 'oha'
Keşke siz alırken ay almama gerek yok zaten sende varmış deyip onunkileri alsaydınız o zaman Böyle bir saçmalık olur mu ya.
Daha iyi süpürüyorsa aynısından alsın kendine.Sakın çamaşır makinenizi vermeyin.Gidip alsın aynısından çok beğeniyorsa.
Yada yine konusunu açarsa deyin ki aa anne bizimkini aldığın iyi oldu zaten daha iyisi çıkmış ben de onu istiyordum madem bizimkini sen aldın bize de o yenisinden alırsın artık.Hemen kaçacaktır

yeni evliyken bizimde iş sorunumuz oldu ve kaynanamlara taşındık.eşyaları da odanın birine yığdık.benimkilerde bazı eşyaları kullanmak istediler.bende kullanılırsa giderken onları götürmem, çünkü evin eşyasını götürüyormuşum gibi olur,o zaman yenisini isterim dedim.benim söylediklerimi haklı buldular ve bir daha istemediler.inşallah sizde bir çözüm bulursunuz

okurken çok şaşırdım sizden habersiz eşyalarınıza nasıl dokunabilir ki uygun dilden anlayacağını sanmam ne hakla senin eşyalarını kendi evine getirebilir ki ben olsam hiç sakin olamazdım susmaya devam edersen evidne eşyan kalmayacak sen söyleyemiyorsan eşin söylesin

Evet canlarım; eşimle konuştum ve ağızımın payını alıp susup oturdum. Alsınmış taşınınca çamaşır makinesiz kalacak değilmişiz alırmışız bir tane ne olacakmış... Karışmıyorum artık ne varsa alsın kullansın cennet canıma minnet yenilerini son modellerini alıp koysun borç yapmadan... Eşim böyle öküz olduğu sürece bizden ne han olur ne hamam. Ömrümün sonuna bu evde çürüyeceğimi sanıyor ama yanılıyor... Askerden iş bulduktan en fazla 1 sene hak veririm ona ayrı ev için toparladı toparladı, toparlamayazsa çeker giderim. En güzel yıllarımı kaynana yanında geçiriyorum ömrümün sonuna onunla oturamam kusura bakmasın alırım oğlumun çeker giderim. 22 yaşındayım 18 yaşında evlendim çektiğim eziyetlere bakın bu yaşta ya. Akılsız başın cezasını çekiyorum. Ah anneciğim ah ne kadar haklıymışsın dinlemedim seni yaktım başımı

Arkadasim sen kullanmasina izin verme, yenisini alacakmismis madem oyle annesine alsin bi tane!
Tavirini kesinlikle koymalisin cnm, herkes haddini bilmeli... Sen "he" dedikçe ustune cikarlar bunlar!
Uzulmeye degmez inan, guclu ol emi. Allah yardimcin olsun cnm

kayinvalidenizle konusun mutlaka...
annecim sen benim koydeki esyalarimdan bir suru sey getirdin bu eve ama biz durumumuz duzelince, cok yakinda yine ayri eve cikacagiz o esyalar yine bize lazim olacak zaten hepsini krediyle aldik cok zorladik de...
eee artik yuzsuz degilse tamam kizim almam der...
yuzsuzse daha etkili bir konusma gerekli, esinin konusmasi mesela...

canıma anne ne var ne yok getirdin ben taksit açayımda sen öde yenilerini eve çıkınca kutusundan açar açar kullanırım de bakalım suratı neye dönecek senin eşayalarını alma hakkını nereden buluyo sende beğendiğin eşyaları al kaldır sorduğund aya benimkiler bozulursa elimin altında sağlamları olsun eve çıkınca masraf olmasın bide onlara de

Canım sanırım artık bişey yapmayacaksın zaten...
Bu yazından bunu anlıyorum...
Pes etmişsin belli bir dönem..
En azından eşyaların konusunda konu açmıştın..
Alsınlar artık diyorsun..

Öncelikle ben bu tür konularda
Beni rahatsız ediyorsa...
Beni kim rahatsız ediyorsa direkt onu muhatap alıyorum..
Kayın validense sorunu teke tek araya eşini aracı koymadan kendin hallet
Almasını istemiyorsan..
Kullanmanızı istemiyorum anne ..Ben onu ne hayallerle aldım diyebilirsin
Yine kullanırsanız kendi evime taşırken sanki sizin eşyanızı alıyormuşum gibi hissederim ki
Bu beni mutsuz eder diyebilirsin...

Her zaman aracı koymadan çözerim sorunlarımı...
Kafam daha rahat eder zira...

Ben,yorum yapan arkadaşlar gibi düşünmüyorum!
Kayınvalidenin evine taşınmışsın...daha doğrusu taşınmamış...kendini taşımışsın...
Daha nekadar orada yaşayacağın belli değil...o kadın çok mu memnundur bu durumdan sanki!
3 ilave kişi...oradaki eşyaları siz de kullanmıyormusınuz? çocukta var...çamaşır makinesini sadece okadın mı kullanacak? makine bozuksa..eldemi yıkayacaksın çamaşırlarını?
Tava tencereymiş!!! hepsini sizde kullanıyorsunuz...
Böyle düşünürseniz...daha çoook sıkıntı çekersiniz...
Kayın validenin sizi eve kabul etmiş olmasına şükredin!
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…