kayınvalidemin geldiği son nokta

çok zor ama dayanmak zorundasın ya senin annen olsaydı o kadın annemin bana yaptıklarını anlattım konularım da ben çok kırgının anneme ona rağmen ben bırakamam anneni eşin nasıl bıraksın ya eşinden ayrılıcaksın yada başka çözüm yok (allaha büyük konuşmayayım eşim bana bakmayacaksın annene dese ben boşanmayı bile göze alırım anne doğuran büyüten emek veren bunuda düşün)

Allah sabır versin çok zor durum da
çok özür dileyerek bi'şey sormak istiyorum
komşulara ben yokken yemek getirmeyin demenizin sebebi ne?
aç mı kalsaydı kadın?
hastalığından dolayı perhizi varsa az çok biliyordur komşunuzun DUL KIZI
(bunu özellikle birkaç kez belirtmeniz de pek hoş olmamış)

Allah sabır ve dayanma gücü versin.

Ben yaşlı konusunda hassasımdır ama gerçekten ruh sağlığı yerinde olmayan biriyle birlikte yaşamak insanı insanlıktan çıkarır.

Bakımevi anneyi dışarı atmak değildir. Çünkü ruh sağlığında problem olan insana özel bakım gerekir ve eşin seni annesine bakmak için zorlayamaz.

Öncelikle kendi sağlığın önemli. Eşin bakımevini kabul etmiyorsa aşkından ölsende boşanacaksın yapacak birşey yok.

Son düzenleme:

Ne kadar zor ya rabbim. Ona ne diyeyim size ne diyeyim. Akıl sağlığı yerinde değil ama siz de insansınız. Daha bir yıllık evlisiniz. Oğluna da yazık.

Sanırım en güzel çözüm bir bakımevi. Sadece hasta olsa ne ise ama sizofrenik bir durum da var ortada. Artık eskisi gibi değil. Cok güzel bakımevleri var. Yengemin annesi son 6 yılını orada gecirdi, o da alzheimer hastasıydı, tertemiz bakılarak huzur icinde vefat etti.

Bu ihtimali bir değerlendirin.

allah kolaylık versin...
çok çok zordur eminim...
bakımevi konusunda eşinle anlaşsan iyi olur...
bi taraftan yazık yaşlı,hasta bi kadın...
bi taraftan sende çok gençsin,yeni evlisin sanada yazık..
ne bileyim işte ben bile arada kaldım düşünürken...

Kendi oğlu bile bakmıyor, ölsün diyor ama eşiniz sizden bakmanızı istiyor.
Yok bu şekilde bu yaşta yaşamak dayanılır gibi değil gerçekten de.
Sizin sağlığınız da bozulacak o zaman nolacak.
Çok gençsiniz henüz.
Çok yeni evlisiniz.
Daha Allah nasip etsin anne olacaksınız.
Kimsenin sizi bu kadar yıpratmaya hakkı yok.
O bir anne ama tüm yük sizin üzerinizde.
Ya bir kadın tutup baktıracaklar annelerine, ya da bakımevine verecekler.
Bencillik etmeye hakları yok.
Siz onun bu kadar sorunları olan annesine bakmak için evlenmediniz.
Saygı sevgi hoşgörü başka birşey bakıcılık başka..

ne güzel canım agzına yakıştırmışsın
tez zamanda sende dul kızlıga dogru gidiyorsun ne güzel

çook zor bir durum allah kolaylıklar versin (
sizinde psikolojiniz pek iyi değil konuşmalarınızdan anlaşıldığı gibi. çok zor çok.
ne desem bilemedim

Annemle yengem de tam 18 yıl hem dedeme hem babaanneme baktılar. Üstelik ikisi de felcli idi, altından aldılar yıkadılar. Babam ve amcam da eğitimli cahiller olarak bakımevine yerleştirmediler. Bahaneleri cok hoş; insanlar ne der, iki oğlu bakamadı derler -sanki kendileri bakıyormuş gibi-.

Sonra ebediyete intikal ettiler ama olan anneme ve yengeme oldu, on yas yaslandılar, her türlü hastalıkları mevcut. Gün göremediler.

Buradaki tek çözüm eşi ikna etmek. Kocaman insanın altını temizlemek, o psikolojiyle yaşamak kolay değil.

Kayınvaliden bakımı zor bir insanmış gerçekten Allah sabır versin.
Anlattığın örneklere şaştım kaldım.
Ancak hastalık ta sağlık ta insanlar için.
Bizler de ne durumlara düşeceğimizi bilemeyiz.
Fakat kayınvalidenin bu ağır yükünü sadece sizin omuzlarınıza yüklemeleri çok büyük insafsızlık.
Sıra ile bakılsa olmaz mı.
Şizofren hastaları da kabul ediyorlar mı acaba bakımevlerine.
Bilmediğim için merak ettim.
Eğer kayınvalidene uygun bir yer bulabilirseniz bir denenebilir tabi.
Çok yeni evlisiniz,gençsiniz.
Bu şekilde kısa sürede evliliğiniz de zarar görecektir.
Bu demek değildir ki kayınvalideni kapı dışarı edin.
Asla bu şekilde bir tavsiyem olamaz ancak sıra ile bakmak gibi bir çözümde
diretebilirsiniz.
Bir de şizofrenik tepkilerini azaltacak daha uygun bir tedavi uygulanabilir.
Belki ilaçları yeterli değil.Tedavisini de bir gözden geçirmek lazım.
Hasta, bir köşede bakıma muhtaç halde yatan bir yaşlı ile uğraşmak başka,ağzından bu derecek kötü sözler çıkan,
eli kolu durmayan bir yaşlı ile uğraşmak başka.İnsanı yıpratan bir süreç sonuçta.
Allah kolaylıklar versin...

cnm öncelikle Allah yardımcın olsun. Evet hepimizi insanız ve başımıza gelebilir. Ama dışardan davulu sesi hoş gelir derler. Dışardan kunuşmak annedir mecbursun bakmaya demek çok kolay. Bizlerin bir işi düştüğünde kvalideler yapmıyor, çoğumuz çalışıyoruz çoğumuzun çocuğuna kendi annesi bakıyor, her şeyimize annemiz koşuyor. Sonra da kvalideye bakmaya mecburmuşuz hayır asla kimse mecbur değil dinimizde bile gelin kvalideye bakmakla yükümlü değil oğlu yükümlü. eee onlar bakmıcak evdeki kadın bakacak. öyleyse ben kendi anneme bakarım ama kvalide bu şekilde(yatalak) hasta olursa bakamam. sende bakamazsın bu günlerin bir daha gelecekmi. geriye dönüp genç olabilecekmisin.kadının kaç yıl yaşayacağının senedimi var(5,10,15,20 yıl belki)

çok güzel yerler var. bakımevleri temiz iyi insanlar yerler maddi durumunuz uygunsa vereceksiniz oda rahat edecek sizde. arada gidip ziyaret edeceksiniz oldu bitti. oooooh mis :)

Canım bu anlattıklarını eşin görüyor mu
Görüyorsa zaten aynı evde yaşamanızın sağlıklı olmadığını o da anlayacaktır.
Kliniğe yatırıp ziyaretlerini eksik etmeyin. Bu konuyu eşinle konuş.

Yok sizin anneniz olsa vs.. sözlerine hiç girmeyeceğim. Bu durumda anneniz olsa daha mantıklı düşünür daha aklı selim kararlar alırsınız, annenizdir söz hakkınız vardır, ya bakımevine koyarsınız ya da eve yardımcı tutarsınız.. Bir yol bulursunuz ancak kayınvalide olunca böyle değil işte.. ben o da anne diyenlere de katılmıyorum benim için tüm kayınvalideler "çakma anne"dir. Sonradan gelen annelere karşıyım. Bu sebeple eşinizle konuşup ikna edemiyorsanız bırakınız kendisi baksın... Annesinin sütü helal hoş olsun ona buyursun napıyorsa yapsın... ama sizin bu halde olmanızı görmüyorsa, size çözüm üretmiyorsa ve ortayı bulamıyorsa denilecek söz yok zaten.

yeni evlisiniz daha eşinize ve evliliğinize adapte sorunu yaşarken bir de hasta bir kv ile yaşamak gerçekten zordur.

Fakat gereksiz kelimeleriniz çok rahatsız edici b.kuyla oydaı yok mastürbasyon yaptı falan... gerek yok bunları dile getirmeye..

İleride kimin ne olacağını kimse bilemez ama evlatlar sağken bir annenin bakım evinde kalması da zor olsa gerek.Kv için de durum zordur.Fakat şeker hastalarında sinirlilik gerçekten var.Bizim büyük halamızda öyleydi ve yanında kimse duramıyordu..

Allah yardımcınız olsun..Huzuru etkiliyorsa ya ayrı evde bakıcı kontrolünde durmalı ya da ...

eşinin annesinin şizofren olduğunu evlenince öğrenmedin heralde
ya da eşinin annesiyle yaşayacağını.

ne akla hizmet böyle bişeyi kabul ettin?
suç sende.
insanlar aklı başında kayınvalideleriyle aynı evde yapamıyolar.

ayrıca da eşin haklı.
napsın yani gerçekten de annesi.
kadın şizofrenmiş tek bacağı da yok.
aklı yerinde olmayan sakat birini mi azarlasın laf anlatsın.
tatmin mi olucaksın böyle.

sen bu hataya başından düşmicektin.
yapacak bişeyin yok malesef.
ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.

İnsanları bakım evine yerleştirmenin toplumsal bir tabu olması aile hayatını böyle zora sokuyor işte. Ben buna katılmıyorum. Karşınızda hem ruhsal hem bedensel açıdan hasta bir insan var, yani özel bakıma ihtiyacı var. Bir kızı eve gelin getirip böyle bir kayınvalideyle başbaşa bırakmak hiçbir şey değilse insafsızlık bana göre.

Yaşamayan bilmez ne kadar zor bir şey olduğunu. Siz sevgiyle şefkatle yaklaşayım, hastadır, yaşlıdır diye düşündüğünüzde karşınızdaki insan size küfür etse, saldırsa, evi pislik götürse, üstelik bu yıllarca sürse, ne kadar dayanabilirdiniz? Kayınvalidenin yaptığı bazı şeylerin kelimesinin geçmesi bile bazı üyeleri rahatsız etmiş, şimdi gece-gündüz bununla yaşadığınızı düşünün... Bu durumdaki bir insanın düzgün bir bakımevine yerleştirilerek sürekli kontrol edilmesi iki taraf için de en mantıklı çözümdür. Ben olsam eşimi karşıma alır konuşurdum. Sokağa atmak, terketmek vs söz konusu bile olamaz ama aynı evde bakmak için de aynı imkansızlık söz konusu.

çok zor hem hasta hemde bakan için
ya huzurevi yada bakımevi araştırın
bu şekilde çok zor

Canım önce gidin bi rapor alın maaş bağlıyo devlet akıl hastalarına çeşitli yerlerde özel klinikler var onlardan birine yatırırsınız hem ilaçlarını düzenli alır tedavi olur hemde siz rahatlarsınız devletten aldığınız parayıda hastaneye verirsiniz olur biter. İlerde çocuğun olunca nolucak bence evde durmalık değil kv

Yazdıklarında hiç merhamet hissetmedim. Yani Allah esirgesin birgün şeker hastalı olursan, bacağın kesilirse ve şizofreni hastası olurda gelinin yanında kalmak zorunda kalırsan gelinin arkandan bu tip laflar edebilir öyle mi?

Arkadaşım sen eşinin annesine bakmak zorunda değilsin, bu eşinin ve kardeşlerinin vazifesidir. İstemiyorum, zor geliyor dersen hak veririm ama yazdıkların karşındaki insanı küçümser nitelikte.

Sağlıklı insanlar neler yapıyor kaldı ki bu hasta....

Kusura bakma ama eşinde iş yok, anneni hiçbir kan bağı olmayan bir kadına muhtaç edersen olacağı bu. Yakın bir yerde ayrı bir ev tutsun diyeceğim ama bu insan hasta, kendini çevirebilir mi ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…